Προς το περιεχόμενο

Ελεγχοι σωστής λειτουργίας μεταχειρισμένου Laptop !!!

KONSTEIN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχουν πολλά και καλά μηχανάκια που θέλουν αλλαγή. Κάποιο καινούργιο πρόγραμμα κάποια κάρτα ... τα'χουμε ζήσει όλοι μας από λίγο έως πολύ. Προσωπικά ξεκίνησα με 8086 !!! το έχω χαρίσει στην ανηψιά μου, μετά στον κατά πολύ μικρότερο ανηψιό μου (ίσως να το χρησιμοποιήσει και ο εγγονός μου lol)

Λοιπόν τι θα το κάνω το παλιό μου Laptop; θα το πουλήσω. Σκέφτεται κάποιος που θέλει κάτι ακόμη καλύτερο.

Και τώρα έρχομαι εγώ και λέω κάποιος θα έχει να μου πουλήσει ένα μεταχειρισμένο Laptop με αρκετά καλά χαρακτηριστικά και σε συμφέρουσα τιμή. Αυτό όμως επιβάλλεται να το ελέγξω για τυχών βλάβες και ιδού το πρόβλημα :

Τι software & hardware πρέπει να έχω μαζί μου για να κάνω πλήρη έλεγχο σε όλα τα συστήματα του και να είμαι σίγουρος οτι δεν θα αρνηθεί να δουλέψει μετά απο 10 μέρες αφού θα το έχω ήδη πληρώσει ;;;

Δημοσ.

Το βασικότερο είναι να ελέγξεις την μπαταρία.

Συνήθως έχει φτάσει στο τέρμα της ζωής της, οπότε και κρατάει περίπου 30'.

Μία καινούργια ξεκινά από 100 έως 250 ευρώ original.

ΑΠό εκεί και πέρα HDD, πιθανό να έχει bad tracks.

Με κάποιο πρόγραμμα όπως chkdsk είναι σχεδόν εύκολο να το διαπιστώσεις.

Γενικά η γνώμη μου είναι να μην πληρώσεις οτιδήποτε αν δεν το κρατήσεις στα χέρια σου για μία εβδομάδα τουλάχιστον.

Δημοσ.

Πέρασα από ένα μαγαζί κέντρο Αθήνα, και έχει μεταχειρισμένα για μεταπώληση.

Μου ζητήσαν να το ελέγξω η ακόμα και να φέρω τεχνικό Η/Υ για να μου δώσει το ΟΚ, φυσικά κάποιον δικό μου αλλά ακόμη και πληρώνοντας του την εργασία του 20-50 €. Οπως καταλαβαίνεις έφυγα άπραγος και τώρα είμαι σε σκέψεις να βρώ τεχνικό ή να το κάνω μόνος;

Πχ η οθόνη του τάδε εάν έχει πρόβλημα κοστίζει 700€ !!!! η αντικατάστασή της και δεν μου το έδινε χωρίς έλεγχο παρ'όλο που το συγκεκριμμένο μηχάνημα είχε υπολοιπόμενη εγγύηση από την αντιπροσωπεία.(το Laptop έκανε 750€ μόνο... νομίζω με P4 στα 2,8 Μhz 512 memory, 30 GB HDD, 15'', Futzitsu αυτά θυμάμαι.)

Δεν μου το δίνει για ούτε 1 ημέρα και δεν δέχονται ανταλλαγή μελλοντικά.

Πως σου φαίνεται;

Δημοσ.

Χωρίς παρεξήγηση τώρα αλλά αν ο καθένας πέρνει και από ένα laptop από το εν λόγο κατάστημα για δοκιμή για μια δύο μέρες τρέχα γύρευε...

Βάλτο να λειτουργήσει με την μπαταρία του για να δεις την αυτονομία του, τρέξε ένα chkdsk για τυχόν bad sectors, αν έχει dvd κράτα και μια ταινία να δοκιμάσεις αν παίζει ή αν έχει cd writer κράτα ένα rewritable και κάνε μια δοκιμάστική εγγραφή.

Δοκίμασε να ανοίξεις πολλά προγράμματα ταυτόχρονα και κοίτα αν θα κολλήσει (αν και εδώ παίζει ρόλο και η κατάσταση του λειτουργικού).

Τέτοια πράγματα.

Και πάνω από όλα τσέκαρε την τιμή πώλησης ενός περίπου παρόμοιου (ίδια μάρκα, παραπλήσια cpu,ram) καινούργιου φορητού και σύγκρινε τις μεταξύ τους να δεις αν σε συμφέρει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...