Paddy Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Hello σε ολους. Αναρωτιεμαι ποσοι υπαρχουν εδω μεσα που να ασχολουνται σοβαρα με την γλωσσα Delphi. Δεν εχω υποψη μου κατι συγκεκριμενο (πχ το σχηματισμο ενος community) αλλα απλα βολιδοσκοπω. Οσοι γραφετε ειτε στη δουλεια σας ειτε απο hobby, ποσταρετε !
koyan Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 To Delphi δεν είναι γλώσσα, είναι περιβάλλον προγραμματισμού στο οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικές γλώσσες. Εγω χρησιμοποιώ Delphi 5 με pascal. Ένας καλός φίλος το χρησιμοποιεί με C++. Αυτά....
Paddy Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Εμ, δεν θελω να διαφωνήσω αλλα το Delphi ΕΙΝΑΙ γλωσσα. Προκειται για την Object Pascal "ντυμενη" με το RAD περιβαλλον της Borland, το οποιο επισης δινει και με την Borland C++ (αλλα μαζι με τη γλωσσα αλλαζει και το ονομα του προιοντος αν προσεξες). Αυτο που λες ισχυει για το Kylix που ειναι το προιον της borland για Linux και που μπορει να κανει compile τοσο σε C,C++ οσο και σε object pascal. Επισης παιζει για το Delphi 2005 που βγαζει κωδικα .Net και C# εκτος απο Win32. Οπως καταλαβες, οτι και αν χρησιμοποιει ο φιλος σου με C++, δεν ονομαζεται delphi Γραφω σε Delphi απο την εκδοση 1 και απλα ψαχνω fellow developers. Γιατι κολλησες στην 5 και δεν προχωρησες στην 6 η στην 7 by the way ?
koyan Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Γιατί οι εφαρμογές που έχει ο εργοδότης μου είχαν αρχικά φτιαχτεί εκεί, οι νέες μας εφαρμογές δεν φτιάχνονται καθόλου σε Delphi, και έτσι δεν ενδιαφέρεται κανένας να ξοδέψει τα χρήματα για την αγορά των νέων εκδόσεων. Το μοναδικό πράγμα που κάναμε τελευταία ήταν να εισάγουμε τον κώδικα σε kylix, να βρούμε εναλλακτικά components (γιατί δεν υπήρχαν όλα), και να κανουμε compile τις εφαρμογές για linux. Όσο για το θέμα "γλώσσα vs περιβάλλον", πάω πάσο, έχεις δίκιο.
MKaragia Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Έλα φίλε Paddy! Και εγώ γράφω Delphi από την 3 και μετά Θες να γράψουμε μαζί τίποτα; (χιχι)
Paddy Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 MKaragia είσαι τραγικός.... Και για όσους δεν πιάσατε το αστείο, ο mkaragia είναι ο συνεργάτης μου !!!
damn3 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Ti community exeis ypopsin sou? Xreisimopoiw Delphi 6 kyrios gia to plithos components pou yparxoun gi autin, kai Delphi 2005 gia na anoigw kai kana C# project.
JoKo Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Και εγώ ασχολούμαι περιστασιακά με την Delphi, αλλά ακόμη σε VCL δουλεύω. Τώρα που τελείωσε η εξεταστική , λέω να πιάσω και το .NET κομμάτι...
Slammer Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2005 Σχετικό με delphi και cross-platform development ειναι το project Lazarus. Πολυ ενδιαφερον..... http://www.lazarus.freepascal.org
Founes Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 mias kai o logos gia DELPHI yparxei kapoio link me kana tutorial???
damn3 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Thes tutorial gia na matheis pos douleuei to periballon i gia to pos na grafeis kwdika?
Slammer Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2005 Αν ενδιαφέρεστε για Delphi ή αλλιως Object Pascal καλό θα ειναι να δειτε και το Lazarus που ειπα παραπάνω. Εχει το μεγάλο πλεονέκτημα του open source (και free) καθώς και της cross platform αναπτυξης. Γραφεις μια φορά τον κωδικα σε οποια πλατφορμα θέλεις, πχ Windows, και ο ίδιος κώδικας τρέχει παντου, σε Linux, Mac κλπ.... Η γλωσσα είναι όμοια, οπότε οποιος θέλει ενα καλο tutorial και manuals για Object Pascal ας κοιτάξει εδω: http:// http://lazarus-ccr.sourceforge.net/index.php?wiki=LazarusDocumentation
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.