Προς το περιεχόμενο

Αρχαιολογική ερώτηση

nikolaos_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν θυμάται κανείς τι είναι τα "hand scanner" ξέρετε πού θα μπορούσα να βρω κανένα και αν πιστεύετε ότι θα λειτουργούσαν "εύρυθμα" σε ένα σύγχρονο υπολογιστή?

Αν τυχαίνει και διαθέτει κανείς, θα παρακαλούσα να μου πει πώς λειτουργούσαν αυτά τα μηχανήματα (καλώδια, drivers, φορητότητα, dpi, αποτελεσματικότητα)

Στην αγορά διαπιστώνω ότι δεν υπάρχουν (γι' αυτό και ο χαρακτηρισμός "αρχαίο"). Αν δε θέλει κανείς το δικό του, ας μου πει.

Υ.Γ. Δεν εννοώ τα barcode readers. Είναι κανονικότατα scanner αλλά "στο χέρι".

Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά ήταν παράλληλα και έπρεπε να κάνεις πολύ αργές κινήσεις με το χέρι για να βγει κάτι καλό, σε μέγεθος είναι λίγο μεγαλύτερο από bar-code reader.

Δημοσ.

Ελα όμως που θέλω να σκανάρω κάτι βιβλία-εγκυκλοπαίδειες! Λάθος που σκέφτηκα το hand scanner, μπορεί να έχετε καμιά πιο καλή ιδέα για αυτή τη δουλειά.

Δημοσ.
Ελα όμως που θέλω να σκανάρω κάτι βιβλία-εγκυκλοπαίδειες! Λάθος που σκέφτηκα το hand scanner, μπορεί να έχετε καμιά πιο καλή ιδέα για αυτή τη δουλειά.

ABBY Fine reader 7 !!!!!!Σε συνδιασμο με ενα απλο scaner. :-D :-D

Δημοσ.

Πολλά από τα τελευταία απλά σκάννερς έχουν κάλυμα με ειδικές βάσεις προκειμένου να μπορείς να σκαννάρεις μεγάλα σε μέγεθος βιβλία...

Ρίξε μια ματιά κια θα βρεις σε διάφορες κατηγορίες τιμής.

Δημοσ.

Δοκίμασα επίσης με μια φωτογραφική μηχανή αλλά δε μπορώ να πετύχω στο φωτισμό με τίποτα! Υπάρχει κανένα ελληνικό φόρουμ να πω την απορία μου?

Δημοσ.

Τα σκάνερ χειρός απ' ότι ξέρω συνδέονταν με το PC με δική τους κάρτα 16bit. Οπότε για να τα συνδέσεις πρέπει να έχεις κάποιο κάπως παλιό motherboard. (Τα τελευταία που είχανε τέτοια slots ήταν για PentiumIII). Φυσικά drivers για win XP/2k ή ακόμα και για 95/98/me τα βλέπω χλωμά να υπάρχουν. Οπότε πρέπει να βρεις άλλη λύση. Ενα επιτραπέζιο σκάνερ πιστεύω ότι θα κάνει τη δουλειά σου.

Για να το φωτογραφίσεις με ψηφιακή φωτ. μηχανή πρέπει να τη ρυθμίσεις στο macro. Μόνο έτσι ίσως κάνεις κάτι. Μπές στο φόρουμ του dpgr (http://www.dpgr.gr) και ρώτα ίσως ξέρουνε αυτοί κάποιον τρόπο να σε βοηθήσουνε.

Δημοσ.

Eixa tetoio scanner pou epaize me mia dikia tou SCASI karta. Tha sou protina kai egw na paikseis me psifiaki photografiki mixani, kai oson afora ton fotismo, mporeis na kaneis doulia me ena opoiodipote fotistiko grafeiou me aspri lampa.

Δημοσ.

Η άσπρη λάμπα υπάρχει και το φωτιστικό γραφείου. Έχει όμως ένα εφέ του στυλ "λευκός κύκλος". Δεν έχω και τα τελειότερα μέσα. Το φλας αποκλείεται (βγάζεις άσπρη σελίδα). Τα πειράματα θα συνεχιστούν. Ευχαριστώ πάντως.

(Τον τρίποδα πού μπορώ είπαμε να βρώ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...