nikolaos_ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Αν θυμάται κανείς τι είναι τα "hand scanner" ξέρετε πού θα μπορούσα να βρω κανένα και αν πιστεύετε ότι θα λειτουργούσαν "εύρυθμα" σε ένα σύγχρονο υπολογιστή? Αν τυχαίνει και διαθέτει κανείς, θα παρακαλούσα να μου πει πώς λειτουργούσαν αυτά τα μηχανήματα (καλώδια, drivers, φορητότητα, dpi, αποτελεσματικότητα) Στην αγορά διαπιστώνω ότι δεν υπάρχουν (γι' αυτό και ο χαρακτηρισμός "αρχαίο"). Αν δε θέλει κανείς το δικό του, ας μου πει. Υ.Γ. Δεν εννοώ τα barcode readers. Είναι κανονικότατα scanner αλλά "στο χέρι".
tzoulis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Αν θυμάμαι καλά ήταν παράλληλα και έπρεπε να κάνεις πολύ αργές κινήσεις με το χέρι για να βγει κάτι καλό, σε μέγεθος είναι λίγο μεγαλύτερο από bar-code reader.
nikolaos_ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Ελα όμως που θέλω να σκανάρω κάτι βιβλία-εγκυκλοπαίδειες! Λάθος που σκέφτηκα το hand scanner, μπορεί να έχετε καμιά πιο καλή ιδέα για αυτή τη δουλειά.
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Ελα όμως που θέλω να σκανάρω κάτι βιβλία-εγκυκλοπαίδειες! Λάθος που σκέφτηκα το hand scanner, μπορεί να έχετε καμιά πιο καλή ιδέα για αυτή τη δουλειά. ABBY Fine reader 7 !!!!!!Σε συνδιασμο με ενα απλο scaner.
dpolal Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2005 Πολλά από τα τελευταία απλά σκάννερς έχουν κάλυμα με ειδικές βάσεις προκειμένου να μπορείς να σκαννάρεις μεγάλα σε μέγεθος βιβλία... Ρίξε μια ματιά κια θα βρεις σε διάφορες κατηγορίες τιμής.
nikolaos_ Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Δοκίμασα επίσης με μια φωτογραφική μηχανή αλλά δε μπορώ να πετύχω στο φωτισμό με τίποτα! Υπάρχει κανένα ελληνικό φόρουμ να πω την απορία μου?
kinq1 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Τα σκάνερ χειρός απ' ότι ξέρω συνδέονταν με το PC με δική τους κάρτα 16bit. Οπότε για να τα συνδέσεις πρέπει να έχεις κάποιο κάπως παλιό motherboard. (Τα τελευταία που είχανε τέτοια slots ήταν για PentiumIII). Φυσικά drivers για win XP/2k ή ακόμα και για 95/98/me τα βλέπω χλωμά να υπάρχουν. Οπότε πρέπει να βρεις άλλη λύση. Ενα επιτραπέζιο σκάνερ πιστεύω ότι θα κάνει τη δουλειά σου. Για να το φωτογραφίσεις με ψηφιακή φωτ. μηχανή πρέπει να τη ρυθμίσεις στο macro. Μόνο έτσι ίσως κάνεις κάτι. Μπές στο φόρουμ του dpgr (http://www.dpgr.gr) και ρώτα ίσως ξέρουνε αυτοί κάποιον τρόπο να σε βοηθήσουνε.
vlachaquito Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 file nikolaos check ayto: http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=PCVC750K/00&scy=GB&slg=ENG&grp=MONITORS_PC_PERIPHERALS_GR&cat=PC_CAMERAS_CA&sct=WEBCAMS_SU einai web cam ths philips h opoia eixe san extra eidiko tripodo etsi oste na douleyei kai san scanner....
deathlok Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 ego pantos tha to paleva me tin fotografiki ligo akoma giati oti scanner kai na pareis oso grigoro einai to click tis mixanis apokliete na einai.
PhotoPaul Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Eixa tetoio scanner pou epaize me mia dikia tou SCASI karta. Tha sou protina kai egw na paikseis me psifiaki photografiki mixani, kai oson afora ton fotismo, mporeis na kaneis doulia me ena opoiodipote fotistiko grafeiou me aspri lampa.
nikolaos_ Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Η άσπρη λάμπα υπάρχει και το φωτιστικό γραφείου. Έχει όμως ένα εφέ του στυλ "λευκός κύκλος". Δεν έχω και τα τελειότερα μέσα. Το φλας αποκλείεται (βγάζεις άσπρη σελίδα). Τα πειράματα θα συνεχιστούν. Ευχαριστώ πάντως. (Τον τρίποδα πού μπορώ είπαμε να βρώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.