Προς το περιεχόμενο

Mia kali 256mb?

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Α) Τόσο το ξεκλείδωμα , όσο και το overclocking χρειάζονται μόνο software.

Φυσικά , αν θες το κάτι παραπάνω , πας σε aftermarket ψύξη , bios voltmods ή και

παραπέρα.

Γ) Θα πρότεινα την MSI , γιατί έχω την εντύπωση ότι έχει καλύτερες πιθανότητες να

ξεκλειδώσει.

Επίσης η stock ψύκτρα της πιάνει και τις μνήμες , ενώ είναι 100% συμβατή με

silencer.

Δ) Η x700pro δεν είναι AGP , άρα δεν σου κάνει.

Ακόμα και να ήταν , δεν πιάνει την 6800 , με τα χίλια ζόρια να πιάσει την 6600GT.

Και επειδή παραξενεύτηκες που όλοι προτείνουν nvidia , η εξήγηση είναι μάλλον απλή.

Μεταξύ 200? και 400? δεν υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις από την ATI για agp , μόνο από την nvidia.

Οπότε δεν υπάρχει θέμα επιλογής.

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πάλι φίλε μου οι σειρές 6600 και X700 είναι mid-end.. ενώ η 6800 και Χ800 είναι high-end.. Επομένως σε όλες τις περιπτώσεις η 6800 καθαρίζει την 6600! Βασικά η 6800 με τα 12 pipelines δεν μασάει μια (δεν το συζητάω καν βέβαια.. αν καταφέρει και πάει στα 16..

βέβαια η μεγάλη διαφορά είναι το memory bus όπου ως highend η 6800 έχει 256bit.. ενώ η 6600 έχει 128bit.. Αυτό και μόνο κάνει σημαντική διαφορά!

Τώρα για τα Pipelines που ρωτάς για να καταλάβεις.. με το που την ξεκλείδωσα την κάρτα και χωρίς overclocking.. μου ανέβασε τα scores στο 3dMark03 κατά 25% περίπου από τα default που ήταν!!!

Αν έχεις να τα δώσεις τα λίγα λιγότερα από 300ευρώ (τελικής).. τότε πας για 6800. Για το pci-e μην τρώς τον παπά γιατί πολύ απλά καμία κάρτα δεν εκμεταλλεύεται τις ικανότητες αυτής της slot (εδώ δεν εκμεταλλεύονται το Agp8x)... ;)

Δημοσ.

yositosi, στην MSI που έχεις εσύ ξεκλειδώνουν τα pipelines? Αν ναι τότε θα την πάρω αλλιώς πες μου, αν είναι εύκολο, κάποια που να γίνεται αυτό, φυσικά μιλάω για 16 pipelines ;)

Δημοσ.
h NX6600gt ths MSI ( agp ) pou exw egw posa pipelines exei?

borw na ksekleidwsw alla kai pws?

΄Οχι δεν ξεκλειδώνει τίποτα στις 6600.

----------------------------------------------------------------

("pipelines" = SIMD channel)

6800Ultra/GT =

16 SIMD channels

6 VS units

16 ROPs

6800 =

12 SIMD channels (4 channels masked, ie unlockable)

5 VS units (1 VS unit masked, ie unlockable)

16 ROPs

6600/GT=

8 SIMD channels

4 VS units

4 ROPs

Οι 6800 είναι κατά βάση όλες NV40 όπου απενεργοποιείται μια τετράδα (ή και δύο για τις 6800LE) όταν αυτή ή αυτές οι τετράδες παρουσιάζουν ελαττώματα (όχι κατά κανόνα). ΄Ολες οι 6600 έχουν φτιαχτεί σαν αυτό που είναι και άρα εκ του μη όντως δεν γίνεται να ενεργοποιήσεις αέρα κοπανιστό.

Δημοσ.

6600GT : 500/900 , 8 pipelines , 4 vertex shaders , 128 bit bus , δεν υπάρχει τίποτα για να ξεκλειδώσεις.

6800 : 325/700 , 12 pipelines , 5 vertex shader , 256 bit bus , μπορούν να ξεκλειδωθούν άλλα 4 pipelines και 1 vertex shader (ώστε να φτάσει στα 16,6).

Για μια εκτίμηση της απόδοσης , απλά συνδυάζεις τα παραπάνω :

6600GT : fillrate = 500*8 = 4000Mpixel/s , bandwidth = 900*(128/8 ) = 14400MB/s

6800 : fillrate = 325*12 = 3900Mpixels/s , bandwidth = 700*(256/8 ) = 22400MB/s

Ξεκλειδώνοντας την 6800 , ανεβαίνει κατά 33% το fillrate της (325*16 = 5200Mpixels/s).

Οπότε με πολύ μεγαλύτερο fillrate ΚΑΙ bandwidth , είναι παντού δυνατότερη.

Αλλά , όποια μάρκα και να πάρεις , δεν είναι εγγυημένο οτι θα ξεκλειδώσει επιτυχημένα η 6800.

Πάντα είναι ρίσκο.

Και , μια που είχα μια 6600GT για testing , να πω οτι χωρίς AA/AF είδα σχετικά μικρές διαφορές (15-20%) από την 6800 μου.

Με ΑΑ/AF , είδα διαφορές από 40% εώς πάνω από 80% (το 256bit bus που λέγαμε).

EDIT : πληκτρολογώ πολύ αργά.....

Δημοσ.

βέβαια η μεγάλη διαφορά είναι το memory bus όπου ως highend η 6800 έχει 256bit.. ενώ η 6600 έχει 128bit.. Αυτό και μόνο κάνει σημαντική διαφορά!

Aν και κάτα βάση σωστό η διαφορά του εύρους μνήμης μεταξύ μιας 6800 (DDR1@350MHz/256bit) και μιας 6600GT (GDDR3@500MHz/128bit) είναι 6.4GB/sec. Σημαντικότερος παράγοντας εδώ είναι ο αριθμός των ROPs. H απλή 6800 - αν και έχει απενεργοποιημένη μια τετράδα - διατηρεί ενεργά και τα 16 ROPs των μεγαλύτερων αδερφών της (από default). Οι ΝV43 έρχονται μόνο με 4 ROPs σύνολο' date=' πράγμα που έχει μεγάλη επίπτωση στις δυνατότητες/επιδόσεις με εξομάλυνση ενεργοποιημένη (δευτερευούσης σημασίας σε κάρτα μεσαίας κατηγορίας).

Τώρα για τα Pipelines που ρωτάς για να καταλάβεις.. με το που την ξεκλείδωσα την κάρτα και χωρίς overclocking.. μου ανέβασε τα scores στο 3dMark03 κατά 25% περίπου από τα default που ήταν!!!

Nα τονίσουμε όμως ότι η διαφορά εδώ είναι σε συνθετική εφαρμογή (η οποία είναι και αρκετά GPU-limited), όπου το εύρος μνήμης παίζει μικρότερο ρόλο. Ξεκλειδώνοντας την επιπλέον τετράδα αυξάνεται ο ρυθμός πλήρωσης από τα 3.9GPixels/sec στα 5.2GPixels/sec με το εύρος μνήμης να παραμένει σταθερό. Εδώ σπάει η αναλογία ή αν προτιμάς η ισορροπία μεταξύ ρυθμού πλήρωσης/εύρους μνήμης, με αποτέλεσμα η κάρτα να γίνεται απελπιστικά bandwidth limited, εκτός αν κάποιος υπερχρονίσει την μνήμη.

Γενικά το ξεκλείδωμα της επιπλέον μονάδας (χωρίς υπερχρονισμό) δίνει περίπου 10-15% επιπλέον επιδόσεις, ενώ ξεκλείδωμα + υπερχρονισμό 20-30% περίπου.

Τώρα που το θυμήθηκα 25% που και υπό ποιές συνθήκες στο 3dmark03?

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=96418&highlight=6800

Με 16p/6vp + 350/435MHz όταν μιλάμε για 1280*960 ή 1280*1024 με 4xAA/16xAF φτάνω περίπου το 85% των επιδόσεων μιας 6800GT. Aν μιλάμε ωστόσο για τετραπλή εξομάλυνση στα 1600, η απλή 6800 αρχίζει να χάνει αρκετό έδαφος έναντι μιας GT, μιας και περιορίζει αισθητά η ποσότητα της μνήμης πλέον. Εάν ωστόσο ο εκάστοτε χρήστης έχει οθόνη LCD/TFT με native resolution =/<1280*1024 ή CRT =/< 19", μπορεί με ευκολία να αδιαφορήσει για τις επιδόσεις στα 1600*1200 και ειδικά με τετραπλή εξομάλυνση.

Δημοσ.

Και εδώ έρχεται η προηγούμενη ερώτηση που έκανα:

Σε ποιά μοντέλα ξεκλειδώνουν τα pipelines & vertex shader? Πχ. το τάδε μοντέλο της MSI, της Asus κλπ.

Φυσικά να είναι σίγουροι όσοι που ν κάποιο μοντέλο για να μην πάρω κάποια που δεν ξεκλειδώνει...

Δημοσ.
6600GT : 500/900 ' date=' 8 pipelines , 4 vertex shaders , 128 bit bus , δεν υπάρχει τίποτα για να ξεκλειδώσεις.

6800 : 325/700 , 12 pipelines , 5 vertex shader , 256 bit bus , μπορούν να ξεκλειδωθούν άλλα 4 pipelines και 1 vertex shader (ώστε να φτάσει στα 16,6).

Για μια εκτίμηση της απόδοσης , απλά συνδυάζεις τα παραπάνω :

6600GT : fillrate = 500*8 = 4000Mpixel/s , bandwidth = 900*(128/8 ) = 14400MB/s

6800 : fillrate = 325*12 = 3900Mpixels/s , bandwidth = 700*(256/8 ) = 22400MB/s

Ξεκλειδώνοντας την 6800 , ανεβαίνει κατά 33% το fillrate της (325*16 = 5200Mpixels/s).

Οπότε με πολύ μεγαλύτερο fillrate ΚΑΙ bandwidth , είναι παντού δυνατότερη.

Αλλά , όποια μάρκα και να πάρεις , δεν είναι εγγυημένο οτι θα ξεκλειδώσει επιτυχημένα η 6800.

Πάντα είναι ρίσκο.

Και , μια που είχα μια 6600GT για testing , να πω οτι χωρίς AA/AF είδα σχετικά μικρές διαφορές (15-20%) από την 6800 μου.

Με ΑΑ/AF , είδα διαφορές από 40% εώς πάνω από 80% (το 256bit bus που λέγαμε).

EDIT : πληκτρολογώ πολύ αργά.....[/quote']

Mε άριστα το 10, παίρνεις 9 έστω και καθυστερημένα (έλα αστειεύομαι...χεχεχε), και αυτό γιατί λείπουν τα ROPs (Render Outputs or pixel engines).

http://www.beyond3d.com/previews/nvidia/nv40/index.php?p=11

Δημοσ.
Και εδώ έρχεται η προηγούμενη ερώτηση που έκανα:

Σε ποιά μοντέλα ξεκλειδώνουν τα pipelines & vertex shader? Πχ. το τάδε μοντέλο της MSI' date=' της Asus κλπ.

Φυσικά να είναι σίγουροι όσοι που ν κάποιο μοντέλο για να μην πάρω κάποια που δεν ξεκλειδώνει...[/quote']

Θεωρητικά σε όλες τις απλές 6800 ή 6800LE, ανεξαρτήτως κατασκευαστή. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ξεκλείδωμα θα είναι δεδομένο ότι γίνεται ή ότι οι μονάδες δεν θα έχουν ζημιά αφού ξεκλειδωθούν.

***edit: σημαντική σημείωση...σύντομα θα εμφανιστούν και απλές 6800 PCI-E. Eδώ δεν θα ισχύει το παραπάνω πλέον σαν κανόνας, γιατί ποσότητα εξ' αυτών θα είναι NV40 με απενεργοποιημένες μονάδες και οι υπόλοιπες θα είναι καθαρά NV41 κατασκευασμένες μόνο με 3 τετράδες από την μάνα τους.

Δημοσ.
Γι' αυτό κι' εγώ ζητώ από κάποιους που έχουν ένα τέτοιο μοντέλο και το έχουν ξεκλειδώσει να μας το πουν ;)

εγω παντως εχω δει τρεις απο τις τελευταιες MSI NX6800 να ξεκλειδωνουν

χωρις προβλημα...

ενδεικτικα αναφερω παντως οτι τα disabled pipelines προφανως δεν ηταν της ιδιας ποιοτητας με τα ενεργοποιημενα μιας και το overclocking μετα την ενεργοποιηση τους επεσε απο τα 435core στα 420....

ευτυχως μικρη διαφορα....

Δημοσ.

Ailouros.. Φίλε μου την κάρτα πριν από το ξεκλείδωμα την είχα o/ced οπότε και η διαφορά ήρθε στο ποσό του 20-25% περίπου στο 3dMark όπως λες.. αλλά και default ήταν πολύ λίγο πιο κάτω η αύξηση!

Για την πραγματική τώρα διαφορά που αναφέρεις.. φίλε μου σε υψηλές αναλύσεις με φουλ τα AA & AF πράγματι μένει πίσω έναντι της GT... αλλά όπως πολύ σωστά προαναφέρεις δεν είναι πρόβλημα της κάρτας (δυνατοτήτων) αλλά πρόβλημα της έλλειψης μνήμησ! Πρακτικά πάντως με την LG900B που έχω τοο 1600*1200 ούτε καν με απασχολεί μιας και στα 1280*1024 όλα τα νέα παιχνίδια (τα περισσότερα δυνατά τα έχω) παίζουν βελούδινα (σημείωση ότι όταν το μηχάνημα είχε 512Mb μνήμης είχα κάποια κολλήματα)...

Επίσης για το όλο θέμα pipelines και bandwith κτλ. ανάμεσα σε 6600 και 6800 να μην ξεχνάμε ότι η 6800 είναι "καθαρή" ενώ η 6600 έχει hybrid υλοποίηση (σημείωση ότι ΟΛΕΣ οι 6800 είναι NV40 chipset)..

Τώρα για το θέμα "ποιά να πάρω"... ΜΑΚΡΙΑ από τις LE μιας και πολλοί έκλαψαν! Το πρόβλημα είναι ότι στις περισσότερες που πωλούνται οι μνήμες είναι οικτρές με αποτέλεσμα να θέλουν downclocking από τα 700Mhz στα 500Mhz για να δουλέψουν σωστά! Επίσης σε μια LE στην καλύτερη να δουλέψουν τα 12 pipelines.. ενώ πάρα πολύ δύσκολα (και με τρελή τύχη) θα δεις και τα 16 να είναι σωστά! Από την άλλη η τιμή της NU έπεσε οπότε η LE δεν αξίζει μια!!

Γενικά φίλε μου sarisn αυστηρά με το γράμμα "όλες οι κάρτες ξεκλειδώνουν".. Το θέμα είναι τι γίνεται μετά! Αυτό που εννοώ είναι ότι παίζει πιθανότητα (σημαντική) η κάρτα να φοράει τσιπσετ με προβληματικό Quad από Pipeplines (για αυτό το λόγω αρχικά τις έκαναν με masked pipelines και λάνσαραν τις NU, και LE).. οπότε θα φάς artifacts!

Πάντως λέγεται ότι οι τελευταίες παρτίδες είναι ΟΚ (εμένα μου βγήκε 100% καλή πάντως μιας και ακόμα και στα 400Mhz ++ δεν μου έκανε κανένα χαζό!!). Βέβαιαι κανένας μα κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι το κομμάτι που θα σου πέσει θα έχει 16 σωστά Pipelines (να μην ξεχνάμε ότι πληρώνεις για τα 12)..

Αν πας για MSI πρόσεξε το εξής! Το κουτί της έχει ένα παραθυράκι από όπου και φαίνεται η κάρτα. ΠΡΟΣΕΞΕ καλά... αν η κάρτα που θα σου δώσουν φοράει ΜΑΥΡΗ/αλουμινίου ψύκτρα τότε πες "Ευχαριστώ και φύγε για αλλού..", αν η κάρτα φοράει τη ΜΠΡΟΝΖΕ/χάλκινη ψύκτρα (έχει και ροοστάτη στροφών) τότε πάρτην κατευθείαν!

Η ουσία είναι ότι όπως και να έχει, αν έχεις τα λεφτά και δεν τα λυπάσαι.. τότε δεν κοιτάς καν την 6600 και πας απευθείας για 6800.. ;-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...