Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα ανάγνωσης Dvd

Panathachamp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα DVD-Rom LG και ένα DVD-R ΝΕC 2500('πειραγμένο' firmware 1.07).Η κατασταση εχει συνοπτικα ως εξης:Μετα την εγγραφη αξιοπιστων σχετικα δισκακιών(sic) [TDK - ,Taiyo Yuden +, Ridisc -], ειτε σε κανονικες(4χ) ειτε σε θεωρητικα μη υποστηριζομενες ταχυτητες(8χ), προσπαθώντας να αντιγραψω τα αρχεια(AVI 1 GB εν προκειμενω),αρχιζουν (και ειδικα το LG-ακόμα δεν καταλαβα γιατι το πηρα)γρ να κάνουν ενα θορυβο που δειχνει ζορι και μου βγαζουν κατι τεραστιους χρονους,πχ 150 λεπτα.Σε αλλη(απανωτη) προσπαθεια του ιδιου αρχειου,με τον ιδιο εντονο θορυβο,η αντιαφη στον σκληρο γινεται αλλα και παλι σε οχι και τοσο φυσιολογικους χρονους(πχ 10-15 λεπτα).(Αυτο συμβαινει σε ολα τα αρχεια και οχι μονο στο πρωτο/τελευταιο της εγγραφης ωστε να παιζει κατι αλλο)

Καθαρισμό δεν εχω κανει στα drives(εφοσον το προβλημα υπαρχει και στα δυο κατι αλλο πρεπει να φταιει),και τα 2 ειναι μισου ετους περιπου,ενω ακομα δεν εχω δοκιμασει τα δισκακια σε αλλο,τριτο drive.Φανταζομαι πως δεν ειναι τα πλεον αξιοπιστα ως readers,αλλα παλιοτερα δεν ειχα προβλημα...Το μονο που σκεφτομαι ειναι μετα το firmware το NEC να τα γραφει ελαττωματικα(πολύ άστοχο,αδύνατο ακουγεται αλλα το λεω:)).Κατα τα αλλα,το DMA ειναι ΟΚ,ενώ κάτι παλια Intenso DVD-R της προ-firmware καταστασης παρουσιασαν ελαχιστα στην αρχή τον εν λογω θορυβο(κάτι σαν κρατς-κρατς:P) και μετα αντεγραψαν το αρχειο κανονικά...

Δημοσ.

Το φαινόμενο που περιγράφεις

εμφανίζετε όταν το drive δυσκολεύετε να διαβάσει το δισκάκι.

Δύο είναι οι λόγοι που μπορεί να συμβαίνει

ελαττωματικό δισκάκι ή ελαττωματικό drive.

Αφού το δοκίμασες σε δύο διαφορετικά drives και κάνει το ίδιο* φταίει το δισκάκι

και αφού δοκίμασες αξιόπιστες μάρκες δισκακίων**, φταίει η εγγραφή.

Βάλε το εργοστασιακό firmware, κάνε μερικές δοκιμές

και αν σου κάνει το ίδιο καιρός είναι να πάρεις το 3500 :)

*Εκτός και αν σου έχουν χαλάσει και τα δύο drives

**Εκτός και αν άφησες τα άγραφα δισκάκια κάπου κοντά σε καλοριφέρ ή στον ήλιο.

Είδες πόσο σε βοήθησα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...