chripapa Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Γεια σας. Εχω έναν Ρ4 στα 2.4ΜΗz και εδώ και 1 περίπου χρόνο έχω ενα πρόβλημα που μου έχει δέσει κυριολεκτικά τα χέρια!Θα σας περιγράψω κάποια στοιχεία τα οποία βέβαια δεν ξέρω αν και πως συνδέονται. Πριν από 1 χρόνο έκανα Format γιατι είχα κολλήσει τον ιό αυτό με τον οποίο κλείνει μόνος του ο υπολογιστής έπειτα 60 sec αφού μπεις στο internet(warmbluster νομιζω λεγεται). Από τότε μέχρι και σήμερα τις περισσότερες φορές που τον ανοίγω(όχι πάντα!) αφού εμφανιστεί το logo των WinXP που δείχνει την πορεία της φόρτωσης των Windows γίνεται αυτόματα επανεκκίνηση-αφου πρώτα εμφανιστεί για δεκατα του δευτερολέπτου μπλε οθόνη με περίεργα Fonts-και τελικά εμφανίζεται μαύρη οθόνη που λεέι ότι επειδη δεν έγινε σωστος τερματισμος πρέπει να επιλέξω αν θα μπω σε safe mode, αν θα εκκινήσω με τις τελευταίες γνωστες σωστες ρυθμίσεις των windows ή αν θα κάνω κανόνική εκκίνηση των Windows. Εγώ επιλέγω κανονική εκκίνηση και αφού επαναληφθεί αυτή η διαδικασία με τις επανεκκινήσεις αμέτρητες φορές(εχεί τύχει να μπω μετα από 15-20 επανεκκινήσεις!!!)τελικά καταφέρνω να μπω. Εννοείται βέβαια ότι με το που μπαίνει τελικά στα windows εμφανίζεται μήνυμα που λέει: Windows have recovered from a serious mistake. Έχω παρατηρήσει ότι όταν δεν μπορει να μπει εύκολα, αν επιλεξω εισοδο σε safe mode και κανω από μόνος μου επανεκκίνηση αφού μπει στα windows,στη συνέχεια ο υπολογιστής ανοίγει κανονικά. Επίσης, διαπίστωσα ότι μερικές φορές το μηχάνημα κολλάει για αρκετή ώρα στην αρχική σελίδα που κάνει έλεγχο της RAM και του δίσκου και ταυτόχρονα ακούγεται ένας περίεργος θόρυβος από τον πύργο(μπιπ μπιπ μπιπ... :? ).Τέλος, μία φορά κόλησε τελείως σε αυτό το σημείο και μετά από πολύ ώρα μου έβγαλε μήνυμα που έλεγε περίπου Master Hard Disc Failure. Τον τελευταίο χρόνο του εχω κάνει αμέτρητα format αλλά τίποτα!Δεν ξέρω αν βγαίνει κάποιο νόημα από τα παραπάνω πάντως αν έχετε κάποια ιδέα σας παρακαλώ βοηθείστε με γιατί όπου τον πηγα δεν βρέθηκε ακρη!!!Τον PC τον χρησιμοποιώ για το μεταπτυχιακό μου, σπάνια για games, και αν καμιά ώρα κλατάρει και χάσω τίποτα θα φουντάρω!!!Κρατάω βέβαια συνέχεια backup files αλλά δεν γίνεται δουλειά έτσι!!!Ευχαριστώ. Α!και κάτι τελευταίο.Μερικές φορές αντι να βγει η οθόνη όπου επιλέγω αν θα μπω σε safe mode κτλ βγαίνει μπλε οθόνη με περίεργα fonts οπότε αναγκαστηκά κανω reset από κάτω.
insomniac_new Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 πρόβλημα θερμοκρασίας μο μυρίζεται...βάλε το motherboard monitor για να ελενξεις τις θερμοκρασιες του cpu,momo kai σκληρών και πες μας αν είναι φυσιολογικές
insomniac_new Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 και κατι αλλο δοκίμασε να βάλεις τους καινούριους drivers thw mobo σου. Α και κάτι αλλο δωσε λιγα περισσότερα στοιχεία για το συστημά σου
dali13gr Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Καλημέρα Στην μπλε οθόνη που σου εμφανίζεται, περιγράφει κάπου το πρόβλημα που εντοπίστηκε. Διάβασε εκεί τι λέει να μας πεις. Τώρα, όσον αφορά στο πρόβλημα που σου παρουσιάζει κατά το post, οπού ακούγονται τα μπιπ, είναι κωδικοποιημένο μύνημα από την motherboard και ανάλογα με τον αριθμό των μπιπ και τη διάρκεια τους περιγράφουν διάφορα προβλήματα(είτε της RAM, είτε της CPU, κλπ). Συνήθως συνεχόμενα μπιπ έχουν να κάνουν με την RAM αλλά αφού λες οτι σου έγραψε μήνυμα Master Hard Disk Failure, τότε μάλλον κάτι έχει πάθει ο σκληρός σου. Ίσως είναι χτυπημένος. Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες για το συστημά σου. Φιλικά
chripapa Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή μου είναι: P4 2.4MHz Motherboard:Gigabyte P4 Titan 533 845E Hard Disk:Maxtor 4D080H4 DAH017K0 Ram memory:512 333MHz DDR Graphics: MSI MS-StarForce GeForce4 MX440 (NVIDIA Ge Force4 MX440) DVD Player: PIONEER ATAPIModel DVD-117 CD-R:Plextor PX-W4824A 1.02 Windows XP Professional Version 2002 Κάποια άλλα στοιχεία που μου ζητήθηκαν είναι: VCORE 1530V VCC18 1792V +3.3V 3.280V +5V 5.107V +12V 11.712V Current CPU Temperature 36C Current CPU FAN Speed 2721RPM Current System FAN Speed 0RPM Αυτά τα στοιχεία τα βρήκα από το BIOS.
dali13gr Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Αν έχεις την δυνατότητα, έλεγξε τον δίσκο σου σε άλλο pc.Κάνε checkdisk να δεις μήπως έχει χτυπήσει ο δίσκος σου. Αν όλα είναι οκ τεστάρισε την μνήμη σου με το Memtest86 να δεις αν σου βγάλει λάθη. Επίσης πες μας αν μπορείς τι σου γράφει η μλπε οθόνη οπως φαίνεται σε αυτό το topic http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=407219 Φιλικά
chripapa Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2005 Την μπλε οθόνη δεν μου τη βγάζει πάντα. Γι'αυτο θα πρέπει να περιμένω να συμβεί.Παντως, θυμάμαι ότι ελεγε κάτι για bad pool cooler.Δεν είμαι σίγουρος όμως. Το Μemtest86 είναι πρόγραμμα που κατεβάζω από το internet?και κάτι τελευταίο:για να κατεβάσω τους καινουριους drivers της motherboard τι πρέπει να ψάξω?Δηλαδή στις μηχανές αναζήτησης ποιό χαρακτηριστικό της θα πρέπει να ζητάω?Sorry για το πρηξημο αλλά είμαι ολίγον τι άσχετος....
dali13gr Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 To memtest86+ θα το κατεβάσεις απο εδώ http://www.memtest.org/ και τους drivers για την μητρική σου θα τους βρεις στο site της Gigabyte http://www.giga-byte.com βάζοντας το μοντέλο της μητρικής σου. To memtest86+ καλό είναι να το αφήσεις να δουλέψει κάνα 10ωρο. Ό,τι άλλο θέλεις ρώτα. Φιλικά
Ather Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Κάνε έναν έλεγχο στο δίσκο σου για να δεις αν έχει bad sectors. Πέρα από αυτό μου φαίνεται βλάβη της μνήμης. Μήπως όταν χρησιμοποιείς τα windows σου κατερρέουν διάφορες εφαρμογές πέρα από τις μπλε οθόνες;
chripapa Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Τελικά το πρόβλημα πρεπει να είναι στον σκληρο. Εβαλα έναν αλλο ενος φίλου και τις 2-3 φορες που ανοιξα τον PC δεν μου εμφάνισε κανένα πρόβλημα. Θα τεστάρω και τη RAM σήμερα με το memtest, θα κάνω και ένα chkdisc και βλέπουμε!!! Σε περίπτωση που το πρόβλημα είναι όντως στον σκληρό τι μπορώ να κάνω?Πρέπει να πάρω άλλον ή υπάρχει τρόπος να "αποκλείσω" τα bad sectors??? Ather: Μερικές φορές το μηχάνημα ψιλοαγκομαχάει αλλά όχι τίποτα το ιδιαίτερο. Δεν καταρρέουν εφαρμογές...
deathlok Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2005 afout o pc to exeis ena xrono kata pasa pithanotita tha exei egiisi(oi perisoteroi exoun tria xronia ektos kai an eisai kantemis!)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.