Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Maxtor HDD και ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ cases

reb00t

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα έκανα αρκετά δώρα για τις γιορτές στο PC μου και πλέον έχει 2 x 120 SATA σε RAID 0 και 1 x 250 SATA όλα σε WD. Τους παλιούς IDE τους μοίρασα τριγύρω και κράτησα μόνο ένα σχετικά καινούργιο Maxtor 120GB (Matrox 6 Y120P0) για να τον τοποθετήσω σε ένα εξωτερικό case και να έχω εκεί κυρίως τα MP3.

Αγοράζω αρχικά ένα ViPower γύρω στα 45? (USB 2.0) και παρατηρώ πως στις εγγραφές στο δίσκο η ταχύτητα είναι πάρα πολύ μικρή. Με το Total Commander έγραφε γύρω στα 6000 KB per second ενώ ο άλλος εξωτερικός της WD που έχω είναι συνήθως στα 25000+. Επέιδη είχα παρατηρήσει το ίδιο και σε ένα φίλο επίσης με Maxtor 120 σε κουτί της Chronos, δοκιμάζω με ένα WD και όλα ήταν μια χαρά. Υπέθεσα ότι ήταν μάλλον ο συνδυασμός και αφού ήθελα και Firewire που δεν είχε το ViPower, το σκοτώνω σε ένα φίλο για 20? και παίρνω ένα Metal Gear που έχει και Firewire (και ναι το ομολογώ ως καταναλωτικό θύμα - καλύτερη εμφάνιση).

Ως πλέον αναμενόμενο έχω και πάλι τις ίδιες τρισάθλιες επιδόσεις με τον Maxtor ενώ με WD είναι όλα OK.

Πρίν αρχίσω να ψάχνω να δώσω τον Maxtor και να πάρω κανένα άλλο δίσκο μήπως έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει? Πάντα τον έχω ως master, ενώ έχω δοκιμάσει και CS και Slave χωρίς αποτέλεσμα.

Thanx

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Des mipos...leo mipos... borei na anavathmistei kapio firmware sto kouti tou diskou !

-Isos na exei kapia asimvatotita.

->Dokimases na allakseis thira USB ? Fantazome pos nai...

-> Kati allo pou boreis na kaneis einai na psakseis neous Drivers apo ti kataskeyastria eteria tou koutioy. Isos... leo isos na voithisei kati tetio.

Δημοσ.

αν κατάλαβα καλά ο120άρις που έχει το πρόβλημα, είναι ο ide έτσι?

δεν είναι λογικό ο 120άρις sata να έχει μεγαλύτερες ταχύτητες...???τώρα δεν ξέρω αν πρέπει να έχει τόσο μεγάλη διαφορά....

Δημοσ.

Zauz: Οι drivers που δίνει κάθε εταιρία είναι για OS Win98 και προγενέστερα, στα XP/2K παίζει με τους MS Drivers για Mass Storage, firmware στα κουτιά δεν νομίζω να μπορείς να αλλάξεις γιατί δεν ξέρω αν έχουν ... anyway,

xela: Μάλλον σε μπέρδεψα, όλοι οι δίσκοι που έxω βάλει στα κουτιά είναι IDE. Οι SATA είναι μέσα στο PC :-)

Thanx anyway, έχω δρομολογήσει να τον αλλάξω με ένα WD ή Hitachi

Δημοσ.

oc, thanx αλλά δοκίμασα ήδη με διαφορετικά καλώδια τα οποία όλα έτσι κι αλλιώς με ένα εξωτερικό WD και ένα Lacie έχουν μια χαρά απόδοση ... απλά με προβληματίζει που δεν έχει τύχει κάποιος άλλος εδώ στο forum να έχει maxtor σε external case και να μην έχει πρόβλημα :-) που σημαίνει ότι κάτι περίεργο συμβαίνει μόνο στη δικιά μου περίπτωση ή κανεις δεν έχει βάλει Maxtor 120 σε εξωτερικό κουτί :-)

Δημοσ.

Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα αργοποριας του WD 80αρη δισκου σε κουτι εξωτερικο.Η ταχυτητα ειναι περιπου 15000 με Total commander(read) και 7000(write)τσεκαρισμενο σε μηχανημα φιλου οπυ ο δικος του ετρεχε με 27-30000.Αλλαξαμε usb καλωδιο ,τα ιδια,αλλαξαμε εισοδο usb παλι σ@#α.Τωρα θα δοκιμασω να αλλαξουμε το εξ. κουτι και οπως υποθετω μαλλοντο κουτι φταιει για το χαλι μας.

Δημοσ.

actorgr, απλά να σημειώσω ότι στην τελική το πρόβλημα το έχω με 3 διαφορετικά κουτιά που δοκίμασα (ViPower, Chronos, MetalGear), δεν έχουν μείνει και πολλά που να μην το δοκίμασα :-)

Διαβάζοντας το post σου και βλέποντας ότι και με WD υπάρχει το ίδιο πρόβλημα μάλλον κάτι άλλο θα φταίει, btw σε τι κουτί τον έχεις?

Δημοσ.

Προσπαθησε να εχει το κουτι ανοικτο, μερικες φορες η αποδοση πεφτει οταν ανεβαινυν οι θερμοκρασιες! Εμενα σε ενα αντιστοιχο προβλημα εφτεγαν οι θερμοκρασιες.

Δημοσ.

Λοιπόν, βρήκα ένα WD 120Gb και τον έβαλα στο Metal Gear κουτί, τα write speeds (εμπειρικά από το copy speed του Total Commander πάντα) είναι γύρω στα 16-17 MB per second. ΟΚ λέω και πάω να βάλω τον Maxtor σε ένα PC εσωτερικά και παρατηρώ ότι ο Maxtor και internal, master στο secondary IDE με UDMA 5 δεν έγγραφε με παραπάνω από 8MB per second όποτε πήρε το δρόμο της επιστροφής .... και αντικατάστασης .... o WD θα παραμείνει στο κουτί (είναι και πιο αθόρυβος άλλωστε)

Δημοσ.

Τελικά το τελευταίο κουτί που είχα κρατήσει (Metal Gear) μου έκανε και στον WD κάτι που το είχα δει και στον Maxtor ... στα καλά καθούμενα έχασε όλο το partition, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν κατάφερα να επαναφέρω με όποιο utility και να δοκίμασα. Σήμερα το πρωί λοιπόν αποφάσισα να το πάω πίσω και "ως δια μαγείας" το καινούργιο και πιο γρήγορο είναι (στον WD πάντα γιατί ο Maxtor έφυγε) πιάνοντας σταθερά 26+ MB per second. Παρατήρησα ότι στο Quality Control label που έχει το κουτί μέσα πάνω στην πλακέτα το καινούργιο έχει tick με μπλε χρώμα ενώ το παλιό είμαι σίγουρος ότι το είχε με κόκκινο. Μπορεί βέβαια να μη σημαίνει τίποτα αλλά έτσι απλά για ενημέρωση το αναφέρω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...