Προς το περιεχόμενο

AGP Aperture size:Τι σημαίνει ?

damino

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εγώ πάντως εδώ μέσα κάπου διάβασα πως δεν κάνει να βάλεις παραπάνω από 128MB ασχέτως πόση μνήμη έχεις γιατί μετά θα σέρνεται!:roll:

filaraki ayto nomizw pws to eixa diabasei apo to site ths ati...... (gia tis ati kartes..)

twra den 3erw egw pantos poy exw 1 Gb ram sto 128 to exw afisei

Δημοσ.

aporia kai kata8esh gnwmhs. Allo to aparture size kai allo to shared memory pou brisko sta diafora bios pou blepo. Exw dikio? dior8wste me. shared memory = einai to poso ths mnimis pou xrhsimopoiei apo to systhma. Aparture size einai kati allo pou na pw tin ali8eia pote den ema8a akribws ti einai.

Δημοσ.

Το Shared Memory το συναντάς κυρίως στους φορητούς υπολογιστές [ όπου η κάρτα γραφικών δεν έχει δικιά της μνήμη , και χρησιμοποιεί την κύρια μνήμη { RAM } ]

είτε σε PCs με Onboard VGA [ όπου ισχύει το ίδιο με τους φορητούς ]

Και ναι, όπως υπέθεσες , δεν έχει σχέση με το AGP Aperture Size.

Δημοσ.

Το άρθρο για το AGP Aperture Size ολοκληρώθηκε.

Πλέον δοκιμάστικαν όλες οι ρυθμίσεις που είχε διαθέσιμες η μητρική της δοκιμής [ AGP A.S. 64 / 128 / 256 / 512 MB ]

Το άρθρο έχει ανέβει στο site.

Δημοσ.

Εγω να παρατηρησω οτι οι διαφορες ειναι μη αντιληπτες στο ματι καθως και οτι το 3DMark στο ιδιο PC τρεχοντας πολλες φορες δειχνει τετοιες αποκλισεις χωρις να αλλαξει κατι.....

Δημοσ.

Παίζει και η κάρτα ρόλο στο πόσο agp aperture χρειάζεται.

Μια FX5700LE θα έχει "ψοφήσει" ΠΟΛΥ πριν της χρειαστεί μεγάλο framebuffer (μεγαλύτερο από τα 128 ή 256 ram που φοράει).

Kαι εγώ στην 6800 έχω καταλήξει οτι 128 ή 256 aperture size δίνει καλύτερα benchmarks.

Στα παιχνίδια , όταν χρησιμέψουν αυτά τα 128 ή 256 , η κάρτα ήδη σέρνεται...

Δημοσ.

Για κάρτες AGP που έχουν δική τους μνήμη γενικά ΔΕΝ έχει καμιά πραγματική διαφορά (<1%) ότι και να βάλεις AGP aperture size.

Μόνο σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει dedicated μνήμη για το chip των γραφικών παίζει ίσως ρόλο. Λέω ίσως γιατί πολλά παιχνίδια ΑΠΑΙΤΟΥΝ ξεχωριστή μνήμη για το chip των γραφικών.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...