andrip Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2005 Καλησπέρα, έχω κάνει μια σελίδα php και τρέχει κανονικότατα τοπικά. Θέλω τώρα να την ανεβάσω σε ένα server που άνοιξα λογαριασμό, free αρχικά αφού θέλω να πειραματιστώ. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς πρέπει να κάνω upload τα αρχεία για να δουλεύει η σελίδα. Εντάξει την σελίδα Php την ανεβάζω, τη βάση που έχω κάνει με το phpMyAdmin πώς θα ανεβάσω δεν ξέρω. Έχει πειραματιστεί κανείς;
GIORGARAS Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2005 Για να ανεβάσεισ βάση αρκεί να σου δίνει το site την δυνατότητα, δηλαδή να υπάρχει ένα menu που μπαίνει με κωδικό και σου εμφανίζει εκεί phpmyadmin το οποίο τρέχει στον server του site. Βέβαια τα δωρεάν δεν τα εμπιστεύομαι όπως και δεν είναι σίγουρο αν σου δίνει την δυνατότητα να φτιάξεις βάσεις.
andrip Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2005 μου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξω βάσεις και όπως λές έχει το phpmyadmin. Εγώ που έχω φτιάξει τη βάση μου στο phpmyadmin στον υπολογιστή μου όμως δε μπορώ να την ανεβάσω κάπου; Γιατί έστω οτι ξαναφτιάχνω τη βάση μου, πώς ορίζω μετά τη σελίδα php να διαβάζει απο τη βάση αυτή;
GIORGARAS Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2005 Αυτή την στιγμή δεν έχω phpmyadmin στον υπολογιστή μου αλλά προσπάθησε να δεις αν έχει export την βάση σε sql αρχείο (αν δεν έχει κάντο με mysql-front) και μετά άνοιξε το sql αρχείο με notepad, κάνε copy τον κώδικα και κανε paste στο πεδίο κειμένου του phpmyadmin που λέει ότι εδώ γράφουμε sql code για να τρέξουμε εντολές. Αρχικά βέβαια να έχεις κάνει create την βάση και να την έχεις επιλέξει απλώς δεν θα έχει ούτε έναν πίνακα προς το παρόν. Δεν έχεις φτιάξει σελίδα php που διαβάζει την βάση; Θα την ανεβάσεις στον server και θα χρειαστεί να αλλάξεις το όνομα της βάσης που συνδέεσε και τον κωδικό. Αυτά θα τα βρεις από το phpmyadmin. Προσωπικά εμένα που έχω μια βάση με όνομα e_learn έστω σε server http://www.onoma.com το όνομα της βάσης είναι onoma_com_-_e_learn. Δεν ξέρω αν αυτή η ονομασία ισχύει γενικά. Είναι απλό μην ανησυχείς.
andrip Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2005 όλα καλα μεχρις ενός σημείου, ανέβασα το php αρχείο, έφτιαξα και τη βάση με τον πιο πάνω τρόπο όμως το όνομα της σύνδεσης της βάσης πως θα αλλάξω στο php αρχείο, γιατί μου βγάζει σφάλμα στη γραμμη 1 και είναι το όνομα σύνδεσης που έχω κάνει με το dreamweaver τώρα που την έχω στο server πώς ορίζω το όνομα της σύνδεσης;
koyan Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2005 ψάξε μέσα στον κώδικά σου για την εντολή mysql_connect με σύνταξη: $db = mysql_connect("localhost", "db-username", "password"); Το πιό πιθανό είναι να είναι στην line 2, όπως σου λέει το error message. όταν την βρείς, βάλε τις σωστές παραμέτρους για username και password. Επίσης, ψάξε για κάτι σαν: mysql_select_db("dbname",$db); καί άλλαξε το dbname στο όνομα που έχεις δώσει στην βάση σου. Και ότι χρειαστείς, ρώτα.
andrip Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2005 ευχαριστώ ε, το έκανα λίγο πιο 'χειροκίνητα'. Επειδή τη σελίδα τη φτιάχνω στο dreamweaver χρησιμοποιεί ένα φάκελο connections και μέσα περιέχει ένα php αρχείο με τις ρυθμίσεις της βάσης σου, απλα τα άλλαξα απο κεί και όλα μια χαρά. Εννοείτε ανέβασα κι αυτόν τον φάκελο στο site το πρώτο βήμα έγινε, ελπίζω να συνεχίσω
GIORGARAS Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2005 καλή συνέχεια, εγώ χρησιμοποιώ dreamweaver μόνο για τον σχεδιασμό, τον κώδικα για σύνδεση με την βάση τον βάζω εγώ για να ξέρω τι γίνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.