Highlander Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2005 Έχω φτιάξει στο παρελθόν (1990-1996) αρκετά προγράμματα σε Pascal, Cobol, Basic και τις turbo αυτών. Θέλω να φτιάξω ένα προγραμματάκι που να κάνει μία απλή μετατροπή από ένα κείμενο, σε αριθμούς. Όταν λοιπόν κάποιος γράψει κάτι π.χ. HELLO να βγει 45,34,25,25,98. Δοκίμασα σε Delphi λοιπόν, (ήταν η πρώτη που βρήκα μπροστά μου), έφτιαξα τη φόρμα, αλλά δεν ξέρω πως πρέπει να συνδέσω τον κώδικα με την φόρμα. Μην αρχίσετε να λέτε ότι τα θέλω όλα στο πιάτο. Απλά είπα να το κάνω παραθυρικό το προγραμματάκι. Το πρώτο μου !!!
koyan Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Όταν είσαι σε design mode κάνε double click πάνω στο κουμπί "Μετατροπή". Θα ανοίξει ένα παράθυρο με τον κώδικα που θα τρέξει όταν πατήσεις κανονικά το κουμπί. Τα δεδομένα που υπάρχουν στο field θα τα πάρεις με μία εντολή της μορφής: bla := edit1.Text; (όπου bla είναι η μεταβλητή που μπει η τιμή, και edit1 είναι το όνομα του field). Αφού επεξεργαστείς τα δεδομένα και βάλεις σε μία μεταβλητή bla αυτό που θέλεις να επιστρέψεις, θα το εμφανίσεις σε ένα άλλο πεδίο ως εξής: edit2.Text := bla; Παράδειγμα, ο κώδικας που μπορείς να κατεβάσεις από εδώ: http://www.fisheye.gr/koyansblog/tempdelphi.zip
Highlander Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 koyan σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες ηταν πραγματικά αξιόλογες. Με βοήθησαν τρομερά και πλέον άρχισα να καταλαβαίνω τη λογική της Delphi. Ίσως χρειαστώ λίγο βοήθεια στο θέμα της εκτύπωσης, αλλά αργότερα. Ευχαριστώ και πάλι, Highlander
Highlander Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Λοιπόν, τελείωσα το πρόγραμμα, μάλιστα έκανα αρκετές αλλαγές, όπως π.χ. να κεντράρει την πρόταση μετά την εισαγωγή κλπ. κλπ. Το πρόβλημά μου πλέον είναι το πως θα δώσω εκτύπωση. Ψάχνοντας λίγο το Help της Delphi είδα πολλά παραδείγματα αλλά για ακτύπωση αρχείου. Θα ήθελα από οποιονδήποτε, λίγη βοήθεια και για τις εκτυπώσεις. Ευχαροιστώ εκ' των προτέρων, Highlander
Highlander Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Μήπως κανείς μπορεί να βοηθήσει στην εκτύπωση ;;; Ευχαριστώ, Highlander
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.