Προς το περιεχόμενο

Αξιοπιστία εγγραφών σε cd και dvd και διάρκεια στον χρόνο

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανενα link να δω πως ειναι αυτα τα coated ωστε να μπορω να τα αναζητησω?

Εψαξα και στο google αλλα μου βγαζει για κεραμικα, ασχετα!

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πολλά ακούγονται για το θέμα.

Παράγοντες αξιοπιστιας? Η μάρκα του media' date=' το drive που κανει την εγγραφή, η σωστή φύλαξη σε θήκη και μακριά από σκόνες κλπ.

Βέβαια τα dvd μπηκαν στην ζωη μας τα τελευταια χρονια αλλα επειδή cd υπάρχουν από τις αρχές τις δεκαετίας του ’90, έστω κι αν οι recorders κόστιζαν μια περιουσία(εκατομμύρια), θα ηθελα να μου πει καποιος παλιος στον χωρο αυτο(των μεσων αποθηκευσης) κατα πόσο παλιές του εγγραφές (άνω της δεκαετίας) έχουν διατηρηθεί.

Θελω δηλαδή, πέρα απο τη συζήτηση που θα αναπτυχθεί, να έχουμε αν γινεται και την έκφραση πραγματικης εμπειρίας.

Όχι μονο απλά παραδείγματα του στυλ «έχω ενα cd από το 1999 και δεν εχει παθει τιποτε». Ή «στα τεστ βγαινει η ταδε μαρκα πρωτη και επειδή κι εγώ αυτή αγοράζω ελπιζω ότι δεν θα χασω τις εγγραφες μου στο χρόνο.»

Ευχαριστω.[/quote']

Από αύριο οι στατιστικές!!! :)

Έχω cd από το 1995...

Δημοσ.

Όσο αφορά την TDK νομίζω ότι δεν παράγει πλέον CD-DVD και ότι το εργοστάσιο την το έχει κλείσει( είμαι βέβαιος για τα CD πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και για τα DVD). Εφόσον το ΑΖΟ είναι πατέντα της Verbatim, 99% τα δισκάκια ειναι CMC OEM με την φίρμα της TDK πάνω.

Δημοσ.

Αυτό μου θυμιζει τα πρωτα cd που πήρα

Ειχα κανει backup καποια αρχεία που χρειαζομουν λογο format αλλά μετά οταν ειχα βάλει ξανά τα windows μετά από δυο μερες, κανένα απο τα cd δεν διαβαζόταν

Δημοσ.

karib, αν θες να αποθηκευσεις προσωπικά βιντεο από βιντεοκάμερα, θα σου προτεινα να χρησιμοποιησεις CD σε SVCD format. Η ποιοτητα σου ειναι αρκετή, ακομα κι αν εχεις ψηφιακή κάμερα (αν δεν κάνω λάθος 480x576 ειναι το DV format). To SVCD αποθηκεύει μια ωρα βιντεο σε ένα CD και παίζει σε όλα τα οικιακά μηχανήματα. Τα DVD δεν θα τα εμπιστευόμουν προς το παρόν, αφου φαίνεται οτι πάσχουν απο "παιδικές ασθένεις".

Δημοσ.

Ναι, μου περασε απο το μυαλο το SVCD. Αλλα γραφω dvd με επιτραπεζιο Dvd recorder σε συνδεση με βιντεοκαμερα. Το dvd recorder δεν γραφει σε cd, μονο σε dvd...

Και τα δεδομενα μου (pc-data) ομως ειναι πολλα, εδω και χρονια ξεπερνουν το μεγεθος των cd.

Τα εχω ολα υπο σκεψιν. Επειτα απο τις διαφωτιστικες αποψεις σας σκεφτομαι τι ειναι καλυτερο να κανω.

Δημοσ.

Παιδιά, πολύ ενδιαφέρον το θέμα που πιάσατε. Από την εμπείρια μου κι εγώ έχω καταλήξει ότι ενώ η τεχνολογική πρόοδος στα CD(DVD)-RW drives ήταν σαφέστατη τα τελευταία 3 χρόνια, οι νέες τεχνολογίες τύπου JustLink, BurnProof, VAS, Smart-X το μόνο που καταφέρνουν είναι να αντισταθμίζουν, δυστυχώς όχι εντελώς, την ολοένα μειούμενη ποιότητα των διατιθέμενων εγγράψιμων δίσκων. Έτσι, ως αποτέλεσμα έχουμε οριακά χαμηλότερη ποιότητα εγγραφής σε σχέση με 4-5 χρόνια πριν. ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Λοιπον, πηγα στην Disk Impex, για πρωτη φορα.

Οι ανθρωποι μου εδωσαν την καλυτερη εντυπωση, εκτος απο τιμές και εξυπηρετηση.

Χρυσα δισκακια δεν φερνουν πια. Δεν τα ζητουσαν παρα ελαχιστοι, εξαλλου ολοι ηθελαν γρηγορες ταχυτητες εγγραφης και φτηνά δισκακια μου ειπαν...

Μου συνεστησαν ως τα καλυτερα δισκακια της αγορας τα ceramic, cd, dvd της tayo yuden.

Τα αγοραζουν τραγουδιστες, επαγγελματιες του χωρου, παραγωγοι μουσικής κλπ μου ειπαν και ειναι ολοι τους πολυ ευχαριστημενοι, εξ' όσων τους λένε. Και εχουν και αυτοι παλιες εγγραφες και ολες έχουν κρατησει στο χρονο, γραμμενες σε tayo yuden.

Σε γενικες γραμμες μου ειπαν οτι κι εσεις εδω.

Δημοσ.

Μπορεί να μη τα φέρνει η Disk Impex λόγω υψηλής τιμής σε σχεση με τα άλλα, όμως το site της mam-e τα πουλάει κανονικά

(1 ευρω/τεμ δεν νομίζω οτι ειναι και φοβερη τιμη, ουτε η minimum ποσότητα των 50 τεμαχίων ειναι σπουδαία, οπότε με 70-75 ευρώ σιγουρα πέρνεις την πενηνταδα):

http://www.mam-e.com/web/cdr_gold_medical_prostudio.phtml

Δημοσ.

Το ειδα το site της mam-e αλλα η disk impex που ειναι επισημος αντιπροσωπος δεν τα φερνει πια. Μου το ειπαν οι ανθρωποι.

Οποτε μονο παραγγελια απο το εξωτερικο μενει. (το οποιο δεν ειναι και το πιο συνηθισμενο πραγμα για το μεσο χρηστη-εγω δεν εχω καν πιστωτικη). Κριμα γιατι ειναι καλα δισκακια.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγω οσα δισκακια εγραφα την εποχη του Philips 3610 δουλευουν ακομα τελεια. Μερικες φορες επερνα και οτι πιο φθηνο δισκακι εβρισκα αλλα ακομα κι αυτα δουλευουν (τα πιο φθηνα ειχαν 500 δρχ). Αργοτερα που επεσαν οι τιμες στα δισκακια (περιπου 200 δρχ και πιο κατω τα φθηνα) τα πιο πολλα μου εχουν ξεφλουδισει. Κατι creation, primedisk και τετοια παρολο που προσεχω τα cd μου (δεν εχουν γρατσουνιες ουτε καν δαχτυλιες) μεσα σε 2 το πολυ χρονια ξεφλουδιζουν. Τα χειροτερα τα PRINCO χωρις να παθουν τιποτα εξωτερικα δε διαβαζονται μετα απο ενα 6μηνο. Απο τις παλιες εποχες ουτε ενα δε θυμαμαι να χαλασε ποτε. Τα Mitsui gold ultra ειναι φοβερα. Ειχα παρει προ διετιας 50 απ το disk impex (230 δρχ το ενα περιπου) και γραφω μονο δεδομενα που δεν πρεπει να χασω με τιποτα. Εχω ακομα μερικα.

Για DVD δεν ξερω. Παντως σιγουρα ειναι πιο ευαισθητα αφου ακομα και γνησιες ταινιες χαλανε πολυ ευκολα.

Αυτο που λεγανε παλια οτι η μπλε επιφανεια ειναι καλυτερη απ την πρασινη ισχυει; Γιατι πλεον εχουν ολα το ιδιο χρωμα στην επιφανεια εγγραφης;

Δημοσ.

Παντως πρεπει να ομολογησουμε οτι οι ποιοτικες επιλογες μας ως χρηστες, περιοριστηκαν.

Ψαχνεις με το λυχναρι να βρεις καλο δισκακι.

Δημοσ.

Κάθησα το τριήμερο που μας πέρασε και έβαλα τα μηχανήματα της οικογένειας να ελέγξουν τα DVD backup που έκλεισαν τουλάχιστον ένα χρόνο.

Μέθοδος: Αντιγραφή στο δίσκο με το DVD Shrink. Αν κάποιο παρουσίαζε πρόβλημα, επιστράτευα και Decrypter, Smartripper, DVD2One ή δοκίμαζα και κάποιο επιτραπέζιο.

Συμπέρασμα: Κανένα απολύτως πρόβλημα με TDK. (Εχω ξαναγράψει ότι τα TDK που χρησιμοποιούσα τότε ήταν κατασκευής Ricoh με Disk ID RICOH-JPN-R01-02. Την ίδια ένδειξη είχαν και τα Sony και Fuji της εποχής που επίσης δεν παρουσίασαν κανένα πρόβλημα). Κανένα επίσης πρόβλημα με τα TY-YUDEN.

Τα -λίγα ευτυχώς (γύρω στα 15-20 κομμάτια)- Creation (DVD+R 4x) παρουσιάζουν γύρω στο 30% ολική καταστροφή (unable to read TOC και άλλα συναφή) και άλλο ένα 40% προβλήματα ανάγνωσης.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Για την εγγραφή χρησιμοποιήθηκαν (τότε) Plextor 708-A και NEC 2500A. Τα προβληματικά είναι ισομοιρασμένα, δεν φαίνεται να υπάρχει "ευθύνη" κάποιου drive, άλλωστε με τους άλλους δύο τύπους τα πήγαν και τα δύο άριστα.

Αν κάτι φαίνεται να κάνει τη διαφορά είναι το πρόγραμμα εγγραφής: Τα μή προβληματικά Creation γράφηκαν κυρίως με Decrypter, ενώ τα προβληματικά με Nero (τότε 6.0.x). Ωστόσο και το Nero με TDK/Yuden δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα.

Οι εγγραφές έγιναν κατα κύριο λόγο σε 4x, ελάχιστες σε 8x. (Δεν φαίνεται να επηρεάζει σοβαρά τ' αποτελέσματα η αλλαγή ταχύτητας, εν τούτοις επιμένω να γράφω ακόμα και τώρα -με 712 και 716 σε 4x).

Hope it Helps.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...