Προς το περιεχόμενο

e-shop....

CptBill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ηρεμήστε δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.

1ον) Πολλά eshops το κάνουνε κυρίως στο εξωτερικό. Τώρα φαίνετε ήρθε και στην Ελλάδα

2ον) Όταν στέλνεις με FAX (να το στείλεις με email ναι είναι επικίνδυνο και μλκια) φωτοτυπία της κάρτας και της ταυτότητας ΣΒΗΝΕΙΣ κάποια ψηφία της κάρτας (1 στην μέση και 2-3 στο τέλος καθώς και 2 νούμερα από την ταυτότητα. Με αυτό τον τρόπο δεν θα σου αρνηθεί κανένας την παραγγελία αλλά και δεν θα έχεις δώσει όλα τα στοιχεία σου στο μαγαζί για να σου κάνουν ζημιά.

Και στην τελική στις πιστωτικές μπορείς να πάρεις τα λεφτά σου πίσω αν σε κλέψουν.

Δημοσ.

Απαραδεκτο! Δηλαδη αυτοι ειναι ποιο εξυπνοι απο τα αλλα online shops? Ασχετα με το αν εχουν καλες προθεσεις (αυτο εγω δε το ξερω, ουτε μου αρεσει να εμπιστευομαι τυφλα), και μονο η επιπλεον διαδικασια αυτου του ειδους ειναι κατι που απωθει. Υποτιθεται τα online shops προσφερουν την ανεση της αμεσης αγορας, αυτο ειναι για γελια.

Δε πειραζει ομως, αν ο κοσμος σταματησει να αγοραζει απο αυτους -και ετσι θα κανει- θα το καταργησουν συντομα...

Εγω παντως το σκεφτομουν τελευταια να κανω την πρωτη μου παραγγελεια, τωρα πλεον που εμαθα αυτο δε προκειται. Ισως και ποτε να μην τους προτιμισω αφου εχουν τετοιες συνηθειες.

Δημοσ.

kala eiste sovaroi??

an xasete thn karta sas kai meta apo 1 wra pou to anakalipsate eidete oti einai xreomenh apo kapoio online shop xiliades euro tha sas fteei to online shop opu den zhtise taftopoihsh stoixeiwn h opoioa einai AKRWS aparethth....

oti theloume leme mou fenete...

Δημοσ.

Απο κει και περα θα αναλάβει η τραπεζα σου να βγαλει τα σπασμενα και ΘΑ ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ αν προκηπτει οτι δεν εισαι εσυ.

Για λογους ασφαλείας καλό ειναι λοιπόν αντί να δίνεις φωτοτυπίες και ιστορίες να πας εκει και να χρεώσεις την κάρτα σου κανονικά, φυσικά σε αυτη την περίπτωση δεν μιλάμε για Ε-SHOP αλλα τουλαχιστον έχεις τις καλες τιμές σε σχέση με ενα μαγαζί στυλ πλαισιο.

Εχω κάνει master E-Business strategy & systems και όπως και να το κάνουμε, ξερω οτι αν μη τι αλλο το να στέλνουμε φωτοτυπιες οποιουδήποτε είδους τετοιας κατηγορίας ειναι επικύνδινο. Εμενα όλες μου οι αγορές όπου μπορώ ειναι με αντικαταβολη και τελειώνει η υπόθεση, εννοείται σε νορμαλ χρηματικά ποσα, δεν λεω να πληρώσεις αντικαταβολή ντουκου 2000 ευρω για ολοκληρο pc...

Απτην άλλη αν θες να βάλεις 2000 στην πιστωτικη για να ξεχρεώσεις σε κάποιους μήνες ειναι ΣΑΦΩΣ καλύτερο να "χασεις" την ανεση της πολυθρώνας σου παραγγέλνοντας ονλινε και να πας μες τη βροχη να πληρώσεις εκει. Τουλάχιστον θα νοιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια.

Δημοσ.

προφανως εννοείς τους αριθμούς της ταυτότητας γιατι της κάρτας τους χρειάζονται και άρα θα τους δωσεις..

Αυτος λοιπόν έχει την καρτα σου, έχει και την ταυτοτητα με εστω κάποια ψηφία σβησμένα.. Κανει λοιπον μια αγορά μεσω κάποιου e-shop και στελνει τα δικα σου στοιχεία με τα σβησμένα νουμερα απο την ταυτότητα "ετσι για λογους ασφαλείας"..

Παιδια καταλαβετε το, ο ΜΟΝΟΣ ασφαλής τρόπος (που ουτε και αυτος ειναι 100%) ειναι να γινεται η αγορα με εγκριση απο την τραπεζα σου (VISA) χωρις το μαγαζι να εχει ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟ παρα μονο την διευθυνση παράδοσης....

Δημοσ.

Mia mlk kai misi einai ayto to systima. Pate kala osoi lete oti einai sosto na to kanoun?? Gia peite mou posa encryption exoun ta fax aytes tis meres giati exo meinei piso fainetai!

Mipos na skypsoume kiolas na mas gamis**n kanonika??

Ta ccbill kai ta synafi giati yparxoun??

Kai oso gia to an xeroun an einai dikia sou i karta pragmatika pos to xeroun? ego mporo na steilo fax apo ton ypologisti kai exo photoshop. De tha synexiso kan, fantazeste ti ennow! Mporo na allaxo onomata arithmous taytotitas, ta panta!!

WOW foberi axiopistia telika ayto to systima...

Δημοσ.
προφανως εννοείς τους αριθμούς της ταυτότητας γιατι της κάρτας τους χρειάζονται και άρα θα τους δωσεις..

Όχι δεν μιλάω για τους αριθμούς της ταυτότητας (μόνο) αλλά και της κάρτας. Αυτοί δεν θέλουν τον αριθμό της κάρτας αλλά να δούνε ότι η κάρτα είναι στο όνομά σου. Αν τους στείλεις με FAX φωτοτυπία της κάρτας όπου έχεις σβήσει επιλεκτικά κάποια νούμερα για λόγους ασφαλείας (θα τους το πεις) δεν θα σου πούνε τίποτα και θα πραγματοποιηθεί κανονικά η παραγγελία.

Δημοσ.

Αυτο υποτιθεται οτι γίνεται για να προστατέψουν τον αληθινο ιδιοκτήτη της κάρτας απτο να γίνει αγορά με την κάρτα του, απτην άλλη όμως βαζουν ολους εμάς τους πελάτες σε ενα ρισκο του να δίνουμε τα στοιχεία μας χωρις να ξερουμε που καταληγουν. Στο κάτω κατω ποσοι ειναι αυτοι που θα κάτσουν να κρύψουν νουμερα κλπ? Το πιο πιθανο ειναι να τα στείλουν χύμα.

Αυτό που θέλω ειναι να αγοράσω και μετα να με ΞΕΧΑΣΟΥΝ!! Και εμενα και τα στοιχεία μου! Νοιωθω πολυ μεγαλυτερη ασφαλεια να μου ζητανε καθε φορα τα στοιχεια μεσω SSL παρα να τα εχουν αποθηκευμένα κάπου σε καποιον δικό τους σερβερ...

Τελοσπάντων εγώ απλα λεω οτι το συστημα τους όχι μονο δεν μ'αρεσει αλλα δεν ειναι και ο ορθόδοξος τρόπος e-business. Αν ειναι να κατσω να ψαχνω φωτοτυπικό και φαξ στις 2 το βράδυ, ασε, ξυπναω το πρωι και παω απο εκει... Το ηλεκτρονικο εχει να κανει πανω απόλα με την ΑΝΕΣΗ και την ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ. Και για δικη μας ασφάλεια λεω οτι δεν πρεπει να ρισκάρουμε περισσότερο απόσο χρειάζεται.

Δημοσ.

Δεν είπα ότι είναι το καλύτερο ούτε πως είναι βολικό. Και εγώ είμαι της άποψης του βάζω τα στοιχεία μια φορά, με στέλνει με ισχυρό Ssl στην τράπεζα και τελειώνω.

Απλά ήθελα να πω σε όσους φωνάζουν ότι μας κλέβουν μας κάνουν και μας ράνουν. Αν δεν θέλεις να σε κλέβουν θα ασχοληθείς 2 λεπτάκια να σβήσεις 3-4 νούμερα και είσαι οκ.

Δημοσ.

Για να τελειωνουμε με το θέμα, και επειδη μαλλον δεν με εχεις καταλαβει τι εννοω, δεν με "χαλαει" να εχει ο αλλος το νουμερο της ταυτοτητας μου (το οποιο στην τελικη ειναι για να σε αναγνωρισει οτι οντως εισαι εσυ) αλλα την φωτοτυπια ως εγγραφο. Να με παρει τηλεφωνο βρε παιδι μου να κανει την αναγνωριση (σε συνδυασμο με την τραπεζα που θα κανει το match μεταξυ καρτας και νουμερο ταυτοτητας) αλλα γιατι να του ΣΤΕΙΛΩ τα στοιχεια μου να τα ΚΡΑΤΗΣΕΙ??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...