Προς το περιεχόμενο

μεταβαση από XP se 2003....

polaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω τα ΧΡ και εχω κυριολεκτικά βαρεθει τα format και τις ιστορίες..

Το συστημα μου ειναι αυτο της υπογραφης και ο υπολογιστης ΣΕΡΝΕΤΑΙ σε σχέση με το πως ήταν πριν 1 μηνα που ηταν φρεσκος απο φορματ..

Στο ιντερνετ προσεχω και εχω 3 spyware και φυσικα antivirus (norton corporate 9). Εχω εγκατεστημένα πολλά προγράμματα που χρησιμοποιώ μια στο τόσο και μου φαίνεται οτι η registry εχει αρχίσει να τρώει ήττες..

Στα 2003 που έχω δοκιμάσει μερικές φορές έχω διαπιστώσει ότι ειναι πανγρήγορα και δεν μασάνε μία.. Είναι όντως έτσι ή ειναι η ιδεά μου?

Μεταβαίνοντας απο τα XP σε 2003, χάνω κάτι? Πχ απο θέμα ασυμβατότητας τί παίζει? Θα αντιμετωπίσω προβληματα σε games?

Επίσης υπάρχει "skin" ΧΡ για τα 2003?

Εχω βάλει τα 2003 σε λαπτοπ dual boot με ΧΡ και τα 2003 πετάνε και τα ΧΡ ειναι για σφαλιάρες.. Τα ΠΑΝΤΑ γίνονται πολυ πιο γρήγορα! Μέχρι και το encoding στα ΧΡ σέρνεται ενω στα 2003 ειναι ταχύτατο!!!

Ειναι όντως έτσι ή ειναι η ιδέα μου????

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κάντε Search βρε παίδες.

Το έχουμε συζητήσει πάλι το ίδιο θέμα many times.

Υπάρχει και το http://www.ntcompatible.com για Windows NT & Windows 2003 Server Series Issues.

Κάντε ένα search για 2003 με username billpeppas.

Θα βρείτε πολλά πράγματα [ εδώ στο Insomnia ]

Για περαιτέρω , εδώ είμαστε.

Δημοσ.

Φιλε μου εχω τα 2003 εδω και 8 months και μπορω να σου πω οτι ειμαι κατα ευχαρηστημενος.

αν ακολουθησεις και τις οδηγιες απο το site που σου εδωσε ο φιλος polaki http://www.msfn.org/win2k3/uxtheme.htm (εγω αυτο εκανα) ολα αλλαζουν.

το φερνεις στα δυκα σου δεδομενα,παιζεις παιχνιδια,αλλαζεις theme, γενικος κανεις οτι θες.

και φυσικα τερμα τα format (για λογουσ περα βρεχει).εγω ακομα δεν εχω κανει format και ολα πανε μια χαρα οριστε πως ειναι το desktop μου για να παρεις μια ιδεα Edw

Δημοσ.

Kala min trelathoume pou einai "panrigora" ta Windows Server 2003...Kai mono to onoma tous ipodilonei oti mallon den einai gia ena aplo workstation...Ta 2003 den paizoun episis paixnidia apo oso ksero...Kai apo empeiria,theloun kai TRELI RAM gia na treksoun...OLA afta isxioun vevaia xoris na kaneis xakeries kai maxairies giati se tetoia periptosi kai DirectX vazeis kai apo ola...Telika mallon oute gia server einai giati poios tha protimisei Windows apo Solaris/Linux/*BSD?Afta kai...Linux Forever!

Δημοσ.

Λοιπόν, για να μην πετάει ο καθένας ότι του κατέβει:

Compare:

Windows XP - Windows 2003

3D Mark03: 9845 - 10017

3D Mark2001SE v330: 21385 - 22590

SuperPi 1M: 44s - 43s

MCS CPU Benchmark 3: 3266 - 3347

AquaMark 3: 61550 - 62568

PC Mark 2002: CPU/HDD: 6780/1140 - 6881/1312

Και έχω κάπου και ένα μεγάλο συγκριτικό.

Ιδιαίτερα για τους Overclockers τα 2003 είναι ένα special gift.

Στο SuperPi π.χ. έβγαζες 40s στα Windows XP , ενώ με μικρότερη συχνότητα στα 2003 έβγαζες 40s.

[ βασικά κερδίζεις 50-70MHz στα 2003 ]

"Kala min trelathoume pou einai "panrigora" ta Windows Server 2003...Kai mono to onoma tous ipodilonei oti mallon den einai gia ena aplo workstation...Ta 2003 den paizoun episis paixnidia apo oso ksero...Kai apo empeiria,theloun kai TRELI RAM gia na treksoun...OLA afta isxioun vevaia xoris na kaneis xakeries kai maxairies giati se tetoia periptosi kai DirectX vazeis kai apo ola...Telika mallon oute gia server einai giati poios tha protimisei Windows apo Solaris/Linux/*BSD?Afta kai...Linux Forever!"

Το όνομα εσύ πως το συσχετίζεις παιδί μου με τις επιδόσεις?

Έχεις κάνει συγκριτικές δοκιμές να δείς τι παίζει?

Τα 2003 δεν παίζουν παιχνίδια...

Ωχ, μάλλον τα δικά μου είναι ψεύτικα Windows 2003...

Linux power :D

Δημοσ.

Εγω απορω γιατι υπαρχει τοσο μεγαλη προκαταληψη για τα 2003.ωραια ειναι για server αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν γινονται workstation...

Δευτερον φιλε Inkjjl, οταν ακους απο πολλα ατομα εδω μεσα οτι τα 2003 ειναι καλυτερα απο τα xp οσο αφορα στα8εροτητα και γρηγοραδα, παει να πει οτι εχουν και καποια γνωση επι του θεματος.

Δημοσ.

@ Inkjjl, κοιτα για παιχνιδια κλπ κανεις 2-3 πραγματακια και παιζουν κανονικα.. Δεν ειναι και καμια ιδιαιτερη χακερια να εγκατασταστησεις (ενεργοποιήσεις) το direct X..

To οτι ειναι πανγρήγορο, δοκίμασε εσυ να κάνεις μια εγκατάσταση ενος προγράμματος πχ Office 2003 και χρονομέτρα!! Εγω σου λεω θα παθεις μεγαλη πλακα!!

Οσο για τους servers & Linux κλπ, ενα πραγμα θα σου πω, καλη η θεωρία, και καλό και το webhosting με apache κλπ, αλλα κάνε εσυ μια βόλτα στην αγορά και δες τα εμπορικά προγράμματα που κάθονται να δεις ποσο πιο προτιμητέα ειναι τα windows..

Και τα linux ασε, εχω δει να τρωνε τρελες ηττες και να πετάνε εξω 30 μαγαζιά σε χριστουγεννιάτικο πανδαιμόνιο τελευταίας στιγμής... Τουλάχιστον με τα windows σε 20 λεπτα εισαι παλι online, με το linux πρεπει να ερθει τεχνικός και να κάτσει και 3 ωρες....

Εχουμε και λινυξ και windows στη δουλεια και ξέρω τι παίζει...

'Αλλωστε το να βάλω τα 2003 στο σπίτι απο κει πήρα την ιδεά! ;)

Δημοσ.

polaki έγραψε

κάνε εσυ μια βόλτα στην αγορά και δες τα εμπορικά προγράμματα που κάθονται

Νομίζω ότι έπιασες το πραγματικό νόημα. Όντως στην αγορά θα δεις πολλά εμπορικά προγράμματα για windows.

Στην πραγματική ζωή τώρα (και όχι σε αυτή του marketing) θα βρεις επίσης χιλιάδες προγράμματα τα οποία είναι:

1. Το ίδιο καλά (αν όχι καλύτερα) από τα προγράμματα για windows

2. Σε πολλές πλατφόρμες

και πολύ σημαντικό

3. Τα περισσότερα από αυτά ΔΩΡΕΑΝ.

Το ότι εσύ έχεις πέσει "θύμα" (ας μου επιτραπεί η έκφραση) της πολύ έξυπνης τακτικής και του πολύ καλού marketing του Bill the kid δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να την πατήσουν.

btw το να στήσω το δίκτυο σε ένα μηχάνημα μου παίρνει

με slackware 2-3 λεπτά

με Fedora Core 2, 3-4 λεπτά

με windows, 2-3 λεπτά.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι συνήθως στα windows θα πρέπει να το ξαναστήσω αρκετές φορές, καθώς είναι συχνό πυκνό φαινόμενο να χάνονται ή να αλλάζουν οι ρυθμίσεις. ;)

Και να φανταστείς ότι η ενασχόλησή μου με τους Η/Υ αποτελεί χόμπυ και δεν έχει καμία σχέση με τη δουλειά μου.

Τώρα αν τα 2003 έιναι πιο γρήγορα από τα XP δεν με πολυ απασχολεί. Θα προτιμήσω Slackware......

Δημοσ.

Αν θέλει κάποιος να αλλάξει από Windows XP σε Windows 2003 μπορεί να το κάνει κανονικά εγκαθιστώντας πάνω στα XP τα 2003 ή θα πρέπει να βάλει τα 2003 από την αρχή;

Δημοσ.

Έκανα και γω τη μετάβαση από XP σε 2003.Ακολουθώντας τους οδηγούς που δόθηκαν από τον akiss και από άλλους λύθηκε ότι πρόβλημα είχα με κάρτα ήχου,κάρτα γραφικών,directx.Αυτό που παρατήρησα και διάβασα επίσης είναι ότι τα 2003 είναι λίγο "ιδιότροπα" με τη επιλογή antivirus και firewall.Αρχικά,χρησιμοποίησα το Outpost και το σύστημα κράσαρε στο δευτερόλεπτο!Στη συνέχεια αφού συμβουλεύτηκα το site,είδα ότι τα 2003 λειτουργούν χωρίς πρόβλημα με μια λίστα από firewalls και antivirus.Oπότε εγκατέστησα Sygate Personal Firewall Pro Version: 5.5,Build: 2710 και NOD32 2.12.2,τα οποία λειτουργούν απροβλημάτιστα.Αυτά προς το παρόν :).

Δημοσ.
polaki έγραψε

Νομίζω ότι έπιασες το πραγματικό νόημα. Όντως στην αγορά θα δεις πολλά εμπορικά προγράμματα για windows.

Στην πραγματική ζωή τώρα (και όχι σε αυτή του marketing) θα βρεις επίσης χιλιάδες προγράμματα τα οποία είναι:

1. Το ίδιο καλά (αν όχι καλύτερα) από τα προγράμματα για windows

2. Σε πολλές πλατφόρμες

και πολύ σημαντικό

3. Τα περισσότερα από αυτά ΔΩΡΕΑΝ.

Το ότι εσύ έχεις πέσει "θύμα" (ας μου επιτραπεί η έκφραση) της πολύ έξυπνης τακτικής και του πολύ καλού marketing του Bill the kid δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να την πατήσουν.

btw το να στήσω το δίκτυο σε ένα μηχάνημα μου παίρνει

με slackware 2-3 λεπτά

με Fedora Core 2' date=' 3-4 λεπτά

με windows, 2-3 λεπτά.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι συνήθως στα windows θα πρέπει να το ξαναστήσω αρκετές φορές, καθώς είναι συχνό πυκνό φαινόμενο να χάνονται ή να αλλάζουν οι ρυθμίσεις. ;)

Και να φανταστείς ότι η ενασχόλησή μου με τους Η/Υ αποτελεί χόμπυ και δεν έχει καμία σχέση με τη δουλειά μου.

Τώρα αν τα 2003 έιναι πιο γρήγορα από τα XP δεν με πολυ απασχολεί. Θα προτιμήσω Slackware......[/quote']

όταν λεω "αγορά" & "εμπορικό προγραμμα" δεν εννοω αγορα για office, photoshop κλπ, εννοω αγορά για σοβαρα προγράμματα εμπορικά με την εννοια του ERP κλπ. Εμπορικό ειναι πχ το Atlantis & το Reflection..

Δουλευω σε εναν όμιλο εταιριών και έχουμε και λινουξ και windows.

Εσυ και ολοι οι υποστηρικτές του λινουξ υπενίσεστε οτι το λινουξ ειναι δωρεάν... Παμε παλι... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Βάλτο για server να δεις αν θα σου ζητήσουν τιμολόγια η όχι. Ειναι απλα (αρκετα) πιο φθηνο..

ΦΘΗΝΟ??? Ναι, μεχρι να ζητησεις να στο στησουν, & φυσικά μεχρι να χρειαστείς το οτιδηποτε, μιας και το support ειναι ΣΑΦΩΣ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ!!!

Μην πεφτεις λοιπον ΕΣΥ θυμα του μαρκετινγκ του λινουξ, άλλο η οικιακη χρήση που στην τελικη βαράς και ενα φορματ και τελος, και άλλο η επαγγελματικη που το παραμικρο μετράει...

Και οταν τα μαγαζιά που πατανε στους application server πεταχτουν εξω επειδη ΚΑΤΙ πηγε στραβα, να εισαι σιγουρος οτι θα κανεις ΠΟΛΥ περισσότερη ώρα να το διορθώσεις, κυρίως επειδη θα χρειαστεί να φέρεις εξωτερικό support.. Και μη μου πεις ότι πρεπει να φροντίσεις να έχεις ατομο με advanced γνωσεις linux στη μηχανογράφιση, γιατι κάτι λέγαμε για το κόστος πριν ετσι??? Οι γνώσεις πληρώνονται....

Επίσης εγω μια φορά πατησα τον συνδιασμό πλήκτρων για να βγώ απτο GUI σε console mode, και το σύστημα κράσαρε!!! Κολλησε εκεί επι τοπου. Το ότι ειναι πιο στιβαρό απτα windows ειναι, όχι όμως οτι ειναι και τελειο!Aν ειναι να σου κάτσει η στραβη θα σου κάτσει :)

Στην τελικη εδω μιλάμε για μεταβαση απτα ΧΡ στα 2003 και θεματα συμβατοτητας... το Linux που κολλάει δεν καταλαβαίνω :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...