Προς το περιεχόμενο

Delphi Developers ενωθειτε

Paddy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hello σε ολους.

Αναρωτιεμαι ποσοι υπαρχουν εδω μεσα που να ασχολουνται σοβαρα με την γλωσσα Delphi. Δεν εχω υποψη μου κατι συγκεκριμενο (πχ το σχηματισμο ενος community) αλλα απλα βολιδοσκοπω. Οσοι γραφετε ειτε στη δουλεια σας ειτε απο hobby, ποσταρετε !

Δημοσ.

To Delphi δεν είναι γλώσσα, είναι περιβάλλον προγραμματισμού στο οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικές γλώσσες.

Εγω χρησιμοποιώ Delphi 5 με pascal. Ένας καλός φίλος το χρησιμοποιεί με C++.

Αυτά....

Δημοσ.

Εμ, δεν θελω να διαφωνήσω αλλα το Delphi ΕΙΝΑΙ γλωσσα. Προκειται για την Object Pascal "ντυμενη" με το RAD περιβαλλον της Borland, το οποιο επισης δινει και με την Borland C++ (αλλα μαζι με τη γλωσσα αλλαζει και το ονομα του προιοντος αν προσεξες). Αυτο που λες ισχυει για το Kylix που ειναι το προιον της borland για Linux και που μπορει να κανει compile τοσο σε C,C++ οσο και σε object pascal. Επισης παιζει για το Delphi 2005 που βγαζει κωδικα .Net και C# εκτος απο Win32. Οπως καταλαβες, οτι και αν χρησιμοποιει ο φιλος σου με C++, δεν ονομαζεται delphi :)

Γραφω σε Delphi απο την εκδοση 1 και απλα ψαχνω fellow developers. Γιατι κολλησες στην 5 και δεν προχωρησες στην 6 η στην 7 by the way ?

Δημοσ.

Γιατί οι εφαρμογές που έχει ο εργοδότης μου είχαν αρχικά φτιαχτεί εκεί, οι νέες μας εφαρμογές δεν φτιάχνονται καθόλου σε Delphi, και έτσι δεν ενδιαφέρεται κανένας να ξοδέψει τα χρήματα για την αγορά των νέων εκδόσεων. Το μοναδικό πράγμα που κάναμε τελευταία ήταν να εισάγουμε τον κώδικα σε kylix, να βρούμε εναλλακτικά components (γιατί δεν υπήρχαν όλα), και να κανουμε compile τις εφαρμογές για linux.

Όσο για το θέμα "γλώσσα vs περιβάλλον", πάω πάσο, έχεις δίκιο.

Δημοσ.

MKaragia είσαι τραγικός....

Και για όσους δεν πιάσατε το αστείο, ο mkaragia είναι ο συνεργάτης μου !!!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Και εγώ ασχολούμαι περιστασιακά με την Delphi, αλλά ακόμη σε VCL δουλεύω. Τώρα που τελείωσε η εξεταστική :D , λέω να πιάσω και το .NET κομμάτι...

Δημοσ.

Αν ενδιαφέρεστε για Delphi ή αλλιως Object Pascal καλό θα ειναι να δειτε και το Lazarus που ειπα παραπάνω. Εχει το μεγάλο πλεονέκτημα του open source (και free) καθώς και της cross platform αναπτυξης. Γραφεις μια φορά τον κωδικα σε οποια πλατφορμα θέλεις, πχ Windows, και ο ίδιος κώδικας τρέχει παντου, σε Linux, Mac κλπ....

Η γλωσσα είναι όμοια, οπότε οποιος θέλει ενα καλο tutorial και manuals για Object Pascal ας κοιτάξει εδω:

http:// http://lazarus-ccr.sourceforge.net/index.php?wiki=LazarusDocumentation

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...