Προς το περιεχόμενο

Σπαστό οριζόντιο scrolling σε DivX/Xvid;

Nikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συχνά όταν βλέπω κάποια ταινία στον Zoom Player με κωδικοποίηση DivX/Xvid (χρησιμοποιόντας το fddshow για decoding) παρατηρώ ότι όταν κινείται η εικόνα οριζόντια, η κίνηση δεν ειναι ομαλή αλλά κάνει μικρά οριζόντια σπασίματα. Δεν με ενοχλεί ιδιάιτερα και πλεον πιστεύω ότι είναι πρόβλημα του fφdshow ή των codecs. Το περίεργο βέβαια είναι ότι σε κατακόρυφη κίνηση ή όταν έχει οριζόντια κίνηση αλλά μεγάλης ταχύτητας δεν παρατηρώ σπασίματα.

Ο υπολογιστής μου δεν λειτουργει με CPU 100% και τα DMA είναι όλα ενεργοποιημένα.

Έχει κανείς συναντήσει το ίδιο πρόβλημα; Υπάρχει καμιά ρύθμιση για να λυθεί;

Για τον ήχο χρησιμοποιώ το reclock και μέσω του το AC3filter σε 4.1 ρύθμιση.

Δημοσ.

Το προβλημα επρεπε να λυνεται με το reclock. Εισαι σιγουρος οτι δουλευει? Πρασινιζει η μενει κοκκινο? Με αλλο player τι γινεται?

Δημοσ.

Το Reclock λειτουργεί κανονικά αλλά δεν έκανε κάτι για την οριζόντια κίνηση Δεν μπορώ να πω ότι χρησιμοποιώ κάποιον άλλον player, ο Zoom player με έχει βολέψει πολύ σε ορισμένα θέματα γι αυτό και τον κρατάω.

Πάντως δουλεύω τον player σε overlay mode μόνο και όχι σε VMR9 (μου κάνει προβληματα, μαλλον θέμα driver).

Δημοσ.

Πάνω κάτω ναι σε όλα τα βίντεο που έχω, το εχω παρατηρήσει κάποια στιγμή. Δεν είναι τόσο ενοχλητικό αλλά αν μπορούσα να το διορθώσω θα ένοιωθα πολύ καλύτερα.

Τελικά το reclock δεν μπορεί να κάνει Lock στην ανάλυση που έχω την οθόνη μου. Για NTSC θέλει πολλαπλασια των 30hz. Δυστυχώς η οθόνη μου βγάζει μέχρι 85 και πιστεύω ότι τα 60hz είναι αρκετά κουραστικά για να παρακολουθώ εκεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...