Προς το περιεχόμενο

Θέλω να αλλάξω τα φώτα στο laptop μου!!

Tanto1982

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ! Αυτό το post το έκανα και στο topic για τα desktop replacement laptops αλλά επειδή ίσως εκεί δεν το δουν αρκετοί ανοίγω ένα νέο topic γιατί είναι επείγον (o δισκος είναι στα τελευταία του).

Είμαι λοιπόν κάτοχος ενός Acer 1705SMi. Γενικά πρέπει να πώ ότι μου βγήκε λίγο ξινό διότι και η οθόνη χάλασε (έπεσε κατακόρυφα η φωτεινότητα και άρχισε να έχει έντονο flickering), και το dvd-rw χάλασε (σταμάτησε και να γράφει και να διαβάζει) και κάτι κουφά έκανε στο startup ορισμένες φορές (μάλλον μητρική...) και χάλασε ακόμα και...το drive δισκέτας!! Ευτυχώς οοοολα αυτά (πλην του dvd-rw, που τα 'φτυσε πριν 2 βδομάδες) έγιναν μέσα στον πρώτο χρόνο, οπότε δεν πλήρωσα τίποτα για το service. Έχω όμως τις εξής απορίες

1) Ο δίσκος που έχει είναι 3.5", μάρκα "meka-pses" (ST3120022A) 120Gb στις 7200 στροφες. Υποθέτω ότι είναι ATA/66 τουλαχιστον. Αν αγοράσω τον Maxtor DiamondMax10 300Gb ATA/133 θα είναι συμβατός? Το chipset (sis650) λέει μέχρι ΑΤΑ/100. Και αν είναι και μπορώ να τον βάλω στην θέση του υπάρχοντος, μήπως θα υπάρχει πρόβλημα με extra θερμότητα (αν και ο Maxtor είναι επίσης στις 7200).

2) Το πανάχρηστο drive της δισκέτας μπορώ να το βγάλω και να το αντικαταστήσω με card reader?

3) H μνήμη ram που έχει είναι 512ΜΒ DDR 266ΜΗz (PC2300) Infineon. Για να μην την πατήσω με προβλήματα συμβατότητας λέω να την βγάλω και να πάρω 2x512ΜΒ Corsair. Αν πάρω τα value της Corsair στα 400ΜΗz (δεν ξερω γιατί αλλά στα 266 είναι πολύ πιο ακριβά!) θα δουλέψουν κανονικά? Ο επεξεργαστής είναι P4 3.06GHz Bus 533MHz FSB 133MHz. Αν το παίξω άπληστος και πάρω τις XMS θα δω διαφορά ή θα λιώσει το μηχάνημα από την extra θερμότητα?

4) Ρε παιδιά, το ανεμιστήρι ακούγεται πάρα πολύ! Μόλις ανοίγω 2-3 προγράμματα ανεβάζει στροφές το άτιμο (και εννοείται παιχνίδι ΜΟΝΟ με ακουστικά!). Μπορώ μήπως να το αλλάξω μόνος? Υπάρχουν συμβατά ανεμιστήρια με λιγοτερα dB? Μπορώ να κάνω undeclocking (αλλά να το ελέγχω κατά βούληση όσο είναι σε λειτουργία το laptop)?

Αυτά τα ολίγα! Ευχαριστώ και συγγνώμη για το πρήξιμο.

Δημοσ.

Βασικά δεν νομίζω να μπορείς να βάλεις απλή Ram απο PC σε laptop,εγώ τουλάχιστον σε ένα λάπτοπ 2ετιας δεν μπορεσα.Ο δίσκος σου δεν ειναι μάρκα μεκαψες αλλα μαλλον SEAGATE(απο τα αρχικα του ετσι νομιζω) κ δεν ειναι μουφα δισκος.Το ανεμιστηρι εννοειται οτι θα ακουγοταν πολύ γιατι το laptop σου έχει ένα ηφαίστειο επεξεργαστη P4 3.06GHz κλεισμένο σε 5 cm^2 χωρίς αερισμο χωρίς τπτ.Underclocking μαλλον κανει μονο του το laptop σου(κ πάλι μιλάω εκ δικής μου πείρας απο έναν Athlon 4).Α!Δεν νομίζω να μπορείς να βάλεις κ παλι δισκο απο PC γιατι του Laptop οι δισκοι ειναι 2,5 ιντσες ενώ για PC ειναι 3,5 αρα κ αυτό το ξεχνάμε.Ετσι οπως σε βλέπω δεν χτυπάς με τα λεφτά σου ένα ωραιότατο σταθερό PC να μην αγχώνεσαι κιόλας γιατί το Acer σου μου μυρίζει πολύ μπαρούτι απο οτι λές.Ελπίζω να βοήθησα.

Τα σέβη μου

Δημοσ.

GT1807 thanx για τη γρηγορη απάντηση! Λοιπόν, η σειρά 1700 έχει desktop στοιχεία. Δηλαδή μνήμη DDR-SDRAM, P4 desktop, HDD 3.5" 7200. Γι αυτό άλλωστε ζυγίζει...7.5 κιλά!! (17" οθόνη). Οπότε γι αυτό και το σκέφτομαι. Ότι τα εξαρτήματα αλλάζουν, αλλάζουν. Απλώς δεν ξέρω αν θα δουλέψει

α)ο σκληρος με αυτή την μητρική επειδή ειναι ΑΤΑ/133

β)οι μνήμες στα 400ΜΗz διότι τώρα έχει στα 266 (και το bus ειναι 533)

Δηλαδή αλλαγή ανεμιστηρα στο laptop δεν παιζει με τίποτα??

Δημοσ.

file tanto1982 exw akribws to idio montelo me esena (1705SMi) edw kai 1,5 xrono kai den mou exei parousiasei to paramikro problima..... to anemistiraki ontws einai arketa 8orybwdes allo nomizw oti to synithizeis. oso afora twra tis allages pou 8eleis na kaneis egw me to pou to pira ton oktwbri tou 2003 tou exwsa alli mia ram 512 panw (idia me ayti pou eixe) kai apo tote den mou exei parousiasei kanena apolytws problima. mia mono fora 8ymamai pou ekana scan me to antivirus kai taytoxrona douleya se matlab, arcgis kai autocad (ola anoixta) ksafnika mou esbise logw thermokrasias...

anyway pantws an kserei kanenas an mporoume na tou baloume kapoio allo megalytero disko as apantisei giati endiaferomai kai egw.

Y.G. otan to pira eixa endiasmous gia to mege8os kai to baros tou alla twra 1,5 xrono meta an mou dynotane i eykairia kai den eixe katargi8ei i seira 1700 pali to idio 8a epairna....

Δημοσ.

Το δευτερο μου λαπτοπ ειναι ο Aspire1703 .O σκληρος του ειναι st(seagate)80gb ata100 στις 5200rpm, επεξεργαστής 2.6 400 fsb ,η μνημη του ειναι 512mb pc2700 333mhzNanya και του έβαλα ενα ακομα module και τώρα έχω 1gb ram ,δεν υποστηρίζει η motherboard του 400αρες μνήμες.Drive μπορεις να παρεις to Nec 6500 που είναι για φορητο υπολογιστη το http://www.zero1.gr το εχει σε καλη τιμη.Δεν ξερω αν βοήθησα καθολου αν και μου φαινεται οτι δεν σου κανουν αυτα που έγραψα απλα τα ανέφερα γιατι είναι της ίδιας σειρας.Το έχω πανω απο ένα χρόνο και είναι σκυλί κανένα πρόβλημα

Δημοσ.
το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η μητρική να μην βλέπει τον 300άρη ολόκληρο

πόσο μπορεί να χάνει?

δεν υποστηρίζει η motherboard του 400αρες μνήμες

αυτό φοβάμαι και για τη δικιά μου και οι 266 είναι 80 ευρώ πιο ακριβές!! Τι chipset έχει η μητρική σου?

Δημοσ.

Ωραία εφοσον γινεται η μοντα δεν θα εχεις κανενα προβλημα.Μνημες στα 400 κ να βαλεις αλλαγη στις επιδοσεις δεν θα εχεις,θα δουλευουν ασυγχρονιστα.Στα υπολοιπα τώρα οτι προείπα.

Τα σέβη μου κ πάλι.

Δημοσ.

αχα, δηλαδη θα δουλέψουν λες? Απλως, μην τις παρω και τις βαλω στον...

για το drive της δισκετας γνωριζει κανεις τιποτα? μπορω να το αντικαταστησω με card reader?

Δημοσ.
Εμενα ο Acer 1703 μου βγηκε καλος! Μονο το drive ειχε χαλασει αλλα εντος εγγυησης και αλλαχτηκε.

1)To παιδι ρωταει καποια πραγματα συγκεκριμενα και οχι αν χαλασε το δικο σου μηχανημα η οχι

2)Αφου σου χαλασε κατι ΔΕΝ σου βγηκε καλο είτε ηταν μεσα στην εγγυηση ειται οχι.

Δημοσ.

danton, τα σχολια σε ενα θεμα μπορει να ειναι ειτε ειδικοτερα είτε παρεμφέρη. Ολα μπορουν να βοηθησουν στην κατανοηση της γενικοτερης εικονας.

Τα σχολια σου κρατα τα για τον εαυτο σου.

Δημοσ.

Κοιτα Tanto μαλλον οι μνημες θα δουλέψουν.Όσο για το floppy drive δεν γνωρίζω.Υπάρχει όμως κ εξωτερικός card reader αμα θες (σε USB).

Τα σέβη μου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...