predator Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 ποια η διαφορα μεταξύ αυτών των 2 webcams? http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/US/EN,CRID=2204,CONTENTID=7105 http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/US/EN,CRID=2204,CONTENTID=5042 εμενα τα specs τους μου φαίνονται ολόιδια. η δεύτερη έχει καλύτερο software από ότι κατάλαβα και είναι πιο ωραία εξωτερικά. την έχετε δει πουθενά στο ελλάντα?
grigas Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Επίσης η δεύτερη βγάζει φωτογραφίες 1.3 mpixel....Άποψή μου πεταμένα λευτά...Εγώ έχω μία Philips ΤoUcam XS που την είχα πάρει περίπου 35 ευρώ και την χρησιμοποιώ ελάχιστα....
predator Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 πήρα την πρώτη τελικά. την αγόρασα 75 ευρώ τελική ενώ η Creative Live Pro που είχα εχθές έχει 58. δε μπορώ να πω ότι άξιζε τα παραπάνο λεφτά. η Creative τραβάει 1024x768 φωτός ενώ αυτή μόνο 640x480. αλλά το βασικότερο κόλημα είναι ότι εκεί που περίμενα να δω βελτίωση, δηλαδή στην κίνηση της εικόνας έχει ελάχιστη διαφορά με την Creative. έχει λίγο καλύτερα χρώματα αλλά η εικόνα έχει περισσότερο noise. της Creative ναι μεν ήταν σα να βλέπεις slow motion αλλά ήταν crystal clear. άσε που η logitech θέλει πάρα πολύ χώρο για τα video που τραβάει. η Creative ήθελε 300MB ανά ώρα και η Logitech θέλει κοντά στο γίγα. να πάω να την αλλάξω να πάρω πάλι την άλλη; ή μύπως να ψάξω καλύτερα τις ρυθμήσεις; αυτά τα RGB 24, IYUV και I420 τί είναι; η Logitech αφήνει να ρυθμίσεις μέχρι και το shutter και το gain της κάμερας! πόσο να τα βάλω;
grigas Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 To noise έχει να κάνει και με τις συνθήκες φωτισμού και με το πόσα fps κάνεις capture...τα IYUV κλπ έχουν να κάνουν με τα χρωματικά πρωτόκολλα....Αν έχεις όρεξη για ψάξιμο δοκίμασε να κάνεις capture με το VirtualDub...
predator Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 ναι θέλω να πειραματιστώ. μέχρι τώρα έκανα capture με το windows movie maker. να δοκιμάσω και κανα iuvcr λές; το θέμα είναι ότι άμα βάζω shutter 1/30 πχ βγαίνει καλή η εικόνα αλλά αργή ενώ αμα βάζω shutter 1/1000 πχ βγαίνουν μαύρες γραμμές οριζόντιες στην εικόνα, σα να βλέπεις την οθόνη του pc μέσα απο κάμερα. το noise είναι αρκετούτσικο και αυξάνει όσο ανεβάζω το gain. δεν έχω βρει ακόμα την ιδανική ρύθμιση, ακόμα το ψάχνω. μάλλον η logitech τελικά είναι πιο ποιότικη camera , απλά θέλει ψάξιμο. γιατί μου βάζει όμως μεγαλύτερο file size?:roll: εσύ ποιά νομίζεις είναι καλυτερη; thanks!
grigas Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 To file size δεν είναι θέμα κάμερας, είναι θέμα ανάλυσης, codec και bitrate. Προφανώς εάν αυτά είναι τα ίδια το μέγεθος του αρχείου θα είναι το ίδιο. Το ποια είναι καλύτερη δεν μπορώ να το κρίνω απο τα specs. Επαναλαμβάνω...Δοκίμασε VirtualDub.
predator Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 'ηταν και με τις 2 κάμερες .wmv μέσα από το windows movie maker 640x480 @ 30 fps. το απέδωσα στο ότι η logitech έχει πιο γρήγορη εικόνα οπότε ίσως γράφει περισσότερα δεδομένα!:roll: θα δοκιμάσω virtualdub και θα σου πω νεότερα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.