Προς το περιεχόμενο

Ελληνες θεατες

epote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
.....

ρε γκριγκα' date=' ειδες απο ποιες ταινιες ξεκινησε το τοπικ? το avietor και το blade οχι το not another teen movie και το La strada! Για το ονομα του θεου. Και ναι το fight club και το heat ΕΙΝΑΙ καλιτεχνικος κινηματογραφος!

εγω καθε παρασκευη ΑΠΟΖΗΤΩ χαζοταινια και πιτσα χατ με τη παρεα, δεν ειναι κακο αλλα βλεπω ΚΑΙ αλλα πραγματα και ΕΚΤΙΜΩ και αλλα πραγματα (το fight club ηταν ΓΑΜΩ τις ταινιες)[/quote']

Ωραία...Άρα μπορώ να λέω ότι υπάρχουν κάποια είδη καλλιτεχνικού κινηματογράφου που μου αρέσουν... :)

ο Παναγιος, τιμιμενο να ειναι το ονομα του και πανσοφος adminitrator μας φυσικα εχει δυναμεις σχεδων θεικες που κανουν εμας τους ταπεινους μοντερειτρος να γονατιζουμε απο δεος στο ακουσμα του ονοματος του και μονο

worship.gifworship.gif

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Me kourase to thema. Epanalambano oti den diafono me ta perissotera sxolia pou eipothikan, auto pou me enoxlei einai tropos pou kapoioi ekferoun tin apopseis tous. Mou fernei kati san koultouriakio "xouliganismo". Den briskome se auto to forum gia prosbalo kanenan me ta sxolia mou. Apla na ta ekfero me kosmio tropo kai na mhn prosbalo tous sunomilites mou. Eimai edo gia na kerdiso gnosi kai oxi gia na autoepibebaiotho, oute gia na prosilitiso kapion stis idees mou.Dustuxos exei katantisei i suzhthsh sto pios tha riksei ta perissotera mpalakia ("roufa to mpallaki sou " etc)....den eimai autis tis filosofias.

p.s Lucifer, oxi file mou me kalupses...

Δημοσ.

@predator, ο σεβασμός επιβάλλεται, η εκτίμηση κερδίζεται.

@pseira, εγώ διάβαζα και διαβάζω ακόμη και Nietzsche και ΚΟΜΙΞ. Προτιμώ το Λυκόφως Των Ειδώλων και τον Barks αντί του Rosa αντίστοιχα. Και μπορώ να σε βεβαιώσω πως κανείς δεν με ανάγκασε να διαβάσω οποιοδήποτε από τα 2. Am I such an abnormality?

Δημοσ.
Nai epote, kaneis lathos.-

συγκλωνιστικη η επιχειρηματολογια σου. Οπως ειπες και εσυ "εχω γαμηθει στα γελεια"

-λολ-

Δημοσ.

Στον KaizerSoze έχω να πω' date=' εφόσον τάσεται με το αντίθετο στρατόπεδο, αναφορικά με τον ελληνικό κιν/φο που πράγματι δεν έχει να δώσει τίποτα άλλο εκτός από διασκέδαση (ακόμα και τα δράματα), πως δε νομίζω οτι μεγάλωσες με κάτι διαφορετικό. Μέχρι τα 6-7 που ακόμα βλέπουμε ταινίες χωρίς υπότιτλους και κινούμενα σχέδια, εγω τουλάχιστον είχα μόνο ΕΤ1 ,ΕΤ2. Και τα πρώτα ερεθίσματα για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τα έχουμε πάρει μέχρι αυτήν την ηλικία.[/quote']Symfwnw...diafwnontas!!Prwton,ta erethismata gia tin diamorfwsi tou xarakthra ta pernoume kyriws apo to spiti kai metepeita apo to sxoleio.Oso Rambo kai na dei ena paidaki an oi goneis dwsoun swsti kathodigisi den nomizw na sfazei sta 30 tou Vietkog prosfyges sta dasi tis Kampotzis.Deuteron,den eimai kamia dianoia epomenws thewrw oti to meso paidi tis astikis taxis tis megaloupolis(diladi peripou ta 7/10 twn paidiwn tis Elladas,possibly more) efoson ftasei se mia hlikia kai den exei katastrafei apo tipota kamenous goneis i daskalous dinatai na katalabei an auta pou evlepe mikro paidi ws kommati tis Ellhnikis Paradosis(dipla apo ton Digeni Akrita kai to papaki pou paei stin potamia) einai ontws axia logou i anafavtizontai se klhronomia tis xwras,tou Ethnous,twn Valkaniwn,tis Eurwpis,tou Planiti kai pithanota kai tou Vega xarin mias ysterias pros kathe ti Ellhniko. Krinontas mia kallitexniki dhmiourgia ws kallitexniki dhmiourgia-kai oxi ws Doureio Ippo stin "Troia" tis koultouras twn...koumministwn(mono ayto den exoume akousei gia tis tainies tis Minos Matsas kai Yios)- mporw na dw pleon oti o Pantzas den apotelei proaggelo twn Actors Studio kai oti atakes tou styl "Exw kai kotero,pame mia volta" einai oti prepei gia ton Dean Martin kai tis saxlamares pou gyrize me ton Jerry Lewis.

Τώρα αν κάποιοι από εδώ, αντί για ΚΟΜΙΞ διαβάζανε Νίτσε
Xoxo,petyxes tin periptwsi:Taxw ola kai malista 3 teuxi dipla.AN endiaferesai steile mail.BTW o Vios kai i Politeia tou Scrooge McDuck einai xalara the most epic story ever told.Kai gia osous diafwnoume: NAI,o Rosa EINAI kalyteros apo ton Barks kai porwnomai apisteuta na vrw to D.U.C.K. stin prwti selida kathe istorias.

Episis diavazw Amerikanika comics,kyriws Batman kai einai krima poutaxoume se toso ftysimo:Istories opws to The Killing Joke tha ekanan ton John Grisham na kryftei apo ntropi i to The Long Halloween pou kanei ton Nono na moiazei me fairy tale.

Parauta exw diavasei Eco,Salindger,Mellville,Kafka(kai akoma na vrw kapoion na exei katalabei entelws tin Dikh),Coelio,ews kai to Xroniko tou Xronou alla kai Michael Moore kai Dan Brown(forget about DaVinciCode,to Illuminati-i ANgel and Demons orthotera-einai safws pio eilikrines kai kalytero).To teleutaio pragma pou mporeis na me katigoriseis einai oti eimai narrowminded

Δεν ήθελα να συνεχίσω τη συζήτηση, αλλά το "αμόρφωτος" του epote, πήγαινε πολύ. Αν εκφράζεσαι τόσο ωμά για κάποιον που απλώς έχει διαφορετικές αντιλήψεις για σένα στον κινηματογράφο, δε μπορώ να φανταστώ τι μπορείς να λες για αυτούς που έχουν διαφορετικές θρησκευτικες/πολιτικες/σεξουαλικές προτιμήσεις από εσένα....

Den katalaba??Eipa kati astirixto??Den dikaiologisa giati xrhsimopoiisa autes tis ekfraseis kai tis lexeis gia orismena atoma??

Kai den topiasa,diladi se ola ta pragmata tha prepei na leme "Emena etsi mou goustarei"??Auta einai gia tin Amstel.Alliws tha eixame antikeimenikotita mono sta mathimatika(an kai ekei perimenw na petaxtei kaneis na pei kana koufo).

Otan zitisa giati saresei(ston kathe "esy") to AvP kai varethikes to 2001, kai i apantisi pou pernw einai "Giati to leei o Mpampis o Sougias,o Petaloudas o Nikos kai o Yiagos o Drakos" e tote re file prepei naxeis poly megala mhn pw ti na les emena "amorfwto"

Kai epeidh vlepw ena motivo pros ton epote: Paroti ton xerw,den thymamai an mouxei pei kati tetoio,alla to endexomeno na einai dyslektikos giauto anorthografos toxete skeftei?Giati otan kopaname mia orthografia ws epixeirhma tote o mpampas mou dernei ton mpampa sou giati o mpampas mou einai stin Ameriki kai einai kai plousios kai einai kai ninja kai dernei ton mpampa sou o mpampas mou o ninja

Δημοσ.

Και το HEAT και το Fight club που αναφέρθηκαν είναι απίστευτες ταινίες, το δε δεύτερο από τις αγαπημένες μου και από τις πιο ιδιοφυείς στιγμές του Fincher. Η ένσταση μου στο θέμα δεν αφορούσε αυτές τις ταινίες που ακροβατούν σε μια σχεδόν μέση κατάσταση, τείνοντας ίσως περισσότερο προς το καλλιτεχνικό, αλλά στις "βαριές" ταινίες.

wraeththu (μισή ώρα έκανα για το nick σου! :P) γιατί μας κρατάς σε αγωνία;

Δημοσ.

Den katalava gia pio logo prepei na epixeirhmatologisw...

anaferesai se mena prosopika... vgazeis kapoia symperasmata kai les "kanw lathos?"

Nai re file... kaneis lathos

εν κατηγωρω τη γιαγια μου που δεν ειχε ποτε την επιλογη αλλα πραγματι κατηγωρω εσενα γιατι εχεις τα μεσα, τη δυνατοτητα, το χρονο αλλα εχεις διαμωρφωσει μια ψυχολογικη αμυνα αρνησης που προστατευει το γεγονος οτι απλα ΒΑΡΙΕΣΑΙ να πας λιγο παραπερα.

Mporei na exw ta mesa... kai th dynatothta... alla den thisiazw to xrono mou na dw mia tetoia tainia, kai den exw diamorfosei kanenos eidous psixologikh amyna arnhshs, 'h kanenan allo tetoio "sic" oro poy ypodwlhnei tpt gia mena...

den VARIEMAI na to paw parapera... apla den perimenw apo mia tainia na mou dwsei afto to erethisma!

Kaneis 'h den kaneis lathos twra?

Anyway..epeidh paratravikse to olo skhniko...kai akrh den vgainei..mias kai opws k na to kanoume emeis oi vlakes zoume akoma mesa sto matrix, have a nice topic..

Kai otan o eksevgenismos twn varvarwn arxisei, steilte mou ena PM na skasw myth, mh tyxon kai xasw thn efkairia na ginw anthropos oxi tpt allo...

Δημοσ.

το περί ορέξεως κολοκυθόπιττα?

και κυρίως αυτό που υπόθηκε ότι πολύ απλά θέλουν να ξεσκάσουν λίγο, να διασκαδάσουν και να ξεχαστούν χωρίς να πήξουν το κεφάλι τους στην κουλτούρα για 2 ώρες...

μην ξεχνάμε ότι και οι κριτικοί άνθρωποι είναι και έχουν και αυτοί γούστα (και παντελόνι φυσικά για να πάρουν το κατιτίς για την ταινία που "πρέπει" να πουλήσει)

είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε τον κριτή που μας εκφράζει.... και όχι την μάζα που και καθοδηγούμενη είναι και άμουση

Δημοσ.
μην ξεχνάμε ότι και οι κριτικοί άνθρωποι είναι και έχουν και αυτοί γούστα (και παντελόνι φυσικά για να πάρουν το κατιτίς για την ταινία που "πρέπει" να πουλήσει)

Auto partw pisw amesws.H toulaxiston tonise oti auto einai i exairesi.An den xereis min vgaineis kai katigoreis se styl "oi politikoi ta pernoun","oi diaithtes ta pernoun" ktl.Sto finale oi tainies tou Bay pou sinithws prepei na poulisoun giati exoun megalo badget pernoun asximes kritikes enw tou Kiarostami kales.Ektos an thewreis oti to Iran einai pisw apo tin diaplokh kritikwn-paragwgwn tainiwn

Δημοσ.

Ειμαι σε αυτο το φορουμ μήνες...Διαβάζω αρκετά από τα μυνήματα και εχω ανταλλαξει κιόλας μερικά με κάποιους απο εδώ μέσα...

Υπάρχει καλή διάθεση?Δεν είμαι γνωστης τεχνικών θεμάτων και πολλές φορές ρωτάω που πως και γιατί ....Εχω στείλει σε epote & dim μύνημα για να με βοηθήσουν σε διάφορες ερωτήσεις....

Κριτική σε ταινίες? Ελληνικές? Τι κάνετε για να μην ζείτε στο ματριχ? Ξέρετε ποσοι δεν ξέρουν το insomnia?Θέλετε να το μάθουν? Εχετε προσπαθήσει να δειτε πως γίνεται μια ταινία εκτος κυκλωμάτων παραγωγής? και οχι απο "Μεγάλα" Ονόματα?

Ωχ Αδελφέ?

Ο διάλογος έχει και διαφωνίες...

Ομως εχω την αίσθηση οτι μπορείτε να δημιουργήσετε....

Στο χέρι σας ειναι....Εχετε και κάποιες γνώσεις παραπάνω...Θέλετε? η απλά μπλα μπλα .... Προτάσεις....

Ο κύβος ερρίφθη...

Δημοσ.
Mporei na exw ta mesa... kai th dynatothta... alla den thisiazw to xrono mou na dw mia tetoia tainia, kai den exw diamorfosei kanenos eidous psixologikh amyna arnhshs, 'h kanenan allo tetoio "sic" oro poy ypodwlhnei tpt gia mena...

den VARIEMAI na to paw parapera... apla den perimenw apo mia tainia na mou dwsei afto to erethisma!

καλε ναι αππαπαπαπα, να απασχολησεις το μυαλουδακι σου με αυτες τις ανουσιες βαρετες "sic" βλακειες, μαυρη οχια να φαει τον nobel και κατσαριδες τον lenin. Αυτα ειναι για τους αλλους τους υποκριτες του βλακες που διαβαζουν "πουστοποιηματα" και φορανε τα εσωρουχα της μανας τους

ακου εκει αρνηση, εσυ, τσκ τσκ τσκ

α ναι να μη ξεχασω

λολ

Δημοσ.

Ομολογώ ότι δεν έκατσα να διαβάσω όλο το topic, το κύριο θέμα όμως νομίζω ότι το έλαβα, έχει άλλωστε ξανασυζητηθεί.

Το κύριο πρόβλημα είναι η αντιμετώπιση του κινηματογράφου ως μη τέχνη. Ο κινηματογράφος ανήκει στις τέχνες, μια αλήθεια που έχει παρεξηγηθεί... από όλους μας. Προτιμούμε να πηγαίνουμε στην αίθουσα για να περνάμε την ώρα μας και να διασκεδάζουμε βλέποντας εύκολα θεάματα και αγνοώντας την καλλιτεχνική αξία που μπορεί να προσφέρει αυτό το εκπληκτικό μέσο. Θέλουμε κάτι που απλά θα μας κάνει να νιώσουμε ωραία για τον εαυτό μας, να αυτο-ικανοποιηθούμε, αντί να προβληματιστούμε.

Οι πρόγονοί μας γέννησαν το θέατρο. Είμαστε περήφανοι για αυτούς. Κι όμως καθόλου δεν τους μοιάζουμε. Γιατί αυτοί είχαν βρει την πεμπτουσία του δράματος. Μπροστά από την σκηνή τα κλασικά δράματα μας αποκάλυπταν τις αιτίες και τις συνέπειες μιας "πράξης". Η "πράξη" έμενε πίσω από την σκηνή, ήταν αντικείμενο αφήγησης. Το σκηνικό της παράστασης (τουλάχιστον πριν τους ελληνιστικούς χρόνους) ήταν λιτό και σχεδόν ανύπαρκτο. Η αρχαία δραματουργία βασιζόταν στην φαντασία του θεατή, η οποία θα έπλαθε το όλο σκηνικό της δράσης από μόνη της. Η έλλειψη σκηνικών βέβαια από μια άποψη δικαιολογείται από τον θρησκευτικό χαρακτήρα των παραστάσεων, αυτό όμως που έχει σημασία είναι τα έργα έχουν μείνει αριστουργήματα μέχρι σήμερα ακριβώς λόγω του περιεχομένου τους.

Έτσι κι εγώ όταν βλέπω μια ταινία προσπαθώ να καταλάβω το περιεχόμενό της. Μπορεί κάποιο έργο να μην μου αρέσει ή να μου φαίνεται πολύ αργό για τα γούστα μου, δεν μπορώ όμως να το απορρίψω ή να μην το σεβαστώ όταν αυτό έχει ένα ορθό περιεχόμενο, ένα νόημα, κάτι να πει.

Το αντίστοιχο ισχύει και με ένα έργο το οποίο δεν έχει κάτι ορθό να πει, παρά προωθεί λανθασμένα πρότυπα με βιτρίνα το θέαμα. Και θυμίζω εδώ ότι το θέαμα αναπτύχθηκε στην αρχαία Ρώμη. Μια αυτοκρατορία που καταστράφηκε εξαιτίας της ίδιας της της παρακμής.

Πιστεύω ότι ο κινηματογράφος είναι μια τέχνη που πολλές φορές πρέπει πρώτα να κατανοηθεί ως προς τον σκοπό του ακόμα και αν αυτός δεν είναι φανερός, και όχι να δουλεύει μόνο με τα ερεθίσματα. Τι εννοώ με αυτό: Εάν δεν ίσχυε το προηγούμενο θα έπρεπε να μην υπάρχει για παράδειγμα το «Χωρίς Ανάσα» του Γκοντάρ. Όταν πρωτοείδα την συγκεκριμένη ταινία, μόλις τελείωσε είπα μέσα μου τι πράμα ασυνάρτητο ήταν αυτό που είδα. Είναι πραγματικά μια ταινία χωρίς υπόθεση σχεδόν. Κάνοντας όμως λίγη υπομονή, και ακούγοντας την συζήτηση για την εποχή της δημιουργίας της και τις συνθήκες στις οποίες έγινε, κατάλαβα γιατί για πολλούς θεωρείται ως η αρχή ενός νέου κινήματος, του γαλλικού «Νέου Κύματος». Και ότι αυτοί οι άνθρωποι που την έκαναν είχαν πραγματικά πολύ θάρρος αλλά και απελπισία βλέποντας την τέχνη τους να μαστίζεται από μια κενότητα άνευ προηγουμένου.

Αυτό πιστεύω πρέπει να είναι το σκεπτικό ενός ανθρώπου που πάει να δει μια ταινία. Θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό είναι ένα αντικείμενο για το οποίο κάποιοι άνθρωποι έχουν χύσει αίμα, έχουν δεχτεί την εξορία από την ίδια τους τη χώρα. Είναι η πιο εξελιγμένη μορφή τέχνης, που δένει όλες τις άλλες σχεδόν μαζί και συγχρόνως γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης των πλουσίων (εταιριών) με σκοπό το κέρδος είτε για να προωθήσουν λανθασμένα πρότυπα που τους ωφελούν.

Στα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τη μέση του 20ου κάποιοι άνθρωποι που είχαν αφιερώσει τα πάντα στο θέατρο, απελπισμένοι από την κατάντια στην οποία είχε πέσει εξαιτίας των εμπορικών θεάτρων, έκαναν μια αποφασιστική κίνηση για να σώσουν την αξιοπρέπεια μιας από τις αρχαιότερες ανάγκες/δραστηριότητες του ανθρώπου - της μιμητικής τέχνης. Ίδρυσαν τα δικά τους θέατρα τα οποία σκοπό δεν είχαν το κέρδος από το αφελές κοινό, αλλά την μετά βίας συντήρησή τους. Ορισμένοι από αυτούς, όπως ο Σαρλ Ντυλλέν, ο Στανισλάφσκι και ο Κάρολος Κουν τα ονόμασαν «Θέατρα Τέχνης». Ένας όρος που αυτοαναιρείται όπως παραδέχονται, μιας και το θέατρο είναι εξ’ ορισμού τέχνη. Ο κινηματογράφος είναι ένα καινούριο είδος τέχνης. Με βάση την εξέλιξή του, δεν θεωρώ απίθανο να συμβούν παρόμοια γεγονότα και σε αυτόν!

Δημοσ.

Μόνο μια κατάθεση προσωπικής εμπειρίας.

Βλέποντας το Rocky Horror Picture Show στη "Δεξαμενη", μια "παλαβή" άρχισε να πετάει ρύζι στην αρχή, να βρίζει τον αφηγητή και να έχει και νεροπίστολο το οποίο χρησιμοποιούσε στις σκηνές της βροχής...

Και όπως είναι φυσικό την έβρισαν!

Ποιός από τις δύο τις πλευρές ξέρει τι του γίνεται?????

Εγώ πάντως δεν ήξερα και το διασκέδασα πολύ, σε βαθμό να συμμετέχω με την παρέα μου στις σκηνές με το βρίσιμο... Μας έβρισαν και εμάς...

Αργότερα έμαθα ότι έτσι πρέπει να κάνεις να είσαι ψαγμένος...

Ποιός από όλους είχε δίκιο τελικά?

Στον κινηματογράφο πας τόσο για να απολαύσεις μια ταινία αριστούργημα όσο και για να περάσεις ευχάριστα. Το τι βλέπει ο καθένας καλό ή κακό είναι δικό του θέμα και δεν υπάρχουν κλισέ. Τώρα για τους κριτικούς, αν θες ακούς κάποιον αν δεν θες βλέπεις την ταινία και βγάζεις αποτέλεσμα μόνος/η σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...