Fonias A.E Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2005 H XP-90 είναι ελαφρά κατώτερο μοντέλο από την XP-120 αλλά παρόλα αυτά παρουσιάζει πολύ καλές επιδόσεις.. Αν κρίνεις ότι πρέπει να θυσιάσεις slots.. καλύτερα' date=' κατ'εμέ πάντα, να πάρεις την XP-90! Βασικά το καλό/κακό με την XP-120 είναι ότι την βαράνε στο κεφάλι... και συν τις άλλοις δεν συμπεριλαμβάνει ανεμιστήρα! Βέβαια το καλό είναι ότι μπορείς να διαλέξεις ότι ανεμιστήρα επιθυμείς! Αν θέλεις απόλυτη ησυχία (όπως ήθελα εγώ) παίρνεις ένα πιο αργό ανεμιστήρι και πάλι έχεις πολύ καλές επιδόσεις! Αν από την άλλη επιζητάς τις επιδόσεις μπορείς να βάλεις ένα λίγο πιο δυνατό ανεμιστήρι και να "παγώσεις" όλο το κουτί![/quote'] Ερωτηση:εχεις βαλει XP-120 σε MSI K8N Neo2 Platinum?Γιατι σκεφτομαι να παρω κ εγω αλλα εχω δει οτι δεν "κουμπωνει" στο mobo αυτο(εχω διαβασει οτι πρεπει να στραβωσεις λιγο καποια Mosfet).Ισχυει αυτο?Κ αν γινεται αυτο πρεπει να βαλεις τις μνημες στα slot 3&4(τωρα τα εχω στα 1&2)?Εχει ακουστει οτι στις θεσεις 3&4 το mobo κανει λαλακιες. Ενδεικτικά temps με stock ψυκτρα 39 idle 50 full load(με o/c στα 10x250ΜΗz 44idle 56full load, vcore 1,55V)
billpeppas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Fonias , μπαίνει στην K8N Neo2 Platinum η XP-120. Μερικές φορές πρέπει να στρίψεις ελάχιστα έναν πυκνωτή [ για το mosfet που στο καλό άκουσες ? ] { να μάθουμε την πηγούλα της ράδιο-αρβύλας ]. Η μνήμη μπαίνει και στα Slots 1 - 2 , εκτός και αν έχεις την Corsair 3200XL XPert , που τα modules είναι πιο ψηλά και ακουμπάνει στην XP-120. Οποιαδήποτε μνήμη με "κανονικό" μέγεθος μπαίνει κανονικά.
georgeadams Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Υποθέτω πως πρέπει να βάλετε πρώτα τις μνήμες και μετά την XP120 billpeppas, εντάξει, ας μην το κάνουμε και θέμα, δεν γνωρίζουν όλοι τη διαφορά μεταξύ πυκνωτή και Mosfet...
billpeppas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Κατανοητό αυτό που λες φίλε georgeadams, δεν αναφερόμουνα στον Fonias AE , αλλά σε αυτόν που του είπε αυτό το πράγμα. Τέσπα. Ναι, πρέπει πρώτα να βάλεις την RAM και μετά την XP-120
yositosi Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Λοιπόν... επίσημα πάντα ο XP-120 ΔΕΝ μπαίνει σε Neo2 mobo!!! Το να γυρνάς πυκνωτάκια δεν είναι και ότι καλύτερο.. και δεν θέλει και μεγάλη προσπάθεια για να γίνει το κακό! Το mobo μου φίλε Fonia είναι το K8N Neo Platinum (s754) και η ψύκτρα φτάνει προς τα κάτω 1 πόντο (μπορεί και λιγότερο) πάνω από την κάρτα γραφικών! Από πάνω μεριά σε ύψος καλύπτει τις μνήμες (slots 1, 2) αλλά παρόλα αυτά μπορείς να τις βγάλεις και να τις βάλεις (αρχικά λίγο πλαγιασμένα.. και μετά τις φέρνεις σε ευθεία)... Για εμένα δεν αξίζει τον κόπο να αρχίσεις τα ακροβατικά... μιας και μπορείς να βρεις ψύκτρες που να μπαίνουν κουτί.. με κοντινές επιδόσεις.. και χωρίς το φόβο να σακατέψεις το mobo σου (σημείωση ότι για εμένα δεν είναι καλό να ακουμπάει με οτιδήποτε, όπως π.χ. πυκνωτή, η ψύκτρα γιατί είναι ζεστή..)
billpeppas Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Λοιπόν, δεν μιλάμε για γύρισμα , ούτε καν άγγιγμα του πυκνωτή. Μιλάμε για 2mm πράγμα. Τίποτα, απλά ακουμπάς το δάχτυλό σου στην πάνω μεριά του πυκνωτή. Δεν θέλει ούτε πίεση. Και λέμε τώρα...γίνεται το κακό. Ποιό κακό? Να καταφέρεις να ξεκολήσεις τον πυκνωτή? [ ειλικρινά πρέπει να είσαι πολύ ατσούμπαλος για να το καταφέρεις αυτό ] Αν μπορείς τον "κολλάς" μόνος σου, είτε πας σε κάποιον που πιάνουν τα χέρια του [ σε συνδιασμό με ένα κολλητίρι ] και είσαι έτοιμος. Και δεν χρειάζεται να τον κολλήσεις πάνω στο Board. Μπορείς και να χρησιμοποιήσεις καλώδιο [ να τον κάνεις και remote capacitor ]
georgeadams Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2005 Αν παρ' όλα αυτά πάθει κάτι, θα του πληρώσεις εσύ το motherboard (μιας και του πρότεινες να το κάνει)? Απλά, ας είμαστε λιγάκι προσεκτικοί όταν δίνουμε τέτοιου είδους συμβουλές σε άλλους...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.