Προς το περιεχόμενο

Ελληνες θεατες

epote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο (για όσους δεν βγαίνουν από το σπίτι τους ή δεν έχουν καθρέφτη σε αυτό) ότι ο μέσος Έλληνας είναι ΖΩΟ. Which would be fine αν δεν ήταν ζώο με complex.

Και ίσως τότε να έχει περισσότερη σημασία η έννοια μιας λέξης από την ορθογραφία της avenger' date=' και η ευγένεια μιας διόρθωσης να είναι το ταπεινότερο δείγμα μιας αξιοπρεπούς σειράς επιλογών.

Μισάνθρωπος Lucifer, out.[/quote']

Πρώτον,δεν έχω κάνει ακόμα το ταξίδι στην Καζαμπλάνκα.Όταν μαζέψω τα λεφτά για την εγχείρηση τότε θα σε ειδοποιήσω.Προς το παρόν παραμένω άντρας.(μου άλλαξες και το φύλλο συν τις άλλοις).Το προσπερνάμε αυτό,τυπογραφικό λάθος κλπ).

Τώρα υπάρχει αυτό που ονομάζεις ως μέσος Έλληνας?Τι είναι τέλος πάντως αυτή η κατηγορία Έλληνα την οποία εσύ μάλιστα χρησιμοποιώντας και την επιστήμη της στατιστικής αποδεικνύεις πως είναι "ζώο"?Δηλ πήρες το δείγμα σου,έκανες και την έρευνα και έβγαλες συμπέρασμα?Αυτή η ισοπέδωση όλων δεν με βρίσκει σύμφωνο.Επειδή ένας έφηβος σήμερα μπορεί να πετάξει μια μπαρούφα μέσα σε μια αίθουσα ίσως για να το παίξει έξυπνος,αυτό σημαίνει πως έχει στιγματιστεί για όλη του τη ζωή.?Αυτό αποκλείει αύριο μεθαύριο το ίδιο παιδί να γίνει ένας π.χ διακεκριμένος επιστήμονας?Η μια κοπελίτσα αν συγκινήθηκε απο τον Τιτανικό πάει να πει πως είναι ζώο?Δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα.Γιατί αυτό το μίσος για τους έφηβους?Λες και δεν υπήρξαμε όλοι,λες και δεν κάναμε χαζομάρες σε αυτή την ηλικία..δηλ τι περιμένετε απο τους σημερινούς έφηβους,να διαβάζουν Κούντερα και να πηγαίνουν να δουν μόνο γαλλικές και κινέζικες ταινίες?Με το σύστημα που χρησιμοποιεί το ελληνικό κράτος για την εκπαίδευση τους και τα ασφυκτικά του κριτήρια για να εισαχθεί κάποιος στην πολυπόθητη τριτοβάθμια,που καιρός για αυτά τα παιδιά να ανοίξουν ένα εξωσχολικό βιβλίο,και περισσότερο απο ποια πηγή να μάθουν για μεγάλους συγγραφείς?Όταν στο σχολείο το πολύ να διδαχθούν κάποιους Έλληνες συγγραφείς και αυτούς μέσα απο το βαρετό μάθημα των κειμένων νεοελληνικής λογοτεχνίας?(αν υπάρχει ακόμα βέβαια).Αυτό δεν σημαίνει πως τα παιδιά αυτά αν αργότερα αποκτήσουν μια καλύτερη μόρφωση και ξεφύγουν απο το προβληματικό ελληνικό σχολείο δεν θα βελτιωθούν ως άνθρωποι.Η πως δεν θα ανοίξουν τα μάτια τους.Έλεος πια με τις "παλιές καλές εποχές" όπου όλα ήταν καλύτερα ενώ τώρα όλα πάνε κατα διαόλου.

Και συγγνώμη κιόλας αλλά το dogville είναι η απωθέωση του δήθεν,απο έναν σκηνοθέτη που γράφει για την Αμερική χωρίς και να υπερηφανεύεται κιόλας να έχει ταξιδέψει μια φορά εκεί.Και αν σέρνουμε στους Αμερικανούς τα μύρια όσα,τι να πούμε όταν στην Ευρώπη τα τελευταία 60 χρόνια τα περάσαμε βγάζοντας ο ένας το μάτι του άλλου?

Όπως ήταν αναμενόμενο η συζήτηση εκτραχύνθηκε,ποιός ξέρει που θα καταλήξουμε,τουλάχιστον δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επίπεδο ύβρεων(αν και epote η απειλή για ban δεν είναι επιχείρημα).

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πολύ φιλοσοφία έπεσε , τα πράγματα είναι απλά.

Υπάρχουν οι ταινίες, υπάρχει το κοινό.

Από αυτές τις ταινίες ένα πολύ μεγάλο ποσοστό συνοδεύεται από pizza, μπύρες,pop corn και life goes on. Yπάρχουν και ταινίες που προσπαθούν να δώσουν κάτι παραπάνω , να σε κάνουν να προβληματιστείς, να σκεφτείς , να το συζητήσεις ακόμα και να συγκρίνεις με τις καταστάσεις γύρω σου είτε μέσα από τις "παραξενιές" κάθε σκηνοθέτη είτε από τον τρόπο που γυρίστηκε. Υπάρχουν άτομα που καταλαβαίνουν, άλλοι που προσπαθούν να καταλάβουν και δεν μπορούν, άλλοι που τις βλέπουν, δεν καταλαβαίνουν όμως συνεχίζουν να τις βλέπουν, άλλοι που δεν καταλαβαίνουν τίποτα και τέλος αυτοί που θα μπορούσαν να καταλάβουν αλλά δεν θέλουν/δεν ασχολούνται δεν γουστάρουν την όλη φάση και προτιμούν κάτι πιο χαλαρωτικό.

Δυστυχώς οι τελευταίοι είναι η πλειοψηφία και είναι κρίμα γιατί χάνεται αυτό το κάτι που θα μπορούσε να δώσει ο κινηματογράφος σαν μορφή τέχνης και να σε πάει ένα βήμα παραπάνω.

Δημοσ.

Η όλη συζήτηση έχει καταλήξει να μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον Πόντιο που άκουγε στο ραδιόφωνο ότι ένας τρελός στο αντίθετο ρεύμα και σκεφτόταν ο Πόντιος "Μόνο ένας; χιλιάδες τρελοί!"

Δηλαδή χιλιάδες, εκατομμύρια άνθρωποι που προτιμούν να δουν π.χ. τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών από το Lost Highway είναι καταδικασμένοι σε "διαστραμμένη κανονικότητα", ενώ η συντριπτική μειοψηφία των ανθρώπων που βλέπει τις ταινίες επιπέδου, ψυχής και έχουν όλα τα στοιχεία που εξυψώνουν τον άνθρωπο είναι η "ελίτ" της κοινωνίας; Οι εκλεκτοί λίγοι που έχουν απελευθερωθεί, ενώ εμείς τα καημένα προσπαθούμε να ξεχάσουμε τη μιζέρια μας με τα blockbusters; Μήπως αυτοί είναι οι μίζεροι που πηγαίνουν στον κινηματογράφο και βυθίζονται ακόμα βαθύτερα στη μιζέρια τους; Μήπως αυτοί είναι που έχουν την ανάγκη να ξεχωρίζουν γιατί στο σχολείο δεν είχαν φίλους και όλοι τους χλεύαζαν και έχουν την ανάγκη να νιώσουν ανώτεροι, καταδικάζοντας τον κινηματογράφο με τη μορφή που διασκεδάζει άπειρος κόσμος; Δηλαδή εσείς είστε οι μόνοι ελεύθεροι, ενώ όλοι οι άλλοι κοιμούνται και μουδιασμένοι δέχονται οτι τους σερβίρει ο αμερικάνικος κινηματογράφος; Δηλαδή όταν ήμαστε 6-7 χρονών και βλέπαμε ελληνικό κινηματογράφο με έργα που ακόμα και σήμερα κρατούν την αρχική λάμψη και τα βλέπουμε ακόμα και σήμερα, είμαστε ηλίθιοι; Ή μήπως δε θεωρείτε οτι ο Ελ.Κιν/φος είχε απίστευτες στιγμές και μόνο η Έλλη Λαμπέτη ήταν κάτι αξιόλογο; Έχω δει και εγώ πολλές ψαγμένες ταινίες και ανακάλυψα οτι δε με εκφράζει καθόλου το είδος. Δηλαδή επειδή έχω επιλογή, δεν ξέρω να ζω; Πρέπει να βγω από το στενό καλούπι του Hollywood και να μπω στο ακόμα στενότερο των μίζερων σκηνοθετών; Δεν έχω ακούσει ποτέ να πει κάποιος οτι ένας σαν τον Λυντς και την παρέα του, έκανε μια ακατανόητη ταινία, ακόμα και αν δε μπορεί κανείς να την καταλάβει. Αντιθέτως όλοι την βαφτίζουν "εκκεντρική", "πρωτότυπη", "βαθυστόχαστη" αμέσως και σπεύδουν να διατυμπανίσουν σε όλο τον κόσμο, ότι η ονείρωξη ενός dysfunctional director έχει χίλιες δυο εξηγήσεις. Απεναντίας, έχω ακούσει άπειρες φορές οι φαν του Box-office σινεμά, να ονομάζουν το τάδε και το δείνα "blockbuster" μούφες, αηδία, χαζομάρα κτλ ακόμα και αν πρόκειται από σκηνοθέτη που έχει δώσει στο παρελθόν φοβερές περιπέτειες. Αν όντως ήταν άβουλα όντα και τρώγανε οτιδήποτε αμερικανιά τους πετάει ο Γου, θα βλέπανε και το Van Helsing και θα λέγανε και ευχαριστώ! Όμως ακόμα και το "Ζώο" που λέτε, ξέρει να κρίνει. Η μήπως όλοι οι ψαγμένοι σκηνοθέτες είναι αλάνθαστοι και δεν έχουν δώσει ποτέ αψεγάδιαστη ταινία;

Δεν φταις εσύ, γιατί έτσι σε μεγάλωσαν, και έτσι μεγαλώνει το μεγαλύτερο ποσοστό των συνανθρώπων μας. Έτσι θα μεγάλωνα και εγώ και πολλοί άλλοι από τους "διαφορετικούς", όμως κάποια στιγμή λόγω συμπτώσεων ή όπως αλλιώς θέλεις να τις πεις καταφέραμε να κατανοήσουμε την κατάντια αυτής της στασιμότητας.

Αν θέλετε όλοι εσείς να ζείτε στον δικό σας φτιαχτό μικρό παράδεισο σηκώνοντας τείχη απομόνωσης των συναισθημάτων για αληθινή ζωή στο πίσω μέρος του μυαλού σας, δικαίωμά σας. Όταν όμως προσπαθείτε να μας βάλετε και εμάς μέσα στα τείχη της διεστραμμένης "κανονικότητάς" σας θα μας βρείτε αντιμέτωπους όπως τώρα. Κάποιοι σας ακρωτηρίασαν συστηματικά τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την ανάγκη και την αγάπη για την ελεύθερη ζωή…

Εδώ φαίνεται η αποθέωση της σνομπαρίας που τόσο αρνείστε όλοι. Δηλαδή εμείς, οι βλάκες, ζούμε ακόμα στο ΜΑΤΡΙΞ αλλά ευτυχώς κάποιοι έχουν καταφέρει και έχουν ξεφύγει. Δεν έχουμε αισθήματα και φαντασία επειδή δεν έχουμε το ίδιο γούστο με εσάς; Φαντασία εννοείς εσύ να βλέπεις μια ταινία δηλαδή στην οποία δεν μιλάει ΚΑΝΕΝΑΣ για αρκετά λεπτά; Εκεί, βέβαια, πρέπει όντως να έχεις φαντασία αλλιώς δεν την παλεύεις.. (μιλάω για γνωστή ταινία του Ταρκόφσκι που έγινε και ριμέικ). Και εαν εσένα σου προκαλεί περισσότερα αισθήματα να βλέπεις μια σακούλα που την πάιρνει ο αέρας και την ανεβοκατεβάζει, περισσότερο από ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο στον κόσμο, μάλλον πρέπει σιγά σιγά να πηγαίνεις προς τον ψυχίατρο....

Επίσης γιατί πρέπει να δω μια ταινία και έπειτα να ψάχνω μανιωδώς στο internet για τις ερμηνείες τις; Πόσοι από εσάς που είστε φανατικοί υπερμάχοι του σινεφίλ κιν/φου μπορείτε να πείτε ότι έχετε λάβει όλα τα μηνύματα που θέλει να περάσει ο σκηνοθέτης σε μια 'ψαγμένη' ταινία;

Ποιά είναι αυτά τα έργα που λέτε ότι παλιότερα, αν και ψαγμένα, είχαν κόψει ΠΟΛΛΑ εισητήρια; εκτός αν με το να λέτε πολλά, εννοείτε παραπάνω απο τις 2.000 που κόβει ο Αγγελόπουλος με την κάθε υπερπαραγωγη του.

Δημοσ.

pseira:

οι ferrari πρεπει να ειναι του κωλου γιατι εγω δεν βλεπω και καμια στο δρομο ε?

ποσα αντιτυπα εχει πουλησει το "κατω απο τον ισκιο του βουνου" (ελπιζω να ξερεις τι ειναι) και ποσα ο Harry Potter?

Δημοσ.

Re paidia... hremia

re epote dikaiwma sou na diavazeis to "katw apo ton iskio tou vounou" k na vlepeis sto cinema oti thes... DEN se ekrine kaneis mas!

Esy omws kai oi ypoloipoi giati krinete olous emas?

Dld ok...de goustarw ta "psagmena"...kai ti egine? All of a sudden ypovathmizetai to morfotiko/nohtiko mou epipedo, h koultoura mou, h anatrofh mou klp? epeidh de goustarw aftes tis tainies? Gia na sovareftoume!

Alla kai pali ooola afta ta isxyrizetai mia omada atomwn pou sthn telikh DEN ME KSEREI oute emena oute ton kathe allo apo dw mesa, kai to TRAGIKO einai oti katheste k mas xwnete sta sk*ta epeidh etsi sas aresei.

Adiaforw gia opoion me theorei "kapws" epeidh ton ksenise to gegonos oti de mou aresei o a,b,c skinotheths kai h tade tainia. Kanw parea me atoma pou goustaroun na pane sto sinema kai na doun mia efxaristh tainia na perasei h wra, pou den exoun diavasei ta apanta tou karywtakh kai ths polydourh, pou vlepoun thleorash kai akoune radio.

Ti kako kaname?

Δημοσ.
Ti kako kaname?

δεν μαθατε πολλαπλασιασμο! Δεν ειναι "κακο" σε καμια περιπτοση για το ονομα, ειναι θλιβερο ομως νεοι ανθρωποι σε κοινωνιες τοσο πολυσυλεκτικες να ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ (η να επιλεγεται για αυτους) την πνευματικη εκτραχυνση. Δεν ειναι κακο να βλεπεις bruckheimer ΕΙΝΑΙ κακο να βλεπεις ΜΟΝΟ bruckheimer και να νομιζεις οτι η τεχνη ειναι στην πραγματικοτητα ενα μεσο σνομπισμου.

δεν κατηγωρω τη γιαγια μου που δεν ειχε ποτε την επιλογη αλλα πραγματι κατηγωρω εσενα γιατι εχεις τα μεσα, τη δυνατοτητα, το χρονο αλλα εχεις διαμωρφωσει μια ψυχολογικη αμυνα αρνησης που προστατευει το γεγονος οτι απλα ΒΑΡΙΕΣΑΙ να πας λιγο παραπερα. Δεν ειπε κανεις να γινεις σκηνοθετης και ποιητης, ουτε εγω ουτε ο crass ουτε κανενας μας αλλωστε δεν μπορει να πει οτι εχει κατανοηση περα ως περα τη τεχνη και ολες τις παρυφες και προεκτασεις της, αλλα ρε πουστη κανουμε μια προσπαθεια, σεβομαστε αν μι τι αλλο το γεγονος οτι ο ριτσος παιθανε χωρις νεφρα οτι ο φαιρεος σαπισε στη φυλακη, οτι ο ντιτερο εφαγε τη ζωη του για να κανουν την ανθρωποτητα λιγο καλυτερη.

αν η αδιαφορια σου δεν ειναι προσβλητικη πραγματικα δεν ξερω τι ειναι. Δεν με απασχολει το να μη σου αρεσει ο ριτσος με τρομαζει το οτι δεν εχεις διαβασει ποτε ριτσο αλλα τον λες υποκριτη και ελιτιστα!

Επίσης γιατί πρέπει να δω μια ταινία και έπειτα να ψάχνω μανιωδώς στο internet για τις ερμηνείες τις; Πόσοι από εσάς που είστε φανατικοί υπερμάχοι του σινεφίλ κιν/φου μπορείτε να πείτε ότι έχετε λάβει όλα τα μηνύματα που θέλει να περάσει ο σκηνοθέτης σε μια 'ψαγμένη' ταινία;

ΝΟΙΩΣΤΗΝ, μην προσπαθεις να καταλαβεις, απλα αισθανσου! Μην ψαχνεις ανθρωπομωρφισμους σε ενα πινακα του καντινσκι, δεν ειναι αυτος ο σκοπος του. Τερψου στην αισθητικη συμετρια, το χρωματικο συντονισμο ΨΑΞΕ στο μυαλο σου και βρες ΓΙΑΤΙ τρεις κυκλοι και δυο τριγωνα σε κανουν λυπασαι η να χαιρεσαι! ΕΚΕΙ ειναι η μαγεια της τεχνης οχι στο προσπαθεις να δεις ανθρωπακια η να καταλαβεις τι ηταν ο μπλε κυβος!

Δημοσ.

O Crass έγραψε: “Paddy λυπάμαι πολύ για σένα και για όσους βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με σένα…”

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή αυτή η δύναμη που έχει κάποιος να «καταλαβαίνει» τον άλλον μέσα από δύο του post. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι να σε λυπούνται κιόλας. Ανακουφίστηκα βέβαια όταν είδα ότι δεν φταίω εγώ για αυτό που είμαι, γιατί με το πρώτο πέρασμα που έκανα στο reply του Crass ήταν να πάω να τα βάλω με τους γονείς μου. Τελικά όμως κατάλαβα. Ο φίλος μου δεν μου άφησε περιθώρια αμφιβολίας: Ο υπεύθυνος είναι το σύστημα και η κοινωνία για αυτό που είμαι. Καμία σημασία βέβαια δεν έχει το γεγονός ότι δεν με γνωρίζει προσωπικά, δεν ξέρει πως μεγάλωσα και που. Κατάλαβε από το post μου ότι ανήκω σε «αυτούς», στα «ζώα» στην μάζα που νοιώθει ότι τον πνίγει τριγύρω του.

Προκαλώ όλους σας να διαβάσετε τα μηνύματα που έχουν γραφτεί σε αυτό το forum ξανά. Είναι προφανές ότι υπάρχουν δύο στρατόπεδα. Θα ήθελα όλοι να σκεφτείτε ποιος θίγει ποιον με τις κουβέντες του.

…Έχω λοιπόν μια φίλη η οποία είναι πολύ εύπορη. Κυκλοφορεί με cabrio πηγαίνει αποκλειστικά σε θέατρα και παρακολουθεί μόνο ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Η αδερφή της και οι γονείς της το ίδιο (από αυτούς άλλωστε ξεσήκωσε τις συνήθειες της). Πριν από κάποια χρόνια με είχε καλέσει στο εξοχικό της στην Αίγινα, όπου έχει ένα τεράστιο κτήμα με μια τεράστια πισίνα για να γιορτάσουμε εγώ και καμιά εικοσαριά φίλοι της τα γενέθλιά της. Οι φίλοι της ως επί το πλείστον ασπάζονται τις ίδιες ιδέες και κουλτούρα με εκείνη. Έμεινα εκεί δυο μέρες και έφυγα τρέχοντας. Εκτός από κριτική στις ταινίες που αναφέρθηκαν άκουσα (και συμμετείχα) σε πολλές άλλες συζητήσεις επιπέδου όπως το «πως έχει παραγίνει η κατάσταση με τους ζητιάνους», «γιατί τα jeans είναι το ένδυμα των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων», «ποια είναι καλή κομμώτρια που έρχεται στα σπίτια στην περιοχή της Πολιτείας», και –το hit- «ο γκόμενος μου είναι ωραίος, αλλά άξεστος, δεν μου ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου». Η αποθέωση ήρθε το βράδυ όπου η μάνα της (που ΔΕΝ έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή της και απολαμβάνει τα λεφτά του άντρα της) είχε βγει μισομεθυσμένη και χόρευε με εμάς «τους νεαρούς» όπως έλεγε χαζογελώντας και λέγοντας ηλίθια αστεία.

Το γεγονός που περιγράφω είναι πέρα για πέρα αληθινό και μετά από τόσα χρόνια το ξαναθυμήθηκα γιατί μια από τις πρώτες συζητήσεις ήταν «τι καλό παίζει στο Village αυτό τον καιρό» και πως «το Village βάζει ταινίες για τον ‘λαό’». Σε καμία περίπτωση δεν πάω να κάνω κάποιον αστείο παραλληλισμό ότι όσοι βλέπουν κουλτούρα είναι έτσι, απλά είναι μια προσωπική εμπειρία που σκέφτηκα ότι αξίζει να καταθέσω.

Υπάρχουν άπειρες απαντήσεις σε σκληρό τόνο που μπορούν να δοθούν στα όσα γράφτηκαν από τους διάφορους εδώ μέσα. Ξεκινούν από την γκάμα της εύλογης απορίας: «Μα αν ρε φίλε έχεις διαβάσει τόση ποίηση όση υπαινίσσεσαι ότι έχεις διαβάσει, τι διάολο δεν θα είχες μάθει και λίγη ορθογραφία???» προχωράνε σε πιο φιλοσοφημένες απορίες: «Χμ, ο Lucifer είπε λίγο-πολύ ότι ο μέσος Έλληνας, ήτοι κανένα 70% είναι ζώα. Λογικά αυτός θα πρέπει να θεωρεί ότι δεν ανήκει εκεί. Αν λοιπόν αυτός που δεν είναι ζώο εκφράζεται στο forum με λέξεις του στυλ (που ΚΑΝΕΙΣ άλλος δεν χρησιμοποίησε, ούτε καν ο epote που άρχισε το θέμα) ‘Χμ μαλάκα, κοίτα πόσος κόσμος το παίζει σινεφίλ για μούρη, χέσε μέσα.’ , εμείς ΠΩΣ πρέπει να εκφραστούμε?» Τέλος, έχουμε τις φιλοσοφημένες απορίες: «Ο Lucifer κλείνει με ειρωνικό (?) ‘Μισάνθρωπος Lucifer, out.’ Κατά πόσο ειρωνεύεται? Σε μια φάση ανάγκης θα μπορούσα να στηριχτώ πάνω του? Μου μοιάζει σαν κάποιον που ενδιαφέρεται να προωθήσει την ανθρωπότητα και να εξυψώσει την ψυχή από αυτή τη δήλωσή του?»

Όλες αυτές οι απορίες υπήρχαν από την αρχή στο μυαλό μου. Για να μην γίνει όμως πόλεμος προτίμησα να το ρίξω στην πλάκα και ως αποτέλεσμα.. ένας ΠΑΝΤΕΛΩΣ άγνωστος με λυπάται τώρα. Και ο καυγάς καλά κρατεί. Για να τελειώνουμε λοιπόν: Δεν μου αρέσει το fame story. Διαφωνώ τις περισσότερες φορές με τις κριτικές που παίρνουν διάφορα έργα από το Αθηνόραμα. Διαφωνώ πάντα με τους κριτικούς του περιοδικού Σινεμά καθώς και με τους περισσότερους «κριτικούς». Έχω πίστη στους ανθρώπους και σέβομαι στο έπακρο αυτά που έχουν να πουν. Δεν μου αρέσει να φιμώνεται κανείς. Διαφωνώ με τα “ban” (αν και αυτό το είπε αστειευόμενος) και με τα locked topics, σέβομαι όμως ότι στο forum είμαι φιλοξενούμενος και παίζω με τους κανόνες του ιδιοκτήτη. Όταν το «παμ’ πλατεία» έγινε σύνθημα και ξεσηκώθηκαν οι υπερμαχοι του σωστού λόγου ότι καταστρέφουμε τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας εγώ έλεγα ότι η γλώσσα είναι ένα ζωντανό πράγμα που δεν ελέγχεται από το βιβλίο της γραμματικής αλλά από τον ίδιο τον λαό που την χρησιμοποιεί και ότι αν ο λαός έχει ανάγκη να εκφραστεί έτσι τότε ας το κάνει. Αν ο λαός νοιώθει ότι χρειάζεται trash περιοδικά και ταινίες και reality ας τα έχει. Ποτέ μου δεν τα διαβάζω, ποτέ μου δεν τα βλέπω. Αλλά ποτέ δεν θα βγω δημόσια να πω ότι είναι trash ο λαός ακόμα και το πιστέψω. Γιατί υπάρχει κάτι που το λένε σεβασμό, τακτ αν θέλετε. Γιατί αν θέλω να αλλάξω αυτή την κατάσταση θα πρέπει να το ξεκινήσω από την οικογένειά μου (όταν θα έχω) και τον στενό μου κύκλο. Τον ΦΙΛΙΚΟ μου κύκλο. Δεν θα βγω στην πλατεία να κάνω κήρυγμα για να μαζέψω οπαδούς και να τους κάνω να αισθανθούν άσχημα για αυτό που είναι και σίγουρα δεν θα βγω σε ένα forum να πω ότι όλοι είναι ζώα, ότι τους λυπάμαι αλλά –δεν πειράζει- γιατί δεν φταίνε αυτοί. Κύριοι, αν οι ψυχές σας έχουν φτάσει ένα βαθμό εξύψωσης μέσω αυτών που ακούτε και βλέπετε και αν η εξύψωση αυτή σας δίνει το δικαίωμα να μιλάτε έτσι, τότε προτιμώ να κρατήσω τη δική μου εδώ κάτω, χαμηλά με τους υπόλοιπους όμοιους μου.

Τέλος, μια ιδέα: Αν τόσο πολύ θέλει κάποιος να «μας βοηθήσει», γιατί δεν κάνει το εξής απλό: «Φιλαράκια, εδώ είναι μια λίστα από ταινίες/βιβλία/ακούσματα που πιστεύω ότι αξίζουν! Ρίξτε τους μια ματιά, εμένα προσωπικά με βοήθησαν πολύ να διαμορφώσω τον χαρακτήρα μου, και αν θέλετε τα συζητάμε και μετά!» Μα το Θεό, θα τα διάβαζα. Τελικά εκτός από μόρφωση, θέλει και τρόπο το πράγμα. Δεν θέλουμε «σωτήρες» εδώ μέσα και σίγουρα δεν θέλουμε κανέναν κατήγορο (ακούς epote??). ΦΙΛΟΥΣ και συναδέλφους ψάχνουμε για κουβεντούλα. Έτσι απλά…

ΥΓ1: Έχοντας πει όλα τα παραπάνω, και νοιώθοντας προσωπικά θιγμένος (και …κατηγορημένος) που με λυπούνται, έχω την υποχρέωση να πω ότι τα λόγια του Crass για εμένα κατατάσσονται στην κατηγορία «λόγια του ass» και παύω να ασχολούμαι πλέον.

ΥΓ2: Το ίδιο εκείνο βράδυ δεν μου κολλούσε ύπνος. Σηκώθηκα λοιπόν να κάνω μια βόλτα στο κτήμα να ηρεμήσω. Και εκεί, δίπλα από την υπέροχη πισίνα, στις 4 το πρωί ήταν η μητέρα της με την μεταξωτή νυχτικιά και ξερνούσε….

Καλή συνέχεια όλοι ! ;)

Δημοσ.

οι ferrari πρεπει να ειναι του κωλου γιατι εγω δεν βλεπω και καμια στο δρομο ε?

Και κάρα με άλογα υπάρχουν ακόμα λιγότερα... Μπορεί να είναι ρομαντικά αλλά μέχρι εκεί η αξία τους. Εσύ γιατί κατατάσεις τον εαυτό σου στις φεράρι;

φιλικα

ενα ποταπό Yugo

Δημοσ.

Re epote... me ksereis?

Exoume dei o enas post tou allou...exoume pei kai 2 kouventes sto msn

diamorfoneis apopsh gia to atomo mou kai me kathgoreis k olas? :P

peritto na sou pw oti exw gamithei sto gelio...

Δημοσ.

Iparxoun pollon eidon tainies pou apeutheinontai sti maza tou koinou. To ti epilegei na dei o kathenas autos kserei giati to vlepei. Alla auto se kamia periptosi den dinei to dikaioma ston allo na ton krinei kai poli perissotero na vgalei simperasmata gia ton xaraktira tou. I koultoura einai kalo pragma alla polles fores einai kourastiki kai katathliptiki. Vazei to mialo se skepsi kai afinei polla minimata kai erotimatika. Ego prosopika DEN THELO minimata kai erotimatika oute senario me vathos. Thelo otan vlepo mia tainia na entiposiazomai me ta effe, na ksekourazomai me tin apli ploki kai na pernao euxarista tin ora mou, giati eimai para poli fortomenos apo tin piesi tis douleias kai tis meras gia na piezomai akomi perissotero. Vevaia auto den einai apolito kapoia stigmi tha do kai ena ergo pou den kolaei sto boxoffice. Omos den simainei oti epeidi exo tis protimiseis oti den exo tin ikanotita na katanoiso mia psagmeni tainia kai na anagnoriso tin aksia tis. Oute noiotho meionektika se sxesi me kapoion pou vlepei mono koultoura. Ego kerdizo kapou allou, autos xanei kapou allou. Einai thema epilogon. Oles oi alles theories einai aplo complex kai mikrotites. :)

Δημοσ.
Και κάρα με άλογα υπάρχουν ακόμα λιγότερα... Μπορεί να είναι ρομαντικά αλλά μέχρι εκεί η αξία τους. Εσύ γιατί κατατάσεις τον εαυτό σου στις φεράρι;

δεν κατατασω τον εαυτο μου πουθενα, ΕΣΥ ειπες οτι φυσιολογικο η αναμενομενο, η ορθο η οτιδηποτε ειναι αυτο που κανει η πλειοψηφια (πχ το να ψηφησει τον bush) και εφερα ενα αντιπαραδειγμα.

Δεν θέλουμε «σωτήρες» εδώ μέσα και σίγουρα δεν θέλουμε κανέναν κατήγορο (ακούς epote??)

που και με ποιον τροπο σε κατηγορησα?

το ερωτημα ειναι ενα, αρνησε το γεγονος οτι η κατ επιλογην αμορφωσια ειναι "κακο"?

Re epote... me ksereis?

Exoume dei o enas post tou allou...exoume pei kai 2 kouventes sto msn

diamorfoneis apopsh gia to atomo mou kai me kathgoreis k olas? :P

peritto na sou pw oti exw gamithei sto gelio...

συγνωμη, εσυ δεν ειπες

ld ok...de goustarw ta "psagmena"...kai ti egine?

oute emena oute ton kathe allo apo dw mesa, kai to TRAGIKO einai oti katheste k mas xwnete sta sk*ta epeidh etsi sas aresei.

Adiaforw gia opoion me theorei "kapws" epeidh ton ksenise to gegonos oti de mou aresei o a,b,c skinotheths kai h tade tainia. Kanw parea me atoma pou goustaroun na pane sto sinema kai na doun mia efxaristh tainia na perasei h wra, pou den exoun diavasei ta apanta tou karywtakh kai ths polydourh, pou vlepoun thleorash kai akoune radio.

εγω απαντησα βασιζομενος στα ΔΙΚΑ ΣΟΥ λογια

Δημοσ.

Ο epote ρωτάει: «που και με ποιον τρόπο σε κατηγόρησα?»

Επίσης ο epote, δύο post πιο πάνω έγραψε: «δεν κατηγωρω τη γιαγια μου που δεν ειχε ποτε την επιλογη αλλα πραγματι κατηγωρω εσενα γιατι εχεις τα μεσα…,»

Εδώ ένοιωσα ότι με κατηγόρησες…

O epote ρωτάει μετά: «αρνησε το γεγονος οτι η κατ επιλογην αμορφωσια ειναι "κακο"?»

Epote δεν ξέρω αν παρεξηγήθηκα με όσα είπα. Οι απόψεις μου δεν απέχουν πολύ από τις δικές σου. Το παράδειγμα με τον Bush ήταν απίστευτα εύστοχο πχ! Εκείνο που με ενόχλησε ήταν ο τρόπος που ειπώθηκαν μερικά πράγματα και η τροπή που πήρε η κουβέντα. Η κατʼ επιλογή αμορφωσιά είναι κακό για εμένα και εσένα. Επίσης για εμένα –που ΔΕΝ με ξέρεις- μπορεί να είναι «κακό» η πίστη στο Θεό, η το να είναι κανείς οπαδός μιας συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής ομάδας (ακόμα χειρότερα: Οποιασδήποτε ομάδας). Τα ίδια πράγματα που εγώ θεωρώ «κακά» μπορεί για εσένα να αποτελούν τις κατευθυντήριες γραμμές της ζωής σου. Ποιος είμαι εγώ για να τις κρίνω ρε epote? Άλλο το να γίνει μια εποικοδομητική κουβέντα χωρίς υπερβολικές εκφράσεις, και άλλο να πω ότι «είναι ζώα όσοι πιστεύουν το τάδε».

Δεν θα πάω σε χαμηλά επιχειρήματα του στυλ «Αν μορφωθούν όλοι ποιοι θα μαζεύουν τα σκουπίδια» κλπ. (Ας μην ξεχνάμε και το συνονόματο μου Παντελή στο ʽΕφάπαξʼ). Θα σου πω απλά ότι το επίπεδο της μόρφωσης δεν έχει να κάνει με τις ταινίες ή τα βιβλία –όχι αποκλειστικά τουλάχιστον-. Μόρφωση είναι και οι καλοί τρόποι, και ο τρόπος έκφρασης αν θέλεις ακόμα και ο τρόπος αντιμετώπισης μιας αντίθετης άποψης είναι θέμα μόρφωσης. Θέλω να πιστεύω ότι ένας ουδέτερος παρατηρητής (κάποιος που δεν έχει postάρει στο thread αυτό δηλαδή) θα μπορέσει διαβάζοντας να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Φιλικά πάντα και χωρίς καμιά διάθεση να προκληθεί περαιτέρω φασαρία…

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος, ο Bush βγήκε με απατεωνιά και οχι με βάση την απόλυτη πλειοψηφία... (Fahrenheit 9/11)

Last post για μένα σε αυτό το thread γιατί κουράστηκα. Κανείς δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη επειδή του το λέει κάποιος άλλος, είτε αυτό είναι λόγω κόμπλεξ, είτε ξεροκεφαλιάς είτε όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε (αυτό ισχύει για όλους εδώ μέσα).

Όταν κάποιος θελήσει να ψάξει το κάτι παραπάνω στον κινηματογράφο, αυτό μπορεί να γίνει και με ποιό εύκολες ταινίες από μερικές επιτηδευμένες, trying-too-hard σημερινές. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να ψάξει λίγο...

Εγώ προσωπικά, τις περισσότερες ταινίες που διαλέγω να δω τις διαλέγω βάσει του ΤΟΠ 250 του imdb.com, ανάλογα με την όρεξη της στιγμής. Εκεί θα δείτε να συνυπάρχουν 'Αρχοντας των Δαχτυλιδιών me Casablanca, Indiana Jones με Dr.Strangelove και Pirates of the Carribean με το Adaptation...

Δημοσ.

Spaw tin siwpi mou-me to topic den tha asxoloumoun dioti fenetai oti zw stin "diktatoria twn ilithiwn"(kai opoios prosvlithei apo auto pou molis egrapsa sigoura kanei gia...Pattakos)-na sxoliasw ena...sxolio gia ton Ellhniko Kinhmatografo: Epeidh to Mega kai o Ant1 mas prizoun me Ellhniko kinhmatografo prepei na ton dextw ws kalo??Plhn twn "aparaithtwn" exairesewn o "Xrysos" Ellhnikos kinhmatografos itan MIA M.... KAI MISH!!KANENA stoixeio kinhmatografikis wrimothtas i sovaris prospathias,panomoiotypes tainies eukolopeptes apousia senariou pou tha stirize tis pithanotata xontrokomenes atakes,apotelousan aplws mia anagaiothta-i etsi nomizan- gia tin kopadopoihsh tou koinou tis epoxis analoges me tis kakws ennoumenes "anages" tou tote kai den vriskw logo na thewrw oti einai Amerikanakia ta Amerikanakia tis propagandas tou Rambo kai "politismenoi" oi metapolemiki Ellines pou trwgane stin mapa kathe mparoufa tis Tzenis Vougiouklaki me titlos "I daskala gia polyvola kai to palikari"

ZHTW loipon oi Fourtounakides kai Vrontakides

p.s. Oloi sas tha pethanete mia mera :)

Δημοσ.

pseira sto imdb psifizei o kathe ilithios,den exei kanena nohma to top345000 tou.To Empire persy ekane to kathieromeno ana 10 xronia dhmopsifisma gia tis 100 kalyteres tainies olwn twn epoxwn.tis 6 prwtes theseis pirane ta 3 LOTR kai ta 3 Star Wars.Mono pou oi anthrwpoi vgikane kai eipane timis: "Auta ta psifisate eseis,oxi emeis,den leme me tin kamia oti auta einai ta kalytera olwn twn epoxwn"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...