yositosi Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 yiannakas.. άκου τι παίζει.. Το πρόβλημα με το nforce3 είναι ότι παρά το ότι στο bios δίνεις disable fast writes.. αυτή η εντολή κάπου το μπερδεύει.. με αποτέλεσμα τα γνωστά κολλήματα!! Επομένως προτείνεται η ενεργοποίηση μέσω του bios.. και μετέπειτα η "απενεργοποίηση" μέσω του Rivatuner με το οποίο όλα γίνονται ΟΚ! Τώρα για το Coolbits σε συνδυασμό με το rivatuner.. φίλε μου έχουν ακουστεί πολλά τρελά.. όπως ολικά crashes και τρελοί μπελάδες (μάλλον κάπου κάνουν σοβαρό conflict μεταξύ τους)... Βέβαια από τη στιγμή που θα βάλει κάποιος το RivaTuner.. θεωρώ περιττό το Coolbits.. μιας και δεν έχει τίποτα παραπάνω να προσφέρει!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
metmat Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Φίλε yiannakas επειδή δεν είμαι και ο πιο ειδικός στα pc θα μπορούσες να μου πεις με πιο απλά λόγια τι πρέπει να κάνω; Να πω επίσης ότι έφερα τους νέους drivers από το site της NVIDIA. Στο splinter cell είδα μία διαφορά αλλά όταν κάνω quit από το παιχνίδι ο υπολογιστής κάνει restart!!!! Φίλε yiannakas περιμένω οδηγίες για το τι χρειάζεται να κάνω download και τι ενέρφειες να κάνω. Ευχαριστώ. Να επισημάνω ότι η κάρτα είναι AGP και όχι PCIE. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Το Rivatuner δεν κάνει τίποτε άλλο πέρα του strap driver παρά να χρησιμοποιεί τις δυνατότητες των οδηγών που είναι συνήθως κρυμμένες στην registry. Τα fast writes κατά καιρούς μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα σε πολλές μητρικές, αλλά εξαρτάται αυστηρά από την μητρική και την ποιότητά της. Εγώ παραδόξως ουδέποτε είχα πρόβλημα με τα fast writes ούτε με Radeon αλλά ούτε με GeForce. Τουναντίον και σε nForce2 αλλά και σε nForce3 αναγκάστηκα αρκετές φορές να πετάξω τους IDE οδηγούς της NVIDIA και να επαναφέρω τους οδηγούς των Windows. Επειδή τα συστήματα έχουν μεγάλες διαφορές στην σύνθεση τόσο του hardware όσο του λογισμικού, αναγκαζόμαστε να κάνουμε πειράματα για να βρούμε τις ιδανικές ρυθμίσεις για μεγιστοποίηση της σταθερότητας. Σπάνια υπάρχουν κανόνες, μόνο πιθανές λύσεις. Τώρα για το Coolbits σε συνδυασμό με το rivatuner.. φίλε μου έχουν ακουστεί πολλά τρελά.. όπως ολικά crashes και τρελοί μπελάδες (μάλλον κάπου κάνουν σοβαρό conflict μεταξύ τους)... Βέβαια από τη στιγμή που θα βάλει κάποιος το RivaTuner.. θεωρώ περιττό το Coolbits.. μιας και δεν έχει τίποτα παραπάνω να προσφέρει!! Το Rivatuner ουσιαστικά χρησιμοποεί (ή αν θέλεις ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί) το Coolbits στους οδηγούς. Ούτε καν μπορώ να φανταστώ πως θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα πόσο μάλλον ασυμβατότητα (εκ του μη όντως). Παλιότερα υπήρχε το low level overclocking που έχει αφαιρεθεί πλέον γιατί απλά δεν λειτουργεί πια. Σε αυτήν την περίπτωση το Rivatuner όντως υπερχρόνιζε ανεξάρτητα από το Coolbits και τους οδηγούς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
metmat Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Τώρα με έκανες σκουπίδι. Δεν κατάλαβα τίποτα Ailuros. Εγώ θέλω να δουλέψει η κάρτα μου σωστά. Όταν κάνω properties στο desktop μου έχει μία επιλογή που λέει MSI information. Εκεί έχει ένα πεδίο που λέει AGP/PCIE information και δεν είναι τσεκαρισμένο τίποτα. Όταν προσπαθώ να τσεκάρω το AGP 8x δε με αφήνει. Θέλω να κάνω την κάρτα να δουλέψει σωστά γιατί δεν έδωσα και λίγα λεφτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Τώρα με έκανες σκουπίδι. Δεν κατάλαβα τίποτα Ailuros. Εγώ θέλω να δουλέψει η κάρτα μου σωστά. Όταν κάνω properties στο desktop μου έχει μία επιλογή που λέει MSI information. Εκεί έχει ένα πεδίο που λέει AGP/PCIE information και δεν είναι τσεκαρισμένο τίποτα. Όταν προσπαθώ να τσεκάρω το AGP 8x δε με αφήνει. Θέλω να κάνω την κάρτα να δουλέψει σωστά γιατί δεν έδωσα και λίγα λεφτά. ΄Ωπα σιγά δεν απευθυνόμουν σε σένα. Τι πρόβλημα έχεις ακριβώς πες μου να δω αν μπορώ να βοηθήσω (λεπτομέρειες του συστήματος, όπως μητρική, chipset, μνήμη συστήματος κλπ. σαφώς και βοηθάνε). ΄Ακυρο τώρα ξαναδιάβασα την ενότητα από την αρχή. Κατέβασες οδηγούς από το site της NVIDIA, απεγκατέστησες τους οδηγούς της MSI και εγκατέστησες τους οδηγούς της NVIDIA; http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
metmat Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Έχω Α64 3400+, Asus K8N με nForce3, 512 DDR400. Η κάρτα είναι η msi nx6800gt TD256 και δεν δουλεύει σωστά νομίζω. Π.χ. στο prince of persia κάνει κοψίματα στα animation και δε διορθώνεται με το patch που έχει βγει, στο far cry σε κάποια σημεία αντί να βγάζει καπνό από ένα ηφαίστειο, βγάζει κάτι περίεργα σχήματα κα. Και είναι και το πρόβλημα που έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα. Όσον αφορά τους drivers, έχω βάλει τους τελευταίους από το site της nvidia. Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Έχω Α64 3400+, Asus K8N με nForce3, 512 DDR400. Η κάρτα είναι η msi nx6800gt TD256 και δεν δουλεύει σωστά νομίζω. Π.χ. στο prince of persia κάνει κοψίματα στα animation και δε διορθώνεται με το patch που έχει βγει, στο far cry σε κάποια σημεία αντί να βγάζει καπνό από ένα ηφαίστειο, βγάζει κάτι περίεργα σχήματα κα. Και είναι και το πρόβλημα που έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα. Όσον αφορά τους drivers, έχω βάλει τους τελευταίους από το site της nvidia. Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Για το Far Cry υποψιάζομαι ότι θα χρειαστείς patch 1.3 (αν δεν το έχεις εγκαταστήσει ήδη). Για το animation του Prince of Persia δεν έχω ειλικρινά ιδέα, αλλά ίσως να αξίζει τον κόπο να απενεργοποιήσεις τα fast writes τελικά (αν και αμφιβάλλω να είναι αυτό το πρόβλημα, εκτός αν σου κάνει μικροδιακοπές/σπασίματα σε περισσότερο από ένα παιχνίδια). Κάνεις επανεκκίνηση του υπολογιστή και μόλις εμφανίσει το post screen πατάς Del (ή delete) για να μπεις στο ΒΙΟS. Eκεί ψάξε για τα fast writes και απενεργοποίησέ τα. Eπίσης μιας και θα είσαι εκεί κάπου εκεί δίπλα θα έχει και το aperture size (ή graphics aperture size ή AGP aperture size). Αν δεν το έχεις αλλάξει ήδη, βαλ΄το στα 256. Από κει και πέρα πήγαινε στο: http://www.guru3d.com/ και κατέβασε από το τμήμα downloads το Rivatuner. Eκεί η κεντρική οθόνη του προγράμματος είναι έτσι όταν θα το ανοίξεις: Πατάς το τριγωνάκι δίπλα στο customize για να σου βγάλει το μικρό menu που βλέπεις δεξιά και εκεί το πρώτο εικονίδιο αριστερά με την κάρτα γραφικών (low level system settings). Εκεί θα σου ανοίξει ένα καινούργιο υπομενού που θα είναι ως εξής: Εδώ λοιπόν αφού πλέον έχεις απενεργοποιήσει στο BIOS τα fast writes σιγουρεύεσαι ότι έχουν απενεργοποιηθεί και εδώ. Εάν είναι ακόμα ενεργοποιημένα μέσα στο λειτουργικό απλά το βάζεις στο off και τα απενεργοποιείς. Αν ωστόσο δεν έχεις ξαναεπέμβει στο ΒΙΟS του συστήματος και αισθάνεσαι ανασφαλής μπορείς να ρωτήσεις και κάποιον φίλο ή γνωστό σου που ξέρει να σου δείξει. ΄Ολοι από κει ξεκινήσαμε. Καλή επιτυχία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
metmat Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Σε ευχαριστώ πολύ. Θα δοκιμάσω αυτά που μου είπες και θα έχω νεότερα (ελπίζω) αύριο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannakas Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 ρε παιδιά τόσα χρόνια με ΑΤΙ είμουν, τώρα το γύρισα με nvidia. Καλά, αυτοί οι μα#$κες της nvidia (μας έκλεισαν την 3dfx, οι παλιοί αν θυμάστε) δεν πρόσεξαν την συμβατότητα με την κ#λομητρική της την nforce3 (είμαι κάτοχος αυτής)? αν είναι δυνατόν!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yositosi Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2005 Ρε παίδες μην τρελαίνεστε.. είπαμε το κόλπο είναι αλλού! Ο ανταγωνισμός οργιάζει.. και φυσικά προκειμένου να προλάβουν πετάνε ότι να'ναι στην αγορά προτού καν να προλάβουν να το τεστάρουν! Εδώ με το καλημέρα αν πάρεις ένα mobo στο καπάκι θα βρεις bios update! Καλώς ή κακώς έτσι είναι.. μιας και επικρατεί το "όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε"... και στο καπάκι το "αν μας βγει μας βγήκε.. αν όχι.. περίμενε για την επόμενη έκδοση" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 ρε παιδιά τόσα χρόνια με ΑΤΙ είμουν, τώρα το γύρισα με nvidia. Καλά, αυτοί οι μα#$κες της nvidia (μας έκλεισαν την 3dfx, οι παλιοί αν θυμάστε) δεν πρόσεξαν την συμβατότητα με την κ#λομητρική της την nforce3 (είμαι κάτοχος αυτής)? αν είναι δυνατόν!!! Aπό την εποχή του nForce2 αποφεύγω σαν το διάλο το λιβάνι μητρικές της Asus και ΜSI, και ειδικά μοντέλα από αμφιλογόμενες χώρες παρασκευής. Εντελώς άσχετο αλλά οι περισσότεροι πρώην τεχνικοί της 3dfx (και μάλιστα και οι πιο ταλαντούχοι) δούλεψαν και δουλεύουν στην δημιουργία των nForce chipset γενικά. Αν δεν είχες πρόβλημα ως τώρα με τα fast writes συγκεκριμένα σε προηγούμενες κάρτες, δεν σημαίνει ότι δεν είχαν και πολλοί άλλοι χρήστες, ειδικά κάτοχοι Radeon. ΄Εχω δει GPU Αsus να έχει πρόβλημα σε μητρική της Asus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannakas Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 ξέρετε ότι υπήρχαν πορωμένοι (με την 3DFX) που απειλούσαν τηλεφωνικά άτομα της nvidia επειδή την αγόρασε (και την έκλεισε..) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2005 Αν σε ενδιαφέρουν τέτοιου είδους λεπτομέρειες (ή και ερωτήσεις) γενικά, υπάρχουν τα προσωπικά μηνύματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannakas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 οοο.... εντάξει ρε φίλε, μην κολάς! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
littlelouievegos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Δεν μου λες το agp texture acceleration το εχεις οn? Run->dxdiag->see under display tab Εγω παντως προβληματα με την MSI(mobo or gpu) ή τα Nforce chipsets δεν ειχα ποτε. Ιδιως τα δευτερα τα θεωρω τα πιο αξιοπιστα. Το FC θελει >1.2 patch να δουλεψει με τις NV40 ενω το Prince of Persia ειχε προβληματα γενικως. Κοιτα στο site νομιζω οτι υπαρχει patch για αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.