lionheart Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2005 Geia sas paides! Loipon 3erei kaneis pws 8a balw ena image file se hard disk? Ti ennow! Exw as poume to Hiren's Boot CD to image kai 8elw na to balw se ena sklhro disko se USB! Dhladh na bootarw to Hiren's image apo disko sto USB! Pws ginetai auto? Thanks!
pp6210 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Φίλε μου εαν κάποιος δεν το έχει κάνει έτσι ακριβώς λίγο δύσκολο να μπορέσει να σου δώσει λεπτομέρειες.. Χαρακτηριστικά να σου πώ οτι παιδεύτηκα καμμιά ώρα διαβάζοντας το help του Norton Ghost για να κάνω Ghost-bootable ένα παλιό USB που δεν χρησιμοποιώ και τελικά,... αρκέστηκα στις δισκέττες!! Το κύριο πρόβλημα είναι πως να αναγνωριστεί το USB drive σε περίπτωση που κάνεις emergency boot (από CD/DVD/floppy). Μήπως μπορεί να σε βοηθήσει το help του προγράμματος που χρησιμοποιείς σε αυτό;
dpolal Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Φίλε μου εαν κάποιος δεν το έχει κάνει έτσι ακριβώς λίγο δύσκολο να μπορέσει να σου δώσει λεπτομέρειες.. Χαρακτηριστικά να σου πώ οτι παιδεύτηκα καμμιά ώρα διαβάζοντας το help του Norton Ghost για να κάνω Ghost-bootable ένα παλιό USB που δεν χρησιμοποιώ και τελικά' date='... αρκέστηκα στις δισκέττες!! Το κύριο πρόβλημα είναι πως να αναγνωριστεί το USB drive σε περίπτωση που κάνεις emergency boot (από CD/DVD/floppy). Μήπως μπορεί να σε βοηθήσει το help του προγράμματος που χρησιμοποιείς σε αυτό;[/quote'] Επειδή έχω δοκιμάσει πολλά τέτοια usb flash disks έχω παρατηρήσει ότι όταν συνδεθεί επάνω στο pc (συνήθως σε περιβάλλον XP) εμφανίζεται στο My Computer είτε σαν removable floppy είτε σαν removable disk ανάλογα με το μοντέλλο. Γεικά τα περισσότερα usb πωλούνται μαζί με μια μικρή εφαρμογή που τα κάνει bootable. Επίσης δοκίμασε από μια bootable δισκέττα (win 98) να μεταφέρεις όλα τα αρχεία στο usb, ακόμα και τα κρυφά και μπορεί να παίξει.
ZauZ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2005 Ayto pou leei o Dpolal 2. ------------------------ Apo ta Win98 vges se DOS parathiro kai grapse SYS F: (opou F to gramma tou USB).
lionheart Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Ma den katalabate! Den exw flash disk, kouti usb2 einai kai exw balei ena hard disk 60GB! Den 8elw na ton bootable! Mporw na ton kanw bootable! To 8ema einai na tou balw ena Image file! 8elw as poume na tou balw to hiren's boot cd to image! Auto pws 8a ginei? Auto psaxnw!
parsifal Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 lionheart, απ'ότι ξέρω μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις, πρέπει να παίξεις όμως με shareware προγραμματάκι ονόματι WinImage. Δες το help του και θα το πιάσεις...
asmilon Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Image μπορεις να κανεις ευκολα και με το γνωστο cloneCD ακομα κ αν εχει προστασια εγγραφης το CD οποτε εισαι ΟΚ με αυτο.
lionheart Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2005 parsifal 8a to koita3w kai 8a enhmerwsw! asmilon mallon den katalabes ti 8elw na kanw! Diabase prosextikotera!
lionheart Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2005 Dustuxws den katafera tipota akoma!
vagpap Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2005 Να δώσω μια ιδέα? Βάλε το image σε ένα virtual drive (μέσω Nero ImageDrive, Alcohol κλπ) και αντέγραψε τα αρχεία από το virtual στο δίσκο που θες... Δεν ξέρω αν θα παίξει, μια ιδέα πέταξα
kazantzidis Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2005 Δεν γίνεται, απλά. Και εγώ αυτό ήθελα να κάνω, έψαχνα... έψαχνα... και τελικά δεν βρήκα καμιά λύση που να δουλεύει...
Πανίσχυρος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2005 Paidia den pisteuo na ginete afto to pragma giati edo kai xronia to psaxno afto to prama kai den exo kataferei apolitos tipota.
lionheart Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2005 Kapoios tropos prepei na uparxei den mporei! Molis kataferw kati 8a enhmerwsw!
Tipos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2005 Προγράμματα που θα χρειασθείς: Ultra ISO Win Image Καταρχήν για να κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα να κάνεις τον σκληρό να είναι Bootable και έπειτα προσθέτεις το Image του Hirens. Για να το κάνεις αυτό: Ο ευκολότερος τρόπος είναι να βγάλεις τον δίσκο από το κουτί του και να τον συνδέσεις σε ένα κανάλι IDE οπότε τον κάνεις άμεσα Bootable, (ξεκινώντας τον υπολογιστή με δισκέτα και δίνοντας sys to gramma toy diskoy:). Μετά βάζουμε πάλι τον δίσκο στο USB κουτί. (Δεν γνωρίζω αν γίνετε με δεξί κλικ στον δίσκο και > διαμόρφωση > αντιγραφή αρχείων συστήματος). Εφόσον κάναμε τον δίσκο Bootable προχωράμε στο επόμενο βήμα: Δοκιμή: Δοκιμάζουμε να ξεκινήσουμε τον υπολογιστή από τον USB δίσκο. Αν τα καταφέρουμε προχωράμε στο επόμενο βήμα, αν όχι σταματάμε εδώ... Εξαγωγή Αρχείων: Φορτώνουμε το ISO του Hirens στο UltraIso και επιλέγουμε από το μενού [ Εκκινήσημο > Εξαγωγή αρχείου Boot] . Αποθηκεύουμε το αρχείο με όνομα boot.bif) σε ένα φάκελο (π,χ. myBoot) και προχωράμε κάνοντας δεξί κλικ στον φάκελο BootCD, και επιλέγουμε [ Εξαγωγή] . Τώρα έχουμε το Boot file και όλα τα αρχεία του Hirens. Εξαγωγή Boot Files:Επόμενη κίνηση είναι να ανοίξουμε το WinImage και να φορτώσουμε το αρχείο boot.bif. Από το μενού του WinImage επιλέγουμε [ Image > Extract ] . Επιλέγουμε ένα φάκελο και αποθηκεύουμε όλα τα αρχεία. Κλείνουμε το WinImage και συνεχίζουμε….. Αντιγραφή Boot Files:, Αντιγράφουμε όλα τα αρχεία που κάναμε Extract από το boot.bif στον USB δίσκο. Προσοχή δεν αντικαθιστούμε τα αρχεία που βρίσκονται ήδη στον δίσκο ( io.sys κτλ). Αντιγράφουμε και τον φάκελο με τα αρχεία που πήραμε από το Hirens CD όπως είναι με τον φάκελο και ήμαστε έτοιμοι για δοκιμή... Όλα αυτά θεωρητικά καθότι δεν το έχω δοκιμάσει... Και με μια μικρή επιφύλαξη διότι το Hirens Boot CD χρησιμοποιεί και έναν Linux Loader τον οποίο δεν ξέρω με αυτή την διαδικασία αν απομακρύνετε η όχι. Μια δοκιμή θα σε πείσει..... 8-)
lionheart Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2005 Loipon ti ekana....... Me auto to util ekana extract to boot image apo to cd tou hirens http://www.nu2.nu/bbie/ Meta me to WinImage egrapsa auto to boot image sto usb hdd! Ekana epishs extract ola ta arxeia apo to image xuma sto usb disko kai ton ebala na bootarei! Edw prepei na pw pws o diskos bootare mia xara alla xwris to loader, dhladh mou emfanise kateu8eian to menu tou hirens! Dokimasa as poume to partition magic alla ekei 3ekinhsan alla problhmata, den mporouse na ftia3ei to ram drive kai ebgale kai alla problhmata....mallon 8a 8eloun peiragma ta scripts! Aaaa gia na mhn to 3exasw to Winimage gia na kanei write kai kapoies alles leitourgies 8elei serial gia thn professional ekdosh! Euxaristw olous gia ta reply sas!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.