Προς το περιεχόμενο

σκληρός 200gb και partition

andrip

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

λοιπόν έβαλα σε έναν υπολογιστή ένα 200άρη σκληρό και ξεκίνησα την εγκατάσταση των ΧΡ. Το δίσκο τον έβλεπε 130gb για άγνωστο λόγο (κάπου διάβασα οτι μάλλον δε θα υποστηρίζει η μητρική πάνω απο 130). Στην εγκατάσταση λοιπόν έκανα ένα partition 40gb, έκανε format και μετα εγκατέστησε τα XP. Οταν τελείωσε η εγκατάσταση και μπήκα στα Windows μου δείχνει κανονικά τον ένα δίσκο (40gb) αλλα ο άλλος πουθενά. Αν κάνω fdisk θα μπορέσω να βρω το υπόλοιπο;

Δε μπορώ να το δοκιμάσω τώρα γιατι δεν είμαι στον υπολογιστή αυτό για να πειραματιστω.

Θενκς

Δημοσ.

ksexase to gia fdisk file mou,tha sou protina to fobero kai tromero

maxblast3 (trexei kai apo windows kanonika) sto site tis maxtor

http://www.maxtor.com nomizo,tha to breis sta utilities gia sklirous

me ayto thja kanis partisioning paneykola kai format se deyterolepta kiriolektika.Ayto tha sou dei diskous >130 giga kai sxedon sigoura

tha sosis to partision ton xp afou tha to dei.

An kano kapou as me diorthosei kapoios.

Telos yparxei kai to partision magic pou mporeis aneta na kanis idies douleies alla mallon de tha to exis. To allo program (max blast 3 ) ine free.

elpizo na boithisa

Δημοσ.

α ναι το έχω το partition magic αλλα δεν το δοκίμασα επειδή δεν το βλέπει καν τον σκληρό (αλλα όπως είπα δεν έχω εδώ τον υπολογιστή και αύριο θα μπορέσω να το κοιτάξω). Ο δίσκος είναι WD αλλα το προγραμματάκι που λές μπορεί να παίζει. Θα το κοιτάξω πρώτα με το partition magic

Δημοσ.

Χρειάζεσαι SP1 τουλάχιστον και μετά να κάνεις enable support για μεγάλους δίσκους. Μετά δε χρειάζεσαι κανένα άλλο εργαλείο για να κάνεις partition στον υπόλοιπο δίσκο. Τι μάρκα είναι ο δίσκος σου; Και ποια μητρική έχεις;

Δημοσ.

έχω βάλει ήδη sp2. Πρέπει να κάνω κάποια επιπλέον ρύθμιση όμως;

Προφανέστατα βέβαια τον δίσκο των έδειχνε στην εγκατάσταση 130 γιατί δεν είχε περασμένο κάποιο SP. (!!!!)

Δημοσ.

Otan les de blepeis ton upoloipo disko ti ennoeis? Mesa apo ton explorer? Ekei ennoeitai oti de 9a fainetai giati den exei ginei partition kai format. Phgaine sta administrative tools kai des thn epilogh storage management (an 9umamai kala). Ekei de mporei na mh fainetai o ypoloipos diskos. Ennoeitai bebaia oti mpaineis san administrator sta XP ...

Kai de mas eipes ti disko kai mhtrikh exeis.

Δημοσ.

Egw phra ena seagate baracuda 200gb prin kamia 10 aria meres kai eixa to idio provlhma. Otan mphka sto bios (award) eida oti o diskos eixe synolikh xwritikothta 136gb. Egw to egrapsa sta @@ kai synexisa , an prosekses sthn egkatastash twn windows ekei pou ginetai to partitioning sto setup me to diskpart.exe vlepei kanonika ton disko me synolikh xwritikothta 190gb. Apla otan teliwse h egkatastash mesa sta windows eprepe na kaneis deksi klik sto my computer > manage > disk management > xwrisma diskou se partitions.

Twra egw fovamai mhpws kai xasw ta panta apo to disko epeidh ton vlepei apo to bios 136gb.. paizei kati tetoio?

Δημοσ.

Τα andministrative tools είναι πολύ πρακτικά και είναι πάντα εκεί όταν χρειάζονται...αν και επειδή δεν χρησιμοποιούνται συχνά...ξεχνιούνται.

Δημοσ.
Twra egw fovamai mhpws kai xasw ta panta apo to disko epeidh ton vlepei apo to bios 136gb.. paizei kati tetoio?

Oxi den uparxei tetoia periptwsh. Ta windows analambanoun na kanoun diaxeirhsh opws prepei.

Δημοσ.
an prosekses sthn egkatastash twn windows ekei pou ginetai to partitioning sto setup me to diskpart.exe vlepei kanonika ton disko me synolikh xwritikothta 190gb.

εμένα παρ'όλα αυτα μου τον έδειχνε 136 στην εγκατάσταση

Δημοσ.

Δυστυχώς η ΜΒ σου δεν έχει υποστήριξη για 48Bit adressing οπότε βλέπει μέχρι 12GB δίσκους. Μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σαν 120άρι αλλα είναι αμαρτία να έχεις 70GB ακόμα και να μπορείς να τα δουλέψεις.

Η MAXTOR δίνει το εξής προγραμματακι

http://www.maxtor.com/portal/site/maxtor/menuitem.3c67e325e0a6b1f6294198b091346068/?channelpath=/en_us/Support/Software%20Downloads/ATA%20Hard%20Drives&downloadID=11&displayEULA=true

που ενεργοποιεί την δυνατότητα των ΧΡ για μεγαλους δίσκους.

Αν τωρα έχεις άλλο δισκο πλην maxtor( δεν ειδα καπου να αναφέρεις την μαρκα του δίσκου σου) πρέπει να χρησιμοποιήσεις το αντίστοιχο προγραμμα από την εταιρία κατασκευής του.

Δημοσ.

μια χαρά μου βλέπει το δίσκο βρε, απο πάνω εννοούσα οτι στην εγκατάσταση των windows τον έδειχνε 136. WD είναι, αλλα με το sp2 μια χαρά μου τον βλέπει σα 200άρη (186 δηλαδή)

Δημοσ.

Τότε δεν υπάρχει θέμα :)

Έχεις φτάσει στην περιοχή του δίσκου που ειναι πέρα από τα 130GB; Αυτό το ρωτάω γιατί μια φορά είχα βάλει 200GB δίσκο σε παλιό εξωτερικό κουτί και ενώ θεωρητικά τον έβλεπε όλο, μετά τα 130GB άρχιζε τα I/O errors.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...