Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασιες και Θορυβος

DeMoeR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα αν γινεται να postαρετε τις συνηθεις θερμοκρασιες της CPU και του συστηματος γενικα καθως και τις RPM του fan της CPU και του NorthBridge... Καθαρα για να μπορουμε να συγκρινουμε (οσοι εχουμε παρομοια συστηματα εστω).

Εγω βασικα εχω και ενα προβλημα θορυβου οποτε θα ζητησω και καποιες κατευθυνσεις...

Λοιπον το συστημα ειναι

ATHLON64 3500+ @ 2.2Ghz (οχι o/c)

MSI K8N Neo2 Platinum-54g (nforce3 ultra)

Kingston ValueRam 2x512mb σε dual channel

Sapphire ATI Radeon 9800 Pro 128mb

Σημ.: τα παρακατω μετρηθηκαν με μια επιλογη στο bios ενεργοποιημενη - AMD Cool n' Quiet την οποια ομως απενεργοποιησα γιατι χωρις αυτη ειχα καλυτερα αποτελεσματα ( ξερει κανεις γιατι; )

τις τιμες τις ειδα απο το bios

στο case δεν υπαρχουν αλλα fanακια

με το case κλειστο

CPU - 44-45 C / 4587 RPM

CASE - 36 C

NB - 5314 RPM

με το case ανοιχτο

CPU - 37-38 C / 3325 RPM (!! - διαφορα!)

CASE - 34 C

NB - 5152 RPM

ερωτω

πως αλλαζει η ταχυτητα του fan απο μονη της (δεν την αλλαζει το cool n quiet - οταν το απενεργοποιησα παλι αλλαζε μονη της);

επειδη εχω ενα μικρο προβλημα θορυβου (αν και το case ειναι "fan-free") τι προτεινετε; να βαλω fan στο case, να γινει πιο ψυχρο το ολο συστημα, μπας και ηρεμησει το θεριο; ποιο ειναι το πιο αθορυβο (με ενδιαφερει καθαρα ο θορυβος) fanακι - εχω τη δυνατοτητα να βαλω 3-4...

αν βαλω αλλη ψυκτρα στη cpu, το ανεμηστηρι της θα αυξομειωνει στροφες παλι μονο του ή αυτο το κανει μονο με το εργοστασιακο (αν και δε νομιζω)...

Δημοσ.

Τις temp αυτές μην τις παίρνεις τις μετριτοίς διότι είναι εκτός.

Μπορείς βεβαίως να τις χρησιμοποιείς για σύγκριση.

Εξηγούμαι:

Αν π.χ. θες να συγκρίνεις 2 HeatSinks βοηθάνε , επειδή βλέπεις με την παλιά ότι έδειχνε π.χ. 40C Full Load , ενώ με την νέα δείχνει 38C Full Load.

Που σημαίνει ότι η νέα ψύκτρα είναι καλύτερη και ρίχνει την θερμοκρασία κατά 1-3 βαθμούς C στην πραγματικότητα.

Λοιπόν:

Η ταχύτητα του Fan άλλαξε λόγω του MSI CoreCell.

Η λύση για να έχεις πιο πολύ ησυχία είναι να αλλάξεις την ψύκτρα του επεξεργαστή σου με μια ThermalRight XP-120 , και να της βάλεις για ανεμιστήρα έναν 120άρη χαμηλόστροφο [ και με 1000 RPM κάνεις πολύ καλά την δουλειά σου ].

Για να μην ανεβοκατεβάζει στροφές [ αν και overvoltage να του κάνει δεν θα μπορέσει να ανέβει περισσότερο από 800 στροφές από την εργοστασιακή του μέγιστη τιμή ] , θα τον συνδέσεις μέσω Convertor σε ένα molex.

Αυτά πρός το παρόν.

Δημοσ.

whoa!? conventor? molex? τα συγκεκριμενα δεν τα ξερω...

βασικα δε με ενδιαφερει να ανεβοκατεβαζει στροφες - αρκει οταν χρειαζεται να τρεχει στο μεγιστο... κοινως δε ξερω αν μπορω να εμπιστευτω το CoreCell...

Δημοσ.
off topic: αυτη η TR XP-120 πανακριβη ειναι...

Και ΔΕΝ κάνει και για τη μητρική του παιδιού. Πάρε την ΧΡ-90 (που κι αυτή πανάκριβη είναι).

Το πιο θορυβώδες πράγμα στο σύστημά σου είναι ο ανεμιστήρας του Northbridge. Μετά η κάρτα σου και μετά ο ανεμιστήρας του Athlon.

Εγώ άλλαξα τις ψύκτρες κάρτας και Northbridge και ησύχασα σε ένα μεγάλο βαθμο.

Δημοσ.

tzoykas μια χαρά κάνει η XP-120 στην MSI.

Πρωτού πετάξουμε κάτι , ας κοιτάξουμε και λίγο.

Μια χαρά μπαίνει.

Και αν απλά είδες το site της ThermalRight που λέει Not Compatible , τότε δεν το έψαξες καλά.

Γιατί το caps mech. ob. pipe είναι ένας πυκνωτής που αγγίζει ελάχιστα μια hpipe.

Μπορείς είτε να λυγίσεις τον πυκνωτή κατά 1mm , είτε να στραβώσεις λίγο την hpipe.

Οπότε μην λέμε ότι γουστάρουμε.

Δημοσ.

Εντάξει θεέ ό,τι πεις. Απλά την άλλη φορά που θα απαντήσεις άσχετα αν έχεις δίκιο ή οχι, μίλα όπως σου μίλησαν. Αν εσύ κρίνεις ότι όλοι έχουν την ευχέρεια και την άνεση να στραβώνουν πυκνωτές πάνω στη μητρική τους, τι να πω: αλοίμονο σε μας τους άσχετους.

Δημοσ.

Μια χαρά μίλησα.

Μάλλον το έπιασες αλλιώς.

Το θέμα είναι μην λέμε κάτι για το οποίο δεν είμαστε σίγουροι.

Γιατί να καταλήξει π.χ. το παιδί με την XP-90 , ενω αν ήθελε μπορεί να είχε και την XP-120???

Επίσης το να στρίψεις τον πυκνωτή κατά 1mm με το δαχτυλάκι σου είναι δύσκολο?

Όπως επίσης είναι δύσκολο με λίγη δύναμη να λυγίσεις κατά 1mm την αλουμινένια hetapipe που εμποδίζει ???

Και μάλιστα σε μερικές K8N Neo2 Platinum ο πυκνωτής δεν θέλει ούτε καν λύγισμα.

Είναι ok.

Δημοσ.

Κοίτα, σου απάντησα νομίζω με επιχείρημα. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κανω (μιας και έχω αλλάξει ψύκτρες σε κάρτα και northbridge), ο περισσότερος κόσμος όμως έχει. Μπορείς να ανοίξεις και τρύπες στη μητρική αν ξέρεις που να τις ανοίξεις για να καθήσουν κι άλλες ψύκτρες, αλλά το θέμα είναι ποιος θα μπει σε τέτοια διαδικασία. Και για μένα το λογικό είναι πρώτα τι λέει ο κατασκευαστής και μετά τι λέει ο επιτήδειος.

Όσο για το ύφος, εφ' οσον πιστεύεις ότι μίλησες μια χαρά δεν έχω τίποτα παραπάνω να προσθέσω. Ας κρίνει ο καθένας από μόνος του. Φράσεις όπως "μη λέμε ό,τι θέλουμε", "μη λέμε ό,τι γουστάρουμε" δεν είναι και πολύ φιλικές ειδικά όταν η απαντησή μου δεν απευθυνόταν καν σε σενα ...

Τέλος πάντων, δε κρατάω κακία, απλά επισημαίνω κάτι που με ενόχλησε.

Δημοσ.

Sorry , τέσπα , ίσως να μιλάω άσχημα.

Sorry τι να κάνω.

Είπα SORRY.

Εκτός αυτού , το να πιέσεις ελάχιστα τον πυκνωτή πρός τα κάτω , με ένα ΑΠΛΌ δάχτυλο είναι δύσκολο?

Δεν σου είπα να βγάλεις τον πυκνωτή και να τον "κολλήσεις" με cable.

Πιο απλό πράγμα στον κόσμο των υπολογιστών [ hardware ] δεν υπάρχει.

Και 2ον) είπα: Στις τελευταίες παρτίδες K8N Neo2 P. που ήρθαν ο πυκνωτής δεν εμποδίζει καθόλου.

Δεν ακουμπάει καν.

Δημοσ.

Kata th gnwmh mou kalo einai na valeis toulaxiston duo fanakia (apo mprosta katw tha vazei aera kai apo pisw panw tha vgazei) mesa sto case kai ta temps sou tha pesoun arketa. Vevaia o 8oruvos pou akous mporei na proerxetai apo to trofodotiko sou. Den mas eipes omws ti fanakia pairnei to kouti sou. Tha proteina Enermax ta opoia exoun rouleman, einai oikonomika kai mporeis na tous alakseis kai tis strofes tous etsi wste ta epipeda thoruvou na se ikanopoioun. An kai pali to fanaki sou douleuei stis 4500RPM mporeis na pareis px to fanmate ths zalman (etsi nomizw legetai) me to opoio mporeis na ruthmiseis tis strofes tou cpu fan.

An twra theleis na kaneis kai overclock kala tha htan na pareis kai ena kainourio cpu heatsink.

PS: file billpeppas NAI milas asxhma, se parakalw mila ligo kalutera. Sou exoun kanei kai alles parathrhrseis akoma kai se alla forum... Egw otan tha dw sto site ths ThermalRight na leei not Compatible an kai empeiros xrhsths den tha paw na agorasw to heatsink, to polu na steilw ena email ston kataskeuasth.

Δημοσ.

Πέρα από όλα αυτά, τόσα λεφτά για αερόψυξη μου φαίνονται σκότωμα, ειδικά για επεξεργαστές Athlon 64 που δεν ζεσταίνονται και πολύ....

Δημοσ.

Αν θες την ησυχία σου.

Δεν πρόκειται για σκότωμα.

Αν θες παραπάνω overclocking.

Δεν πρόκειται για σκότωμα.

Απλά...τα καλά πράγματα στην ζωή...είναι ακριβά δυστυχώς.

Δημοσ.

Nai ontws, an 9eleis overclocking prepei na ta sta3eis, ennoeitai. Apla to anefera me bash to gegonos oti o filos de kanei overclocking :). Twra gia thn hsuxia, egw me cool'n'quiet kai 45 ba9mous target sto BIOS me apoklish +/-3 den exw pleon 9orubo. akouw to trofodotiko mou. Kai h psuktra einai apla xliarh akoma kai kata th diarkeia video encoding. An mporouse na agorastei apo to e3wteriko 9a htan kalh periptwsh. sxedon ta misa lefta.

Δημοσ.

καλα ρε παιδια δεν χρειαζεται ενταση...

anyway δεν πολυ καταλαβα τι ακριβως κανει τον περισσοτερο θορυβο αλλα επειδη εχω βλεψεις o/c (αλλα αρκετα αργοτερα) θελω καλο συστημα cooling.. τωρα με ενδιαφερει καθαρα η ΗΣΥΧΙΑ! δε με ενδιαφερει να αλλαξω και ολα τα fanακια (PSU,COU,NB,Case) αρκει να ειναι τελειως (σχεδον εστω) αθορυβο

βασικα αν θεωρητικα βαλω καλη ψυκτρα cpu και απο κει και περα αθορυβα fanακια και στη cpu και στο case (αυτα τα panaflo που τα βρισκω - μπορω να μειωσω τις RPM γυρω στις 1000?) δεν θα μειωθει και ο θορυβος και θα εχει και καλυτερη ψυξη;

αυτο που με προβληματιζει ειναι η διαφορα των temp με το κουτι ανοικτο και κλειστο. Θα μπορεσουν fanακια να το ψυξουν οσο αν ηταν ανοικτο;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...