Προς το περιεχόμενο

Πώς έχασα τα Xp πριν 2 μήνες

nikolaos_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον περασμένο Νοέμβρη έπαθα πολλά που δε θα ευχόμουν ούτε στον εχθρό μου να συμβούν. Κερασάκι στην (ξινή) τούρτα ήταν να χάσω τα Windows Xp. Ευτυχώς τα data δεν έπαθαν τίποτε, αλλά για 1 εβδομάδα δεν μπορούσα να μπω όπως συνήθιζα στον η/υ. Ζητώ λοιπόν να με κατατοπίσετε στο τι μου συνέβη πραγματικά. Θα εξιστορίσω όσο θυμάμαι τα γεγονότα.

Είχα αρκετή δουλειά από αυτές που έχεις πολλά προγράμματα ταυτόχρονα ανοιχτά, αλλά επιπλέον έφευγα "για 5 λεπτά" από αυτή επιστρέφοντας σε 30 λεπτά. Έτσι θεωρούσα το Hibernate βολικό.

Όλα ξεκίνησαν (νομίζω) όταν μια μέρα άνοιξα τον η/υ από hibernate και τον ξαναέκλεισα με hibernate. Αυτά που ξεκίνησαν ήταν μετά από 1-2 ώρες να σβήνει (όπως ακριβώς πατάς το RESET) ο η/υ.

Το απέδωσα στην αρχή σε πτώση τάσης, πατούσα RESET κατά λάθος, και άλλες αιτίες, ιός, trojan, spysoft κλπ.

Στη συνέχεια το διάστημα από το "άνοιγμα" μέχρι το "σβήσιμο" από 2 ώρες σταδιακά έγινε μηδέν. Άνοιγα το μηχάνημα και καθώς φόρτωνε τα windows έσβηνε. Άντε να ανακαλύψω τι έγινε.

Μπαίνω σε safe mode. Στην αρχή όλα έδειχναν OK, αλλά μετά από λίγο και το safe mode έσβηνε. Η ίδια κατάσταση και τελικά δεν μπορούσα να μπω στο μηχανημά μου. Δεν είχα windows. Δεν είχα OS. Και το χειρότερο, δεν είχα ένα emergency disk!

Είχα αρχίσει να παρατηρώ μια μπλε οθόνη την ώρα που φόρτωνε σε κάθε εκκίνηση. Δεν μπορούσα να διαβάσω όμως κάτι γιατί με την εμφάνισή της έκοβε το ρεύμα.

Πήρα το CD των windows αλλά δεν είχα ιδέα πώς να κάνω το recovery (αμά δεν το έχεις χρειαστεί). Στο ψαχτό δεν τολμούσα γιατί φύλαγα δεδομένα και δεν ήξερα τότε αν τα είχε επηρεάσει και αγωνιούσα να κάνω πριν από όλα backup.

Αποφασίζω να κάνω μια 2η εγκατάσταση για να "μπω μέσα" και να ελέγξω την 1η. Κάνω backup τα πλεον essential, έπρεπε να δαπανήσω 1 βδομάδα για όλα και δεν είχα τόσο χρόνο. Άρχισα και να παρατηρώ τις μπλε οθόνες. Έγραφε κάτι για ένα αρχείο system32\software - το αρχείο της registry, όπως έμαθα αργότερα.

Με ενέργειες μισές για να μάθω και μισές για να περισώσω είχα αλλάξει το system volume information και έτσι έχασα την ελπίδα για restoration.

Μην έχοντας περιθώρια επιλογής (μια δουλειά μου "έτρεχε") αγόρασα ένα 60GB δίσκο και άλλη εγκατάσταση xp, προγραμμάτων κλπ.

Σήμερα εργάζομαι με κατάλοιπα αλλά ακόμα δεν ξεκαθάρισα τι έγινε, γιατί έγινε και αν θα ξανασυμβεί. Ασφαλώς αποφεύγω τα hibernate και τα πολλά "ακροβατικά". Η εκδοχή που δίνω είναι ότι για κάποιο λόγο κατάρρευσε το αρχείο της registry και δεν τη φόρτωνε κατα την εκκίνηση.

Ζητώ τα σχόλιά σας...

Δημοσ.

Swsth kinhsh 8a elega na kaneis disable to hibernate pou polles fores anti na kanei ayto gia to opoio to proorize h ms kanei oti 8elei. Eixes dokimasei na svhseis to hiberfil.sys (h kapws etsi einai to onoma tou / read only , hidden) Eixes dokimasei na ftiakseis ena neo admin account mhpws to profile sou htan megalo h eixe pa8ei zhmia; Apo ayta pou grafeis paizei na htan kai h registry. Sto safe mode empaines me network h xwris; Mhpws ayto pou sou egrafe se safe mode htan oti DEN eixes pleon xwro gia eggrafes sth registry; To mege8os tou mhtrwou allazei sto idio shmeio pou allazeis kai to pagefile.

Δημοσ.

Δεν πιστεύω ότι είχα "πήξει" τόσο το μηχάνημα ώστε να μη χωρά άλλα η registry (Μισό λεπτό: Θες να πεις ότι η registry είναι πεπερασμένη; Δηλαδή μετά από "λίγο" ... τήγκα και φτουράει;; Για δες τι μαθαίνει κανείς! Μετράω μήνες για να βάλω Linux πλέον...) Πάντως η registry πρέπει να έφταιγε γιατί αφορούσε κάποιο σφάλμα (corrupted μου φαίνεται) στο αρχείο software στο οποίο όπως εκ των υστέρων έμαθα αποθηκεύει τη registry. Τα σχετικά με την αποκατάσταση τα έμαθα τη Δευτέρα στη δουλειά (σ.σ. τη ζημιά έπαθα Παρασκευή μεσημέρι!!) μπαίνοντας στη knowledge base της Microsoft. Ήταν όμως αρκετά αργά τότε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...