Προς το περιεχόμενο

Ελληνες θεατες

epote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια απο τις πολυ αγαπημενες μου ατακες που εχει παντα φοβερη επιτυχια σε παρτυ και κοινωνικες εκδηλωσεις ειναι η: "Ναι μου αρεσει πολυ ο Σφακιανακης. Τον βρισκω πολυ ροκ τυπο!"

Ασχετο? Οχι ακριβως. Η συζητηση που γινεται εδω μου θυμιζει κατι φιλους μου κολλημενα μεταλλα και ροκακια που οτι δεν εχει κιθαρα δεν το ακουνε, και οτι μπορει να καθεται καλα στα αυτια πολλων (πχ Bon Jovi, Scorpions ακομα και Maiden) το σνομπαρουνε. Ειναι οι ιδιοι τυποι που χτυπιοντουσαν μαζι μου στη συναυλια του Βασιλη Παπακωνσταντινου στο φαληρο την δεκαετια του 80 και που μολις απεκτησε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ευρυ κοινο, γυρισαν και τον εφτυσαν λεγοντας τον "Εμπορικο" και οτι "Ξεπουληθηκε".

Το ειδος δεν ειναι δυσκολο να το εντοπισεις, ειναι ολοι αυτοι οι οποιοι κολλανε τοσο πολυ με κατι (και γιατι οχι, το αγαπανε στο τελος) και απαξιωνουν ολα τα υπολοιπα. Επισης το να "ψαξουν" ενα οποιοδηποτε ειδος τεχνης και να κατανοησουν πεντε πραγματα πανω σε αυτο τους φαινεται κατορθωμα και θεωρουν τους εαυτους τους προνομιουχους και υπερανω των υπολοιπων. Επειτα βεβαια τριγυρνανε με τις κεραιες τους σηκωμενες για να αρπαξουν την ευκαιρια να κανουν διαλεξη για το ποσο "εμπορικα" ειναι αυτα που ακουνε/βλεπουν οι γυρω τους, και αμεσως μετα να καταληξουν και σε γενικοτερα συμπερασματα για το επιπεδο στις μερες μας (τσκ τσκ).

Ολα αυτα δεν ειναι σε καμμια περιπτωση κριτικη προς τον συναδελφο epote που ανοιξε το thread, αν και ομολογω οτι το τελευταιο του σχολιο που συνδεει τις κουλτουριαρικες ταινιες με τους..ποιητες που εχουμε διαβασει (ειδικα τον καρυΟτακη) μου δημιουργησε καποια εντονα συναισθηματα αναγουλας. Απλα απεχθανομαι την νοοτροπια οτι καποιος μου "φερνει" τον πολιτισμο στο πιατο, μη παραλειποντας ταυτοχρονα να με επικρινει για τις οποιες επιλογες μου.

Ζουμε στην εποχη της πληροφοριας. Περισσοτερο απο ποτε αλλοτε εχουμε ολοι μας (ειδικα οσοι ειμαστε σε αυτο το forum και στο internet γενικοτερα) τα εφοδια για να κανουμε σωστες και ενημερωμενες επιλογες. Δεν βλεπω λοιπον γιατι μερικοι θελουν ντε και καλα να "διαφωτισουν" και να σπρώξουν τους αλλους προς καποια κατευθυνση. Επισης το πλεον ενοχλητικο σημειο για εμενα ειναι οτι οι "box office" τυποι, δεν δειχνουν να ασχολουνται με τους "κουλτουριαρηδες" ιδιαιτερα. Το πολυ πολυ να τους πεταξουν κανενα οτι βλεπουν "βαρεμενα" εργα. Οι "κουλτουριαρηδες" αντιθετα ακομα και οταν δεν το θελουν, θιγουν τους υπολοιπους με καθε τους φραση (λαμπρο παραδειγμα: " Και όσο για ταινίες που θέλουν και λίγο μυαλό..." στο post απο πανω. Αρα εμενα που δεν μου αρεσει η ταδε ταινια (αποφευγω αναφορες) δεν ειναι ουτε γιατι το σεναριο δεν ειναι του γουστου μου, οι ηθοποιοι δεν παιζουν καλα, η εξελιξη της ειναι απελπιστικααα αααργηηη... οοοχι.. ειναι απλα επειδη ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΜΥΑΛΟ για να την καταλαβω. Ενδιαφερουσα αποψη, θυμιζει αρκετα εκεινο το συνδρομο... "κομπλεξ ανωτερώτητας" δεν το λενε ???

Και για οσους εμειναν με την απορια: Ναι και εγω ροκ ακουω, και ΝΑΙ μου αρεσουν αρκετα τραγουδια του Σφακιανακη :)

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Allo propaideia omws epote... allo texnh...

den mporeis na eksiswneis th xrhsimotita twn vasikwn mathimatikwn sthn kathimerinh zwh m'afth ths texnhs...

An exeis megalwsei alliws px se kapio kallitexniko perivallon, ksereis gallika k piano k genika apo mikros evlepes perierges tainies...diavazes perierga vivlia klp.. tote katalavainw oti einai logiko na mhn exeis idea pou kymainetai o mesos ellhnas, an pali megaloses se mia typikh ellhnikh oikogeneia, tote se vriskw ypervoliko se osa les.

Δημοσ.

den mporeis na eksiswneis th xrhsimotita twn vasikwn mathimatikwn sthn kathimerinh zwh m'afth ths texnhs...

An exeis megalwsei alliws px se kapio kallitexniko perivallon, ksereis gallika k piano k genika apo mikros evlepes perierges tainies...diavazes perierga vivlia klp.. tote katalavainw oti einai logiko na mhn exeis idea pou kymainetai o mesos ellhnas, an pali megaloses se mia typikh ellhnikh oikogeneia, tote se vriskw ypervoliko se osa les.

κανεις μεγαλο λαθος. οι άνθρωποι δεν είναι μόνο οι προϋποθέσεις μιας λειτουργικής ζωής, ξεπεράσαμε αυτό το στάδιο πολύ καιρό είναι ο λόγος για τον οποίο έγινε η γαλλική και η ελληνική επανάσταση και ο λόγος για τον οποίο οι αρχαίοι έλληνες ήταν τόσο θαυμάσιοι. Ο άνθρωπος οφείλει να διαβάζει "περίεργα" βιβλία και να ακούει εξεζητημένη μουσική γιατί είναι ο μόνος τρόπος να ελευθερώσει τη ψυχή του. Οτιδήποτε άλλο και λιμνάζει σε ένα βούρκο μετριότητας και ψεύτικου αυνανισμού των αισθήσεων.

για τον ίδιο λόγο που πρέπει να ξέρουμε ιστορία (παρότι δεν είναι λειτουργική) πρέπει να ξέρουμε και τέχνη. Δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος να μεταφέρω κάτι τόσο πολύπλοκο, αν το καταλαβαίνεις έχει καλός αν όχι σταματάμε εδώ

p.s δεν μεγάλωσα μιλώντας γαλλικά ούτε παίζοντας πιάνο, μεγάλωσα σε ένα σπίτι στο Πειραιά που το χειμώνα έσταζε το ταβάνι, πήγα σχολείο στο δημόσιο σχολείο της γειτονίας μου και έπαιζα μπάλα όπως όλα τα παιδάκια. Ειχα ενδεχομενος τη τυχη να μυηθω περισοτερο απο αλλους στη τεχνη λογο γονεων αλλα αυτο δεν σημαινει οτι η τεχνη δεν ειναι προσβασιμη απο το καθενα αν απλα δειξει λιγη καλη θεληση

Δημοσ.

An exeis megalwsei alliws px se kapio kallitexniko perivallon' date=' ksereis gallika k piano k genika apo mikros evlepes perierges tainies...diavazes perierga vivlia klp.. tote katalavainw oti einai logiko na mhn exeis idea pou kymainetai o mesos ellhnas, an pali megaloses se mia typikh ellhnikh oikogeneia, tote se vriskw ypervoliko se osa les.[/quote']

Η καλλιτεχνική παιδεία και τα αισθητικά κριτήρια είναι κάτι το πολύ σημαντικό, άσχετα αν στην σημερινή κοινωνία τα έχουμε υποβαθμίσει και θεωρούμε ως σπουδαιότερο ιδανικό το χρήμα ή την ποδοσφαιρική ομάδα που ανήκουμε.

Και τι σημαίνει άραγε ο όρος "δύσκολο" έργο ?

Οποιοσδήποτε ανθρωπος προσπαθήσει να παρακολουθήσει 5-6 καλά έργα αυτού του είδους θα μπει αμέσως στο νόημα και θα αποκτήσει την κατάλληλη υποδομή.

Δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο όπου όποιος ασχολείται λίγο σοβαρά με την τέχνη να θεωρείται παράξενος ενώ αυτός που μαθαίνει την τέχνη από την Τατιάνα ως φυσιολογικός.

Για να μην παρεξηγηθώ πάντως δεν εννοώ ότι κάθε ταινία μη εμπορική είναι καλή , αλλά θεωρώ ότι είναι υπερβολικό και φασιστικό το να έχει κατακλυστεί η αγορά μόνο από εύκολες και κοινότυπες ταινίες.

Υπάρχουν πολλές "δύσκολες" ταινίες οι οποίες έγιναν εμπορικές στο παρελθόν γιατί το κοινό είχε την κατάλληλη παιδεία την εποχή εκείνη.

Δημοσ.

Δεν το κλειδώνουμε το θέμα να τελειώνει; Όχι τίποτα άλλο, αλλά έχω να δω και το Universal Soldier 3 :P

Δημοσ.

Re paidia... mh to denete kompo oti epeidh den aresoun se merikous kapoies tainies den exoun paideia kai mathainoun ti ginetai ston kosmo apo thn tatiana! Eleos dld... De lew..yparxoun kai aftoi.. alla mh mas vazete olous sto idio kazani... epeidh (sinithws) tha dw me megalyterh efxaristish kapoia xazoamerikania apo mia pio psagmenh tainia afto de me kanei amorfoto,apolitisto klp...

Prospatho na pw aplws oti ta gousta einai prosopikh ypothesh tou kathenos kai DEN exoun na kanoun me ta parapanw! (morfosh, anatrofh, myhsh sthn texnh) kai diatympanizw oti yparxei mia ratsistikh nootropia metaksi olwn aftwn pou asxolountai me pio psagmena pragmata apenanti se olous emas tous "box-office" (an k de mou aresei o xarakthrismos) typous.

Δημοσ.

Epote,To paradeigma sou me ti propaideia einai atopo kai anousio pisteuo.

I upokimenikotita einai upokimenikotita. Den uparxei before and after. Ta gousta mas kai i krisi mas allazoun analogos me tis empiries, ti gnosi mas, to periballon etc. O upokeimenismos pou anafereis esi os prin kai meta, einai dikia sou bathmida kai pos esu antilambanese ta pragmata. Den gnorizeis to background kanenos, i bathmida auti antiprosopeuei esena kai kanenan allon (isos kai autous pou exoun to idio background me esena). Your world is what you say it is, toutestin your sayings is your world. Mporei na min sumbadizei me ton diko mou "kosmo", alla toulaxiston prospatho na controlaro ton eauto mou apo to na bazo se bathmides atoma kai antilipseis.

Den einai oloi idioi re file ti na kanoume? Kapoioi mporie na min theloun na eletheurosoun tin psuxh tous,akoma kapoioi den gnorizoun kan oti exoun psuxh.Kalos i kakos stin shmerini koinonia i psuxh den xoraei stin "eksisosi".

Δημοσ.

βρισκομαι σε διλημα αν μπορεις να το πεις ετσι

απο τη μια χαιρομαι που βγαινω σωστος απο την αλλη....λυπαμαι που βγαινω σωστος!

τα συμπερασματα οπως λεει και chinaski χωρις κανενα οικτο (και πιθανον σκεψη) δικα μας*

*με το μας εννοω αυτη την αποτροπιαστικη μεριδα σνομπατων υποκριτων που ελπιζουν οτι η τεχνη ειναι μαζι με τις επιστιμες η θεωση της ανθρωποτητας

Δημοσ.

τα συμπερασματα οπως λεει και chinaski χωρις κανενα οικτο (και πιθανον σκεψη) δικα μας*

Mporeis na kaneis rephrase se parakalo giati den se katalabeno.

Δημοσ.
κανεις μεγαλο λαθος. οι άνθρωποι δεν είναι μόνο οι προϋποθέσεις μιας λειτουργικής ζωής, ξεπεράσαμε αυτό το στάδιο πολύ καιρό είναι ο λόγος για τον οποίο έγινε η γαλλική και η ελληνική επανάσταση και ο λόγος για τον οποίο οι αρχαίοι έλληνες ήταν τόσο θαυμάσιοι. Ο άνθρωπος οφείλει να διαβάζει "περίεργα" βιβλία και να ακούει εξεζητημένη μουσική γιατί είναι ο μόνος τρόπος να ελευθερώσει τη ψυχή του. Οτιδήποτε άλλο και λιμνάζει σε ένα βούρκο μετριότητας και ψεύτικου αυνανισμού των αισθήσεων.

Ρε epote δεν θα μπορούσε να πει κάποιος πιο ολοκληρωμένα αυτό ακριβώς που πιστεύω και εγώ (και λόγω χρόνου δεν το postαρα). Το εξέφρασες απίστευτα μεστά...Για όσους πιστεύουν ότι η τέχνη, με όποια μορφή και αν είναι αυτή, δεν τον περιβάλλει συνεχώς σε ό,τι κάνει, αλλά είναι κάτι που μπορεί να "κλείσει" σε κάποια σκοτεινή "σινεφίλ" αίθουσα και να το αγνοήσει, ή σε κάποια σκονισμένη γωνιά κάποιου βίντεοκλαμπ, του οποίου επισκέπτεται τον πάγκο με τα νέα blockbuster, ή σε κάποια γκαλλερί που προσπερνά στο κέντρο κάθε φορά που πάει για ψώνια...Μπράβο, κυρίως γιατί δεν παράτησες ένα έτσι και αλλιώς μάταιο θέμα, αλλά απάντησες με τρόπο αφοπλιστικό.

Δημοσ.

Ο Konnak ειπε: "Για όσους πιστεύουν ότι η τέχνη, με όποια μορφή και αν είναι αυτή, δεν τον περιβάλλει συνεχώς σε ό,τι κάνει..."

Απο πολυ μικρος λοιπον μαθαινα οτι με περιβαλλουν πραγματα. Ο Μαθηματικος μας ελεγε οτι οι αριθμοι και οι εξισωσεις ειναι παντου γυρω μας στη ζωη μας. Ο φυσικος ελεγε οτι ολα γυρω μας εξηγουνται και λειτουργουν με τη φυσικη. Ο χημικος μας ελεγε οτι ολα ειναι χημεια. Στη "γλωσσα" μας ελεγαν οτι τα παντα ειναι ο λογος. Ο Θεος ηταν γυρω μου παντου και με αγκαλιαζε συμφωνα με τα Θρησκευτικα. Ο μουσικος ελεγε οτι ολα ειναι μουσικη στη ζωη μας. Η αγαπη των γονιων με ακολουθουσε παντα. Τωρα εμαθα οτι τη ζωη μου την περιβαλλει η τεχνη.

Ελεος. Ασφυκτιω να με περιβαλλουν τοσα πραγματα. Μου αρεσουν τα απλα πραγματα, τα λογικα. Δεν μπορω να με "αφοπλιζουν" μεσα απο ενα forum με ενα post. Πως καταληγει τελικα ενα απλο θεμα γουστου να γινεται ξαφνικα αξια ζωης ??

Do you think it's air you 're breathing ?

Δημοσ.
Πως καταληγει τελικα ενα απλο θεμα γουστου να γινεται ξαφνικα αξια ζωης ??

Όπως μια απλή συνουσία ένας ενήλικος με απορίες σε ένα forum. The butterfly effect.

Όσον αφορά το ζήτημα, πραγματικά, ο epote έχει αυτή την φήμη, αλλά αυτή την φορά την διαψεύδει: ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ?

Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο (για όσους δεν βγαίνουν από το σπίτι τους ή δεν έχουν καθρέφτη σε αυτό) ότι ο μέσος Έλληνας είναι ΖΩΟ. Which would be fine αν δεν ήταν ζώο με complex.

Απλά δείτε τι έγινε, επειδή ο epote είπε πως "Χμ μαλάκα, κοίτα πόσος κόσμος το παίζει σινεφίλ για μούρη, χέσε μέσα...". Αμέσως ξεσπάθωσε ο όχλος υπερασπιζόμενος αυτό που αρνείται πως είναι! Που είναι το λάθος συμπέρασμα όταν οι εισπράξεις του Τ3 είναι μεγαλύτερες από του Dogville, αυτοί που έχουν δει το Mullholland Drive και το κατακρίνουν προσπάθησαν να το κατάλαβουν παραβλέποντας την επιλογή του απλά να το βιώσουν/νιώσουν? Όταν η κάθε γκομενίτσα σου μυξοκλαίγεται επειδή "κρίμα η κοπέλα να καταντήσει έτσι στα ναρκωτικά" για το Requiem 4 A Dream με τον ίδιο τρόπο που μυξοκλαιγόταν επειδή ο DiCaprio πνίγηκε στον Τιτανικό? Αφού η παιδεία διαφαίνεται στις καφετέριες και στην επιχειρηματολογία, στις επιλογές και τις αρνήσεις, με μια ΤΕΤΟΙΑ διαφαινόμενη παιδεία, τι περιμένετε? Να βγάλουν το Fame Story και να προβάλλουν το πορτραίτο του Dorian Gray?

Και από την άλλη έχουμε τους κουλτουριάρηδες, τους ίδιους ανθρώπους που προσπαθούν να εξηγήσουν ένα ποίημα (επειδή ποιόν παίρνει να το νοιώσει?), να αποστηθίζουν ατάκες βάθους "Ο Θεός πέθανε" και να νομίζουν ότι έχουν μεταφράσει το Also Spract Zarathustra, και φυσικά να σνομπάρουν αυτούς που βλέπουν/ακούν αυτό που γουστάρουν ως την "πλέμπα", και όσοι είδαν φιλότιμα μια "δύσκολη" ταινία, είναι φυσικά οι poserάδες, οι πωλητές μούρης που μαγαρίζουν την αριστοκρατία τους.

Και φυσικά ποτέ κανείς από αυτούς δεν κατάλαβε το βάθος και την καταπληκτική ειρωνεία του Malcovich, επειδή πήγαν στο cinema μόνο και μόνο για να πουν ότι "Ναι, την έχω δει την ταινία αυτή... Ε τι να σου εξηγώ τώρα, πρέπει να την δεις και να καταλάβεις μόνος σου....".

Κάπως έτσι καταλαβαίνει κανείς την καλλιέργεια ενός ατόμου, και κάπως έτσι αυτή επηρρεάζει τις αξίες που τον κώλο μας να χτυπάμε κάτω σε δίκαση, θα μας περιβάλλουν και θα μας περιμένουν. Και ίσως τότε να έχει περισσότερη σημασία η έννοια μιας λέξης από την ορθογραφία της avenger, και η ευγένεια μιας διόρθωσης να είναι το ταπεινότερο δείγμα μιας αξιοπρεπούς σειράς επιλογών.

Μισάνθρωπος Lucifer, out.

Δημοσ.

Απλά δείτε τι έγινε' date=' επειδή ο epote είπε πως "Χμ μαλάκα, κοίτα πόσος κόσμος το παίζει σινεφίλ για μούρη, χέσε μέσα...". Αμέσως ξεσπάθωσε ο όχλος υπερασπιζόμενος αυτό που αρνείται πως είναι! Που είναι το λάθος συμπέρασμα όταν οι εισπράξεις του Τ3 είναι μεγαλύτερες από του Dogville, αυτοί που έχουν δει το Mullholland Drive και το κατακρίνουν προσπάθησαν να το κατάλαβουν παραβλέποντας την επιλογή του απλά να το βιώσουν/νιώσουν? Όταν η κάθε γκομενίτσα σου μυξοκλαίγεται επειδή "κρίμα η κοπέλα να καταντήσει έτσι στα ναρκωτικά" για το Requiem 4 A Dream με τον ίδιο τρόπο που μυξοκλαιγόταν επειδή ο DiCaprio πνίγηκε στον Τιτανικό? Αφού η παιδεία διαφαίνεται στις καφετέριες και στην επιχειρηματολογία, στις επιλογές και τις αρνήσεις, με μια ΤΕΤΟΙΑ διαφαινόμενη παιδεία, τι περιμένετε? Να βγάλουν το Fame Story και να προβάλλουν το πορτραίτο του Dorian Gray?

.[/quote']

Auto katalabes esu apo tin oli shzhthsh? Sugnomi file alla auto itheles na katalabeis. Den mpikes kan ston kopo pragmatika na katanoiseis ti legame, apla ta "diabazes".

Den diafono me tis apopseis ton perissoteron edomesa. Apla me enoxlei o tropos me ton opio merikoi tis ekfrazoun.Lupame alla ta logia sou mono kakia mou dixnoun kai anger kai efoson ksekinane me auto to upobathro gia emena toulaxiston den exoun kamia aksia.

Δημοσ.
Ο Konnak ειπε: "Για όσους πιστεύουν ότι η τέχνη' date=' με όποια μορφή και αν είναι αυτή, δεν τον περιβάλλει συνεχώς σε ό,τι κάνει..."

Απο πολυ μικρος λοιπον μαθαινα οτι με περιβαλλουν πραγματα. Ο Μαθηματικος μας ελεγε οτι οι αριθμοι και οι εξισωσεις ειναι παντου γυρω μας στη ζωη μας. Ο φυσικος ελεγε οτι ολα γυρω μας εξηγουνται και λειτουργουν με τη φυσικη. Ο χημικος μας ελεγε οτι ολα ειναι χημεια. Στη "γλωσσα" μας ελεγαν οτι τα παντα ειναι ο λογος. Ο Θεος ηταν γυρω μου παντου και με αγκαλιαζε συμφωνα με τα Θρησκευτικα. Ο μουσικος ελεγε οτι ολα ειναι μουσικη στη ζωη μας. Η αγαπη των γονιων με ακολουθουσε παντα. Τωρα εμαθα οτι τη ζωη μου την περιβαλλει η τεχνη.

Ελεος. Ασφυκτιω να με περιβαλλουν τοσα πραγματα. Μου αρεσουν τα απλα πραγματα, τα λογικα. Δεν μπορω να με "αφοπλιζουν" μεσα απο ενα forum με ενα post. Πως καταληγει τελικα ενα απλο θεμα γουστου να γινεται ξαφνικα αξια ζωης ??

Do you think it's air you 're breathing ?[/quote']

Paddy λυπάμαι πολύ για σένα και για όσους βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με σένα. Και δεν είσαι μόνος, είσαι η πλειοψηφία. Δίνεις με τον καλύτερο τρόπο αυτά που λέμε σε αυτό το θέμα από την αρχή. Άνθρωποι που δεν έχουν μάθει ποτέ το τι είναι να ζεις. Άνθρωποι που δεν είχαν την ευκαιρία να μάθουν. ΧΩΡΙΣ να φταίνε εξ ολοκλήρου. Με ένα ηλίθιο και ανούσιο εκπαιδευτικό σύστημα, με μια κοινωνία γεμάτη με νόρμες που το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να κρατήσουν τον κόσμο σταθερό και ελεγχόμενο, σε μια κοινωνία που όλα αποτιμώνται με υλικά ισοδύναμα.

Δεν φταις εσύ, γιατί έτσι σε μεγάλωσαν, και έτσι μεγαλώνει το μεγαλύτερο ποσοστό των συνανθρώπων μας. Έτσι θα μεγάλωνα και εγώ και πολλοί άλλοι από τους "διαφορετικούς", όμως κάποια στιγμή λόγω συμπτώσεων ή όπως αλλιώς θέλεις να τις πεις καταφέραμε να κατανοήσουμε την κατάντια αυτής της στασιμότητας. Όνειρο όλων των "περίεργων" είναι να καταφέρουν να ξεπεράσουν αυτό το σήμερα και να εξελιχθούν. Το πως το προσπαθούν αυτό σίγουρα έχει να κάνει με την προσωπικότητα του κάθε ατόμου, έχει πολλές εκφάνσεις και φυσικά σχεδόν πάντα (αλλά όχι απόλυτα πάντα) είμαστε καταδικασμένοι να μην τα καταφέρνουμε, αλλά τουλάχιστον προσπαθούμε.

Προσωπικότητες τέτοιες θα δεις πάρα πολλές αν ανατρέξεις την ιστορία του δυτικού κόσμου. Πόσοι και πόσοι πέθαναν διωγμένοι από την κοινωνία, αλλά και πόσοι από αυτούς που έβλεπαν λίγο πιο μπροστά δεν έγιναν "ήρωες" από την ίδια κοινωνία πολλά χρόνια μετά το θάνατό τους.

Το να είσαι διαφορετικός δεν είναι από μόνο του "καλό" ή "κακό".

Ο κομπλεξισμός είναι αυτός που είναι αρνητικός. Αν θέλετε όλοι εσείς να ζείτε στον δικό σας φτιαχτό μικρό παράδεισο σηκώνοντας τείχη απομόνωσης των συναισθημάτων για αληθινή ζωή στο πίσω μέρος του μυαλού σας, δικαίωμά σας. Όταν όμως προσπαθείτε να μας βάλετε και εμάς μέσα στα τείχη της διεστραμμένης "κανονικότητάς" σας θα μας βρείτε αντιμέτωπους όπως τώρα. Κάποιοι σας ακρωτηρίασαν συστηματικά τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την ανάγκη και την αγάπη για την ελεύθερη ζωή…

Αντί να τα βάζετε με εμάς γιατί δεν έρχεστε αντιμέτωποι με αυτούς που σας έφεραν σε αυτή την κατάσταση…

crAss

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...