iagouaros Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Μόλις έκανα αναβάθμιση το σύστημά μου και το μόνο που κράτησα είναι οι δύο μνήμες μου 256mb/ 400 mhz (διαφορετικής μάρκας) και οι δύο σκληροί μου WD80JB. 'Εβαλα το παραπάνω mainboard και δεν μου αναγνωρίζει τις μνήμες μου στα 400mhz αλλά στα 333 mhz. 'Oταν βάζω μόνο την μία την αναγνωρίζει στα 400mhz, μόλις μπουν μαζί όμως 333mhz. Update έκανα στο bios και πάλι τα ίδια. Οι ίδιες μνήμες στην παλιά μου μητρική Gigabyte Ga8s648(-L) δούλευαν στα 400mhz. Το υπόλοιπο μου σύστημα αποτελείται από Athlon 64bit 3400+, και Μsi 6600 Gt 128 Mb κάρτα γραφικών. Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος;
billpeppas Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Τις ρύθμισες από το BIOS να 'ναι στα 400MHz ? Timings έβαλες τα πιο χαλαρά ? [ τα timings της πιο αργής μνήμης εκ των 2 ]
iagouaros Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Πήγα το max memclock στα 200 (από το auto που ήταν) αλλά πάλι ξεκινάει στα 333mhz, επίσης άλλαξα και το 1T/2T Memory timing σε 1Τ την πρώτη φορά και πάλι στα 333mhz, μετά στα 2Τ και μετά στο auto και πάλι τα ίδια. Αρνείται πεισματικά να ξεκινήσει στα 400Mhz.
bartenderas Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Καλησπέρα. Σε ποια slots δοκίμασες να τις βάλεις?Έκανες όλους τους συνδυασμούς? Bios update δοκίμασες?
bartenderas Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Δεν τσεκάρεις και τις μνήμες με το memtest καλού κακού? http://www.memtest86.com/
kkarab Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Καλησπέρα.Σε ποια slots δοκίμασες να τις βάλεις?Έκανες όλους τους συνδυασμούς? Bios update δοκίμασες? File mou ti marka einai oi mnimes pou xrisimopoieis? Eipes oti einai diaforetikes metaxi tous.Tsekare oti ontos litourgoun kai oi 2 sta 400MHz default(mallon tha litourgoun afou les oti stin alli mitriki etrexan sta 400), tsekare me to CPU-Z poia timings upostirizei i kathemia afou an exoun diaforetika tote einai logiko i mitriki na tis ruthmizei apo moni tis stin taxutita(333) pou exoun idia timings.An thimamai kala sto site tis MSI anaferonte dipla stin mitriki oi kataskeuastes mnimwn pou uposturizontai episima kai einai polu ligoi 5-6 peripou.To kalutero tha itan na exeis 2 oloidies mnimes, opote prospathise na kaneis kapoia antallagi.Aparaititi proupothesi einai vevaia na exeis xakatharisei ti mnimi tha xrisimopoiiseis tsekarontas to CPU-Z i to W_CPU_ID. Kali epitixia,me ligo yaximo tha vgaleis akri min anisixeis.
georgeadams Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Είναι γεγονός πως τα nForce3 και ειδικά τα MSI είναι αρκετά ιδιότροπα με τις μνήμες. Μπορεί να φταίει απλά το γεγονός πως είναι διαφορετικές μεταξύ τους
vasiliosa Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 loipon... akou na deis poio einai to problem pou eixa kai egw. Ama to Mobo sou einai MSI kai yposthrizei Dual Channel stis mnhmes tote prepei na valeis tis mnhmes se 2 diadoxika slot diaforetikou xrwmatos... 1-2 kata protimhsh.. Eixa problems me kolhmata klp kai thn psiliastika otan ekana mem test.. Kane ayto pou sou eipa kai pes mas... PS---> grafei sto manual pws na valeis tis mnhmes analoga me ta DDR???MHZ kai analoga me to an einai DoubleSided h' Single Sided.
iagouaros Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Δοκίμασα τα πάντα, αλλά τίποτα. Πήρα στο e-shop και μου είπαν ότι τα Msi τα mainboards είναι δύστροπα με τις μνήμες. 'Ετσι αναγκάστηκα να παραγγείλω 2 samsung gold 512mb/400mhz. Μου είπαν ό,τι αν δεν δουλέψουν πάλι, θα τις αλλάξουνε. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. 'Αυριο θα σας ενημερώσω. Y.Γ. Το mainboard δεν υποστηρίζει dual memory. Τους συνδυασμούς τους έκανα όλους.
yositosi Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Φίλε μου τα MSI δεν είναι και τα πλέον δύστροπα (που να δεις και άλλα mobos που φοράνε το nForce3..) Πάντως βρωμάει η δουλειά για ασυμβατότητα μνημών.. και οι Samsung είναι η καλύτερη δυνατή λύση μιας και θεωρούνται οι πλέον συμβατές με τα πάντα μνήμες!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.