Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή dv σε dvd: αναλυτικά?

alkisg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους,

θα ήθελα τα φώτα κάποιου που ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑΚΤΙΚΑ από dv σε dvd. Έψαξα τα παλιότερα topics, διάβασα αρκετές ώρες τα διάφορα guides (και από εδώ αλλά και από άλλα site), δοκίμασα και κάμποσα προγράμματα αλλά ακόμα δεν κατάφερα να κάνω αυτό που θέλω γρήγορα και απλά:

1) Καταρχάς να συλλαμβάνω το dv στον σκληρό. Με αργό επεξεργαστή (Celeron @1.6 MHz) δεν νομίζω ότι γίνεται να μετατρέπεται σε πραγματικό χρόνο σε mpeg, οπότε χρειάζομαι γύρω στα 17 Gb την ώρα ελεύθερο δίσκο για την σύλληψη σε dv φορμάτ. ΟΚ, υπάρχουν πολλά προγράμματα γι' αυτό το βήμα.

ΟΜΩΣ, σε αυτό το σημείο θα ήθελα συγχρόνως με το capturing να ανιχνεύονται οι σκηνές (δηλαδή κάθε φορά που η κάμερα έκλεισε και ξανα-άνοιξε). Π.χ. το Pinnacle Studio 9.3 το κάνει αυτό (και αποθηκεύει ένα αρχείο .scn με τις σκηνές), ενώ το WinDV όχι.

2) Σε κάποιο πρόγραμμα να κόβω τα κομμάτια που δεν θέλω.

3) Σε κάποιο πρόγραμμα να βάζω ένα απλό μενού με 4-5 "κεφάλαια", ώστε να εντοπίζω τη σκηνή που θέλω γρήγορα. Το Pinnacle Studio 9.3 σε αυτό το βήμα κάνει καλή δουλειά, το Ulead VideoStudio 8 όχι (προσωπική γνώμη).

4) Το πρόγραμμα αυτό να βάζει αυτόματα τις σκηνές του βήματος (1), ώστε αν πατάω next/previous από το τηλεκοντρόλ να πηγαίνω στην επόμενη/προηγούμενη σκηνή. Οι σκηνές προφανώς θα είναι πολύ περισσότερες από τα κεφάλαια, και εδώ έχω πρόβλημα, γιατί όσα προγράμματα έχω δει ταυτίζουν το μενού με τις σκηνές (π.χ. το Pinnacle Studio 9.3). ΔΕΝ θέλω ένα τεράστιο μενού με 50 κεφάλαια, θέλω 4-5 κεφάλαια που να μπορώ να τα επιλέξω από το μενού και τις π.χ. 50 σκηνές που τράβηξα να μπορώ να τις επιλέξω με τα previous/next του τηλεκοντρόλ.

5) Η κωδικοποίηση ήχου να γίνεται με AC3 στερεοφωνικό ήχο. Υποτίθεται ότι στους NTSC players η αναπαραγωγή MP2 είναι προαιρετική, οπότε εγώ καταλαβαίνω ότι ο AC3 έχει καλύτερες πιθανότητες να παίζει σε όλα τα players. Το Pinnacle Studio 9.3 υποστηρίζει AC3 ήχο (αν και το dvd μου λέει ότι είναι τρικάναλος, όχι στέρεο!!!), ενώ το Ulead VideoStudio 8 όχι (νομίζω).

6) Τέλος, η μετατροπή σε dvd να γίνεται σε ένα βήμα, ώστε να παίρνει λίγη (σχετικά) ώρα. Π.χ. το Pinnacle Studio 9.3 συμπιέζει πρώτα σε ξεχωριστά αρχεία την εικόνα και τον ήχο (πολλές ώρες) και μετά κάνει κανά δίωρο ακόμα για να τα ενώσει, οπότε εκτός από την εξτρά καθυστέρηση έχω και πρόβλημα δίσκου: αντί να χρειάζομαι 5 Gb ελεύθερα για την δημιουργία του dvd χρειάζομαι 10!!!

Αυτά. Έχω την εντύπωση ότι αν και φαίνονται πολλά, τα χρειάζονται όλοι όσοι έχουν κάμερα dv και Η/Υ με dvd recorder. Και απορώ γιατί 4-5 προγράμματα που δοκίμασα δεν έχουν αυτές τις δυνατότητες!

Ευχαριστώ,

Άλκης

Δημοσ.

arxika tha soy proteina premiere pro kai encore DVD , omos epeidh to encore einai "kapos" eidika gia enan arxario sto dvd authoring, paromoia doyleia kai eykola mporeis na kaneis me to tmpegenc DVD author, pame parakato na to doyme ena ena tora.

ΟΜΩΣ' date=' σε αυτό το σημείο θα ήθελα [b']συγχρόνως με το capturing να ανιχνεύονται οι σκηνές[/b] (δηλαδή κάθε φορά που η κάμερα έκλεισε και ξανα-άνοιξε). Π.χ. το Pinnacle Studio 9.3 το κάνει αυτό (και αποθηκεύει ένα αρχείο .scn με τις σκηνές), ενώ το WinDV όχι.

apo to capture window toy premiere pro yparxei mia epilogh gia na kanei scene detect, ayto poy kanei einai na briskei toys digital markers poy bazei h DV kamera otan patas stop h pause, koinos an to yliko poy exeis sthn kasseta soy den exei trabhxtei me camera DV alla to exeis parei me allon tropo, to scene detect den tha doylepsei, ayto poy kanei loipon einai na ftiaxnei xehoristo avi gia kathe scene, poly boliko sto montaz.

2) Σε κάποιο πρόγραμμα να κόβω τα κομμάτια που δεν θέλω.

premiere pro einai h koryfh gia montaz sto PC.

3) Σε κάποιο πρόγραμμα να βάζω ένα απλό μενού με 4-5 "κεφάλαια", ώστε να εντοπίζω τη σκηνή που θέλω γρήγορα. Το Pinnacle Studio 9.3 σε αυτό το βήμα κάνει καλή δουλειά, το Ulead VideoStudio 8 όχι (προσωπική γνώμη).

me syndyasmo premiere encore ayto ginetai sxetika eykola, mias kai mporeis na baleis kapoioys markers sto timeline toy premiere otan kaneis to montaz, kai aytoi oi markers ginontai chater points otan to kaneis import sto encore, alla eipame na afhsoyme exo to encore, opote enallaktika mporeis apla na montatreis 4-5 diaforetika sequences kai meta na kaneis mpeg2 to kathe ena xehorista kai na ta fereis meta san chapters sto tmpeg DVD author.

5) Η κωδικοποίηση ήχου να γίνεται με AC3 στερεοφωνικό ήχο. Υποτίθεται ότι στους NTSC players η αναπαραγωγή MP2 είναι προαιρετική, οπότε εγώ καταλαβαίνω ότι ο AC3 έχει καλύτερες πιθανότητες να παίζει σε όλα τα players. Το Pinnacle Studio 9.3 υποστηρίζει AC3 ήχο (αν και το dvd μου λέει ότι είναι τρικάναλος, όχι στέρεο!!!), ενώ το Ulead VideoStudio 8 όχι (νομίζω).

to premiere pro erxetai me mia trial version toy surcode ac3 encoder, poy mporeis na ton xrhsimopoihseis free 3 fores an den kano lathos, alla pistepse den to xreiazesai, gia na exei nohma to ac3 , prepei na kaneis edit ton hxo se 5.1 track kai genika exei poly doyleia, apo thn stigmh poy exeis ena stereo track oytos h allos, kalytero einai na baleis ton hxo apla san pcm.

6) Τέλος, η μετατροπή σε dvd να γίνεται σε ένα βήμα, ώστε να παίρνει λίγη (σχετικά) ώρα. Π.χ. το Pinnacle Studio 9.3 συμπιέζει πρώτα σε ξεχωριστά αρχεία την εικόνα και τον ήχο (πολλές ώρες) και μετά κάνει κανά δίωρο ακόμα για να τα ενώσει, οπότε εκτός από την εξτρά καθυστέρηση έχω και πρόβλημα δίσκου: αντί να χρειάζομαι 5 Gb ελεύθερα για την δημιουργία του dvd χρειάζομαι 10!!!

agorase disko, ego toylxiston den xero kanena programma poy na kanei osa thes parapano kai na kanei 1 step write to dvd.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...