Προς το περιεχόμενο

Ελληνες θεατες

epote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Οι πρόγονοί μας γέννησαν το θέατρο. Είμαστε περήφανοι για αυτούς. Κι όμως καθόλου δεν τους μοιάζουμε

το θεατρο ειναι για τις αδερφες τους κουλτουρε δεν ειναι για τους αντρες. Μονο με καμια γκομενα θα παμε θεατρο και αυτο για να μας το παιξει στην αιθουσα η παλιωγα$^λα.

τετοιες φλωριες εμεις οι αντρουκλες δεν κανουμε, κοιτα το σβατζενεκερ, εχει παιξει ποτε σε καμια καλιτεχνικη ταινια? ΟΧΙ!

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
καλε ναι αππαπαπαπα' date=' να απασχολησεις το μυαλουδακι σου με αυτες τις ανουσιες βαρετες "sic" βλακειες, μαυρη οχια να φαει τον nobel και κατσαριδες τον lenin. Αυτα ειναι για τους αλλους τους υποκριτες του βλακες που διαβαζουν "πουστοποιηματα" και φορανε τα εσωρουχα της μανας τους

ακου εκει αρνηση, εσυ, τσκ τσκ τσκ

[/quote']

Giati vazeis logia pou den eipa?

Oute ypokrith eipa kanenan sas, oute vlaka... xwris afto na shmainei oti anamesa sas den yparxoun kai oi "dithen" koultouriarides

Twra an esi diavazeis poihsh forontas ta eswrouxa ths mamas sou, de me afora... kai oudepote to sxoliasa

Otan paw sto sinema, paw gia na dw kati na perasei h wra efxarista, kai oxi gia na mou dwthei ena erethisma gia na katsw na psaxtw yparksiaka 'h na kanw analyseis epi analysewn...

Ksenerwnw otan mia tainia me vazei s'afto to tripaki

Den einai oti den psaxnomai...fisika k psaxnomai (poios eimai, pou paw, ti kanw, kai ta sxetika) alimono! alla otan paw na dw tainia, den exw tetoia diathesh, epomenws tha protimisw na dw kati pou me efxaristei, para kati pou tha me provlhmatisei.

Egina katanohtos twra?

Esy dld epote theoreis de facto oti epeidh den thn psaxnw kinhmatografhka, kai de m'aresei na me provlimatizei mia tainia etsi (dedomenou oti egw to sinema to vlepw san psixagwgia para san texnh) eimai ena pnevmatika katwtero low-life scum, katadikasmeno sto skotadismo kai th mizeria?

Δημοσ.

εγώ τo μονο που βλέπω είναι ότι άκρη δε βγαίνει σε αυτό τo thread και αν είναι να πλακωθούμε ακόμα περισσότερο καλά θα κάνετε να τo κλειδώσετε.

δε μπορώ να καταλάβω γιατί ανταπαντάτε ο ένας στον άλλον ρίχνοντας ακόμα περισσότερο τo ήδη χαμηλό επίπεδο της συζήτησης και υποβαθμίζοντας την νοημοσύνη των συνομιλητών σας.

ειδικά εσύ epote που είσαι και mod θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να εκφράζεσαι κάπως πιο προσεγμένα.τα 2-3 τελευταία σου ποστ δεν είχαν τίποτα το ουσιαστικό να πούν.ήταν γεμάτα ειρωνία και διάφορες σεξουαλικές νύξεις.δε σε κρίνω, δικάιωμα σου να εκφράζεσαι όπως θες, αλλα αν δεν ήσουν mod και απλά ένας user σίγουρα θα είχα πατήσει το report μια-δυο φορές. λέτε να κρατάμε το forum σε υψηλό επίπεδο αλλά μερικές φορές πιστεύω πως πρέπει οι ίδιοι να δίνετε το θετικό παράδειγμα.

προσωπική άποψη και με το συμπάθειο κι όλας.

Δημοσ.

Συμφωνω οτι η συζητηση "ξεφυγε" απο καποιο σημειο και μετα και για αυτο δεν εδωσα συνεχεια (αν και το θεμα δεν εξαντληθηκε κατα τη γνωμη μου). Απλα μια παρακληση: "ΟΧΙ μην το κλειδωσετε το θεμα!!" Μην κλειδωνετε θεματα οσο μπορειτε να το αποφυγετε, δεν ειναι καλη η αστυνομευση, προσφερει προσωρινες λυσεις μονο. Πρεπει οι ιδιοι επιτελους καποτε να μαθουμε να κανουμε moderate τους εαυτους μας.

Just my two cents.

Δημοσ.

Προτού κλειδωθεί... Sorry αλλά είχα δουλειά αυτές τις 2 μέρες...

Είχαμε πάει μια παρέα 3 ατόμων στο Phantom of the Opera στο Village Ρέντη, καθημερινή βράδυ (δηλ. παράσταση στις 10:00) και η αίθουσα ήταν γεμάτη.

Το κοινό είχε μέσο όρο ηλικίας 25-35 καθώς αυτό το ηλικιακό group μπορεί να πάει να δει cinema καθημερινή τέτοια ώρα. Το κλίμα ήταν φυσιολογικό (δηλ. ούτε πολύ φασαρία, ούτε νεκρική σιγή) κατά τη διάρκεια των trailer, αν και έπρεπε να υποψιαστώ τι θα συνέβαινε από την κοπέλα πίσω μου που εξιστορούσε στο φίλο της τα γεγονότα της ημέρας.

Ξεκινάει η ταινία, η κοπέλα από πίσω ακάθεκτη... Το υπόλοιπο κοινό ακόμα φυσιολογικό, ώσπου ξεκινάει το πρώτο τραγούδι... Τα πρώτα γέλια από το κοινό (σε ποσοστό άνω του 40%) αλλά λέω ότι θα συνηθίσουν, εξάλλου δεν βλέπουν κάθε μέρα musical και ακόμα περισσότερο opera. Δυστυχώς όσο συνέχιζε η ταινία, και για όσους δεν ξέρουν είναι ένα κλασσικό love story με τρίγωνο το οποίο όμως προωθούσε το μύθο μεσω της μουσικής, κοινώς παρέπεμπε κυρίως σε θέατρο, τα γέλια γίνονταν ακόμα πιο έντονα... Πχ "Όχι πάλι..." και παρόμοια, αναστεναγμοί, χασμουρητά κλπ...

Έχουμε φτάσει στο 1/3 της ταινίας (διάρκεια 2 ώρες και 45 λεπτά) οπότε μ το που ξεκινάει το τραγούδι (πάλι...) αρχίζουν τα σχόλια και τα γέλια οπότε μια κοπέλα από κάπου πιο πίσω λέει το εξής φυσιολογικό και απλό: "Αν δε σας αρέσει, σηκωθείτε και φύγετε", με λίγο εκνευρισμένο τόνο, αλλά σίγουρα όχι αγενές.

Ηρέμησαν για λίγο τα πλήθη, αλλά η ταινία πήγε περίπου έτσι μέχρι το τέλος. Από τα 200 άτομα που ήμασταν (έπαιζε σε μικρή αίθουσα), σηκώθηκαν και έφυγαν μόλις 5-10 άτομα.

Συμπεράσματα:

1) Δεν ήξεραν τι θα δούνε, δηλ. τι είναι το Phantom of the Opera.

2) Δεν ήθελαν να φύγουν γιατί πλήρωσαν 7 ευρώ ο καθένας και άρα δεν έπρεπε να πάνε τα λεφτά χαμένα.

3) Δεν είχαν τη στοιχειώδη ευγένεια να μην χασκογελάνε όταν ξεκίναγε η μουσική αλλά ήταν περισότεροι από αυτούς που ήθελαν να δούν και να ΑΚΟΥΣΟΥΝ την ταινία.

Άρα συντάσσομαι με τις απόψεις για γίδια και ζώα γενικότερα...

Δημοσ.

Και φαντάσου, το Phantom of the Opera ΔΕΝ είναι κουλτούρα (έλεος, του Σουμάχερ είναι). Απλά, έπεσες σ' αυτό που λέμε και στις 7 σελίδες μέχρι τώρα: το ελληνικό κοινό δεν έχει ιδέα από τέχνη, καθώς και καθόλου σεβασμό προς αυτή. Πιστεύω πολλοί θα νόμιζαν ότι θα δούνε ταινία τρόμου (=φάντασμα), διόλου απίθανο (μην γελάτε καθόλου). Παρ΄όλα αυτά, όλοι αυτοί στις προηγούμενες σελίδες έχουν ήδη απορρίψει τον κινηματογράφο σαν τέχνη... Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το εξής: όλοι λένε, "εγώ πάω για να περάσω ευχάριστα 2 ώρες και τίποτα παραπάνω". Ρε παιδιά, αν αυτός είναι ο μοναδικός σκοπός να κλειστείς σε μια σκοτεινή αίθουσα και να μην πεις κουβέντα για 2+ ώρες (γιατί ναι παίδες, έτσι πρέπει να γίνεται), γιατί δεν πηγαίνετε για καφέ/φαγητό/μπουζούκια/μπιλιάρδο/μπόουλινγκ/οινοποσίες/younameit, να κάνετε δηλαδή κάτι να περάσετε ευχάριστα όπως λέτε, χωρίς να σκεφτείτε (γιατί όντως είναι πολύ δύσκολη διαδικασία, ο εγκέφαλός μας είναι ευαίσθητος, αν ζοριστεί πάνω από 1 ώρα τη μέρα, crashάρει); Αυτό το concept "ωχ ρε αδερφέ, σιγά μην προβληματιστώ και στο σινεμά..." δεν μπορώ να το δεχθώ επ' ουδενί, ένας άνθρωπος με ευαισθησίες θα προβληματιστεί παντού και πάντα, ανάλογα με τα ερεθίσματα. Φυσικά, ο κινηματογράφος είναι πρωτίστως τέχνη, κοινώς δες το Mulholland και ΧΕΣΕ την ιστορία, απλά δες το και νιώσου όπως είπε ο epote, όπως έκανες την πρώτη φορά που είδες την Γκουέρνικα ή κάποιον πίνακα του Νταλί (λέμε τώρα)...Δεν κατηγορώ τον θείο μου που είναι νταλικέρης και θα γυρίσει σπίτι στις 8 το βράδυ και θα κάτσει μετά να δει τον τελευταίο Brucheimer (και παίζει και να τον πάρει ο ύπνος πριν τελειώσει επειδή είναι ψόφιος), αλλά όταν βολοδέρνεις κάθε μέρα από καφέ σε κάφέ, μεταξύ ξυσίματος και περισσότερου ξυσίματος, πότε θα βρεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο να εξελιχθείς σαν άνθρωπος; Αν αυτό δεν είναι στόχος, πάω πάσο (και αποδεικνύομαι σωστός)...Ένας άνθρωπος χωρίς καμία επιδιώξη για προσωπική πρόοδο σόρρυ αλλά ναι, είναι ζώο: καθοδηγείται μόνο από τα ένστικτα της επιβίωσης, άντε και της αναπαραγωγής (και ναι, η τέχνη είναι ο τρόπος προσωπικής "εξύψωσης", προόδου, όπως θες πέσ' το. Μην μου πει πάλι κανένας έχω τελειώσει πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακό, κτλ κτλ, γιατί δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σημασία - ξέρω πάρα πολλούς τέτοιους επιστήμονες που κάθε βράδυ είναι στα χειρότερα εκ των σκυλάδικων και στο σπίτι ακούν ΛεΠα).

@wraeththu: γι' αυτά ακριβώς τα ζώα μιλάμε, που επειδή δεν καταλαβαίνουν γρι απ' όσα βλέπουν, παρ' όλα αυτά μολύνουν την αίθουσα με την ηλιθιότητά τους. Γιατί όταν βλέπω το σκοτεινό χωριό, και ακούω από πίσω μία δυνατή φωνή "ρε μ@λάκα, η πουστ@ρα από τον Μονομάχο!", έχω άδικο να μιλάω για ζώα; Τουλάχιστον ένας σκύλος μες στην αίθουσα είμαι σίγουρος ότι θα ήταν πιο κόσμιος...:-)

Δημοσ.

konnak δεν νομίζω οτι μπορείς να ξέρεις το προγραμμά όλων εδώ μέσα για να λες με τόση σιγουριά ότι βολοδέρνουν (-με) από καφέ σε καφέ. Εγώ προσωπικά, κάθε μέρα δουλεύω και κάθε απόγευμα έχω 5 ώρες μάθημα στο μεταπτυχιακό. Δηλαδή μετά από ολα αυτά, λες να έχω όρεξη να πάω να δω ιρανικό κινηματογραφό;

Και από ιστορία τέχνης μπορώ και γω να σου πω άπειρα πράγματα αφού είναι το αντικείμενο που σπουδάζω , απλά δεν αναφέρω ονόματα για εντυπωσιασμό.

Το θέμα είναι οτι ο μέσος Έλληνας ΔΕΝ αντιπροσωπεύεται από τον τύπο που φωνάζει από το βάθος "η πουστ@ρ@ από το Μονομάχο" γιατί ΑΝ ήταν έτσι, δε θα μπορούσες να παρακολουθήσεις ταινία, σωστά; Γιατί αν ο ΜΕΣΟΣ έλλην είναι έτσι, τότε ενα 50% της αίθουσας έπρεπε να φωνάζει σαν ηλίθιος και να γινόταν ζούγκλα το σινεμά. Συμβαίνει έτσι; Οχι. Οι συγκεκριμένοι λίγοι που βρίσκονται στη θέση του ηλιθίου, το κάνουν είτε γιατί είναι με τους φίλους τους και θέλουν να πουνε και καμιά βλακεία (εφόσον και το έργο δεν ήταν από τα καλύτερα του Shaymalan....), είτε γιατί είναι από τους κάγκουρες που γυρνάνε με το φλαι και τα μηχανάκια ή τα φτιαγμένα αυτοκίνητα. Σίγουρα σε κάθε προβολή ταινίας που διαφημίζεται πολύ θα βρεις τέτοια άτομα, αλλά οχι και οτι είναι αντιπροσωπευτικά της κοινωνίας.

Το Phantom of the opera δεν το έχω δει, ούτε και νομίζω να το επιδιώξω εφόσον για τα musical εχω την άποψη ότι είναι τα Lamest films ever...Όσο καλή κι αν είναι η υπόθεση το γεγονός οτι προχωράει συνέχεια με βάση τραγουδάκια και χορούς με εκνευρίζει αφάνταστα..Χαιρόμαστε - τραγουδάμε, λυπόμαστε - τραγουδάμε, ε οκ, το καταντήσαμε ταινία κινουμένων σχεδίων disney....

1000 φορές να ξαναδω το Mullholland.....

Δημοσ.
konnak δεν νομίζω οτι μπορείς να ξέρεις το προγραμμά όλων εδώ μέσα για να λες με τόση σιγουριά ότι βολοδέρνουν (-με) από καφέ σε καφέ. Εγώ προσωπικά, κάθε μέρα δουλεύω και κάθε απόγευμα έχω 5 ώρες μάθημα στο μεταπτυχιακό. Δηλαδή μετά από ολα αυτά, λες να έχω όρεξη να πάω να δω ιρανικό κινηματογραφό;

Ρε pseira, ΔΕΝ αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά. Αναφέρομαι σε όσους ως φοιτητές ΕΧΟΥΝ ελεύθερο χρόνο -και συνήθως αυτός είναι ο κανόνας. Και 'γω τώρα με την εξεταστική τρέχω και δεν φτάνω, δουλεύω κιόλας παράλληλα, παρ' όλα αυτά την Παρασκευή που πρακτικά είναι η μόνη μέρα που μπορώ να πάω σινεμά, θα δω το Aviator και όχι το Blade ή το National Treasure (παραδόξως αν έβλεπα κάποιο από τα άλλα δύο, τότε είναι που δεν θα πέρναγα ευχάριστα: γιατί θα είχα δώσει 6 ευρώ γι΄αυτό ακριβώς το ανούσιο θέαμα). Btw, πότε μίλησε κάποιος από "εμάς" για Ιρανικό κινηματογράφο;

Το θέμα είναι οτι ο μέσος Έλληνας ΔΕΝ αντιπροσωπεύεται από τον τύπο που φωνάζει από το βάθος "η πουστ@ρ@ από το Μονομάχο" γιατί ΑΝ ήταν έτσι, δε θα μπορούσες να παρακολουθήσεις ταινία, σωστά; Γιατί αν ο ΜΕΣΟΣ έλλην είναι έτσι, τότε ενα 50% της αίθουσας έπρεπε να φωνάζει σαν ηλίθιος και να γινόταν ζούγκλα το σινεμά. Συμβαίνει έτσι; Οχι.

Χμμ...Και όμως εμένα μου έχει συμβεί αρκετές φορές. Και ναι, πιστεύω ότι ο μέσος έλληνας είναι ακριβώς έτσι (δεν ήταν "εύκολο" συμπέρασμα, δεν ήθελα να είναι έτσι...). Συντάσσομαι ακριβώς με αυτά που είχε γράψει κάποιες σελίδες πριν ο Lucifer, και αυτό ακριβώς είχε πιστέυω κατά νου ο epote όταν ξεκίνησε το topic.

Δημοσ.

λίγο άσχετο αλλά.... Παρακολουθώ το τόπικ και μπορώ να ότι πια δεν μπορεί να το διαβάσει κανείς, τα ποστ είναι μεγάλα και πολλά... όχι ότι πρέπει να μικρύνουν ή να λιγοστέψουν! Παρατηρώ απλά ότι είναι πια πολύ δύσκολο και χρονοβόρο να το παρακολουθήσει κανείς

Δημοσ.
Αμόρφωτος αν δεν κάνω λάθος θεωρείται ΚΑΙ ο ανορθόγραφος. Αντιθέτως, αυτός που οπως θεωρείς εσύ, δεν ξέρει από τέχνη είναι ακαλλιέργητος. Και δεν καταλαβαίνω γιατί εμείς πρέπει να βλέπουμε τέτοιες ταινίες, ενώ εσύ δεν πειράζει που βλέπεις Blade 1,2 KAI 3 μάλιστα (άσχετα αν σου άρεσαν ή οχι), resident evil και δε συμμαζεύεται. Έχεις δει ταινίες ποπ-κορν που δεν έχω δει εγώ που τις υπερασπίζομαι κιόλας και σε μερικές μάλιστα έχεις δώσει και καλές κριτικές (έστω μέτριες). Φυσικά κανείς δε λέει οτι το AvP είναι καλή ταινία (εκτός ίσως από τον Pred που είναι όμως και κολλημένος με την υπόθεση οπότε πάω πάσο , και τον Exoskeletor - που δεν έχει δικαιολογία)...

Eixa anaferei pos ton avp exei ligh drash kai mikrh diarkeia, alla otan exei drash, h drash eine tromerh. gia osous tous aresoun ta alien kai oi predators einai poly kalh. gia sena kati pou mporei na mhn fenete san dikeologia gia mena mporei na eine to omorfotero pragma tou kosmou.

prosexe ti les kai ti sigrineis

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...