V@nt- Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Πήγα να κάνω overclock τον CPU και λόγω βιασύνης (μεγάλη βλακεία μου) αντί για να αλλάξω τα βολτ του επεξεργαστη, άλλαξα κάτι άλλο, που δεν θυμάμαι τι ήταν, από 100mhz το έκανα 133.. Ε, λοιπόν την πάτησα! Μόλις άνοιξα το pc, όλα λειτουργούσαν, εκτός από την οθόνη που μου την έδειχνε μαύρη, και μετά από 15 δευτερα, αφού άνοιξα το pc ακούγεται ένας μακρόσυρτος ήχος! Οκ λέω, δεν πειράζει, βγάζω την μπαταριούλα από την mobo, ανοίγω το pc να κάνουν reset τα bios και μετά όταν το ξανανοίγω πάλι τα ίδια! Η ειρωνία της τύχης; Δεν έχω το manual, έφαγα τον κόσμο να το βρω (της mobo) για να το κάνω reset με βραχυκύκλωμα το bios. Τώρα τι να κάνω; Αυτό ο μακρόσυρτος ήχος και η μαύρη οθόνη μου θυμίζει κάρτα γραφικών... Έχω Celeron στα 1,7, mobo μια jetway και η κάρτα γραφικών είναι ενσωματωμένη σ'αυτήν, επίσης ram 256 400mhz (και δίνει 64mb για την κάρτα γραφικών) Τι μπορεί να φταίει; Μου έχουν τύχει ένα σωρό ευτράπελα τα οποία έλυσα ύστερα από επίπονες προσπάθιες αλλά με τούτο δεν μπορώ να κάνω τπτ... Να σημειώσω πως δοκίμασα, έβγαλα τον επεξεργαστή και άνοιξα το pc, ο ήχος τότε δεν ακουγόταν (και η οθόνη π'αντα νεκρή)
skelos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 http://www.jetway.com.tw/evisn/product/socket370/index.htm oi 370 me vga onboard ekei 8a vreis ta manual
V@nt- Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Το βρήκα τελικά το manual, skelos σε ευχαριστώ. Δοκίμασα και έκανα clear το CMOS με βραχυκύκλωμα τα pinάκια αλλα καμία διαφορά, έλεος, τι να φταίει;
Chinaski Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 mallon jetway pou exeis den sikonei 133. Den ksero po montelo exeis esu jetway exo kai ego. Dokimase na anebaseis siga siga trekse ena benchark, ama kolisei katebase ama den kollisei anebase, all min perimeneis tipota ekseretiko. Ego to anebasa mexri 112.good luck.
V@nt- Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 To πρόβλημα είναι πως δεν μπορώ να κάνω τίποτα απολύτως! Μου βγάζει μαύρη οθόνη και ένα συρτό μπιιιιιιιππππππ! Δεν μπορώ να έχω πρόσβαση ούτε σε bios ούτε τίποτα, δεν βγάζει τίποτα στην οθόνη
dpolal Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Για να καθαρίσεις το BIOS βγάζεις το ρεύμα πρώτα, μετά αλλάζεις το jumper και το αφήνεις λίγο... Μετά βάζεις το jumper στη θέση του και τέλος βάζεις πάλι το ρεύμα στο τροφοδοτικό και ανοίγεις. Έτσι έγινε;;;;
Theodore Tsi Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 apo ena grigoro search sto net.......to makri beeb simainei ram! opote gia tsekare na allaxeis mnimi(apo kapoio filo i kapoia spare) k na deis ti paizei....
V@nt- Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Φίλε μου τα ξέρω αυτά με το jumper, βρήκα manual pdf και ακολούθησα τις οδηγίες που μου ανέφερες, έβγαλα το Power cable, αποσύνδεσα τροφοδοτικό με mobo και βρήκα τα jb cmos (3) και άλλαξα το jumper από τη θέση 1-2 στη θέση 2-3, το άφησα για μερικά sec και τα επανέφερα αλλά πάλι το ίδιο. Το ξανάκανα και το άφησα για κάνα 20λεπτο αλλά πα΄λι τα ίδια... Σ'ευχαριστώ πάντως dpolal2. Theodore Tsi είσαι ΘΕΟΣ!! Έχεις απόλυτο δίκιο, τελικά η ram έφταιγε, και μάλιστα κατά περίεργο τρόπο ήταν ελαφρώς βγαλμένη (ίσως όταν την έβγαλα και την ξαναέβαλα δεν την πάτησα καλά) οπότε και μετά το reset των bios γι'αυτό δεν λειτουργούσε πάλι! Παιδιά σας υπερευχαριστώ όλους, ειλικρινά, δεν μπορώ να εκφράσω τη συγκίνησή μου, μιας και χθες ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ παιδευόμουνμέχρι το πρωί και δεν μπορούσα να βρω την άκρη!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.