epote Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2005 Χρειαζονται επιγοντος μια γερη κλοτσια στα πισινα. Απο τις δημοσιες κριτηκες του αθηνοραματος το Aviator παιρνει ιση βαθμολογια με το "The Grudge" χειροτερη απο το "National Treasure" και το "Blade Trinity" κατι παει ΠΟΛΥ λαθος εδω περα, ενταξι ο σκορτσεζε εχει γυρησει πολυ πιο αντισυμβατικες ταινιες απο το Aviator αλλα σε καμια περιπτοση δεν μπορει να χαρακτηρηστει "κακο". Αυτο που με εκνευρισε περισοτερο ομως ηταν στην εξωδο απο τη ταινια τα σχολεια του τυπου "ποοοοοοο τι μουφα ηταν αυτη", "πολυ φλωρος ο λεοναρντο", "πεινασα" (ναι το ακουσα ΚΑΙ αυτο). Τι να πεις.....κριμα
avenger Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2005 Δηλ συγγνώμη κιόλας επειδή κάποιοι που δεν συμφωνούν μαζί σου όσον αφορά την ταινία πρέπει να "φάνε κλοτσιά στα πισινά"?Καμιά απο τις ταινίες που αναφέρεις δεν έχω δει,αλλά το τι άποψη σχηματίζει κάποιος για μια ταινία είναι τελείως υποκειμενικό.Π.χ το αθηνόραμα που αναφέρεις έδωσε 4 αστέρια στα "Ιπτάμενα στιλέτα" που για μένα ήταν η πατάτα.Αυτή είναι ή αποψή μου για την ταινία.Σε θέματα όπως κινηματογράφος,γενικά στην τέχνη είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει ομοφωνία όσον αφορά την αξία ενός έργου,όπως είναι μια ταινία,ένα θεατρικό έργο,ακόμα και ένας πίνακας ζωγραφικής.Σχετικά πάντως με το aviator,σίγουρα το θέμα της ταινίας μπορεί να ξένισε αρκετά το ελληνικό κοινό αφου ο κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας είναι παντελώς άγνωστος σε αυτό.Επίσης με τη "ρετρό" ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στο έργο Τώρα αν θες να θέσεις θέμα συμπεριφοράς του κοινού στις κινηματογραφικές αίθουσες,τότε πάει αλλού η συζήτηση.
epote Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2005 Υπερεκτιμουμε την υποκειμενικοτητα. Προφανως και η κριση ενος εργου τεχνης (αν μπορεις να πεις κατι τετοιο για το blade) ειναι ζητημα υποκειμενικο υποκειται ομως σε ενα σετ βασικων κανονων αισθητικης. περα απο αυτο, θεωρεις οτι καλο η "υποκειμενικη" κριση του ελληνα θεατη να αφομιωνει θετικα το blade και οχι το aviator? Για να μπορεις να πεις με καποια σοβαροτητα "δεν μου αρεσει ο beethoven" ΟΦΗΛΕΙΣ να εχεις ενα σχετικο backround στην κλασσικη μουσικη, γιατι πολυ απλα αν συγκρηνεις ενα κλασσικο κοματι με το Λε.Πα εισαι απλος βλαξ και θελεις μια γερη κλοτσια
avenger Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2005 Κοίτα να δεις.Πρώτα απο όλα προσπάθησε να βελτιώσεις λίγο την ορθογραφία σου.Είναι αρκετά χτυπητά και ενοχλητικά τα λάθη σου.Τώρα σύγκριση μεταξύ λεπα και bethoven δεν υπάρχει.Γιατί απλούστατα πρόκειται για διαφορετικά είδη μουσικής.Φυσικά η μουσική των τραγουδιών του λεπα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτήν ενός κλασσικού συνθέτη.Αυτο δεν σημαίνει ομως πως κάποιος δεν μπορεί να πάρει ευχαρίστηση ακούγοντας μέσα σε ένα σκυλομάγαζο ένα τραγούδι τύπου λεπα..η μήπως θα του απαγορέυσεις εσύ η ο οποιοσδήποτε να μην διασκεδάσει ακούγοντας το?Το ίδιο συμβαίνει και με τον κινηματογράφο.Αν κάποιος προτιμάει να δει blade η ταμτάκο η δεν ξέρω γω τι άλλο,με ποιο δικαίωμα εσυ επιβάλλεις αυτό που εσύ θεωρείς καλύτερο?Δηλ τι περίμενες να συμφωνήσουν τα άτομα που μπαίνουν στο site του αθηνοράματος με τη δική σου άποψη,επειδή θεωρείς πως έχεις δίκιο?Και βρίσκω λογικό μια μερίδα θεατών να θεωρεί καλύτερη μια ταινία περιπέτειας απο μια βιογραφία.Η συγκεκριμένη μερίδα θεατών αρέσκεται στο να βλέπει περιπέτειες,έτσι ψήφισε π.χ το blade έναντι κάποιας άλλης ταινίας.Ειδικά στο κινηματογράφο,επειδή για εμένα όποιος αυτοαποκαλείται "κριτικός" είναι μέγας καραγκιόζης,γιατί δεν γνωρίζω να υπάρχει καμία σχολή κριτικών,ούτε αποτελεί η κριτική κάποια αποδεκτή επιστήμη.Ο κάθε κριτικός καταθέτει μια άποψη,και το πόσο θα την αποδεχτούμε είναι προσωπικό θέμα του καθενός. Επίσης,φυσικά και δεν αρέσει σε πολλούς ανθρώπους η κλασική μουσική αυτό τους κάνει "κατώτερους"?Όχι φίλε μου αλοίμονο αν βάζουμε τους ανθρώπους σε κατηγορίες ανάλογα με τα ακούσματα τους.. ή το ποιές ταινίες προτιμούν.Λες και αν ακούς ας πούμε μόνο κλασσική μουσική είσαι διάνοια,ενώ αν ακούσεις Βανδή είσαι υπάνθρωπος..
epote Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2005 αν θεωρεις δειγμα υγειους κοινωνιας ο λεπα να ευχαριστει περισοτερο απο το μπετοβεν (και κατ επεκταση το blade απο το aviator) παω πασο. δεν λεω πουθενα οτι δεν μου αρεσουν οι χαζοταινιες και επισις δεν λεω οτι ειναι κακο να αρεσουν οι χαζοταινιες, οταν ομως το ρεπερτοριο συνησταται αποκλειστικα απο αυτες τα πραγματα καπου εχουν στραβωσει Αυτο δεν σημαίνει ομως πως κάποιος δεν μπορεί να πάρει ευχαρίστηση ακούγοντας μέσα σε ένα σκυλομάγαζο ένα τραγούδι τύπου λεπα..η μήπως θα του απαγορέυσεις εσύ η ο οποιοσδήποτε να μην διασκεδάσει ακούγοντας το προσωπικα εγω ουτε με την ηρωινη εχω προβλημα, αλλα εχω καθε δικαιωμα να κρινω αυτες τις επιλογες (αν μπορεις να τις χαρακτηρησεις τετοιες) Επίσης,φυσικά και δεν αρέσει σε πολλούς ανθρώπους η κλασική μουσική αυτό τους κάνει "κατώτερους"?Όχι φίλε μου αλοίμονο αν βάζουμε τους ανθρώπους σε κατηγορίες ανάλογα με τα ακούσματα τους.. ή το ποιές ταινίες προτιμούν.Λες και αν ακούς ας πούμε μόνο κλασσική μουσική είσαι διάνοια,ενώ αν ακούσεις Βανδή είσαι υπάνθρωπος.. αυτο δεν το ειπα εγω. Αλλα μιας και το αναφερεις, αμφιβαλεις οτι στατιστικα οσο αυξανεται το μορφωτικο επιπεδο εκλεπτινονται τα καλιτεχνικα κριτηρια? Κατ επεκταση ειναι πολυ παραλογο να ισχυρηστω οτι ενας λαος που θεωρει το blade ανωτερο του Aviator ειναι μαλλον σκληροτραχηλος αναφορικα με τη τεχνη? μην ξεχνας οτι η τεχνη γενικοτερα ειναι επικτιτη αξια, οπως δεν μας αρεσει εγγενος ο καφες η το αλκοολ αλλα μετα απο συνηθεια το κρασι αποκτα χρωματα, τονους, βαρυτητα, πυκνοτητα και αρωμα ετσι και η τεχνη απαιτει ενα αρχικο υποβαθρο και καποια προσπαθεια για να γινει κατανοητη και να αποροφηθει οπως πρεπει. Αν αποφευγουμε αυτη την αρχικο κοπο αλλα υποκειπτουμε στις βασικες απολαυσεις μας θα τρωγαμε ολη μερα ζαχαρη, θα πιναμε ζαχαρονερο, θα βλεπαμε αποκλειστικα die hard θα ακουγαμε μονο βανδη και δεν θα διαβαζαμε ουτε περιοδικα
predator Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2005 απλά epote δε πάνε όλοι σινεμά για να απολαύσουν ένα "έργο τέχνης" αλλα πολύ απλά για να διασκεδάσουνε! σε αυτούς ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα η popcorn βιομηχανία του hollywood! είναι αναλόγως σε τι φάση βρίσκεται ο καθένας την παρούσα στιγμή. και μένα πολλές ταινίες για τις οποίες είχα διαβάσει ύμνους εδώ μέσα δε μου άρεσαν ενώ αντιθέτως ας πούμε τω AvP με διασκέδασε. δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον avenger πως τo γούστο είναι υποκειμενικό. όπως δε αρέσουν σε όλους μας τα ίδια φαγητά έτσι δε μας αρέσουν και οι ίδιες ταινίες. και τέλος δε νομίζω ότι μια αμερικανικη παραγωγή θα μπορέσει ποτε να μιλήσει στη καρδια του τυπικού έλληνα θεατή που δεν έχει ζήσει στο εξωτερικό η έχει διατριβή με ξένες κουλτούρες. είναι άλλη η νοοτροπία. πόσες φορες ας πούμε έχω γελάσει μονος μου στο σινεμά επειδή δε διαβάζω τους υπότιτλους σε μια κωμωδία και έπιασα το αστείο ενώ οι άλλοι δε το κατάλαβαν λόγω τις κακιας μετάφρασης η πολύ απλά επειδή χρειάζεται να ξέρεις το χιούμορ των αμερικανων. μετά βγαίνουν και λένε "τι αμερικανια ήταν αυτή" ενώ εγώ είχα λυθεί στα γέλια...
dim_b Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2005 Δεν έχετε άδικο σε αυτά που λέτε, αλλά νομίζω ότι το πιό σημαντικό που είπε ο epote είναι αυτό... Απο τις δημοσιες κριτηκες του αθηνοραματος το Aviator παιρνει ιση βαθμολογια με το "The Grudge" χειροτερη απο το "National Treasure" και το "Blade Trinity" Δεν μιλάμε γιά τη γνώμη ενός ή δύο ατόμων, αλλά γιά μιά συνολική βαθμολογία που δείχνει ότι γενικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι θέλουν να δουν καταιγισμούς εκρήξεων και κλωτσομπουνίδια πλαισιωμένα από ανύπαρκτο σενάριο γιά να "ψυχαγωγηθούν", αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιά ποιό λόγο πηγαίνουν να δουν ταινίες που δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με αυτά, γιά να τις χαρακτηρίσουν μετά ως "πατάτες", "μαλακίες" ή "αηδίες". Έχει μιά πολύ μεγάλη δόση μαζοχισμού να δίνεις 7 ευρώ και να ξοδεύεις 4 ώρες από τη ζωή σου γιά να "θάψεις" μιά ταινία που δεν υπήρχε καμία περίπτωση να σου αρέσει, αφού δεν είναι "του στυλ σου".
predator Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2005 κοίτα αν μιλάμε για τους κριτικούς είναι μια εντελώς διαφορετική συζήτηση. πιστεύω πως ούτε καν οι μισοί που αποκαλούν τον ευατό τους "κριτικό κινηματογράφου" βλέπουν τις ταινίες για τις οποιες γραφουν. η ας πούμε βλέπουν ένα τμήμα τους. και αυτοί με τo μέρος του δεν είναι αντικειμενικοί και γραφουν ότι τους κατεβει σε μεγάλο ποσοστό. όσο για τα άτομα που πάνε να δουν μια ταινία που δεν είναι τo στιλ τους μπορεί απλά να τo κάνουν επειδή τo θέλει η παρέα, τo ταίρι τους κοκ. πόσες ταινίες δεν έχω δει επειδή το ήθελε η κοπέλα μου λ.χ.
konnak Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2005 Υπερεκτιμουμε την υποκειμενικοτητα. Προφανως και η κριση ενος εργου τεχνης (αν μπορεις να πεις κατι τετοιο για το blade) ειναι ζητημα υποκειμενικο υποκειται ομως σε ενα σετ βασικων κανονων αισθητικης. ... μην ξεχνας οτι η τεχνη γενικοτερα ειναι επικτιτη αξια' date=' οπως δεν μας αρεσει εγγενος ο καφες η το αλκοολ αλλα μετα απο συνηθεια το κρασι αποκτα χρωματα, τονους, βαρυτητα, πυκνοτητα και αρωμα ετσι και η τεχνη απαιτει ενα αρχικο υποβαθρο και καποια προσπαθεια για να γινει κατανοητη και να αποροφηθει οπως πρεπει. [/quote'] 2 σημεία που τόνισε ο epote και τυχαίνει να εκφράζουν κατά μεγάλο ποσοστό και την δική μου άποψη. Για εμένα τα πράγματα είναι απλά. Ως έθνος έχουμε ένα πολύ χαμηλό επίπεδο, όχι μόνο όσον αφορά την τέχνη, αλλά γενικότερα. Γι' αυτό η τηλεόρασή μας είναι όπως είναι, γι' αυτό οι πόλεις μας είναι βρώμικες και άσχημες, τα σκυλάδικα πληθαίνουν, ο Φοίβος/Κοκκίνου/Τσαλίκης/ΛεΠα/you name it έχουν τρελή επιτυχία, το Fame Story σαρώνει τις θεαματικότητες, όπως και οι παραγωγές του Τζέρυ Μπρουκχάιμερ αποτελούν για πολλούς τις καλύτερες ταινίες που έχουν δει. Δεύτερον, σημαντική εξέλιξη ήταν η δημιουργία των χώρων διασκέδασης τύπου multiplex. Πλέον το σινεμά συνδέεται με άλλες διαδικασίες διασκέδασης/entertainment, δηλ. clubάκια, φαγητάδικα, κτλ. Πλέον π.χ. δεν πηγαίνω ΠΟΤΕ σε πρεμιέρα ταινίας επειδή ο Μ.Ο. ηλικίας θα είναι κοντά στα 16, και ο Μ.Ο. ηλιθιότητας/γυφτιάς/αηδίας θα τείνει στο άπειρο. Ναι, η τέχνη είναι σαφώς επίκτητη αξία, hell, υπήρξα 15 χρονών και ναι, μου άρεσε η Ημέρα Ανεξαρτησίας και ξέρω γω ο Βράχος, αλλά αν κάτσω να τα δω τώρα θα είναι μόνο για να γελάσω. Το θέμα είναι ότι εμένα για τον α ή β λόγο ο κινηματογράφος με άγγιξε σαν τέχνη και ασχολήθηκα περισσότερο μαζί του, από το να πηγαίνω μια φορά το τρίμηνο σινεμά για το εκάστοτε blockbuster. Αυτό που εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω δεν είναι το πως σε κάποιους κάγκουρες δεν άρεσε το Aviator και τους άρεσε το Blade ή το ΑvP, βασικά δεν θα βγάλεις άκρη, θα αρχίσουν να αναφέρουν την καραμέλα του υποκειμενικού (αλλά χάλια, όπως έχω ξαναπεί) γούστου κτλ κτλ (χωρίς βέβαια να έχουν το παραμικρό υπόβαθρο ή παιδεία όσον αφορά τον κινηματογράφο). Το πράγμα που εμένα μου προκαλεί εντύπωση είναι ότι άτομα γενικά φιλότεχνα, σε άλλους χώρους όμως όπως π.χ. λογοτεχνία, μπορεί στον κινηματογράφο να ζυγίζουν διαφορετικά τις καλλιτεχνικές τους αξίες και προτιμήσεις και να προτιμούν ξέρω γω το Along came polly από το High Fidelity που τους φάνηκε βαρετό (απίστευτο και όμως αληθινό)... Ωστόσο θυμάμαι παλιά είχε ξανασυζητηθεί το θέμα (Κινηματογράφος - 7η τέχνη) και πιο πρόσφατα θυμάμαι και κάτι post του κάιζερ σόζε (βαριέμαι να τα ψάχνω).
predator Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2005 δεν είναι θέμα ηλικίας ρε παιδιά. εμενα μου άρεσε τo ID-4 στη πρεμιέρα του όταν ήμουν 16 αλλα μου αρέσει και σήμερα. τo ίδιο και το the rock. αν βγει ας πούμε τo episode 3 θα είμαι από τους πρώτους που θα κόψουν εισιτήριο. είναι κακό αυτό? η και καλά λέει πως δεν είμαι ώριμος στα 25 μου? δε ξέρω, πάρτε το όπως θέλετε αλλα εγώ θεωρώ ότι δε πρέπει να μου αρέσουν ξενέρωτες ταινίες , "cult" , "underground", "σινεφιλ" η δε ξέρω και εγώ τι άλλο μονο επειδή γέρασα κάποια χρονια. είναι θέμα γούστου. end of story. εμενα μου αρέσει η science fiction, η action και καμια κωμωδία να περάσει η ώρα μου. θα έρθουν όμως και οι φάσεις που θα δω ένα κοινωνικό η ένα ρομάντζο αλλα και εκεί θα κάνω τις επιλογές μου σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια. δε μπορείτε να βάλετε κάποιον στο καλούπι του "πρέπει να του αρέσουν οι τάδε ταινίες" κρίνοντας μονο και μονο από την ηλικία του. βεβαια υπάρχουν ταινίες πολύ αξιόλογες που έχουν θαφτεί αλλα είναι θέμα παιδείας και νοοτροπίας όπως ανέφερε και ο konnak. και εγώ σπάστικα όταν πήγα να δω τον εξορκιστή και ήταν κάτι πιτσιρίκια μέσα που γελούσαν για να ξεπεράσουν τον φόβο τους. αλλα τι να τους κανεις? έτσι διασκεδάζουνε! δημοκρατία έχουμε στην τελική ρε παιδιά! και απλά πρέπει να μάθουμε να συγκρίνουμε το κάθε είδος ταινίας με το ίδιο. ας πούμε στον τομέα action ο μπρουκχαίμερ είναι αρχηγός και όντως έχει γυρίσει από τις καλύτερες ταινίες του είδους (enemy of the state, con air, the rock κλπ). εννοείται πως δε θα συγκρίνω όμως τις ταινίες του με το Aviator! και στην τελική δεν είναι όλοι που πάνε σινεμά ψαγμένοι η πωρωμένοι. κάνουν το κομμάτι τους απλά. αλλιώς θα είχαμε μείνει ακόμα στις παλιές αίθουσες πριν τα multiplex που είμασταν εμείς και εμείς. εγώ ας πούμε πριν την adsl και τα divx πήγαινα σινεμά 3-4 φορες την εβδομάδα, έβλεπα σχεδόν ότι έβγαινε. δε παύω όμως να θεωρώ μπούρδες πολλά από τα σύγχρονα "masterpieces". δε με αντιπροσωπεύουν , πως να τω πω.
Fozzy Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Couldn't agree more with Predator.... to an s'aresei h de s'aresei kati exei na kanei me sena san atomo sigkekrimena, pera apo skinothetes, paideies, aisthitikes k ta sxetika paizei rolo kai h diathesh/parea. Exw efxaristithei xazoamerikanies poly perissotero apo kirile,gamata,sinefil,"dithen",psagmena, whatever, erga. Xwris afto na shmainei oti den kserw ta ektimw kai ta men...kai ta de Twra an kapoios kakoxarakthrisei mia tainia pou egw theorisa aristourghma e...ntaxei... de tha pesw kai se katathlipsi...apla den mporoun oloi oi anthropoi na einai idioi kai na tous aresoun ta idia pragmata PS: Na mh to ksexasw.... Mulholland Drive SUCKS
predator Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 PS: Na mh to ksexasw.... Mulholland Drive SUCKS oh yeeeeeah!!! epitelous brika enan soulmate se ayto to forum!
Typhoon Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Θα συμφωνήσω και εγώ με τον epote και τον konnak. Πάντα πίστευα ότι παρόλο που όλα τα ήδη τέχνης κρίνονται υποκειμενικά από τον καθένα μας για όλα υπάρχουν κάποια αντικειμενικά μέτρα σύγκρισης. Απλώς δυστυχώς η κοινωνία μας (και όχι μόνο η ελληνική) έχει μάθει να βλέπει τα πράγματα επιφανειακά. Έτσι δεν βυθίζεται στον κόσμο που της προσφέρει ένα καλογραμμένο σενάριο και δεν την συγκινεί η μελωδική και αρμονική τελειότητα ενός κομματίου του Mozart. Δεν λέω ότι όλοι πρέπει να βλέπουμε μόνο Ταρκόφσκι, να ακούμε μόνο Bach και να έχουμε τα σπίτια μας διακοσμημένα μόνο με Dahli αλλά τουλάχιστον να προσπαθούμε να κρατάμε ένα επίπεδο και μια κριτική σκέψη σε αυτά που περνάνε από το μυαλό μας.
Fozzy Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Απλώς δυστυχώς η κοινωνία μας (και όχι μόνο η ελληνική) έχει μάθει να βλέπει τα πράγματα επιφανειακά. Έτσι δεν βυθίζεται στον κόσμο που της προσφέρει ένα καλογραμμένο σενάριο και δεν την συγκινεί η μελωδική και αρμονική τελειότητα ενός κομματίου του Mozart. Koitakse na deis... emena sigkekrimena de me sigkinei KATHOLOU o Mozart (toulaxiston oti exw akousei, pou omologo den einai k polla giati h klassikh mousikh den mou kanei klik) afto de shmainei oti eimai akoultouros, vlepw ta pragmata epifaneiaka 'h oti den mporw na ektimisw ton Mozart kai thn aksia tou (parolo pou den m'aresei etsi...?) Einai vevaia kai alloi tous opoious den exw se ektimish, alla kai pali to kanw afto vash dikwn mou krithriwn..dioti oi tainies tous 'h to mexri twra ergo tous den mou exei dwsei kati ousiastiko sthn parousa fash. Kai sthn teliki einai toso kako dld na mh goustarei o allos to Aviator kai to kathe Aviator? Einai kako na mh s'aresei o kapnistos solwmos kai na s'aresei to vrwmiko? Einai mipos katakritaio? Tote giati katakrinete olous aftous pou den tous arese to tade aristourghma? kai mhn akousw kana sxolio typou "Afth h sigkrish me to solomo k to vrwmiko htan h xeiroteth pou mporouse na ginei" Etsi mou vgike, etsi to egrapsa, mhn kollate ekei.
KaizerSoze Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Ok,ok,ola einai ypokeimenika kai diafores alles ahdies... Kai vevea exeis dikaiwma na sou aresei to AvP i to Blade perissotero apo to Flying Daggers i to Collateral. Erwthsh: GIATI?? Please apantiste me logika epixeirhmata ws to dynaton aploustera,meaning: ""Den mou arese giati A B C..." kai antistoixa gia to Blade "Mou arese giati A B C ..." As pesei loipon i aspida tis ypokeimenikothtas. O kathenas goustarei kati analoga me ta krithria tou. An ta krithria sou einai xamila kai adynama profanws tha xaraktiriseis ena ergo(en genei ws ennoia tou ergou) ws "vareto","dyskolo","dithen". An den mporeis na katalabeis ti einai alligoria stin skinothesia,vathos sto senario i eyrita stin ithopoia tote pithanotata tha peis ena "Emena mou aresoun oi ekrixeis"(pou opws exoume pei me ton epote pithanota kryvei katapiesmeni sexoualikothta) kai katharises...Em den paei etsi!! Diladi an sou ferw ryzogalo me moustarda kai chilli asfalws exeis dikaiwma na peis "To latreuw giati maresei i moustarda" alla profanws kai egw afenos exw dikaiwma na thewrisw oti den xereis ti sou ginetai afeterou paizei naxeis egaumata 1ou vathmou se oli tin glwssa kai den katalabaineis geuseis. Omoiws gia to sinema pithanologw oti anthrwpoi pou thewroun vareth mia tainia pou kamposoi alloi me 3,4 epixeirhmata tin anadeiknyoun ws toulaxiston endiaferousa,tote profanws a) Den katalaban ton pato tous kai apofeugoun na asxolithoun me kati pou isws-apoti thewroun-tous ekthesei,les kai an exeis katalabei ena ergo tou Lynch eisai pyrinikos epistimonas kai autoi ntrepontai Apofeugoun na kourasoun to myalo tous me pithanoteri aitia auta pou grafw ston logo a) c) Ontws giautous ena trakarisma tou Vin Diesel einai pio endiaferon apo ena monologo tou Lawrence Olivier, pragma pou apo tin mia fanerwnei gia mena elleipsi kallitexnikwn kritiriwn kai apo tin alli deixnei oti se orismenous anthrwpous oi epithymies stamatane sto prwto strwma pou tha vroun,diladi ta enstikta kai tin wmi ikanopoiisi twn optikoakoustikwn aisthitiriwn Ena teleutaio thema pou tha ithela na thixw: MHN katigoreitai ta Village kai ta Ster.Emena me trelenoun eidika ta kathismata tou ster,i amfitheatrikothta tou,to teleio popcorn kai oti mporw na piw ena kafedaki prin i meta. Nai,dystyxws logw twn YPOLOIPWN dynatotitwn mazeuoun arketous apaideutous kai arketi pitsirikaria pouxei erthei na xaxanisei sto Irriversible giati etsi eipe oti kanoun "oi neoi" o Liagas sto Star-kai ara etsi prepei na kanoun oi "neoi"-alla mexri na prosferoun paromoia kai oi loipoi kinhmatografoi(kai kyriws oi proastiakoi,den mporw na katevenw Syntagma apo Hrakleio,profanws tha paw Village) tha timw ta multiplex-pou sto finale ws idea den einai katholou asxhmh,at least fernoun perissotero kosmo sto sinema p.s. Fozzy kai predator, GIATI den sas arese to "Mulholland Drive"?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.