Προς το περιεχόμενο

Το laptop μου δεν βλέπει τον εξωτερικό HD

george_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω πάρει έναν σκληρό WD 80GB και ένα frame και έχω μέτατρέψει τον σκληρό σε εξωτερικό. Ενώ το desktop μου τον βλεπει κανονικά και μου δείνει επιλογή για ενεργοποίηση ο laptop τον βλέπει σαν δυναμικό δίσκο αλλά δεν μου δείνει επιλογή για ενεργοποίηση. Ο σκληρός είναι σε NTFS format , ο desktop τρέχει σε windows xp pro και ο laptop σε windows xp home. Ο σκληρός συνδέεται με USB 1.1 στον desktop και USB 2 στον laptop. Αν υπάρχει καμία ιδέα για να δεί ο laptop τον σκληρο την ακούω.

Δημοσ.

Πρέπει να τον ξαναφορμάρεις σαν βασικό (όxι δυναμικό όπως τον έχεις) για να τον δουν τα όποια XP Home, μιας κ δεν υποστηρίζουν dynamic δίσκους όπως τα XP Pro.

/sc

Δημοσ.

Έχω και εγώ σχεδόν το ίδιο πρόβλημα, αλλά για να μην ανοίγω κ άλλο θέμα το γράφω εδώ ! Έχω έναν 200GB σε frame ! Στον καινούργιο φορήτο (Acer 1524 - 3400+ 512 ram κτλ / winXP) τον αναγνωρίζει κανονικά, χωρίς τους drivers ! Στον παλιό φορητό (HP-PII700/usb1.1/win98SE) και στον παλιό tower (P200MMX/usb2.0/win98SE), βλέπει μεν ότι συνδέω μια συσκευή usb, αλλά δεν εμφανίζει τίποτα στο My Computer !

Ο σκληρός είναι σε FAT32 ! Ξέρεις κανείς τι μπορεί να φταίει ; Τους Drivers τους έχω εγκαταστήσει κανονικά... παίζει ρόλο το ότι ο σκληρός είναι 200GB ;

Δημοσ.

Φίλε redxiii, το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα κι εγώ πριν λίγο καιρό. Αγόρασα ένα εξωτερικό κουτί και έβαλα μέσα ένα 20άρη σκληρό που μου περίσσευε. Στο desktop με XP pro και usb 2.0 δούλεψε αμέσως και χωρίς drivers (αναμενόμενο). Το πρόβλημα ήταν με το laptop μου (P166MMX/usb1.1/win98) όπου μετά από μέρες προσπαθειών, install-uninstall drivers από internet, manual επεμβάσεις όπου μπορούσα, κάποια στιγμή και χωρίς να καταλάβω τελικά γιατί, τον αναγνώρισε κανονικά. Προτείνω τα εξής βήματα:

1. Άνοιξε το frame και δες το τσιπάκι που φοράει (usb-ide bridge)

2. Κάνε search στο internet και κατέβασε drivers γι' αυτό (και όχι για τη μάρκα του frame) για win98

3. Αφού τους εγκαταστήσεις και κάνεις 1-2 restart για να τους χωνέψει το σύστημα

4. Βάζεις στην πρίζα το frame, περιμένεις να ενεργοποιηθεί ο δίσκος (να τελειώσει το initialization και το spin-up του), και ΤΕΛΟΣ το συνδέεις στο usb του συστήματος.

Αν δουλέψει 1 φορά μετά θα δουλεύει ΠΑΝΤΑ ακολουθώντας την σειρά του βήματος 4. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όταν τον αποσυνδέεις για να μην έχεις data corruption και κολλήματα στα windows. Γι' αυτό θα πρέπει να απενεργοποιείς ό,τι προγράμματα μπορεί να τον χρησιμοποιούν στο background καθώς και το write cache από το system properties. Αυτά...

Δημοσ.

Το chipaki είναι το GL811E, αλλά δεν βρίσκω πουθενά drivers... Πάντως τον σκληρό τον είδε το Partition Magic, αλλά μου λεει πως είναι Unallocated... λογικά με ένα φορματ θα τον δει, αλλά ήδη έχω γράψει 40gb και δεν έχω που να τα μεταφέρω για να το δοκιμάσω...

Καμιά βοήθεια για τους drivers έστω ; Εγώ βρήκα μόνο αυτό : http://www.genesyslogic.com/econtents/product02.asp?minicidx=2&lastcidx=3&SN=34

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...