Προς το περιεχόμενο

Video Cd ----> DVD

Pleasure

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα φίλοι συνφορουμίτες ...

Έχω το εξής πρόβλημα.

Μάζεψα ένα σωρό Video Cd με ντοκυμαντέρ από εφημερίδες αλλά το DVD του σαλονιού δεν τα παίζει. Θα ήθελα να τα μαζέψω όλα (ή όσο το δυνατόν περισσότερα) σε ένα DVD. Υπάρχει κανα προγραμματάκι που μπορεί να με βοηθήσει ???

Βοηθάτε με Plz ...

Δημοσ.

Αν το cd που έχεις είναι VideoCD τότε δεν έχεις παρά να το ripάρεις με το isobuster και να το περάσεις σε πρόγραμμα dvd-authoring. Αναλυτικά:

http://www.digitalfaq.com/convert/vcdtodvd/vcdtodvd.htm

Ο παραπάνω οδηγός χρησιμοποιεί το TMPEnc DVD Author (και εγώ το ίδιο), αλλά υπάρχουν και freeware προγράμματα γι' αυτήν την δουλειά (τουλάχιστον έτσι νομίζω). Έτσι θα φτιάξεις ένα DVD με μενού κλπ.

* Αν κάποιο από τα δισκάκια σου είναι SuperVideoCD τότε ίσως να χρειαστεί η παρακάτω διαδικασία (επειδή το SVCD είναι ασύμβατο με το DVD και εξαρτάται από την ικανότητα/ανεκτικότητα του player να το διαχειριστεί):

http://www.doom9.org/mpg/svcd2dvdr.htm

Όλα αυτά που προανέφερα είναι για να περάσεις (S)VCD σε DVD χωρίς επανασυμπίεση/μετατροπή (μόνο ο ήχος μετατρέπεται στην περίπρωση που είναι 44.1kHz και όχι 48kHz).

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Συνεχεια απο το αλλο topic:

Τελικα το mpg ηταν VideoCD, οποτε το περασα στο TMPEnc DVD Author και περιμενω να δω αποτελεσμα. Δεν ειναι και τιποτε φοβερο... Απο ο,τι καταλαβα, θα μπορουσα να χρησιμοποιησω την ιδια μεθοδο και για SVCD, αλλα εξαρταται απο τον player αν θα το παιξει, σωστα; Ισως οι πιο καινουριοι να μην εχουν τετοια προβληματα...

Ο τροπος που δινεις στο δευτερο link για SVCD ειναι λιγο πιο μπερδεμενος. Απο ο,τι κοιταξα στο νετ, ειδα οτι τα SVCD ειναι MPEG2 σαν τα DVD. Γιατι λοιπον ειναι λιγοτερο ευκολο να τα μετατρεψει κανεις σε DVD;

Το θεμα τωρα ειναι, γινεται να βαλω 2-3 mpg στο ιδιο DVD; Το λεω γιατι το DVD με το πρωτο mpg που εχω βαλει να κανει, ειναι μονο 1gb, οποτε λεω αν γινεται να βαλω περισσοτερους αγωνες στο ιδιο dvd.

Σε ευχαριστω και παλι για την προθυμια σου να με μυησεις στον κοσμο του digital video :D

Δημοσ.

Τελικα υπαρχει προβλημα, αφου το DVD που δημιουργηθηκε δεν εχει ηχο, ενω η επιλογη μετατροπης του ηχου απο 44.1kHz -> 48kHz ηταν ηδη «τικαρισμενη»...

Δημοσ.

Βλεπω ομως οτι εσυ αρχιζεις απο MPEG2 με αναλυση 480x576, ενω εγω εχω MPEG1 με αναλυση 352x288. Στον ηχο εμενα το ειχε στο 224 και οχι 192. Λες να εφταιγε αυτο;

Το ξαναδοκιμαζω...

Μου κανει εντυπωση οτι η ολη διαδικασια διαρκει μονο 30 λεπτα!

Δημοσ.
θα μπορουσα να χρησιμοποιησω την ιδια μεθοδο και για SVCD, αλλα εξαρταται απο τον player αν θα το παιξει, σωστα; Ισως οι πιο καινουριοι να μην εχουν τετοια προβληματα... :D

Ο τροπος που δινεις στο δευτερο link για SVCD ειναι λιγο πιο μπερδεμενος. Απο ο,τι κοιταξα στο νετ, ειδα οτι τα SVCD ειναι MPEG2 σαν τα DVD. Γιατι λοιπον ειναι λιγοτερο ευκολο να τα μετατρεψει κανεις σε DVD; :D

Ναι, όντως το SVCD είναι mpeg2 σαν το DVD. Όμως το πρότυπο του DVD υποστηρίζει αναλύσεις 352/720x576, ενώ το SVCD είναι 480x576 (για PAL πάντα). Έτσι πολλά προγράμματα αρνούνται να εργαστουν με .mpg από SVCD. Το 2o link περιγράφει πως να προπεράσεις αυτό το πρόβλημα. Το TMPGEnc DVD Author δεν έχει πρόβλημα με τέτοια αρχεία και τα δέχεται κανονικά, οπότε το 2ο link δεν το χρειάζεσαι.

Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται βέβαια και από το player: όσα παίζουν SVCD από την μάνα τους δεν έχουν πρόβλημα.Τα VCD από την άλλη είναι απολύτως συμβατά με το πρότυπο του DVD.

Το θεμα τωρα ειναι, γινεται να βαλω 2-3 mpg στο ιδιο DVD; :D

Φυσικά! Στο source setup πάτα add new track.

Δημοσ.
Μου κανει εντυπωση οτι η ολη διαδικασια διαρκει μονο 30 λεπτα!

Ε, ναι αφού κάνει μόνο convert στον ήχο και δημιουργεί το dvd structure και τα μενού...

Δημοσ.
Τελικα υπαρχει προβλημα, αφου το DVD που δημιουργηθηκε δεν εχει ηχο, ενω η επιλογη μετατροπης του ηχου απο 44.1kHz -> 48kHz ηταν ηδη «τικαρισμενη»...

LPCM/MPEG LAYER III,δύο διαδεδομένοι τύποι κωδικοποίησης/αναπαραγωγής ήχου στα dvd.Ενδεχομένως ο player σου να χρειάζεται ρύθμιση(menu) πριν το παίξεις.

Δημοσ.

tha sou proteina to cinema craft encoder. rixneis ta arxeia sou mesa, tou les na ftiaksei dvd kai auto tha sou dosei etoimo to arxeio ixou kai to arxeio eikonas. auta ta rixneis se ena dvd authoring programma(px dvdmaestro,ifoedit) kai etoimo to dvd sou.

Δημοσ.

Τελικα με το WinDVD ειναι οκ ο ηχος. Μαλλον καποιο προβλημα θα ειχαν τα προγραμματα οπως ειπε ο Μαριος.

Τωρα εκμεταλλευομενος την υπομονη σας, θα ηθελα βοηθεια με 2 αρχεια asf. Δοκιμασα να τα κανω avi με το asf tools, αλλα το αποτελεσμα ηταν 2 αρχεια που δεν τα αναγνωριζε κανενας player. Θα μπορουσα να τα κανω mpg; Θα ηθελα και αυτα (asf) να τα βαλω σε DVD. Αν γινεται σε ενα και τα δυο οπως εκανα και με τα 3 mpg.

Τα avi, τα περναω σε DVD με το Film Macchine, ετσι; Γινεται ομως 2 διαφορετικα αρχεια (στην περιπτωση μου αγωνες ποδοσφαιρου) να τα κανει 1 dvd και να υπαρχει η δυνατοτητα επιλογης τους, οπως με το TMPEG Author;

Ευχαριστω και συγγνωμη αν σας κουρασα.

@kallair: στο cce βαζω ο,τι file να'ναι;

Δημοσ.

Κατ' αρχάς λυπάμαι που δεν σου πέτυχε η διαδικασία. Μου κάνει εντύπωση. Ίσως αν δοκίμαζες να τα αναπαράγεις με το PowerDVD...

Τώρα αν και θα υπάρχουν σίγουρα και άλλες λύσεις, τα .asf μπορείς να τα κάνεις .avi με το virtualdub v1.4c (μόνο αυτήν την έκδοση) ή .mpeg με το TMPGEnc Plus. Αφού τα θες σε dvd προφανώς θα χρησιμοποιήσεις το 2ο. Το ίδιο και για .avi σε dvd.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...