Προς το περιεχόμενο

Web Broser. Me ti douleueis esi?

MixalisX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Den kanei kaneis apo esas toys Opera users , mia lista me ta features toy Opera Browser poy DEN kanei o firefox XORIS extension? giati ego oso to epsaxa brhka mono 1, etsi gia na ginei kai kalyterh koybenta dhladh, einai h trith fora poy to zhtao elpizo oti ayth thn fora kapoios tha filothmithei.

• Απαντ. 182
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κοιτεξε, αν σκεφτεις οτι το 70% όσων χρησιμοποιούν PC είναι noobs και θελεις να βγαλεις εναν browser που θα επικρατήσει τοτε εισαι υποχρεωμενος να τον κανεις απλο.

Τωρα, όπως εσυ απορρίπτεις την αλεπου για το συστημα extensions, εγω απορρίπτω τον opera για το συστημα πληρωμη/adware.

Και πιστεψε με, το συστημα αυτο των extensions είναι το ατού του firefox, αυτο που τον έκανε των πρωτο ουσιαστικό ανταγωνιστή του IE τα τελευταία 8 χρόνια. Οτι δηλαδή δεν κατάφερε ουτε μια φορα ο opera...

ΥΓ. Δες το screenshot παραπανω και πες μου τι το πιο "ολοκληρωμένο" έχει το opera, αντιθετα το firefox έχει γίνει ακριβως όπως το θέλω εγω.

ΥΓ2. Προφανως εντελώς φιλικά! :)

ΥΓ3. Κανεις δεν έχει διαθεση να μαθει να κανει φορματ, όλοι θέλουν μονο το pc τους να δουλευει...

Δημοσ.
Κατσε' date=' να σου πω εγω μερικά:

-Αξιοπρεπές tabbed browsing

-info στη satusbar

.....

έχμ ξέμεινα! :)[/quote']

xmmmm #define Αξιοπρεπές tabbed browsing

Δημοσ.
Λαμβάνοντας υπόψη λοιπόν τα παραπάνω γιατί τελικά επιλέξατε Opera? Ποιό είναι αυτό το χαρακτηριστικό το οποίο "ισοπέδωσε" όλα τα παραπάνω?

Κατ' αρχήν δε θα μιλήσω για ισοπέδωση αλλά απλά γιατί προτιμώ τον Opera.

1. Κρατάει history όλων των σελίδων που ανοίγω σε ξεχωριστά tabs. Αυτό σημαίνει ότι όταν τον κλείσω και τον ξανανοίξω βλέπω αυτό που έβλεπα και μπορώ να κάνω back μέχρι την στιγμή που άνοιξε το tab. Αυτό ισχύει ακόμα και αν σπάσει.

2. Mouse gestures. Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται αστείο αλλά αν ασχοληθείς μαζί τους γίνεσαι πολύ γρήγορος με το ποντίκι.

3. Δεν υπάρχει τίποτα από όσα μπορεί να κάνει ο browser (ή τουλάχιστον αυτά που έχω ψάξει και είναι αρκετά) που να μη γίνεται map σε κάποιο πλήκτρο (ή συνδυασμό αυτών). Οπότε είναι πλήρως παραμετροποιήσιμος.

4. Page styles: υπάρχουν κάποια που κάνουν override τα default settings και για παράδειγμα δε φαίνονται σωστά τα links (δεν υπογραμμίζονται). Μπορείς πανεύκολα να αλλάξεις σε User/Author mode και να δεις τη σελίδα χωρίς τα styles της (δε γνωρίζω αν γίνεται στον firefox).

5. Το μεσαίο κουμπί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανοίξει νέο tab, και να το κλείσει. Επίσης τα tabs μπορούν να γίνουν minimized.

6. Είμαι καλυμένος πλήρως από τη διαχείρηση των bookmarks.

7. Είναι ο ταχύτερος. Δοκιμασμένο καιρό σε PSTN σύνδεση.

8. Τα κάνει όλα αυτά κατ' ευθείαν (προσωπικά με κουράζει να ψάχνω τα extensions αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα).

Φίλε papajohn, o browser δεν είναι ΜΟΝΟ για το insomnia. Και νομίζω ότι κάνεις μεγάλο λάθος για το πόσοι χρησιμοποιούν tabs. Δες τη λίστα μου για να μη μένεις παραπονεμένος για το request σου :P (και είμαι σίγουρος ότι θα βρω κι άλλα ψάχνοντας). Και μακάρι ο firefox να γίνει ακόμα καλύτερος γιατί δε νομίζω να υπάρχει σοβαρός χρήστης που να μην κέρδιζε από το αν θα γινόταν καλύτερος ο firefox.

Δημοσ.
xmmmm #define Αξιοπρεπές tabbed browsing

Εννοει οτι οτι οταν αανοιγεις μια σελιδα απο link στον opera ανοιγει σε ξεχωριστο tab και οχι σε ξεχωριστο window οπως στο mozzila(ναι το ξερω υπαρχει extension)

Οσο για τα επιπλεον χαρακτηριστικα του opera προσθεσε και καποια tabs που εχει εξ'αρχης για να βλεπεις ολα τα link μιας σελιδας(πολλυ χρησιμο) να βλεπεις το history καθω και για quicksearch.Ε δεν ειναι και λιγα!!!!

Επισης επειδη πολλοι χρηστες ειναι noobs οπως ειπες(70% δεν ειναι με τιποτα) γι'αυτο ακριβως αναηρησω κορυφαιο browser τον opera αφου ειναι ενας πληρης browser που θα βοηθισει και τους noobs και τους μη-noobs!

Υ.Γ1)Για ποιο screenshot μιλας??

Υ.Γ2)Προφανως!!! :-D

Υ.Γ3)Διαφωνω.Οι περισσοτεροι θελουν να μαθουν αλλα δεν τους δινεται η ευκαιρια!

Δημοσ.

Slay>>

Αξιοπρεπες tabbed browsing=

Τα παντα! Βασικα το μονο που έχει σχετο το firefox είναι ενα δεξι κλικ>open in a new tab. Πραγματα όπως να ανοιγεις σε νεο tab mε μεσαίο κλικ, κλείσιμο tab με διπλο κλικ στη tabbbar, μεταφορες tabs, ξεχωριστος μετρητης loading πανω σε καθε tab, απειρα options για το πως θα ανοιγουν τα tabs...

Όλα αυτα υπαρχουν στο firefox μονο με το tabbrowser extension ενω είναι κοινός τοπος για το opera...

Tzoukas>>

Έχεις απόλυτα δικιο, όλα αυτα δεν γίνονται by default στον firefox.

Hannibal>>

http://users.ntua.gr/el03272/Various/firefox.JPG

Δες πως έχω φτιάξει την αλεπού, όπως ακριβως τη θελω.

Όσο για το 70%, ίσως είναι και περισσότερο... Εδω στη σχολή μου, που υποτίθεται οτι είναι σχολή πληροφορικής και αυτοι που μπαίνουν έχουν σχεση με το αντικείμενο, το ποσοσστό αυτο (70%) είναι εντος πραγματικότητας. Οι υπόλοιποι μετα βίας στέλνουν mail... Και για το κατα ποσον θέλουν να μαθουν, ασε καλυτερα, format τους κανω 10 χρόνια, συνέχεια στα ίδια άτομα και δεν θέλουν να μπλεχτούν. Κανα τραγούδια να παίζει μονο το μηχανημα αντε και κανα παιχνίδι και αυτο είναι. Σιγα μην αλλάξουν και τον ΙΕ...

Δημοσ.
Tzoukas>>

Έχεις απόλυτα δικιο' date=' όλα αυτα δεν γίνονται by default στον firefox.

[/quote']

Δηλαδή γίνονται με externsions και ΟΛΑ? (με ενδιαφέρει. Αν δε θέλεις να μπερδέψουμε το topic μπορείς να μου στείλεις pm).

Ενδιαφέρον .... ;)

Δημοσ.
Εννοει οτι οτι οταν αανοιγεις μια σελιδα απο link στον opera ανοιγει σε ξεχωριστο tab και οχι σε ξεχωριστο window οπως στο mozzila(ναι το ξερω υπαρχει extension)

den mas peirazei an yparxei extension, to sygkekrimeno poy les eiani to 1 feature poy elega oti brhka kai ego.

Οσο για τα επιπλεον χαρακτηριστικα του opera προσθεσε και καποια tabs που εχει εξ'αρχης για να βλεπεις ολα τα link μιας σελιδας(πολλυ χρησιμο) να βλεπεις το history καθω και για quicksearch.Ε δεν ειναι και λιγα!!!!

plaka moy kaneis etsi? dhladh to oti exei anoixta to history kai ta bookmarks ex arxhs kai oxi otan thelo na ta blepo EGO einai feature???????

ayto me ta links to eida poy les, an kai den mporesa na bro poy tha mporoyse na moy xrhsimeysei , katalogizetai sta features poy den exei o firefox xoris extension, opote exoyme 2, DYO, DUE mexri stigmhs, apo ta ena karo features poy exei o opera kai o firefox ta exei mono me extension, ante ti katheste mono ayta einai thelo kai alla.

P.S. to quicksearch den to epiasa akribos ti akribos ennoeis, gia gine ligo poio analytikos.

Δημοσ.

Εγώ θεωρώ ότι το μεγάλο momentum του Firefox προέρχεται από την τεράστια υποστήριξη που έχει από τους Linuxades. Όλοι όσοι ασχολούνται με Linux που ήξερα με έπρηζαν μήνες να βάλω Firefox. Έβαλα, καλός είναι, αλλά προτιμώ τον Opera, βασικά γιατί τον έχω συνηθήσει και δεν μου προσφέρει τπτ παραπάνω ο Firefox. Ίσα ίσα κάποια πράγματα που έχω συνηθήσει στον Opera δεν τα έχει ο Firefox by default.

Δημοσ.

quicksearch=to tab για να κανεις απευθειας αναζητηση σε google,amazon κτλ.

Επειδη πιστεβω πως το θεμα το εξαντλησαμε ας βαλει ο καθενας οποιον browser θελει. Δεν προκειται να κανω αλλο post εδω γιατι αναλωνωμαστε και καταληγουμε σε spam!!

Auta!!!!!!!

Δημοσ.

1. Κρατάει history όλων των σελίδων που ανοίγω σε ξεχωριστά tabs. Αυτό σημαίνει ότι όταν τον κλείσω και τον ξανανοίξω βλέπω αυτό που έβλεπα και μπορώ να κάνω back μέχρι την στιγμή που άνοιξε το tab. Αυτό ισχύει ακόμα και αν σπάσει.

Με tabbrowser extensions ναι' date=' γίνεται. Ακόμα και μετα απο crash (δεν είμαι 100% σιγουρος αν μετα απο crash διατηρεί και το back, παντως σίγουρα συνεχίζει απο κει που έμεινες)

2. Mouse gestures. Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται αστείο αλλά αν ασχοληθείς μαζί τους γίνεσαι πολύ γρήγορος με το ποντίκι.

Προφανώς γίνεται, υπαρχουν πάρα πολλά extensions για mouse gestures ενω υπάρχουν και ενσωματωμένα. Προσωπικά δεν με βολεύουν

3. Δεν υπάρχει τίποτα από όσα μπορεί να κάνει ο browser (ή τουλάχιστον αυτά που έχω ψάξει και είναι αρκετά) που να μη γίνεται map σε κάποιο πλήκτρο (ή συνδυασμό αυτών). Οπότε είναι πλήρως παραμετροποιήσιμος.

Ούτε συντομέσυεεις πληκτρολογίου εχω χρησιμοποιήσει' date=' δεν γνωρίζω αν υπάρχει extension.

4. Page styles: υπάρχουν κάποια που κάνουν override τα default settings και για παράδειγμα δε φαίνονται σωστά τα links (δεν υπογραμμίζονται). Μπορείς πανεύκολα να αλλάξεις σε User/Author mode και να δεις τη σελίδα χωρίς τα styles της (δε γνωρίζω αν γίνεται στον firefox).

Δεν ξέρω τι ακριβως εννοείς, δεν το χω δεί ποτε.

5. Το μεσαίο κουμπί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανοίξει νέο tab' date=' και να το κλείσει. Επίσης τα tabs μπορούν να γίνουν minimized.

[/quote']

tabbrowser extensions. οσο για το minimize του tab, παλι δεν καταλαβαίνω τι εννοεις... Να γίνει minimize που; Μεσα στον browser; Γιατι;

6. Είμαι καλυμένος πλήρως από τη διαχείρηση των bookmarks.

Και εγω με την αλεπου.

7. Είναι ο ταχύτερος. Δοκιμασμένο καιρό σε PSTN σύνδεση.

Εγω προσωπικά δεν εχω παρατηρήσει καμμια ορατή διαφορα μεταξύ IE, Maxthon, Opera, Firefox σε ISDN64

Δημοσ.

Εγω καταλήγοντας να γράψω το εξης:

Βρισκω το συστημα extensions αν και αποθαρυντικό στην αρχη (και εγω δεν έβαζα firefox για καιρό γι' αυτο ακριβώς τον λόγο) τελικά το βασικό προσόν του firefox. Σιγουρα o Οpera είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος out of the box, αλλα το scalability του firefox τον κανει πιο κατάλληλο τόσο για noobs όσο για για πιο experienced users.

Δημοσ.
quicksearch=to tab για να κανεις απευθειας αναζητηση σε google' date='amazon κτλ.

[/quote']

kai ayto to kanei o firefox xoris extension, malista bazeis kai ena search engines poio eykola me firefox, opote oyte ayto metraei, opote exoyme meinei sta 2 features poy eipame parapano, ayta einai ola?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...