Προς το περιεχόμενο

Western digital και Seagate μαζι , παιζει προβλημα!

irreversible

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο συστημα ενος γνωστου υπαρχει ενας western digital 80gb (8mb cache) και ενας seagate 80gb (2mb cache) me motherboard epox 8rda3+. Το προβλημα ειναι πως οταν βαλεις master το western και slave το seagate που ειναι προφανως και το λογικο , αφου ο western διαθετει περισσοτερη cache , το συτημα κολλαει κανονικοτατα και κατα την εγκατασταση των windows αλλα και κατα τη διαρκεια λειτουργειας του (πχ σε ενα απλο ανοιγμα για να δεις τι εχει μεσα ο seagate). drivers ,bios ktl ολα updated. Τωρα αν βαλεις το seagate master και το western slave το pc οχι απλα δε κολλαει αλλα παει σφαιρα.

Στο μονο που κατεληξα οτι μπορει να φταιει ειναι οι controllers tis epox. Παρεπιπτοντως οι σκληροι ολοκαινουριοι και σε αλλα συστηματα δουλευουν κανονικα με οποιαδηποτε συνδεσμολογια. Αυτα τα ολιγα. Περιμενω γνωμες.

Δημοσ.

Εγώ είχα ενα wdc master kai ena nec 2500 slave και το πι-σι δεν ξεκινούσε. όταν τα έβαλα αντίθετα (wd slave kai nec master) όλα οκ! ΑΦού δουλεύει όπως το έχεις αφησέ το έτσι!

Δημοσ.

οι WD παρουσιαζουν κατι τετοια κουλα π.χ δεν κανουν BOOT εαν ειναι MASTER με αλλο δισκο

συχνο φαινομενο γισ WD

Δημοσ.

Δοκίμασε cable select με jumpers και στους δύο δίσκους. Έτσι ο δίσκος στην άκρη του καλώδιου γίνεται master και ο άλλος slave.

Ποτέ δεν χρησιμοποιώ jumpers master/slave, πάντα cable select και δεν αντιμετώπισα σχετικά προβλήματα μέχρι σήμερα.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
οι WD παρουσιαζουν κατι τετοια κουλα π.χ δεν κανουν BOOT εαν ειναι MASTER με αλλο δισκο

συχνο φαινομενο γισ WD

Aυτό το κουλό αντιμετωπίζω και γω' date='και μάλιστα ήμουν έτοιμος να τον στείλω πίσω νομίζοντας ότι παρέδωσε το πνεύμα.

Θα αναγκαστώ τελικά να πάρω και άλλο κουτί usb:confused: [/color']

Δημοσ.

Και αυτό έκανα.

Είτε θα κολλάει μετά το bios, είτε θα βγάζει μια ωραία μπλε οθόνη UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME,είτε δεν θα βλέπει τον δεύτερο δίσκο, είτε θα μπει στα XP κανονικά αλλά για στα επόμενα restart θα βγάλει την μπλε οθόνη.

Το τελευταίο το έκανε στην αρχή,τώρα ούτε αυτό.

Και καλωδιοταινία άλλαξα.

Υποπτεύομαι ότι ίσως φταίει η μητρική επειδή είναι παλιά.

Δημοσ.

Και εμένα μου κάνει κάτι τέτοια ο Seagate 120g. Είναι εντελώς κουλός. Άμα δεν είναι master, πολύ απλα είναι σαν να μην υπάρχει στο pc. Και επίσης με τιποτα δεν μπορεί να είναι με windows mesa. Na είναι boot. Είναι εντελώς κουλός. Αποδιαμορφώνετε άμα έχει windows mesa! Είχα χάσει και πόσα δεδομένα εξετίας της βλακείας του...

σε όποια μητρική και αν τον έχω βάλει τα ίδια κάνει... τον είχα σε MSI , asus και σε 2 gigabyte.

apla einai koulos...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...