Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με DVD Lab: Εισαγωγή subs απο το DVD Decrypter

Innersense

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά.

Έχω το εξής πρόβλημα με το DVD Lab

Όταν κάνω stream prossesing στην ταινία με το DVD Decrypter και κάνω και τους υπότιτλους demux και μου τους βγάζει σε sub (το ακατέργαστο 2MB για παράδειγμα)

Αυτό το αρχείο μετά δεν με αφήνει μετά το DVD Lab να το κάνω Import! Μόλις πάω να το κάνω Import Μου βγάζει μήνυμα error :(

Δημοσ.

Γρρρ, πραγματικά δεν το καταλαβαίνω αυτό! Τόση ταλαιπωρία για την μετατροπή σε .srt -που μπορεί να γίνει και κανένα λάθος κατά την μεταφορά, για να κάνεις μετά εισαγωγή του srt στο DVD Lab και να το κάνει ξανά render σε .sub!

Ήμαρτον!

Κανένας πιο εύκολος τρόπος δεν υπάρχει;

Δημοσ.

Symfwnw mazi sou oti ta bitmap vobsubs einai h kalyteros tropos na exeis ta subtitles sou kai einai gelio na ginetai auto to prama. Alla dystyxws den exoun rixei poly varitita se auta. Loipon koita, to dvdlabpro dexetai subtitles se morfh .sub, .srt, .ssa, .son, .sst. Ta .ssa, .son, .sst yparxoun kai se morfh txt kai se morfh me eikones bitmap. Dokimase na kaneis export se ena apo auta ta format mesa apo to vobsub kai meta na ta eisageis mesa sto dvdlab.

Δημοσ.

Εγώ πάντως στωικά... υφίσταμαι το μαρτύριο της μετατροπής σε srt και της διόρθωσης με το Word των υποτίτλων (μια και το Subrip κάνει ένα σωρό λάθη) για να τους δώσω στο DVD-lab. Κι αν κάποιοι είναι italics, αρχίζουν τα πανηγύρια...

Δημοσ.

Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σου.

Μπα, ούτε και με το vobsub έβγαλα καμία άκρη

Είναι πραγματικά απίστευτο γιατί σε δεκάδες οδηγούς που βρήκα για το συγκεκριμένο θέμα, πουθενά δεν αναφέρεται πρόβλημα και σε όλους δουλεύει κανονικά!

Ο trustfm αναφέρει (χρησιμοποιώντας βέβαια άλλα προγράμματα και άλλη διαδικασία) ότι το stream processing στους υπότιτλους πρέπει να γίνεται με Direct Stream Copy και όχι με Demux. Δοκίμασα λοιπόν και έτσι και άνοιξα το παραγόμενο vob με το subrip μήπως και καταφέρω να τους κάνω sup. Το πρόβλημα είναι ότι αν και η μετατροπή γίνεται σε δευτερόλεπτα χωρίς ανθρώπινη παρεμβολή στη διαδικασία, μου δημιουργεί εκατοντάδες .sup και στο τέλος ένα αρχείο .srm (πιθανότατα έχει τους χρόνους και άλλες πληροφορίες) και δεν ξέρω τι να τα κάνω!

Help!

Δημοσ.

Sigoura den ginetai. Apo to registered user's board:

Erwthsh:

Other programs (like dvd decryptor) can demux the subtitles like VTS_xxx.sup but dvd lab not.

However dvd lab pro does not demux the subtitles. It cannot work wit the .sup files, and even worse, it can not import it's own generated .sp1.. sp8 file since it is not displayed in video & audio resoures.

Am i overlooking something or this this just a imature part of dvd lab pro?

(yes i can use subrip to convert it to a .srt/sub file and read that in dvd lab, as others wrote here, but subrip is not perfect.)

Apanthsh:

DVD-lab is an authoring program, not a ripping tool.

You can not use the sup file´s that dvddecryptor/ifoedit is creating, in DVDlab-Pro

An pote apofasisoun na to kanoun...

Δημοσ.
and even worse, it can not import it's own generated .sp1.. sp8 file[/b'] since it is not displayed in video & audio resoures.

α καλά είναι βλαμένοι οι άνθρωποι... μετα συγχωρήσεως.

martyras, μήπως ξέρουμε αν το DVD Maestro μπορεί να το κάνει; [εισαγωγή .sub απο demux του DVD Decrypter].

Κρίμα γιατί το θεωρούσα καλό το DVD Lab PRO και είχα επενδύσει και χρόνο για να το μάθω. Αμα κολάμε σε τόσο βασικά πράγματα δεν πάει καλά... Δεν είναι δυνατόν τώρα όταν θέλεις να κάνεις authoring DVD κάθε φορά να κάθεσαι να περνάς όλες τις γλώσσες απο το SubRip μην τρελαθούμε!

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου

Δημοσ.

Φίλε Kallair, δεν έχω κανένα λόγο να σε αμφισβητήσω. Το έχεις δοκιμάσει όμως; Αν όχι, μήπως θα σου ήταν εύκολο να το δοκιμάσεις, γιατί αν το κάνει, θα ασχοληθώ μαζί του μόνο για αυτόν τον λόγο και συμφωνώ με τον martyras, γιατί και εγώ θεωρώ το Maestro & το Scenarist κορυφαία μεν, αλλά και τα πιο δύσκολα στον χειρισμό.

Δημοσ.

Innersense σου παραθέτω απάντηση από το ram (17.12.03). Δουλεύει 100% με το ifo edit.

Αναφορικά με το πρόβλημα του IFOedit' date=' πράγματι, οφείλεται στους υπότιτλους.

Ένας τρόπος να το αντιμετωπίσετε είναι εξάγετε από τα VOB τις δέσμες υποτίτλων που σας ενδιαφέρουν με χρήση του VobSub. Κατόπιν, καταφεύγοντας στο εργαλείο SubToSup, θα μετατρέψετε τους υπότιτλους φορμά SUB σε SUP, με άλλα λόγια στο φορμά που θέλει το IFOedit (δείτε τα δύο συνημμένα αρχεία).

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε. Για οτιδήποτε άλλο θελήσετε, μη διστάσετε να

επικοινωνήσετε μαζί μας.[/quote']

Εσύ το μόνο που θες είναι να κάνεις extract τους subs με το vobsub και είσαι ο.κ. Πρέπει να είναι η ταινία στο σκληρό δίσκο και να μην επιλέξεις stream processing για τους sub αλλά να τους αφήσεις στο vob.

"offtopic" με απογοήτευσες λίγο με το ερώτημα σου γιατί σε θεωρούσα ειδήμονα στο divx.

Αν δεν έχεις εγκατεστημένο το gordian knot στο υπολογιστή σου, τότε το vobsub μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ

Μακάρι κάποια στιγμή το decrypter να παράγει σωστά sub. :roll:

edit:

το vobsub θα δημιουργήσει δύο αρχεία ένα sub (σωστό sub όχι του decrypter [αυτά τα παίζει και το 6700]) και ένα idx.

To dvd lab νομίζω δεν θα έχει κανένα πρόβλημα...

Δημοσ.

Dystyxws oute auto kanei. Oute vobsubs (.sub/.idx) dexetai. Kai gw olous tis ypotitlous panta tous krataw se vobsub san antigrafo (otan kanw mia tainia divx/xvid) alla apoti fainetai oi dimiourgoi tou dvd-lab epeidhdes to kanoun. Vevaia tous piezoun poly, gia na doume sto mellon (pleon ta perissotera divx players, akoma kai ta pioneer ypostirizoun .idx/.sub subtitlies).

Δημοσ.

Φίλε μου Σωτήρη, ειλικρινά αν μου έλεγες ένα νορμάλ τρόπο για μια απευθείας μετατροπή, όχι απλά δεν θα με χάλαγε που ¨σε απογοήτευσα¨, θα παραδεχόμουνα ότι είμαι και άσχετος τελείως!

Το να κάνω re/authoring όμως σε DVD με επαγγελματικά υποτίθεται εργαλεία όπως το DVD Lab PRO και να αναγκάζομαι να γυρίσω σε utilities όπως το SubRip (μια εξαιρετικά χρονοβόρα εργασία να προκύψει ένα τέλειο αποτέλεσμα και φαντάσου για πόσα streams υπότιτλων μπορεί να μιλάμε), για να δημιουργήσω ένα srt που θα το βάλω ξανά στο DVD Lab PRO να το ξανακάνει σε DVD format, τότε τι να πω, έλεος!

Περιττό να προσθέσω ότι εγκατέστησα το Scenarist και άρχισα να παθαίνω ναυτία από την δυσχρηστία του αν και είναι σαφώς ανώτερο, το DVD Lab φαίνεται μπροστά του παιχνιδάκι για μικρά παιδιά.

Με το VobSub είχα δοκιμάσει και εγώ και δεν γίνεται. Τώρα με το VobEdit υπάρχουν κάποια προβλήματα στην επικοινωνία μας. Θα επανέλθω μόλις εξαντλήσω την διερεύνηση του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...