Προς το περιεχόμενο

Διαγραφή του pagefile.sys... Και μετά;

Cristina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

to na kaneis repair christina pliroforiaka den einai tipota diskolo.esi patas to r kai meta ama mporei na ginei xekinaei automata to repair.meta bebea kalo einai na peraseis ena service pack xana sta xp.episis iparxei i entoli fixboot kai fixmbr meta apo recovery console ton windows pou ama to boot.ini exei ginei messuped to xanaftiaxnei kata kapoio tropo.episis krata ena backup autou tou arxiou dioti kati na piraxtei i kapoios diskos na bgei tote tha exeis probima dioti ena partition na mpei endiamesa kai ta windows anti na pane sto d pane sto e tote den tha bootarei.gia auto opos leo panta ftiaxnoume ola ta partition prin arxisoume na pername ta windows ite ena ite 5 kai panta xekiname apo to pio palio sto pio new.etsi ixa kataferei na balo windows 98 ,2000 server,xp professional.2003 beta kai 2003 official.otan omos ebala 98 meta xp kai meta piga 2000 server to sistima klatare.to pagefile to ftiaxneis kai mesa apo recovery console.ante anixe topic kai gia to allo.

Δημοσ.

Christina αυτό ακριβώς μου είχε περάσει από το μυαλό ότι μπορεί να έφταιγε ;-) !!!

Λοιπόν απλά στα XP μερικές φορές όταν αλλάζεις δίσκους / active partition κτλ ΧΑΛΑΕΙ το driver letter, δηλαδή από D:\ γίνεται C:\ και δεν μπουτάρουν πλέον. Και επειδή έβαλες τον 3ο δίσκο ξανάγινε D:\ και ξεκίνησαν!!! Μήπως είχες κάνει και κανά fdisk /mbr κάπου ανάμεσα? Γιατί αυτό χαλάει το drive letter mapping...

Για την ιστορία, http://support.microsoft.com/kb/249321/EL/

και http://support.microsoft.com/kb/234048/EN-US/

Δημοσ.

Να πω παιδιά πως ο 3ος σκληρός δεν ήταν πάνω όταν προσπαθούσα να μπω στα XP.

D:\ είναι χώρις τον σκληρό που μόλις πριν λίγες μέρες κατάφερα να τον βάλω.

Όταν τον έχω στο PC, το D:\ γίνεται E:\.

Οπότε δεν παίζει να είχε αλλάξει τα γράμματα των δίσκων και να μην μπορούσα να μπω γι αυτόν τον λόγο.

Αλλά...

Όταν έχω και τον 3ο σκληρό δεν μπορώ να μπω στα XP αλλά μόνο στα ME.

Μου ζητάει ένα hal.dll το οποίο φυσικά και δεν λείπει, ούτε κατεστραμένο είναι.

Πιθανότατα να προσπαθεί να το βρει σε λάθος partition μιας και χωρίς τον 3ο σκληρό τα XP βρίσκονται στο D:\ ενώ με τον σκληρό επάνω βρίσκονται στο E:\.

Δηλαδή το πρόβλημα τώρα είναι πως θα κάνω boot στα XP έχοντας και τους 3 σκληρούς στο PC.

Υπάρχει τρόπος να ορίσω εγώ τι γράμματα θα έχουν τα 2 νέα partitions ώστε να μην μπαίνουν ενδιάμεσα στα άλλα 4;

Ο μόνος που μου έρχεται την στιγμή αυτή είναι να κάνω ακόμα μια εγκατάσταση των XP στον νέο σκληρό και από εκεί να ορίσω τα γράμματα μιας και από τα ME νομίζω πως δεν γίνεται αυτό.

Μου είπε κάποιος πως γίνεται και με το Partition Magic αλλά δεν ξέρω ούτε τον τρόπο ούτε αν υπάρχει κίνδυνος να διαγράψω αρχεία ή κάποιο partition... :roll:

Αυτό είναι και το πρόβλημα που προέκυψε. :P

Δεν ξέρω αν ήμουν αρκετά σαφής... :mrgreen:

Ελπίζω να καταλάβατε... :P

Δημοσ.

Το 2ο από τα links που ανέφερα παραπάνω περιγράφει ΠΩΣ τα 2000,XP αναθέτουν τα γράμματα. ΔΕΝ έχει καμία σχέση αν έχεις ME επάνω, αν τρέξεις partition magic κτλ. Επίσης μπορείς να αλλάξεις την αντιστοιχία των γραμμάτων ακόμα και με έναν δίσκο, δεν χρειάζονται 3 για να γίνουν τα πράγματα μαντάρα.

Συνοπτικά:

Ξεκινάμε από το C:\ με το active partition του active δίσκου.

Συνεχίζουμε D:\ E:\ κτλ με τα active partitions των άλλων δίσκων

Συνεχίζουμε F:\ G:\ κτλ με τα logical partitions των δίσκων

Συνεχίζουμε H:\ I:\ κτλ με τα primary (αλλά όχι active) partitions των δίσκων

Επομένως αυτό που πρέπει να βρεις είναι τον ΤΡΟΠΟ να τα συνδέσεις ώστε το υποτιθέμενο D:\ σου να είναι όντως D:\.

Αφού ξεκινήσουν τα XP, στη συνέχεια "μαρκάρουν" στο μητρώο τους τους δίσκους οπότε ακόμα και αν αλλάξεις τα active κτλ διαμερίσματα, αυτά κρατάνε τα σωστά γράμματα. Για να τα κάνεις να "ξεχάσουν" τις ρυθμίσεις τους κάνεις fdisk /mbr.

Τα γράφουν όλα αναλυτικά τα παραπάνω άρθρα. Υπάρχουν και utilities που διορθώνουν αυτό το πρόβλημα, google it.

Δημοσ.
Συνοπτικά:

Ξεκινάμε από το C:\ με το active partition του active δίσκου.

Συνεχίζουμε D:\ E:\ κτλ με τα active partitions των άλλων δίσκων

Συνεχίζουμε F:\ G:\ κτλ με τα logical partitions των δίσκων

Συνεχίζουμε H:\ I:\ κτλ με τα primary (αλλά όχι active) partitions των δίσκων

Και απορούσα με ποιόν τρόπο γίνεται αυτό. Μου λύθηκε μια σημαντική απορία! Ευχαριστώ! :D

Θα κοιτάξω τα links που μου έδωσες και ελπίζω να βγάλω άκρη. :)

Δημοσ.
Να πω παιδιά πως ο 3ος σκληρός δεν ήταν πάνω όταν προσπαθούσα να μπω στα XP.

D:\ είναι χώρις τον σκληρό που μόλις πριν λίγες μέρες κατάφερα να τον βάλω.

Όταν τον έχω στο PC' date=' το D:\ γίνεται E:\.

Οπότε δεν παίζει να είχε αλλάξει τα γράμματα των δίσκων και να μην μπορούσα να μπω γι αυτόν τον λόγο.

Αλλά...

Όταν έχω και τον 3ο σκληρό δεν μπορώ να μπω στα XP αλλά μόνο στα ME.

Μου ζητάει ένα hal.dll το οποίο φυσικά και δεν λείπει, ούτε κατεστραμένο είναι.

Πιθανότατα να προσπαθεί να το βρει σε λάθος partition μιας και χωρίς τον 3ο σκληρό τα XP βρίσκονται στο D:\ ενώ με τον σκληρό επάνω βρίσκονται στο E:\.

Δηλαδή το πρόβλημα τώρα είναι πως θα κάνω boot στα XP έχοντας και τους 3 σκληρούς στο PC.

Υπάρχει τρόπος να ορίσω εγώ τι γράμματα θα έχουν τα 2 νέα partitions ώστε να μην μπαίνουν ενδιάμεσα στα άλλα 4;

Ο μόνος που μου έρχεται την στιγμή αυτή είναι να κάνω ακόμα μια εγκατάσταση των XP στον νέο σκληρό και από εκεί να ορίσω τα γράμματα μιας και από τα ME νομίζω πως δεν γίνεται αυτό.

Μου είπε κάποιος πως γίνεται και με το Partition Magic αλλά δεν ξέρω ούτε τον τρόπο ούτε αν υπάρχει κίνδυνος να διαγράψω αρχεία ή κάποιο partition... :roll:

Αυτό είναι και το πρόβλημα που προέκυψε. :P

Δεν ξέρω αν ήμουν αρκετά σαφής... :mrgreen:

Ελπίζω να καταλάβατε... :P[/quote']

auto pou episis se boithisei gia na pexoun kai oi 3 diskoi mazi einai to parakato me apla logia.bale ton disko pano fortose partition magic kai sbise telios ton disko.oute partition oute tipota.opote ta windows tha doun men to disko alla epidi den tha exei grammata (tha ine san na min iparxei) den tha sou allaxoun tin sira ton grammaton.afou mpeis sta windows tha pas meta mesa apo ta windows kai tha ftiaxeis ton disko se partition.etsi pisteuo oti tha pexei kanonika xoris problima .iparxei kai allos tropos patenta gia na pexei alla ligo pio diskolos.prepei prota na kaneis ghost ama den sou petixei etsi pesto mou na sou po kai gia auto.ama kaneis new egkatastasi kai allaxeis ta grammata apo ekei den tha katafereis kati dioti kai ego pou ixa pola litourgika to ena eblepe ton disko san e eno to allo to idio partition san f kai paei legontas.kathe windows to eblepe allios.KAI XANABALE TIN FOTO TIS BOO.ITAN POLI PIO ORAIA APO AUTIN.

Δημοσ.

Παιδιά... Προς το παρόν δεν ασχολούμαι με το θέμα γιατί με έχει κουράσει. Μόλις ασχοληθώ θα δοκιμάσω και ό,τι μου είπατε. :)

Σας ευχαριστώ και πάλι για την βοήθειά σας. :)

Υ.Γ.: Βοο is back. cris_biggrinlove.gif

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...