Προς το περιεχόμενο

Κανόνες του site

MKaragia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα μία απορία. Στο site κυκλοφορεί γενικά ένας υπερ-ζήλος εκ μέρους των moderators να κρατάνε τους κανόνες σβήνοντας αβέρτα οτιδήποτε τους παραβαίνει έστω και έμμεσα. Αυτό αφορά, π.χ. posts που έχουν να κάνουν με trade divx. Από την άλλη το site παρέχει βάση δεδομένων με υπότιτλους για divx. Να υποθέσω ότι η επίσημη δικαιολογία για αυτό είναι ότι οι υπότιτλοι δεν είναι copyrighted material (το οποίο είναι λάθος) και βρίσκονται εκεί για να μας βοηθούν για τα "αντίγραφα ασφαλείας" μας; Είναι γνωστό ότι τα αντίγραφα μπορούν να γίνουν ΜΕ τους υπότιτλους από το DVD. Να υποθέσω ότι υπάρχουν για εμάς τους κακόμοιρους που πήραμε το DVD από την Αγγλία, το κάναμε RIP για "αντίγραφο ασφαλείας" και δεν έχουμε ελληνικούς υπότιτλους για το divx μας;

Προς τί τόσος ζήλος; Προσπαθούμε να κρατήσουμε το site όσο πιο νομότυπο γίνεται; Γιατί δεν μπαίνει απλά ένα notice στο κάτω μέρος ότι τα posts που γίνονται στο forum δεν αντανακλούν τις απόψεις του insomnia και ότι το insomnia δεν φέρει ευθύνη για τα γραφόμενα; Αυτό θα κάλλυπτε το site νομικά π.χ. από κλείσιμο και θα άφηνε και τα posts ήσυχα.

Το τελευταία πράγμα που μπορώ να υποθέσω είναι ότι όντως οι moderators είναι κατά του file swapping, πράγμα το οποίο ένα file listing από το δίσκο οποιουδήποτε από αυτούς θα διέψευδε:)

Απλά η άποψη μου για να γίνει συζήτηση, με κάθε σεβασμό:):):)

Δημοσ.
Προς τί τόσος ζήλος; Προσπαθούμε να κρατήσουμε το site όσο πιο νομότυπο γίνεται; Γιατί δεν μπαίνει απλά ένα notice στο κάτω μέρος ότι τα posts που γίνονται στο forum δεν αντανακλούν τις απόψεις του insomnia και ότι το insomnia δεν φέρει ευθύνη για τα γραφόμενα; Αυτό θα κάλλυπτε το site νομικά π.χ. από κλείσιμο και θα άφηνε και τα posts ήσυχα.

Αυτό που λες υπάρχει ήδη στους όρους χρήσης του forum, και πιθανότατα να μπορεί να απαλλάξει τον ιδιοκτήτη του insomnia από νομικές ευθύνες που προκύπτουν από τα μηνύματα των μελών. Έχω όμως την εντύπωση ότι αυτό που προσπαθεί να αποφύγει είναι να βρεθεί μπλεγμένος σε μιά δικαστική διαμάχη ή να κλείσει το insomnia έστω και γιά λίγο, ακόμα και αν τελικά είναι απίθανο να κριθεί ένοχος.

Μπορείς να τον κατηγορήσεις γι'αυτό;

Επίσης, κανείς δεν είπε ότι είμαστε άγιοι, αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται να το διατυμπανίζουμε κιόλας. Big Brother is watching us ;)

Δημοσ.

Εννοείς δηλαδή ότι οι πραγματικοί τρομοκράτες που έχουν πείσει και εσένα και άλλους πολλούς ότι μπορούν να παρακολουθούν τα πάντα με απίστευτα πολύπλοκους αλγόριθμους που πιάνουν πουλιά στον αέρα και μύγες με ξυλάκια για το ρύζι κατάφεραν να μας τρομοκρατήσουν και ότι πρέπει να υπακούσουμε ούτως ή άλλως στις φήμες που ακούμε από εδώ και από εκεί. Μην μασάτε ρε! Δικαστικά δεν μπλέκει κανείς, το site δεν κλείνει με αυτή την απλή σημείωση, αλλίμονο αν κλείνανε site με το που γράφει κάποιος κάτι σε ένα forum, εξάλλου για αυτό είναι τα forums. Είναι σαν να μου λες ότι αν πάρει κάποιος τηλέφωνο στο sportfm (π.χ.) που δέχονται όλη μέρα ακροατές στο τηλέφωνο, και πει μια λέξη που δεν πρέπει ότι την άλλη μέρα θα κλείσουνε το σταθμό ή ότι αν δημοσιεύσει μια εφημερίδα μια άποψη υπέρ της πειρατείας της μουσικής (για ιδεολογικούς λόγους) ότι κλείνουν την εφημερίδα.

Δεν κατηγορώ τον ιδιοκτήτη του site για τις επιλογές του, απλά τις κρίνω από τη δική μου πλευρά λέγοντας την άποψή μου και αναζητώντας τους λόγους από τους οποίους πηγάζουν οι επιλογές αυτές.

Δημοσ.

1. Δεν μιλάμε για ένα απλό site, αλλά για ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά forum.

2. Όπως και να το κάνουμε η διακίνηση πειρατικού υλικού είναι αδίκημα

3. Έτσι θέλει ο HAL9000 (και προφανώς έχει τους λόγους του) έτσι κάνει.-

Δημοσ.
.....Δεν κατηγορώ τον ιδιοκτήτη του site για τις επιλογές του, απλά τις κρίνω από τη δική μου πλευρά λέγοντας την άποψή μου και αναζητώντας τους λόγους από τους οποίους πηγάζουν οι επιλογές αυτές.

Σκέφτηκες την περίπτωση της μακροημέρευσης;

Τη σελίδα ο admin την έχει από τότε που η Ηλιούπολη είχε αλάνες και παίζανε ξυλίκι οι πιτσιρήδες.Από τότε οι αλάνες γίνανε πολυκατοικίες και στις διασταυρώσεις βάλανε φανάρια...

Δημοσ.

"kapws etsi kai o admin sumfwnei kai me thn etairia hosting sxetika me tous orous xrhshs twn servers tous"

αυτό δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, μιας και δεν μπορώ να καταλάβω πως sites σαν το http://www.slashdot.org επιτρέπουν την ελευθερία που λέω εγώ, μακροημερεύουν χωρίς να τα κλείνει κανείς και μπορείς να πεις ότι θέλεις εκεί μέσα, ενώ το τεράστιο insomnia δεν μπορεί. Τόση πειθαρχεία έχουμε στην Ελλάδα με τους servers μας;

Δημοσ.

Αν θέλετε copyrighted material για download , ξέρετε που να πάτε.

Δεν θα το βρείτε στο Insomnia.

Υπάρχουν νόμοι, καθώς και ποινές για τις παραβάσεις.

Και αν γίνει κάποια μήνυσει ο Hal θα πληρώσει τα σπασμένα.

Λοιπόν, για να αρχίσουμε να είμαστε σοβαροί και να μην ζητάμε ότι μας χτυπήσει στο κεφάλι.

Δημοσ.

Κουβέντα κάνουμε, φυσικα και ξέρουμε που να πάμε και δεν το ψαχνουμε στο insomnia, εκτος αν είδες να λέω κάτι διαφορετικό. Τους νόμους φυσικά και τους ξέρουμε απλά καλό είναι να συζητάμε, κακό δεν κάνει (εκτός αν υπάρχει και κανόνας ενάντια στην κουβέντα). Πάντως σύμφωνα με αυτά που λέμε παραπάνω "μήνυσει" δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει αφού ότι γράφεται εδώ αντιπροσωπεύει τον συντάκτη του και όχι το site και τον ιδιοκτήτη του.

• Super Moderators
Δημοσ.

@ MKaragia και @ όσους αναρωτιούνται για τον «υπερβάλλοντα» ζήλο των moderators:

1. Έχετε σκεφτεί ότι ο admin θέλει να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα μπλεξίματα με τις αστυνομικές - δικαστικές αρχές γιατί έχει καλύτερα πράγματα να κάνει στη ζωή του; Ότι αν του ζητηθεί νόμιμα, υποχρεούται να δώσει IP και ό,τι στοιχεία έχει για κάθε μέλος και, όσο κι αν τον στεναχωρήσει κάτι τέτοιο (και θα τον στεναχωρήσει, σας διαβεβαιώ), θα πρέπει να το κάνει;

2. Έχετε σκεφτεί ότι ο admin δεν επιθυμεί να τρέχει σε δικαστήρια - ακόμα κι αν στο τέλος απαλλαγεί κάθε κατηγορίας; Ότι δεν έχει λεφτά για πέταμα σε δικηγόρους; Αλήθεια, εσείς έχετε πάει ποτέ κατηγορούμενοι για κάτι, για να νιώσετε την όλη ταλαιπωρία;

3. Έχετε σκεφτεί ότι η πιθανότητα να 'κατέβει' το forum έστω και για λίγο εξ'αιτίας της ανωριμότητας κάποιων, είναι ένα ρίσκο που ο admin δεν θέλει να πάρει;

4. Έχετε σκεφτεί ότι αυτή η «σημειωσούλα» περί αποποίησης ευθυνών, νομικά ισχύει μόνο για το περιεχόμενο (πχ κρίσεις, επικρίσεις, διακρίσεις) των μηνυμάτων μελών; Το οποίο σημαίνει ότι αν, αντί για κάποια κρίση ή για κάποιο χαρακτηρισμό, αρχίσει κάποιος να γράφει "Ανταλλάσω σε DiVX όλες τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν", η παραπάνω σημείωση δεν έχει καμία νομική ισχύ;

Σε αντίθετη περίπτωση, ένας πχ έμπορος ναρκωτικών θα μπορούσε να πουλάει ελεύθερα την πραμάτεια του με την μικρή υποσημείωση "Δεν ευθύνομαι για τις όποιες παρενέργειες μπορούν να προκαλέσουν τα προϊόντα μου στους πελάτες μου" και δεν θα τον κυνηγούσε κανένας. Ωραία λογική...

5. Έχετε σκεφτεί ότι στο κάτω-κάτω, όταν με καλούν στο σπίτι κάποιου και μου λένε να μην βάλω τα πόδια πάνω στο τραπέζι και να μην φτύσω στο πάτωμα, θα πρέπει να το σεβαστώ;

Επειδή είδα και σε κάποιο άλλο forum (εκτός Insomnia) σχετικό «παράπονο» κάποιου μέλους εκεί περί "σκληρού" moderating, θέλω να διαβεβαιώσω, εκ μέρους της ομάδας των moderators, ότι ο έλεγχος που ασκείται στο forum θα παραμείνει "σκληρός" γιατί έτσι προστατεύουμε κάτι που όλα τα μέλη αγαπούν: αυτή την online δικτυακή κοινότητα που λέγεται Insomnia και που με πολύ κόπο (και χρήμα του admin) έχει κατορθώσει να βρίσκεται εκεί που είναι.

Στο κάτω-κάτω, οι Όροι Χρήσης του forum είναι ένα «συμβόλαιο» μεταξύ του admin και του κάθε μέλους και οι όροι είναι μη διαπραγματεύσιμοι - είναι αυτό που λέγεται νομικά "σύμφωνο προσχώρησης". Όποιος βρίσκεται εντός του forum συμφωνεί με τους Όρους και κινείται σύμφωνα με αυτούς - αλλιώς βρίσκεται εκτός forum.

;)

Δημοσ.

Ok, δεκτά όλα αυτά, όπως είπα και παραπάνω (αλλά μάλλον δεν έγινα πλήρως κατανοητός) ΚΟΥΒΕΝΤΑ κάνουμε. Δεν ζητάω να αλλάξουν οι κανόνες, δεν ζητάω να μπορώ να τους παραβαίνω και να τρέχει ο admin στα δικαστήρια, δεν ζητάω τίποτα.

Επίσης, παρόλο που αυτό θα είναι το 11ο post στο thread, δεν έχω δει αναφορά-απάντηση σχετικά με την ερώτηση μου για τα subtitles.

Πάντως χαλαρώστε, μην με πέρνετε από το λαιμό. Επαναλαμβάνοντας το πρώτο μου post "απλά η άποψη μου για να γίνει συζήτηση, με κάθε σεβασμό".

• Super Moderators
Δημοσ.
Ok' date=' δεκτά όλα αυτά, όπως είπα και παραπάνω (αλλά μάλλον δεν έγινα πλήρως κατανοητός) ΚΟΥΒΕΝΤΑ κάνουμε. Δεν ζητάω να αλλάξουν οι κανόνες, δεν ζητάω να μπορώ να τους παραβαίνω και να τρέχει ο admin στα δικαστήρια, δεν ζητάω τίποτα.

Επίσης, παρόλο που αυτό θα είναι το 11ο post στο thread, δεν έχω δει αναφορά-απάντηση σχετικά με την ερώτηση μου για τα subtitles.

Πάντως χαλαρώστε, μην με πέρνετε από το λαιμό. Επαναλαμβάνοντας το πρώτο μου post "απλά η άποψη μου για να γίνει συζήτηση, με κάθε σεβασμό".[/quote']

Μία υποσημείωση: Αν δεν γινόταν κουβέντα, θα'χε ήδη κλειδωθεί το topic. Από τo πρώτο-πρώτο post... ;)

Δημοσ.

Μπράβο, και μια και το έφερε η κουβέντα. Η απόφαση του 'κλειδώνω το thread' πώς ακριβώς αποφασίζεται; Αν κάτι δεν αρέσει σαν θέμα σε ένα moderator απλά το 'κλειδώνει' και κανείς άλλος δεν μπορεί να πει τη γνώμη του επάνω σε αυτό;

• Super Moderators
Δημοσ.
Μπράβο, και μια και το έφερε η κουβέντα. Η απόφαση του 'κλειδώνω το thread' πώς ακριβώς αποφασίζεται; Αν κάτι δεν αρέσει σαν θέμα σε ένα moderator απλά το 'κλειδώνει' και κανείς άλλος δεν μπορεί να πει τη γνώμη του επάνω σε αυτό;

Προφανώς όχι - αλλιώς δεν θα ήταν moderator. Δεν κάνουμε και ψηφοφορία, τι το κάναμε big brother;

Δημοσ.

Οκ. Ας το κάνω πιο λιανά μήπως το πιάσουμε:

Divx από χρήστή=> Τζίζ, κακό, copyrighted, lock, ban, kick, Hal στα δικαστήρια κτλ

Subtitles από Hal=> Όχι τζίζ, καλό, free, unlock, unban, ξεkik, Hal σπίτι να μετράει hits

Καλά τα λέω;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...