sppoulis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Μήπως γνωρίζει κανένας κάποιον τρόπο για να ψύξω το Notebook μου το οποίο διαθέτει 17'' οθόνη και άρα δεν μου αρκεί ένα Cooler το οποίο να είναι σχεδιασμένο για 15'' Notebook; Παρεπιπτόντως γνωρίζει κανείς πόσο αποδοτική είναι η μέθοδος του Underclocking για ένα Notebook;
doomx Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Ξέρω αρκετούς που χρησμοποιούν underclocking για το φορητό τους. Η ίδια η AMD έχει βάλει σύστημα αυτόματου underclocking, το Cool'n'Quiet, στα νέα της μοντέλα, όπως ο Mobile Sempron που έχω εγώ. Προσωπικά είμαι εναντίων των βάσεων κούλερ για φορητά, γιατί απλά καταλήγεις να έχεις τρακτέρ και όχι φαρητό. Έχεις σοβαρό πρόβλημα με θερμοκρασία; Το φορητό κλείνει μόνο του ή απλά σε ενοχλεί η ζέστη που βγάζει; Αν είναι το πρώτο και αν είναι μέσα στην εγγύηση ίσως να πρέπει να απευθυνθείς εκεί.
sppoulis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Η αλήθεια είναι πως δεν έχω σοβαρό πρόβλημα με την θερμοκρασία, απλά με ενοχλεί η ζέστη που βγάζει ο φορητός και πολλές φορές με δυσκολεύει η υψηλή αυτή θερμοκρασία κατά την πληκτρολόγηση(καίγεται ο καρπός μου!!!) Διαθέτω ένα αρκετά καλό φορητό ο οποίος είναι αρκετά θερμός!!! P4 3,2 GHz 1 GB RAM ATI RADEON 9700 128 MB 17'' ΟΘΟΝΗ 80 GB HARD DISK Ο συγκεκριμένος φορητός υπάρχει στο τελευταίο Review στο PC-MAGAZINE όπου φαίνεται σύμφωνα με την Θερμοφωτογράφιση αυτή η ανομοιομορφία στη σωστή κατανομή της θερμοκρασίας. Δεν γνωρίζω πως θα μπορούσα να μειώσω αυτή την υψηλή έκλυση θερμότητας...
gokal Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Προσωπικά είμαι εναντίων των βάσεων κούλερ για φορητά, γιατί απλά καταλήγεις να έχεις τρακτέρ και όχι φαρητό. Auth omws einai mia lush gia na antimetopiseis thn megalh 8ermakrasia tou foritou sou
attsifte Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 To cooler gia tous forhtous den kanei kai polla, alla h plaka einai oti mporei na drosisei ton xwro gyrw apo to laptop se mia apostash 5-10cm opote na glitwseis to "kapsimo" tou karpou sou
doomx Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Auth omws einai mia lush gia na antimetopiseis thn megalh 8ermakrasia tou foritou sou Όλα καταλήγουν στο τι είσαι διαθετιμένος να κάνεις και στο τι κερδίζεις/τι χάνεις. Σίγουρα είναι μία λύση για να πέσει η θερμοκρασία. Λύση είναι και να μετακομίσεις σε ιγκλού! Η προσωπική μου άποψη (την οποία και ανέφερα εν ολίγοις πριν) είναι πως κερδίζεις λίγο σε θερμοκρασία, αλλά χάνεις σε θόρυβο, φορητότητα, καλαισθησία. Αν το πρόβλημα με τη ζέστη είναι τέτοιο που να μη λειτουργεί καλά το μηχάνημα (υπερβολική θερμοκρασία για CPU/HD/κα) τότε για μένα αυτό είναι λόγος να το γυρίσεις πίσω και να πάρεις κάτι άλλο. Αν απλά κάποιος θέλει ένα περισσότερο δροσερό φορητό, τότε καλύτερα να κάνεις underclocking. Το δικό μου φορητό που μόλις παρέλαβα (Averatec AV5500) είναι αρκετά ζεστό αλλά το ήξερα από πριν (reviews). Δεν δυσλειτουργεί όμως και η εταιρεία έχει ένα κουμπάκι που κόβει την CPU speed στο μισό και μαζί τη θερμοκρασία και κυρίως (για μένα) τον θόρυβο. Έχει δηλαδή φροντίσει από μόνη της η εταιρεία για underclocking. Αν είναι να έχει κάποιος βάση αερισμού γιατί να μην πάρει ένα desktop;
gokal Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Sumfwnw genika me ton doomx.... An se endiaferei h 8ermothta tou forhtou, den 8a pareis arxika P4 3.2GHz alla centrino h kati paromio apo th stigmh omws pou to exeis kai einai problem h 8ermothta den exeis kai polles epiloges
sppoulis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Συμφωνώ με τον "doomx" πως ίσως θα ήταν καλύτερο να είχα επιλέξει ένα Desktop αλλά η επιλογή έγινε και δεν μπορώ να αλλάξω, εξαάλλου δεν έχω μετανοιώσει καθόλου γιατί είμαι φοιτητής πληροφορικής και τον χρειαζόμουν... Πρίν κάνω λοιπόν και εγώ την αγορά του φορητού γνώριζα ότι είναι αρκετά θερμός και πραγματικά δεν έχω κανένα ουσιαστικό πρόβλημα ούτε με την CPU ούτε με τον HD απλά προσπαθώ να βρώ μια λύση για να τον ψύξω περισσότερο... Ποιές είναι γενικά οι επιλογές που μου έχουν απομείνει για να τον ψύξω περισσότερο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.