Προς το περιεχόμενο

Toshiba Odd-dvd Sd-m1802 Βοήθεια!

jk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το TOSHIBA ODD-DVD SD-M1802 DVD/CD-rom Drive λειτουργούσε κανονικά οταν είχα τα Windows xp sp1,Οταν έβαλα τα windows xp sp2 Το Drive δεν μπορεί να διαβάσει βαζώ μέσα dvd ή Cd και το λαμπάκι αναβοσβήνει στο Drive σαν να προσπάθει να το διαβάσει συνέχεια,

στο internet δεν βρήκα τιπότα μήπως μπορεί να με βοήθησει κανεις?

Δημοσ.
Έχω το TOSHIBA ODD-DVD SD-M1802 DVD/CD-rom Drive λειτουργούσε κανονικά οταν είχα τα Windows xp sp1' date='Οταν έβαλα τα windows xp sp2 Το Drive δεν μπορεί να διαβάσει βαζώ μέσα dvd ή Cd και το λαμπάκι αναβοσβήνει στο Drive σαν να προσπάθει να το διαβάσει συνέχεια,

στο internet δεν βρήκα τιπότα μήπως μπορεί να με βοήθησει κανεις?[/quote']

to mialo mou pigenei sta parakato.a)na ta epexe to cd rom kai apla na sinepese me to service pack 2.b)tha sou lega na peraseis drivers gia to chipset.c:)pigene stous ide ata/atapi controllers sto device manager kai dokimase na baleis dma modem ama den exei ite apo dma na to kaneis pio mode na deis pos tha paei.analogos pou to exeis sindesei san primary i slave tha dialexeis kai to antistixo :primary ide channel i secondary ide channel.

episis ena kalo test tha einai pano se allo pc.

Δημοσ.

Έχω και ένα plextor DVD-r/rw(PX-708A),και οι δυο συσκευές ειναι συνδεμένες

στο secondary ide channel,έβαλα και τις δυο PIO αλλα τίποτα,Επίσης οταν έκανα εγκατάσταση τα Windows xp sp2 μου έβγαλε ενα σφάλμα οτι "μια συσκευή Μαζικής αποθήκευση...(κατι τέτοιο αν θυμάμαι καλά) δεν είναι συμβατή η αναγνωρίσιμη απο τα Windows xp..." Αλλα μου φαινεται λιγο απιστευτο να μην την αναγνωρίσουν η υποστηρίζουν τα windows xp sp2 μια απλή συσκευή που διαβάζει dvd και cd είναι, με τα sp1 ήμουν μια χαρά αλλά για Περισσότερη ασφάλεια έβαλα τα sp2.

Έκανα update στο firmware του drive αλλά τίποτα, επίσης ψάχνωντας στο internet κάπου βρήκα οτι τα SP2 δεν ειναι SCSI Compatible κατι τέτοιο.

Όταν λες drivers gia to chipset τι εννοείς? το BIos της Motherboard?

Δημοσ.
kai na pareis ka8aristiko cd-aki

otan xriazetai katharisma kai den pianei me to katharistiko ego perno mpatoneta me oinopneuma kai katharizo to laser afou anixo tin siskeui.alla auto pou exei pathei den thelei katharisma.an ithele katharisma esto ena cd sta 10 tha to diabaze.

Δημοσ.
Έχω και ένα plextor DVD-r/rw(PX-708A)' date='και οι δυο συσκευές ειναι συνδεμένες

στο secondary ide channel,έβαλα και τις δυο PIO αλλα τίποτα,Επίσης οταν έκανα εγκατάσταση τα Windows xp sp2 μου έβγαλε ενα σφάλμα οτι "μια συσκευή Μαζικής αποθήκευση...(κατι τέτοιο αν θυμάμαι καλά) δεν είναι συμβατή η αναγνωρίσιμη απο τα Windows xp..." Αλλα μου φαινεται λιγο απιστευτο να μην την αναγνωρίσουν η υποστηρίζουν τα windows xp sp2 μια απλή συσκευή που διαβάζει dvd και cd είναι, με τα sp1 ήμουν μια χαρά αλλά για Περισσότερη ασφάλεια έβαλα τα sp2.

Έκανα update στο firmware του drive αλλά τίποτα, επίσης ψάχνωντας στο internet κάπου βρήκα οτι τα SP2 δεν ειναι SCSI Compatible κατι τέτοιο.

Όταν λες drivers gia to chipset τι εννοείς? το BIos της Motherboard?[/quote']

tha sou elega afou den epiase me pio sbise ta cdrom apo ta device manager kai sbise kai to secondary ide channel kai asta na ta xanabrei mono tou.oxi to primary mono to secondary.auto gia tin maziki apothikeusi paraxeno mou fenetai.san exoteriko skliro mou thimizei.oti ta anagnorizei to spk2 ta anagnorizei.apla kapou efage friki.na min pezount ta scsi se spk2 den ginetai.ara kati malakia exoun grapsei sto site.ginetai kapoios pou exei server kai exei scsi pano na min balei spk2.den ennoo bios motherboard alla otan trexeis to cd tou board sou emfanizei na perasei drivers gia to chipset.an einai via exei drivers gia via hyperion 4 in one an inai nforce exei gia nforce.trexe to cd kai tha deis.

Δημοσ.

H motherboard μου είναι μια ASUS P4C800,δοκίμασα να σβήσω το secondary IDE Channel και τα Drive τα εγκάτεστησαν μετά τα windows xp πάλι αλλα τίποτα,

και τα drivers για το Chipset έβαλα τίποτα, μάλλον θα βαρέθω να ψάχνω και θα το βγάλω για να το πετάξω για να τελειώνω.

Δημοσ.

DOKIMASE na to bgaleis na to xanabaleis.ego to ixa pathei auto otan ixa perasei kai eixa bgalei to 3d studio max.allios ena format.apla kati tha etixe.2000000 exoume perasei to spk2 alla me auto toulaxiston den ixame problima.kati ekatse strava.

Δημοσ.

Εχω ακριβως το ιδιο drive και την ιδια motherboard και δεν εχω τετοιο προβλημα με το SP2,οποτε κατι αλλο παιζει στην περιπτωση σου...Βασικα φροντισε να βαλεις το τελευταιο firmware οπως και το τελευταιο update για τη mobo και για chipset!!Αν παλι σου κανει τα ιδια τοτε κοιτακσε μπας και φταιει η καλοδιοταινια....Δεν μπορει να παει το μυαλο μου αλλου...

(βασικα ποιο firmware εχεις βαλει?)

Αν δεν κσερεις πες μου να σου στειλω Links για ποια αρχεια πρεπει να κατεβασεις και τι να κανεις...

Δημοσ.

Στείλε μου αν μπορείς τα links για το firmware και τα update της mobo,

ενα bios εχω κατεβάσει για την mobo αλλα δεν ξερω την εντολή για Dos να το κάνω flash με το Awdflash.

Δημοσ.

Λοιπον εχουμε και λεμε:

Πρωτα κατεβαζεις απο τα links τα αρχεια για τα updates:

1).Drivers for intel chipset:

ftp://aiedownload.intel.com/df-support/8178/a08/infinst_autol.exe

2).Asus Update Utility:

http://www.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/flash/Asusupdt60301.zip

3).Toshiba SD-M1802 Firmware:

http://tdb.rpc1.org/#M1802 (θα μπεις σε αυτο το site και θα κατεβασεις το: XS1034RS αρχειο).

Επειτα αρχιζουμε:

a).Kανεις εγκατασταση το Asus update utility το οποιο ειναι ενα προγραμματακι που αναλαμβανει να κανει μονο του αυτοματα update στο bios της mobo.Εσυ απλως θα επιλεξεις το τελευταιο bios που θα σου εμφανισει(Το 1019 final ειναι)και απο κει και περα θα τα κανει αυτοματα και με ασφαλεια,οποτε δεν θα εμπλακεις με Awdflash και με dos.

Mε το που κανει επανεκκινιση τοτε μπες και ρυθμισε παλι το bios οπως το ειχες ρυθμισμενο εσυ,διοτι μετα την επανεκκινηση γυρνανε ολες οι ρυθμισεις στα default settings..(Πιστευω να γνωριζεις)

β).Κανεις install τους drivers για το chipset..

γ).κανεις unzip τα 3 αρχεια για το toshiba και τα αντιγραφεις σε μια δισκετα επανεκκινησεις για win98. Αν δεν εχεις τετοια δισκετα μπορεις ευκολα να δημιουργησεις μια απο αυτο το site: http://www.bootdisk.com/

Επειτα κανεις boot απο τη δισκετα και με το που μπεις σε καθαρο Dos τοτε απλως δινεις την εντολη αυτην ακριβως οπως την γραφω : V166TEG XS1034RS.BIN

Με το που δωσεις την εντολη θα αρχισει να κανει update το firmware απλως εσυ φροντισε να εχεις αδειο το drive εκεινη την ωρα και επισης αν ανοιξει μονο του το πορτακι εσυ μην το κλεισεις..Απλως ασε να τελειωσει τη διαδικασια και επειτα θα σου ζητησει επανεκκινηση.

Βασικα στα εγραψα οσο αναλυτικα μπορουσα μια και δεν ξερω τι γνωσεις εχεις απο pc's αλλα οτι προβλημα και απορια εχεις εδω ειμαι παλι..Καλη επιτυχια και ευχομαι να μην φταιει το drive τελικα...

Δημοσ.

gia mena to bios update kanto opos dos.otan katevaseis bios update exei 3 arxeia.ena to arxeio to flash px. p48x.109 pou ine i ekdosi ena txt me pos kaneis update kai to arxeio exe .opote exoume awdflash p48x.109 kai ise ok.apla thes i fat32 partition i apo disketa pou den to sinisto min pathei kati i disketa.an kai se mena pote den epathe tipota kai to 99% tis ekato ton 2000 update os tora den ixa pote problima.pantos kai me format mporei na erthei sta isa kai na min fteei kanena bios i firmware.apla i kakia stigmi.ektos an pragmati mazi me to spk2 epathe kati i kalidiotainia tin idia stigmi.adeio to drive kai me klisto portaki.

Δημοσ.

Το Chipset Update Το εκανα, το bios το κανω καi μου βγαζει κατι λαθος στο restart,αφηστε το παιδια μην σας παιδευω και εσας,θα δω τι θα κανω ευχαριστώ για την βοηθεια πάντως.

Δημοσ.

to ekanes apo dos to update tou bios i apo windows?milame gia to bios update i milame gia to firmware tou cdrom??pantos dokimase kana format.ego pisteuo oti apla kati ekatse strava me to spk2.ama peraseis windows freska kai spk2 pisteuo oti den tha exeis.se osa mixanimata exo balei spk2 oti cd rom kai an ixan oti dvd oti bios oti firmware den ixa problima na min diabazoun oso thimame diladi.ama einai perna ta xana ta windows(oxi apo pano) .episis mporeis na dokimaseis alla xlomo to brisko na piasei .ena repair ton windows.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...