gmastr Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Eχω modem ADSL με 5 εξοδους UTP (Alcatel 510ι) και εχω ήδη συνδέσει σ'αυτο το PC μου. Exω WinXPpro και στο Local Area Connection/properties εχω τσεκαρισμένο μονο το TCP/IP και στα properties αυτού εχω συμληρωσει τους αριθμους / διευθύνσεις που δινει ο ΟΤΕΝΕΤ Θελω τώρα να συνδέσω και ενα δεύτερο PC με WinXPpro και καρτα ethenet στο ιδιο modem/router για να μοιράζεται και αυτο τη σύνδεση μου με το internet και να μην εχουν μεταξύ τους καμια αλλη επικοινωνία! (δηλαδη να μην βλεπει το ενα PC το αλλο, γιατι ανηκει στον Διευθυντή μου - και ετσι ακριβώς μου ζήτησε!) Θέλω λοιπόν να ρωτήσω: 1) Τσεκάροντας στο δεύτερο PC, ΜΟΝΟ το TCP/IP, εξασφαλίζεται οτι δεν θα "βλέπει" το ενα PC τα αρχεία του αλλου? 2) Στο δεύτερο PC, θα καταχώρησω στα TCP/IP properties, τους ιδιους ακριβώς αριθμούς η αλλάζει κατι? 3) Γίνεται η απο κοινου συνδεση στο internet ή θα πρέπει να συνδεόμαστε εναλακτικά? Μήπως κάποιος "καλός άνθρωπος" μπορεί να βοηθήσει? Τον ευχαριστώ προκαταβολικά... γιατι εχω μπερδευτεί.
or1onas Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Dwse sto pc tou boss mia ip opws sto diko sou k apla mhn paixeis me network shares...
androu Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Λοιπόν Εγώ με το ίδιο μόντεμ - ρούτερ έχω .. στο 1 pc ip 10.0.0.1 στο 2ο 10.0.0.2 κτλπ. >2) Στο δεύτερο PC, θα καταχώρησω στα TCP/IP properties, τους ιδιους ακριβώς αριθμούς η αλλάζει κατι? Αν βάλεις την ίδια ip και στα 2 θα έχεις διένεξη ip οταν είναι και τα 2 ανοικτά..!! >1) Τσεκάροντας στο δεύτερο PC, ΜΟΝΟ το TCP/IP, εξασφαλίζεται οτι δεν θα "βλέπει" το ενα PC τα αρχεία του αλλου? αυτό το κάνεις αν έχεις ενεργό κάποιο firewall + δεν έχεις επιλέξει φακέλους κοινούς >3) Γίνεται η απο κοινου συνδεση στο internet ή θα πρέπει να συνδεόμαστε εναλακτικά? Ναι γίνεται εννοείται .. και μόνα τους βέβαια ** Το alcatel speedtouch 510 i v4 έχει 4 ethernet ports και όχι 5 (το δικό μου τουλάχιστον...!!)
gmastr Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Eυχαριστώ φίλε yor1onas Εννοεις οτι οι διευθυνσεις του ΤCP/IP properties του Boss, θα ειναι ιδιες εκτος του ΙP address - που θα πρεπει να δωσω διαφορετικο απο το δικο μου? Αυτό μόνο και τελειώσαμε? (γιατι τα network shares δεν τα εχω δει πουθενά)
gmastr Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Eυχαριστώ φίλε androu Ειναι οι απαντήσεις σου ειναι σαφέστατες και ...ξεκινάω Στα TCP/IP properties θα βαλω ιδιες διευθύνσεις, εκτος του ΙP address που θα βάλω διαφορετικές Ενεργό Firewall έχουν και οι δυο υπολογιστές και δεν εχουν οριστεί πουθενά "κοινά αρχεία" (ουτε καν ξέρω αν αυτο γίνεται μόνο με TCP/IP ενεργό) ΥΓ Οντως οι ethenet ports του alcatel speedtouch 510 i ειναι 4 και οχι 5 οπως θυμόμουνα. Να'σαι καλά
digitals Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2005 Epeidi to sigkekrimeno router exei apo default energopoiimeno to dns den xreiazete na ri8miseis ip alla na einai sto obtain an ip automaticlly... kaneis restart kai patas sto eikonidio toy diktioy dexi klik kai repair.... kai prepei na einai ola ok...
Kostas75 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2005 Σχετικά με το εν λόγω modem, επειδή το ίδιο έχω και εγώ, έχετε κάνει install το Dr Speedtouch;;; Ρωτάω γιατί σε μένα ενώ αρχίζει καλά μετά από λίγη ώρα κρασάρει μόνο του χωρίς να κάνω τίποτα εκείνη την ώρα. Ευχαριστώ. Πάντως το tip με το repair διότι έχει default ενεργοποιημένο το DNS, πολύ καλό! Χαίρομαι που το αγόρασα, είναι αρκετά χρήσιμα τα πολλά ports που έχει καθώς έχω 2 PCs και ένα Laptop και τα συνδέω όλα άνετα πάνω του οπότε φτιάχνω αμέσως ένα μίνι LAN.
freskas Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Αν και εχω speedtouch με μια πορτα, νομιζω οτι οι ρυθμισεις που σου γραφω παρακατω θα κανουν τη δουλεια τους. Οι ρυθμισεις που θα πρεπει να κανεις σε ολα τα pC, ειναι οι εξης: Πινακας Ελεγχου->Συνδεσεις Δυκτιου->Τοπικη Συνδεδη->Ιδιοτητες->Πρωτοκολλο Internet(TCP/IP) Eκει βαζεις : Διευθυνση IP 10.0.0.x(στο x βαζεις διαφορετικο αριθμο για καθε pC εκτος απο το 138 που το χρησιμοποιει το modem) Μασκα υποδικτιου 255.255.255.0 Προεπιλεγμενη 10.0.0.138 Στο Προτιμωμενος και Εφεδρικος διακομιστης DNS βαζεις τις IP που εχει ο provider σου, αν εχεις vivodi βαλε : 80.76.39.10 και 80.76.33.227 αντιστοιχα. Ετσι λες στο PC σου οταν θελει κατι απο το internet να το ζηταει απο τον DNS(πχ της vivodi) μεσω της πυλης(που ειναι το speedtouch) Τωρα για να ενεργοποιησεις την κοινη χρηση αρχειων, θα πρεπει να τρεξεις τον οδηγο Εγκαταστασης δικτυου σε ολα τα pC. Aυτο ειναι Πινακας Ελεγχου->Συνδεσεις Δυκτιου->Εγκατασταση οικοιακου Δικτυου(πανω αριστερα). Εκει επιλεγεις οτι συνδεεσαι μεσω μιας οικιακης πυλης(επιλογη 2), βαζεις ενα ονομα υπολογιστη(διαφορετικο για καθε pC), και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ βαζεις ιδια ομαδα εργασιας σε ολα τα pC(για να ανοικουν στο ιδιο δικτυο αρα να βλεπονται) και τελος επιλεγεις να Εππιτρεπεται η κοινη χρηση αρχειων και εκτυποτων(επιλογη 1). Αν το κανεις αυτο σε καθε PC σου, πιστευω θα δουλευει κανονικα. Αυτα!
freskas Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2005 Με συγχωρεις για τον προλογο, αλλα τωρα ειδα τι πραγματικα ζητουσες(νομισα ηθελες να τα κανεις LAN). Λοιπον, για να μην βλεπονται μεταξυ τους τα PC βαλτα σε διαφορετικες ομαδες εργασιας και απενεργοποιησε τους την κοινη χρηση αρχειων και εκτυπωτων. Αυτο γινεται με δεξι στον Υπολογιστη μου->ονομα υπολογιστη->Αλλαγη->και διαφορετικα ονοματα στην ομαδα εργασιας Την κοινη χρηση αρχειων και εκτυποτων την απενεργοποιεις Πινακας Ελεγχου->Συνδεσεις Δικτυου->Ιδιοτητες->και ξετσεκαρεις το κουτι που λεει για κοινη χρηση αρχειων ετσι δεν εχουν λογο να βλεπονται μεταξυ τους οπως και να ανταλλασουν αρχεια. Οι πιο ρυθμισεις TCP/IP παντως ισχυουν για να δουλεουν sto net και οι δυο. Αυτα ξανα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.