Προς το περιεχόμενο

Αξιοπιστία εγγραφών σε cd και dvd και διάρκεια στον χρόνο

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τωρα αν σας πω οτι εχω laptop...

Εκτος κι αν παω για external dvdrw. Money...

Δηλαδη με Plextor εγγραφεα, εχουμε ενα λογο παραπανω να λεμε οτι κανουμε εγγραφες που θα κρατησουν?

(ξερω οτι τα plextοr ειναι κορυφαια κατα τα αλλα)

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φίλε red30 και αυτά από Disc Impex τα πήρα. Ήταν σφραγισμένα σε νάϋλον ανά 10αδα. Και εγώ δεν χρειάζομαι τα Jewel boxes, γι' αυτό πήρα slim. Που ακριβώς βλέπεις serial αριθμούς στα δισκάκια; Στον εσωτερικό δακτύλιο έχουν μόνο 2 αριθμούς ως εξής: 0810 και GG000095 που είναι ίδιοι για όλη την παρτίδα που πήρα (100 DVD). τα Taiyo Yuden σε Jewel +R x4 έχουν 2 ανάλογους αριθμούς, και τα MAM-E +R x4 έχουν κάποιους σειριακούς με πιο πολλά ψηφία. Περίεργο με τα Taiyo Yuden.......!!

Δημοσ.
...Για την ανάγνωση των γραφημάτων να έχετε υπόψη σας οτι:

α) ως 20 PIF το δισκάκι ειναι άψογο (για κάτω απο 10 δεν συζητείται' date=' ειναι για μουσείο!)

β) απο 20-100 PIF ειναι απλως καλό και μπορει να βγάλει λάθη στο μέλλον

γ) πάνω απο 100 PIF ειναι σίγουρα μέτριο με πολλές πιθανότητες να βγάλει λάθη μελλοντικά.[/quote']

Αναφέρεσαι σε total, average ή max τιμές;

Πάντως εγώ γράφω με PX716A και τεστάρω με LiteOn και KProbe. Χθες του πέρασα το νέο firmware 1.05 και σήμερα έγραψα ένα TY+R 8x (από 100άδα spindle, με ματ επιφάνεια) σε οχταπλή ταχύτητα και πήρα τα εξής αποτελέσματα:

PI Max = 11 , Average 0,87, Total = 15017

PIF Max = 3 , Average = 0,00 , Total = 52

Εξαιρετικό αποτέλεσμα από κάθε άποψη. PI έχω πάρει και καλύτερη μέτρηση, αλλά η μέτρηση PIF είναι η καλύτερη που έχω πετύχει ως τώρα.

Δημοσ.
Φίλε red30 και αυτά από Disc Impex τα πήρα. Ήταν σφραγισμένα σε νάϋλον ανά 10αδα. Και εγώ δεν χρειάζομαι τα Jewel boxes, γι' αυτό πήρα slim. Που ακριβώς βλέπεις serial αριθμούς στα δισκάκια; Στον εσωτερικό δακτύλιο έχουν μόνο 2 αριθμούς ως εξής: 0810 και GG000095 που είναι ίδιοι για όλη την παρτίδα που πήρα (100 DVD). τα Taiyo Yuden σε Jewel +R x4 έχουν 2 ανάλογους αριθμούς, και τα MAM-E +R x4 έχουν κάποιους σειριακούς με πιο πολλά ψηφία. Περίεργο με τα Taiyo Yuden.......!!

Για να "ταυτοποιείς" τα δισκάκια που γράφεις μπορείς να χρησιμοποιείς δύο σχετκά προγράμματα:

α) DVD Identifier: http://dvd.identifier.cdfreaks.com

β) DVDInfo Pro: http://www.dvdinfopro.com

Δημοσ.

Αραγε τα dvd-video που γραφουν τα επιτραπεζια(consumer) dvd recorders, θα κρατησουν στο χρονο? (μιλαμε παντα για καλα δισκακια-TY). Το λεω γιατι σε αυτα ουτε nero υπαρχει, ούτε συχνά firmware updates κλπ.

Δημοσ.

@accipio : Average κυριως, γιατι κάποιο peak που μπορει να σου βγάλει το δισκάκι μπορει να οφείλεται και σ'αλλους λόγους. Γενικά αν ολο το γράφημα να ειναι κάτω απο τα 20 εχουμε κάτι που θα κρατήσει. (Απ'οτι ξέρω δεν ειναι οι ιδιες τιμες του KProbe & του Plextools , αλλα σιγουρα εχεις πολυ καλα δισκάκια στα χέρια σου!!)

@MasterX: Εχει ενα δακτυλίδι ακόμα, ακριβως πριν την τρύπα. Ειναι "σκαλισμένα" τα γράμματα πάνω στο δακτυλίδι και γράφει πχ 6G421C00803GG ... Το 00803 αλλάζει, οχι 1-1 αλλα σιγουρα με μια ακολουθία πχ. 803-806-809-812 κτλ. -- Πάντως εχεις original δισκάκια, ετσι τα πακετάρει η Taiyo, σε 10αδες.

Το 0810 ειναι version για το δισκάκι , εγω εχω να φανταστεις 0202 και τα εχω παρει νομίζω το Δεκέμβρη απο eshop. ΑΠΟ-και-ΚΛΕΙΕΤΑΙ να εχουν βγει τόσες εκδόσεις απο το Δεκ ως τώρα αρα επιβεβαιώνεται οτι το eshop οπως εχουμε πει ξεσκαρτάρει (ΚΑΙ) την diskimpex και εφόσον αγοράζει 1000αδα και πουλάει 5αδες λογικό ειναι να εχει πολυ παλιότερες version. Οχι ομως και συμφερον για εμας :P :p

====> Τα δισκάκια με παλιότερες version βγάζουν κάποιες φορες περισσότερα PIF απο τα νεότερα, αλλα οχι τιποτε σοβαρο. Με plextor (και liteon, μη το ξεχνάμε αν και φτηνο ειναι αξιόλογο) σχεδον ποτέ προβλημα. Με κάποια αλλα ισως υπάρχουν ως και ασυμβατότητες δηλ. να ειναι 8χ και να γράφεται 6χ με το ζόρι ή οταν το γράφεις 8χ να βγάζει 2-3 χρωματιστα δαχτυλίδια (λόγω ταχυτητας εγγραφής) .. Παιζει ρόλο και το recorder πάντα, γιαυτο εγραψα Plextor DVDR και μετα ψάχνουμε για δισκάκι....

Δημοσ.

α! και κάτι αλλο, μακριά απο mam-e (και mitsui) πλεον. Τα εχουν χαλάσει ποιοτικά πριν ακόμα η mitsui γίνει mam-e.

Επίσης, να σας πω οτι αν υπήρχε ενας ανθρωπος στην Ελλάδα που αγόραζε ΜΟΝΟ mitsui πρεπει να ήμουν εγω :P :p , και μιλάμε για 2000-2500 χιλ το δισκάκι! Οσα εχω γράψει σε Mitsui Gold απο τότε , εχουν σχεδόν μεινει αναλλοίωτα (1995-2005: 10 χρονια). Ομως εχω πολλά και εννοώ πολλάααααααα mitsui backups που ηταν σε θήκες και σε ντουλάπια (οχι ραφια!) στο σπίτι που χάλασαν χωρις χρήση & χωρις λόγο. Το αποκορύφωμα ηταν ενα σημαντικό backup εγγράφων που έκανα και εβαλα σε χρηματοκιβώτιο για λόγους φωτιάς κτλ κτλ , και τελικά χάλασε εκει μέσα σε ~3 χρόνια ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ και χωρις φθορές! Τι να πεις μετα... 3 κόπιες απ'το καθένα και να τις μοιράζεις σε γνωστούς, μονο ετσι...

Δημοσ.

red30 παντως απο Disk Impex δεν παιρνουμε παντα 'φρεσκα' ΤΥ σε σχεση με E-shop?

Αλλα και κατι άλλο: παιζει ρολο αν αγορασω ενα dvd-r φετος και το γραψω του χρονου?

Ειναι τοσο επιρρεπη στην αλλοίωση? (ούτε φαγητο να ήταν)

Γιατι μπορει να παρω μια 100αδα τωρα, και τα τελευταια δισκακια να τα γραψω του χρονου.Υπαρχει προβλημα?

Δημοσ.
red30 παντως απο Disk Impex δεν παιρνουμε παντα 'φρεσκα' ΤΥ σε σχεση με E-shop?

Σιγουρα! η DiskImpex εχει πάντα νεότερα δισκάκια.. πχ. οταν η diskimpex εφερε τα nologo-mat το eshop ακομα ξεπουλούσε τους "καθρέφτες" (ή ακομα το κάνει? ) . Η diskimpex τα 4χ καθρέφτες τα ..καθάρισε σε ~1 μήνα, εριξε και λίγο την τιμή, εφυγαν.... :)

Αλλα και κατι άλλο: παιζει ρολο αν αγορασω ενα dvd-r φετος και το γραψω του χρονου? Ειναι τοσο επιρρεπη στην αλλοίωση? (ούτε φαγητο να ήταν) Γιατι μπορει να παρω μια 100αδα τωρα' date=' και τα τελευταια δισκακια να τα γραψω του χρονου.Υπαρχει προβλημα?

[/quote']

Παιζει ρόλο! Οχι πολυ μεγάλο σε ακριβά δισκάκια με κουτί, παντως παίζει ρόλο φυσικά ο τρόπος αποθήκευσης , οχι υγρασία , οχι ζέστη οχι ηλιος κτλ τα γνωστά δηλαδη. Αμφιβάλλω ομως αν τα προσέχει κάποιο eshop αυτα οταν αποθηκευει 1000αδες , γιαυτο προτείνω 50αδα απο diskimpex παρα 5αδες απο το eshop.

Δημοσ.

Καλα τα λες. Δεν νομιζω να προσεχουν την αποθηκευση των δισκων στα e-shops.

Disk Impex λοιπον.

Αναρωτιεμαι ποσο θα κρατησουν οι εγγραφες μου σε ΤΥ...

Δημοσ.

red30 είχες δίκιο τελικά. Δεν το είχα προσεξει στα συγκεκριμένα γιατί δεν είναι έντονα τα γράμματα. Γραφουν σειριακό του στυλ PN424A500151GG.

Να σε ρωτήσω, έχω το NEC 3500A και λέω να το πουλήσω να πάρω το 3520. Πως τα βλέπεις τα NEC; Θεωρούνται καλά γραφτήρια. Λες να πάρω PLEXTOR??? Αξίζει το κόπο τα διπλάσια λεφτα που στοιχίζει; Είχα και πριν PLEXTOR CDRW.

Είσαι όντως παλιός στις εγγραφές. Και εγώ είχα ένα κόλημα με τα MITSUI, αλλά πάντως μερικά δεν μου δουλεύουν αν και δεν τα ταλαιπωρησα...

Και τι γνώμη έχειτε για την αποθήκευση των δίσκων το ένα πάνω στο άλλο, όπως είναι μέσα στις κορίνες;;; Θέλω να πιστεύω ότι δεν δημιουργεί προβλήματα στα δισκάκια...

Δημοσ.

Ρε γαμωτο, τοση συζητηση, τοση προσοχη, και παλι ξεκρεμαστος νιωθω για τις εγγραφές μου.

Το παιδεύουμε τόσο και τελικά θα καταφέρουμε κάτι?

Δημοσ.

@kapas: υπαρχουν και RiDisk που ειναι μια χαρά δίσκοι! Πχ το burnit.gr εχει κατι -R 8x που εχουν media code: MCC 02RG20 δηλ. τα ιδια με τα *καλα* Verbatim. (γιατι υπάρχουν και κάτι μαιμούδες verbatim που τους πετάς μπανάνα και τρέχουν!! :D )

@MasterX: Αν πρόκειται _οπωσδήποτε_ να αλλαξεις recorder και γράφεις κάμποσα πράγματα που θέλεις να κρατήσεις, να πάρεις plextor: 1ον) 2χρ. εγγυηση onsite, 2ον) Καλυτερες εγγραφες (ειχα τα nec1300, nec2500, plex708 και τωρα plex712... τρελαμένος ε;; :) ) , 3ον εχει τρόπο να τσεκάρεις τα dvdr πριν η/και μετά την εγγραφη για την ποιότητά τους. Διαφορετικά πας σε liteon αλλα να μη το τσιτώνεις με τα δισκάκια ετσι κι αλλιως δηλ 8χ δισκάκι --> 8χ εγγραφή οχι 12χ, 16χ..

@karib: Aν κάνεις εγγραφή 4χ (ακόμα και σε 8χ δισκάκια) βγάζουν ελάχιστα λάθη (εννοώ διορθώσιμα απο τα dvd-readers!) και κρατάνε σίγουρα περισσότερο. Το καλυτερο δυνατό backup αυτη τη στιγμή κατα τη γνώμη μου ειναι Plextor dvdr +Taiyo +4x εγγραφή

Εγω στο μυαλό μου εχω μια κατανομή για την αξιολόγηση ενός δίσκου, ως εξής:

* 20% η ποιότητα του δίσκου (μάρκα/επίστρωση/nologo)

* 20% η ποιότητα/αξιοπιστία (+παλαιότητα) του recorder

* 20% η ταχύτητα εγγραφής (8χ-->6χ ή 8χ οχι σε 12χ!!)

* 10% ο τρόπος αποθήκευσης ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ την εγγραφή.

* 10% η χρήση μετα την εγγραφή (αυτοκόλλητα, μαρκαδόροι, γρατσουνιές)

* 20% ανεξήγητοι παράγοντες (τύχη;;;)

Αυτο το τελευταίο με τρώει χρόνια!! :P :p :P

Δημοσ.

Ερωτηση 1: με τους ειδικους μαρκαδορους που κυκλοφορουν, μπορουμε να γραφουμε πανω στο dvd? (αγορασα εναν ειδικα για να γραφω σε δισκακια, απο πλαισιο)

Ερωτηση 2: το verification του nero μπορει να μας δειξει καμια χρησιμη πληροφορια ή είναι δώρο-άδωρο? Αν ειναι χαμενος κοπος, να μη χανουμε και το χρονο μας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...