kardim Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Έστω οτι έχω μια db (πχ α/α, επώνυμο, ονομα, πόλη. Θέλω σε μια φόρμα να έχω δύο πλαίσια. Στο ένα να πληκτρολογώ το επώνυμο και στο άλλο αυτόματα να εμφανίζονται σε ένα μικρό πίνακα όλα τα επώνυμα (και δίπλα από αυτά και τα ονόματα)που συμφωνουν μέχρι το γράμμα που έχω πληκτρολογήσει . Στη συνέχεια να κάνω doubleclick το ονοματεπώνυμο που θέλω από το κάτω πλαίσιο και να οδηγούμε σε φόρμα που περιέχει όλα τα στοιχεία τησ db για αυτό το όνομα. Λίγη βοήθεια please .Είμαι καινούριος στην access αλλά μαθαίνω γρήγορα ΄-) Δεν είναι ανάγκη για πλήρεις και αναλυτικές οδηγίες. Τουλάχιστον κάποιες λέξεις να το ψάξω μόνος μου στο help της access.(κοινώς δεν ξέρω πως λέγετε αυτό που θέλω) Επίσης αν γνωρίζετε κάποιο forum όπου θα μπορώ να τους ενοχλώ με τις ερωτήσεις μου , καλοδεχούμενο...΄-)΄-)
random Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 προχειρος τροπος ,δεν ασχολουμε ιδιαιτερα με access, αλλα απο εκει θα το βελτιωσεις εσυ.. φτιαχνεις μια φορμα σε μορφη Tabular (απ αυτες που εχει ο wizzard), προσθετεις ενα πεδιο text box (με ονομα πχ t1 ) sto form header στα event tou t1, επιλεγεις το OnChange, και γραφεις κωδικα (αν ρωτησει τι κωδικα επιλεγεις Code builder. oxi macro, oute expression) εστω οτι το πεδιο στον πινακα-αρα και στη φορμα λεγεται EPONYMO... >Private Sub t1_Change() Form.Filter = "EPONYMO LIKE '" & t1.Text & "*'" Form.FilterOn = True End Sub προσοχη στα μονά και διπλά quotes παντως αν ο πινακας εχει παρα πολλες εγγραφες ( απο 100-200+ χιλιαδες) καλυτερο ειναι 1. να φτιαξεις ενα index στο επωνυμο για γρηγοροτερη αναζήτηση (τα index κανουν πολυ γρηγοροτερη την αναζητηση, και επιβραδυνουν λιγο τη βαση οταν προσθετεις νέα record) 2. να μην γινεται συνεχεια query sto Onchange, αλλα να τελειωνει πρωτα ο χρηστης να γραφει τι θελει (πχ. 4-5 γραμματα) και μετα να γινεται η ερευνα με πατημα ενος button. ************************** για ανοιγμα νεας φορμας, στο event double κλικ του πεδιο βαζεις >Private Sub EPONYMO1_DblClick(Cancel As Integer) mywhere = "EPONYMO1 ='" & EPONYMO1.Text & "'" DoCmd.OpenForm "C1", , , mywhere End Sub C1 το ονομα της φορμα που θα ανοιξεις στο mywhere βαλε το "sql where" που θα εκτελεσει στο ανοιγμα. προσοχη στα 3 κομμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.