dub Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Το σκληρό μου δίσκο το είχα χωρισμένο σε δυο partitions. Στο πρώτο κλασσικά έχω το λειτουργικό (winxp pro) και στο άλλο διάφορα αρχεία. Ήθελα να κάνω ενα resize , να μικρύνω το δεύτερο για να βάλω εκεί το linux. Αφου έγραψα οτι αρχείο είχα σε dvd , λέω να σου ρίξω ένα φορματ. Τι το ήθελα. Τη μια μου λέει πως χρησιμοποιείται και δεν μπορεί να το φορμάρει και την άλλη ξεκινά και προς το τέλος μου λεέι πως τα windows are unable to complete the format. Τα παράξενα συνεχίζονται. Σκέφτομαι εγώ ο πονηρός : ρε μπορείτε windows θα σας δείξω εγώ. Μπαίνω με το hiren;s boot cd τρέχω το partition magic το οποίο ΔΕΝ βλέπει τα παρτίτιον αλλά μόνο ένα σκληρό δίσκο ενιαίο. (υπενθιμίζω πως τα windows βλέπουν κανονικά το δεύτερο partition, απλά είναι άδειο) Για βοηθείστε ρε παιδιά!
dub Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Κανένας ρε παιδιά? Τελικά αυτό το Linux δεν με πάει με τίποτα.
capthookb Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2005 Κοίταξε μήπως έχεις δηλώσει swap στο δεύτερο partition και γι'αυτό δε μπορεί να το φορμάρει. Σβήσε όλα τα αρχεία που βλέπεις και δοκίμασε πάλι. Επίσης δοκίμασε να κάνεις Delete το δεύτερο partition, και να δημιουργήσεις ένα νέο, με το μέγεθος που θέλεις. Τον υπόλοιπο χώρο άστον έτσι ώστε να δημιουργήσεις κατά την εγκατάσταση του Linux, τα απαραίτητα Parititions. Εγώ αυτά θα έκανα.
dub Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2005 Δεν μπορώ να το φορμάρω, δεν μπορώ να το διαγράψω ("windows was unable κτλ...), δεν έχει αρχεία μέσα , τιποτα!!!! Σε μια στιγμή μου λένε τα windows να κλείσω κάποιο προγραμμα που χρησιμοποιεί αυτό το partition. Δεν υπήρχε ομως κανένα προγραμμα!!! Σημερα πήγα να κάνω άλλη μαγκιά. Μπαίνω με δισκέτα dos και μου λέει πως υπάρχει πρόβλημα στο σκληρό δίσκο C: (δηλαδή εκεί που βρίσκεται το καταραμένο partition) και μου λέει μάλιστα πως μάλλον υπάρχει ιος στο ..... δεν θυμάμαι.Βάζω κατι δισκέτες ανάγκης που έχω οταν εγκατέστησα το AVG τίποτα....Δεν κάνει scan... Εχω αρχίσει και τα παίρνω. Υπάρχει κάποιο άλλο αντιιικό που μπορεί να τρέξει από δισκέτα ??? Πάντως αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι πως είναι δυνατόν τα windows να βλέπουν κανονικά το Partition, με το οποίο μπορώ να δουλέψω κανονικά(να βάλω αρχεία κτλ) και δεν το βλεπουν τα προγράμματα που χρησιμοποιουμε ΠΡΙΝ μπουμε στα windows???? (Norton, Partition magic, dos, κανένα δεν το βλέπει, ΕΚΤΟΣ αν μπω στα windows τα οποία ομως δεν μπορούν ουτε να το φορμαρουν ουτε να το διαγράψουν!!!)?
dub Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2005 συγνώμη αυτό που είπες για το swap δεν το ξέρω. Πως θα το ελέγξω???
dub Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2005 νομίζω πως το fdisk τρέχει απο dos έτσι δεν είναι??? Δεν γίνεται. Τώρα ομώς παρατήρησα πως απο το dos δεν φαίνεται ουτε ο δευτερος αφαιρούμενος δίσκος που έχω.... Μάλλον κάτι έχει παέι στραβά στο partition table κάπως έτσι δεν το λένε ??? Εκεί δηλαδή που φαίνονται τα part;itions.
capthookb Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2005 Για το swap, πηγαίνεις System->Advanced->Performance->Settings->Advanced-> Virtual Memory και μετά Change. Αν υπήρχε λάθος στο partition table, νομίζω θα το διόρθωνε το Partition Magic. Επίσης, δεν ξέρω αν έχεις ενεργοποιήσει στον Explorer να σου δείχνει τόσο τα κρυφά αρχεία, όσο και τα αρχεία συστήματος. Έτσι μόνο θα βεβαιωθείς πως δεν έχει καθόλου αρχεία στο partition. Απο Safe Mode δοκίμασες;
dub Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2005 Το έλεγξα αυτό με το swap . Δεν είναι στο εν λόγω partition. Σε safe mode τι να ελέγξω? Εδώ μιλάμε μπαίνω με το Hiren's Boot Cd κα έχει μέσα 50 εφαρμογές και καμμία μα καμμιά τους να μη βλέπει τα partition! Μερικά δεν βλέπουν κάν τον σκληρό δίσκο. Δυο τρια (partition magic κτλ) βλέπουν τον δίσκο αλλά οχι τα δύο partition, τον βλέπουν σαν "ενιαίο". Το partition magic οταν το τρέχω μέσα απο τα windows τα βλέπει τα partition αλλά οταν παω να το φορμάρω, να το διαγράψω κτλ μου λέει δεν μπορεί... Μου έχει σπάσει τα νεύρα.
oLd Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2005 Giati pedevese me ta partition magic kai ta alla programata? Pane ston pinaka elegxou sta administrtive tools sto computer managment kai meta disk managment kai des apo kei an mporeis na kaneis kati. O pio sigouros pantos tropos einai na valis ton disko sou san slave se kapio allo pc me allon skliro me litourgiko kai na ton kaneis format mormat kormat oti thes ton kaneis kai sti sinexia kaneis ta partition sou opos ta thes, vazis ta litourgika sou kai eisai arxontas.
dub Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2005 τελικά το βρήκα. Αφού είδα και αποείδα άρχισα να βγάζω διάφορα προγράμματα που έιχα βάλει τελευταία. Και ω του θαύματος! Την δουλειά την είχε κάνει το Norton Goback το οποίο κατά κάποιο τρόπο "κλειδώνει" τους σκληρούς δίσκους έτσι ώστε να μπορεί να γυρίσει πισω... Πάμε για άλλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.