vlachaquito Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 kai ego eimoun metaksy thermaltake kai zalman alla meta apo reviews (sto tomshardware mou fainete htan h teleytaia pou diavasa)kateliksa sto teras ths zalman to opoio einai to poio athoryvo & apotelesmatiko...a, & epeidh pianei thn mish mobo psyxh & tis ram kai vga lmao.... timh thn vrhka 42 euroa...
pseira Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Κι όμως η ΧΡ120 λένε οτι είναι πιο αθόρυβη λόγω δυνατότητας αλλαγής ανεμιστήρα με όποιον θες εσύ! Η Ζαλμαν δεν αλλάζει ανεμιστήρα, παρά μονο με μοντ!
Κοπρίτης Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Κι όμως η ΧΡ120 λένε οτι είναι πιο αθόρυβη λόγω δυνατότητας αλλαγής ανεμιστήρα με όποιον θες εσύ! Η Ζαλμαν δεν αλλάζει ανεμιστήρα' date=' παρά μονο με μοντ![/quote'] ειναι λογικο εφοσον χρησιμοποιει 120χιλιοστων ανεμιστηρα... λιγοτερες στροφες = λιγοτερος θορυβος @ στα ιδια CFM.... απλα κατα την γνωμημου η XR-120 xρειαζεται ενα 120mm fan shroud ωστε να μειωθει το τυφλο σημειο κατω απο τον μεγαλυτερο μοτερ του 12αρη ανεμιστηρα...
pseira Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Την πήρα! Δεν την έβαλα ακόμα λογω έλλειψης 12αρι φαν. Αύριο πρωι βουρ στα ΜΟΥΛΤΙΡΑΜΑ για εναν Coolermaster 120mm Silent 22db 1200rpm 48 cfm...Καλούτσικα είναι. Για τον 2.8, μια χαρά Το shroud τι είναι;
giorgos th. Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 shroud http://www.coolercases.co.uk/fan_shrouds.htm
georgeadams Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 pseira, επειδή το μοτέρ του 12ρη ανεμιστήρα είναι αρκετά μεγάλο, δημιουργήται στο κέντρο του ανεμιστήρα ένα "νεκρό σημείο" με πολύ μικρή ροή αέρα. Αυξάνοντας την απόσταση μεταξύ ανεμιστήρα και ψύκτρας βοηθάμε να φτάνει αέρας και στο κέντρο της ψύκτρας.
pseira Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Thanx for the tips! Οι θερμοκρασίες μου πέσανε πολύ σε σχέση με το μαμίσιο ΙΝΤΕΛ. Μέχρι και 6 βαθμούς στο idle (38 είδα) και έχω βάλει τον ανεμιστηρα να βγάζει αέρα και οχι να φυσάει την ψύχτρα. Πιστεύω αν το αντιστρέψω θα έχει ακόμα μεγαλύτερη πτώση. Η φασαρία όμως που με ενοχλούσε βγαίνει τελικά απο το PSU μάλλον. Στο κουτί μου δοκίμασα να βγάλω όλους τους ανεμιστήρες κουτιού και δούλευαν μόνο VGA, Chipset, CPU και PSU cooler. Η VGA εχει ρυθμιστή και χαμηλώνοντάς τον δεν άκουσα διαφορά. Ο ήχος προέρχεται από ψηλά και δεν είναι ο 12αρης αφού τον έβαλα και μόνο του να δουλέυει και ήταν ήσυχος...Άρα μένει chipset και PSU...Το τσιπσετ δε νομίζω να κάνει τοσο θόρυβο , άρα.... Περιμένω το αθόρυβο τροφοδοτικό τώρα για να δω!
giorgos th. Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 ante agori mou kalodouleuti..giati na vgaleis ta fanakia tou koutiou omos?
Κοπρίτης Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 ψειρα, το chipset ειναι το πιθανοτερο να βγαζει τον υψισυχνο θορυβο που σε ενοχλει... λογω του οτι χρησιμοποιει πιθανοτατα 4αρι πολυστροφο ανεμιστηρακι για πες τη μητρικη σου να δουμε τι γινεται...
pseira Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 865Pe Neo2 FIS2R είναι το μοντέλο. Σπάνιο κάπως Λοιπόν άλλαξε τη φορά του cooler και τώρα θερμοκρασίες εχω 35 σχεδόν idle (τρέχει το torrentstorm)αλλά load ακόμα δεν το έψαξα. Το chipset οντως εχει ενα 4αρι cooler και τώρα που το είδα, σταμάτησαν να αναβοσβήνουν τα λαμπάκια που έχει μέσα! Έχει κανείς ιδέα γιατί; giorgos.th. τα ανεμιστηράκια τα έβγαλα για να δω τι κάνει το θόρυβο. Τα ξαναέβαλα τώρα. Άσχετο αλλά η 6800 μου όταν έχω το φαν στο φουλ έχει τεμπς 62-64 και το έβαλα στη μέση τώρα και έχει 60....
Κοπρίτης Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 865Pe Neo2 FIS2R είναι το μοντέλο. Σπάνιο κάπως Λοιπόν άλλαξε τη φορά του cooler και τώρα θερμοκρασίες εχω 35 σχεδόν idle (τρέχει το torrentstorm)αλλά load ακόμα δεν το έψαξα. Το chipset οντως εχει ενα 4αρι cooler και τώρα που το είδα' date=' σταμάτησαν να αναβοσβήνουν τα λαμπάκια που έχει μέσα! Έχει κανείς ιδέα γιατί; [b']giorgos.th. [/b] τα ανεμιστηράκια τα έβγαλα για να δω τι κάνει το θόρυβο. Τα ξαναέβαλα τώρα. Άσχετο αλλά η 6800 μου όταν έχω το φαν στο φουλ έχει τεμπς 62-64 και το έβαλα στη μέση τώρα και έχει 60.... καταρχην θα σου προτεινα να βαλεις στα υποψιν το κανουριο NV Silencer ... που θα κυκλοφορησει για 6600gt για ησυχια, χαμηλοτερες temps κουτιου και VGA.... στη συνεχεια ενα εχεις καποιο θερμοσενσορα στο κουτι σου ή καποιο monitor utility που βλεπει το Northbridge, ριξε μια ματια στις θερμοκρασιες μπας και σε παιρνει να βγαλεις το 4αρι το ανεμιστηρι.... στην δικια μου max-3 παρολο που το fsb ειναι στα 250mhz εχω απενεργοποιησει το ανεμιστηρι του northbridge χωρις κανενα προβλημα σταθεροτητας... επισης πολλες φορες τα ανεμιστηρια αυτα λογω του οτι εχουν σχετικα λεπτεπιλεπτες βασεις στηριξης, στραβωνουν η σπανε σε καποιο σημειο με αποτελεσμα να ακουμπανε στην ψυκτρα κατα την λειτουργεια τους προκαλωντας υπερβολικα εκνευριστικο θορυβο.... κοιτα τα ολα αυτα και πραξε αναλογως.... παντως η XP-120 ειναι αριστη αγορα και δεν νομιζω να σε αφησει απογοητευμενο ever!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.