Προς το περιεχόμενο

Dual Screen Desktop - αξίζει???

Imagine

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και αρκετά χρόνια χρησιμοποιώ σαν κύρια οθόνη μου μία Hitachi CM753ET 19"...παλιό μοντέλο, CRT...ούτε καν τελείως flat...

Πρόσφατα είδα να πωλείται μία οθόνη όμοια με την δική μου ακριβώς, σε καλή κατάσταση και σε εξαιρετική τιμή. Αξίζει να την αγοράσω για dual screen desktop;

Έχει κάποιος εμπειρία από κάτι τέτοιο και κατά πόσο βοηθάει στην αποδοτικότητα; Είναι μήπως προτιμότερο να ψάξω κάτι σε 22" αντί για 2x 19";

Γενικά δεν υπάρχει πλεόνασμα χρημάτων, ενώ είμαι και πολύ ευχαρηστιμένος που δεν έχω αλλάξει ακόμα σε TFT αφού προτιμώ την χρωματική απόδοση των CRT...

Ασχολούμε αρκετά με CAD και επεξεργασία εικόνας, ενώ γενικά περνάω πολύ χρόνο μπροστά στο PC ενώ αυτό κάνει διάφορες εργασίες...

Στην τελική μπορώ να την χρησιμοποιώ και για να βλέπω ταινία ενώ σερφάρω, αλλά δεν ξέρω αν αυτό δικαιολογεί τον επιπλέον όγκο αλλά και το έξοδο...χώρος υπάρχει, τα χρήματα είναι καλά..αλλά....αλλά...

Η κάρτα γραφικών μου είναι μία ATI 9700 Pro.

Ευχαριστώ όσους ασχοληθούν.

Δημοσ.

Loipon file mou... Dual screen den einai tipota to idiaitero.. Exw kana xrono twra kai einai ok... apla an exeis crt tha exeis ena spastiko frame endiamesa... ayto ginetai kala me tft othones..Egw to ekana me mia palia 15ara pou eixa kai thn 17ara mou..den nomizw oti axizei na dineis fragka gia kati tetoio twra..agorase kamia tft othoni na deis wraia pou tha pernas (kai bale san deyteri thn 19ara sou)

Δημοσ.

Τα "φράγκα" είναι λίγα και η λύση που προτείνεις είναι περίπου 5 φορές ακριβότερη (π.χ. για μία Lg 19" Tft)... :(

Δημοσ.

ekana Dual screen me 9800pro kai 2 tft 15 kai 17.to krathsa mono 2 meres.akoma ka me tft h8ele poly xwro panw sto grafeio. h primary o8onh exei to desktop kai ta icons,h deyterh apla thn idia epifaneia ergasias kai travas ekei osa para8yra 8eleis alla oso konta kai an exeis tis 2 o8ones den einai mesa sto optiko sou pedio opws h kentrikh.tis evala me skopo na blepw sat tv sth mia kai sthn allh otidipote allo.omws den bolebe,htan kalytero telika na blepw tv se ena mikro para8yro sthn kyria o8onh.to kalytero pantws einai an exeis th dynatothta na to dokimaseis 1-2 meres me mia daneikh o8onh kai an deis oti sou kanei tote agorase deyterh o8onh

Δημοσ.

Imagine καταρχήν εφόσον διάβασα επεξεργασία εικόνας μένουμε σε crt.

H μία μεγαλύτερη οθόνη θα σε βολέψει πολύ σε σχέδιο/φωτογραφία καθώς θα βλέπεις μεγαλύτερη επιφάνεια. Το μειονέκτημα είναι πως θα βλέπεις μία εφαρμογή κάθε φορά καθώς κ το οικονομικό - οι 21''-22'' δεν έχουν πέσει ακόμα σε "βατά" χρήματα.

Οι 2 19'' θα σε βοηθήσουν πολύ στο multitasking ή/και 2 προγράμματα επεξεργασίας συγχρόνως εφόσον το σηκώνει το rig σου. Από κει κ πέρα οι αναλύσεις/ορατό πεδίο στο σχέδιο/photo θα είναι αυτό που έχεις συνηθίσει όπως είσαι τώρα.

Οπότε εφόσον δεν παίζει πρόβλημα χώρου κρίνεις ανάλογα με τις ανάγκες σου κ την τσέπη σου φυσικά.

/sc

Δημοσ.

Μου βάλατε ιδέα παίδες...

Ουσιαστικά με 2 οθόνες ο υπολογιστής θα ψιλοσκίζεται στο multitasking

εφόσον χρησιμοποιούμε και τις 2 οθόνες με διάφορα προγράμματα...

Επομένως θέλουμε μπόλικη επεξεργαστική ισχύ και κάμποση μνήμη...

Δημοσ.

Με δύο οθόνες θα μπορούσες όμως να δουλεύεις το Photoshop καλύτερα έχοντας στην μια οθόνη τα φίλτρα και τα διάφορα μενού που έχει το Photoshop και στην άλλη οθόνη την επιφάνεια εργασίας του Photoshop όλη δικιά σου.

Δημοσ.
Μου βάλατε ιδέα παίδες...

Ουσιαστικά με 2 οθόνες ο υπολογιστής θα ψιλοσκίζεται στο multitasking

εφόσον χρησιμοποιούμε και τις 2 οθόνες με διάφορα προγράμματα...

Επομένως θέλουμε μπόλικη επεξεργαστική ισχύ και κάμποση μνήμη...

Ούτως ή άλλως και με μία οθόνη οι περισσότεροι τρέχουμε πολλές εφαρμογές.

Η δεύτερη δεν θα σου βαρύνει το σύστημα αφού και πάλι τις ίδιες εφαρμογές σε αριθμό θα τρέχεις.

Εκτός και αν μπορείς να δουλεύεις σε δύο, τρία προγράμματα και ταυτόχρονα να σερφάρεις, να βλέπεις ταινία, να ακούς μουσική, να ripparεις dvd κλπ κλπ κλπ. :)

Για μένα που το δοκίμασα είναι πολύ καλή φάση αν έχεις το κατάλληλο χώρο.

Ο φιλος που είπε ότι το είχε κάνει με δύο tft νομίζω ότι έκανε ένα εργονομικό λάθος στην χρήση τους τουλάχιστον από ότι είπε και κατάλαβα εγώ.

Έπρεπε η μία οθόνη να είναι μπροστά του και η άλλη δίπλα και όχι να τις έχει κεντράρει και τις δύο στην μέση...

Η μία, συνήθως η καλύτερη, είναι η κύρια οθόνη όπου κάνουμε την ποιό σοβαρή εργασία και η άλλη είναι η βοηθητική όπου είτε τρέχουμε δετερεύοντα προγράμματα (mp3 player, dvd ripping, net, chatting κλπ), είτε στην δική σου περίπτωση μπορείς να έχεις τα φίλτρα και άλλα εργαλεία από τα προγράμματα που δουλεύεις στην κύρια...

Για μένα αν μπορείς να το κάνεις go 4 it...

Δημοσ.

Έιχα δυο οθόνες πάνω στον πολογιστή,μια 19 crt και μια 15 tft, και μπορω να πω οτι μου

ειχε λυση τα χέρια.Το πιο βολικό σετάρισμα για μενα ηταν η βασικη σου οθονη κανονικα μπροστα σου και η αλλη δεξια της με γωνια προς τα σενα.Θα συμφωνησω με τον dpolal2 στο να το κανεις , ειδικά εφοσον χρησιμοποιεις σχεδιαστικα προγραμματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...