Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέου επεξεργαστή εν όψει winXP 64bit

doc1000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαβάζοντας τον inquirer για την επικείμενη έλευση των 64bit winXP σε 3μηνες μου δημιουργήθηκε το ερώτημα πώς είναι δυνατόν η intel να μην έχει ακόμα 64bit επεξεργαστή και γιατί να αγοράζουν κάποιοι ακόμα intel.

Φαντάζομαι ότι οι σημερινοί intel θα είναι άχρηστοι σε 3μήνες σε κάποιον που θέλει να βάλει winXP 64bit??

Δεν ξέρω αν οι διαφορές θα είναι τόσο συγκλονιστικές όσο πχ απ' τη μετάβαση των winME σε winXP, αλλά και πάλι γιατί να αγοράσει κάποιος σήμερα intel?

Βέβαια όταν θα κυκλοφορήσουν τα winXP 64bit η συμμαχία wintel θα βγάλει και τον 64bit Intel (τί συμπτωση!) αλλά αυτός που αγοράζει σήμερα intel θα μείνει φαντάζομαι ξεκρέμαστος...

http://www.theinquirer.net/?article=20874

Windows 64 to arrive in April

According to hot sauces

By Fuad Abazovic: Monday 24 January 2005, 09:05

SOURCES CLAIMED Microsoft is planning to introduce its 64 bit operating system for Intel and AMD processors (iAMD64) on the 29th of April. The sources are close to Microsoft.

It appears there will be a release to manufacturing version of WinXP 64 in March. That's the stage before the CDs get stamped out and the boxes get printed.

Quite coincidentally, Intel will finally be ready with its full line of 64 bit capable CPUs, including Celeron 64s, close to that date. This, of course, is entirely coincidental and is just the way things can spookily happen at the same time in our industry.

Little AMD has talked and talked about 64 bit processing for ages now and soon we will see Windows tackling its version of iAMD64, just like the Linux OSes have before it.

March, April, what's the difference? In terms of aeonic transformations like Microsoft Longhorn, a month here and there is but the blinking of an eye.

Δημοσ.

Εγω παλι, την αντιθετη εντυπωση αποκόμησα απο αλλες πηγες

http://www.thelab.gr/ κατω, κατω ... Δοκιμή: Windows XP Professional x64 Edition RC1

http://www.gamepc.com/labs/view_content.asp?id=xp64rc1&page=1&cookie%5Ftest=1

Ετσι οπως τα λενε, η πραγματικη εκμετάλευση του 64bit software θα αργήσει.

τα παράθυρα ειναι "σχεδόν" ετοιμα, "μερικοί" εχουν "σχεδόν" ετοιμους drivers,

1-2 εβγαλαν 64μπιτες εκδοσεις παιχνιδιών.

Δηλαδη σε 6-9, ισως και 12 μηνες, θα εχουμε επιτελους ενα 64μπιτο σταθερο συστημα windows ( συν M$, και 3rd part drivers κείνη ), και θα τρεχει κατα 95% .. 32μπιτες εφαρμογες/παιχνιδια.

τοτε οι amd64 μπορει να είναι "old news". θα μας πασάρουν και οι δυο τους dual core :) και ξηλώσου .. Lol

Φυσικά, και τωρα να αγοραζα cpu, Αmd θα επαιρνα, αλλα οχι για να λεω οτι εχω 64αρι, απλα επειδη ειναι πιο γρηγορος και στα 32μπιτα.

Δημοσ.

(χωρίς όρεξη για καβγάδες, απλά για την ενημέρωση του τόπικ...)

Μ'αρεσει που είσαι υποψιασμένος.... :) :)

Η intel είναι γνωστό ότι αφού δε καταφερε(όχι ότι δε μπορει αλλά υπάρχουν κι αλλοι παραγοντες στη μέση) να φτιαξει "σωστες" 64bit εντολές αντέγραψε τις υπάρχουσες από την amd κι έδωσε την ονομασία EM64T(ονομασια που θυμίζει αρκετα AMD64) με τις οποίες εξοπλίζει εδώ και αρκετό καιρό τους P4(server) και όχι desktop!

Οσο για το άρθρο του thelab είναι καλή προσπάθεια αλλά εμένα δε με κάλυψε καθόλου αφού δεν κάνει σωστη σύγκριση(δεν είναι δυνατόν τη δεδομένη στιγμή) αναμεσα σε winXP και XP64...Σε παλαιότερο review για το πρωτο 64bit game του ghost...something(δε θυμάμαι όνομα) είχα δεί τεράστιες διαφορές στα γραφικά σε 32/64bit mode και δε μιλάμε για 5-10 FPS αλλά για ολόκληρες λίμνες κι extra γραφικα που σε 32bit δεν μπορούσαν να εμφανισθούν!!

Φυσικά δε περιμένω και θάυματα από τα 64bit αφού η ιστορία είναι γνωστή...Μεγαλες υποσχέσεις στην αρχή και όσο έρχεται η μερα του release το μπαλόνι ξεφουσκωνει!!!

Όσο για τα προγράμματα και τους drivers νομίζω ότι μέσα σε 1-2 μηνες από την έλευση των win64 θα τα έχουμε στη διαθεσή μας...Δε νομίζω η M$ να δώσει τα windows χωρίς να υπάρχουν έτοιμα προγράμματα να τα χρησιμοποιήσουν(Θα κάνει κακό στις πωλήσεις)

Προσωπικά δε πιστευω ότι οποιος πάρει τώρα P4 θα του είναι άχρηστος με τη λογική ότι δεν έχουν ολοι win XP(τότε γιατι πρέπει να έχουν XP 64????)

Δημοσ.

Δεν είναι πλήρης support 64BIT [ the new intel cpus... ]

Επίσης αν διαβάσετε το article που θα δημοσιευθεί αύριο μεθαύριο στο GOGnet θα δείτε κάποια + & - , καθώς και το τι αναμένεται από πλευράς Microsoft & μερικών κατασκευαστών HW.

Δημοσ.

@the firestarta.. Φίλε μου λύσε μου μια απλή απορία που έχω.. γιατί να πάει κάποιος να τα σκάσει σε μια εταιρεία που θα πάρει τα λεφτάκια του και θα τα "φάει" στο να "λαδώνει" άλλες εταιρείες για να "μπλοκάρουν" την εξέλιξη??? Αν ήταν μόνο η Intel στο παιχνίδι μονοπωλιακά τότε ακόμα με τους P3 θα ήμασταν ακόμα!! Αυτή ήταν η πολιτική τους μια ζωή.. να ξεζουμίζουν και το τελευταίο φράγκο!! Πριν μερικά χρόνια που πήρα τον Thunderbird.. μας έκραζαν για τις θερμοκρασίες.. τώρα για αυτό το θέμα (που γύρισε μπούμερανγκ) δεν ακούω κουβέντα!

Από την άλλη βλέπω ότι η AMD κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα στους τομείς όπου το είχε.. και παράλληλα να διορθώσει αρκετά από τα μειονεκτήματα της!

Βέβαια η ουσία είναι ότι σε όλους τους τομείς (είτε CPUs με AMDvsIntel, είτε σε mobos με ΑΤIvsNvidiavsVia, είτε σε GPUs με ΑΤΙvsNvidia) τα μέτωπα έχουν μεγαλώσει.. και απόλυτα κερδισμένοι τεχνολογικά ΑΛΛΑ χαμένοι οικονομικά είμαστε εμείς!! Το θεωρώ απαράδεκτο να μας ζητάνε να σκάσουμε τόσα λεφτά (γιατί πλέον ένα high-end μηχάνημα είναι πολύ ακριβότερο αναλογικά από ότι ένα πριν 3 χρόνια..) και να ξέρουμε προκαταβολικά ότι στο χρόνο πάνω θα είναι Mid-end.. και στο 18μηνο low-end!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...