Προς το περιεχόμενο

Erothsh gia th thermokrasia ths VOODOO3 AGP....

keropi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

offtopic...αλλά παλιά μου φαίνεται βγάζανε πιο "βαρβάτα" κομμάτια. Εγώ είχα μια ASUS GeForce 256 32mbDDR (V6800 αν δεν κάνω λάθος) και παίζει ακόμα nfsu άνετα. Τι να πεις...

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
offtopic...αλλά παλιά μου φαίνεται βγάζανε πιο "βαρβάτα" κομμάτια. Εγώ είχα μια ASUS GeForce 256 32mbDDR (V6800 αν δεν κάνω λάθος) και παίζει ακόμα nfsu άνετα. Τι να πεις...

Δεν συντρέχει και κανένας λόγος να μην παίζει το NFSU. Τώρα πως το παίζει είναι αλλουνού αρχιμανδρίτη λάδωμα *ahem* ;)

Δημοσ.
yparxei mia xronikh diafora metaksy v3 kai GeForce.....

Σωστά. ΄Οχι όμως πολύ μεγάλη. Οι V3 είχαν αρχικά σαν ανταγωνισμό τις TNT2 και αναγκάστηκαν να "επιβιώσουν" και μέσα στον GeForce256 ανταγωνισμό. H εμφάνιση των V5/Napalm άργισε τόσο, που τελικά αντιμετώπισε την GeForce2 GTS.

Aν δεν είχε κάνει η διοίκηση στην 3dfx τόσα πολλά και σοβαρά λάθη από το 1998 και μετά, δεν θα παιδεύανε το μυθικό Rampage για αιώνες και δεν θα υπήρχαν ποτέ ούτε Avenger ούτε Napalm. Εκείνη την περίοδο ο Ballard με τις απίστευτες βλακείες του κατάφερε να του φύγουν περίπου 70 engineers και να πάνε στην NVIDIA. Aυτή ήταν και απαρχή της κατηφόρας. To αρχικό Rampage ήταν προορισμένο να διαδεχτεί την V2, πέρασε τελικά από 4 συνολικά σχεδόν ολικά re-design, για να καταλήξει να μην δημοσιευτεί ποτέ. Παράλληλα ξοδέψανε αμέτρητα μετρητά και εργατώρες να δημιουργήσουν chip για την SEGA κονσόλα με βάση το V2. Το ότι η τότε Videologic/PowerVR κατέληξε να μπει στο Dreamcast, δεν θα'πρεπε να εκπλήσσει κανένα. ΄Οταν παραθέσεις 16bpp/256*256 textures/bilinear απέναντι σε 32bpp/1024*1024 textures/trilinear/Supersampling σε κονσόλα που πρέπει να αντέξει μια πενταετία τουλάχιστον, η απάντηση είναι εύκολη.

Αυτά ήταν πράγματα που τα φώναζε ο κόσμος από τότε. Ο John Carmack εγκατέλειψε εκείνη την περίοδο (γύρω στο 98'; ) σαν τεχνικός σύμβουλος την 3dfx. H 3dfx αδιαμφισβήτητα πέρασε στην ιστορία με το Voodoo1 και Voodoo2, όλα τα υπόλοιπα ήταν σε σχετικό βαθμό "μπαλώματα". Είναι αδύνατον να επιβιώσεις επ΄άπειρον αναπαυόμενος σε παλιές δόξες/επιτυχίες.

΄Ασχετο βέβαια με το τι χρησιμοποιούσα ως τότε. Μέχρι τέλη του 2001 είχα την V5 σε δεύτερο PC.

Δημοσ.
to mono pou boris na kaneis einai na topothetisis ena cooler pano stin psiktra

gia na ginei ligo kaliteri i katastasi...

Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Την V3 3000 την έτρεχα τότε με το standard heatsink στα 180/180MHz σταθερά και χωρίς προβλήματα για πάνω από 1.5 χρόνο, αλλά σε full tower με ανεμιστήρες εισαγωγής και εξαγωγής.

Εκείνη την περίοδο πολλά συστήματα είχαν midi tower χωρίς κανένα ανεμιστήρα.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Off-topic, αλλά που θα ξαναβρώ ευκαιρία για voodoo-συζήτηση.

Έχω την Voodoo3 3000 (δεν την έχω push-άρει, πρέπει να δω αν ζεσταίνεται έπειτα από πολύ ώρα και έτσι που είναι) AGP σε Pentium3 500MHz (slot1) σε FSB100 με 256RAM (κανονικά θα ήταν 512 αλλα το buss...) και με το mobo P6bat τις ECS (που έχει onboard κάρτα ήχου) και περιμένω να πάρω από έναν φίλο το Requiem για να το λιώσω :)

Έχω και έναν Pentium3 στα 800Mhz (το mobo έχει και από τα 2 slot), αλλα πρέπει να κάνω flash το BIOS και διστάζω (δεν έχουν σαφές στο site τους αν τελικά η καινούρια έκδοση θα καταφέρει να πάρει τον 800-άρη, και φυσικα "κάλιο 5 και στο χέρι"...).

Κάνουμε LAN matches (φέρνουμε και ένα laptop στο σπίτι) αλλα δυστυχώς το Quake3 "πατώνει" την Voodoo3. Τρέχει στα 30-60fps (το έκανα force στα 60 διότι σε μερικές σκηνές σηκώνει 80) στα 640*480, mipmap στο 1 (και αυτό κυρίως διότι μερικά textures του Quake3 είναι παραπάνω από 256*256px και η κάρτα τα κάνει scale-down με αποτέλεσμα μερικές μονο περιοχές να φαίνονται θολές), δίχως ejecting brass και marks-on-walls). Δεν ανεβάζει θερμοκρασία, αλλά δεν το τραβάμε πολλύ (άντε 20 λεπτά το match).

Unreal1 και UT δεν έχω βάλει ακόμα. Το shock combo...

Έχω μια GeForce2 ΤΙ 64MB, αλλά υπάρχει κάτι τελέιως λάθος στο να την βάλω πάνω. Σκέφτομαι να βάλω μια Sound Blaster 32 (ή κάτι τέτοιο, θα το είχα κάνει αλλα βαριέμαι να ψάχνω drivers στο internet :P) που την έχω και κοιμάται, στην περίπτωση που η onboard "τραβάει" το μηχάνημα "πίσω", αλλα δεν είμαι σίγουρος αν θα καταφέρει κάτι. Γνώμες?

Επίσης, τι drivers να ρίξω μέσα? Η πιο πρόσφατη έκδοση του GLSetup που έχω είναι η v1.0.0.118-Mono από το cd του Serious Sam 1 και δεν έκανε καμία διαφορά (μάλλον χειροτέρεψε λίγο τα πράγματα). Το Serious Sam κυριολεκτικά *σέρνεται* (απίστευτο mouse-lag, δεν ξέρω ποσα fps διότι δεν ξέρω πως να τα ενεργοποιήσω), ακόμα και με επιθετικά χαμηλές ρυθμίσεις (Χμμμ... δεν δοκίμασα να βάλω ανάλυση κάτω από 640*480...).

Με μια βιαστική ματια που έριξα στο internet, δεν βρήκα τους Wicked3D drivers που συνιστά το Serious Sam για την Voodoo3. Έχουν κάτι modified drivers στο guru3d.com (glide2x.dll και glide3x.dll) αλλα δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα. Έχω βάλει τον driver v3-w9x-1.07.00 (που βρήκα κάπου στο web, στο guru3d μάλλον θα ήταν) και δουλεύω με αυτόν. Έχω DirectX7.0Α σε Win98SE.

Δημοσ.

UT k voodoo 3 = ola ta lefta....

Eixan vgei theika paixnidakia Glide, o,ti eixe thn mhxanh tou UT petaei stis Voodoo ( sta 1024x768 ola terma me athlon 800 dokimasmena se win2k k xm..640 ram )

Vlepe : Deus ex, Rune, Undying..(!)

To quake 3 k to serious sam I petagan ki auta. To ss 2, ithele ligo pio normal rythmiseis ( 1024 pali alla oxi ola terma) kai phgaine 1 xara.

Δημοσ.

Τότε μάλλον θα φταίει που έχω Pentium3 στα 500Mhz.

Έβαλα το UT GOTY και πήγαινε αρκετά αργά. Το Unreal1 πήγαινε καλά, αλλα είχα αρκετό mouse-lag (στα όρια του "playable").

Δημοσ.

tha kathariseis me driver cleaner to pc, rikstou k ena defrag - reg clean k vale modded drivers.

http://www.3dfxzone.it/dir/3dfx/voodoo3/drivers.htm

tha pas ekei k tha katevaseis tous amiga drivers.

Amiga Merlin gia win 98/me

Amiga Sport gia win2k/xp

Kala frags ^^

K gia pentium 500 einai ypervolika xamhla ta frames sou. Isws paizei tpt allo, gia tsek ta dxdiag na deis mhpws trexei kati.

Δημοσ.

Σαν οδηγούς για την V3 τους τελευταίους επίσημους.

Έχω μια GeForce2 ΤΙ 64MB, αλλά υπάρχει κάτι τελέιως λάθος στο να την βάλω πάνω.

Για ποιό λόγο;

Δημοσ.
Έχω μια GeForce2 ΤΙ 64MB' date=' αλλά υπάρχει κάτι τελέιως λάθος στο να την βάλω πάνω.[/quote']

Για ποιό λόγο;

Δεν απέκτησα ποτε μια Voodoo όταν ήταν στην αιχμή τους και μου έμεινε απωθημένο. Εξάλλου μπορώ να παίζω παιχνίδια φτιαγμένα μονο σε Glide.

Επίσης δεν κάνει θόρυβο διότι δεν έχει ανεμιστηράκι. Πολύ θετικό αυτό όταν κάθεσαι ώρες συγκεντρωμένος. Ο κύριος σκοπός του 2ου PC είναι για να μάθω Linux και C, οποτε ο θόρυβος παίζει ρολο. Τα LAN-matches είναι ευκαιριακά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...