Προς το περιεχόμενο

AGP Aperture size:Τι σημαίνει ?

damino

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι :?:

Τι σημαίνει το «AGP Aperture size» στο bios ?

Πόσα ΜΒ μπορεί να πάρει η vga από το σύστημα, ή πόσα είναι ?

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

http://www.rojakpot.com/showFreeBOG.aspx?Lang=0&bogno=32 :)

Με 2 λόγια, είναι το κομμάτι της μνήμης του συστήματος που θα χρησιμοποιήσει η κάρτα γραφικών για να αποθηκεύσει textures ΑΝ δεν της φτάσει η δικιά της μνήμη. Όπως λέει και στο παραπάνω link, όρισε το στα 64 ή τα 128MB.

Δημοσ.
Κι εγώ το ίδιο ξέρω..Το μισό της μνήμης μας ...

Γενικοτερα απο οσο εχω διαβασει μπορει να ειναι εως το 1/4 της συνολικης μνημης του συστηματος

kai an exeis 2 h 4 gigabyte mnhmhs tote poso prepei na einai???(Kapou to diavasa prosfata auto pou egrapsa alla de 8umamai pios to eipe...Copyrights reserved)

Ousiastika den uparxei kapoios sugkekrimenos kanonas gia to posa Mb prepei na einai!

Δημοσ.

Αντε, να πω κι εγώ το δικό μου:

αυτό που ξέρω από παλιά, είναι πως η "σωστή" συνταγή είναι "το μισό ή ίση με την μνήμη που έχει πάνω της η κάρτα γραφικών"...

Δημοσ.

εγώ πάντως εδώ μέσα κάπου διάβασα πως δεν κάνει να βάλεις παραπάνω από 128MB ασχέτως πόση μνήμη έχεις γιατί μετά θα σέρνεται!:roll:

• Super Moderators
Δημοσ.

pantws me 1gb ram kai thn 9800XT 256mb, ta 256mb sto agp aperture size mou dhmiourgoun kati psilokollhmata pou kai pou enw me 128mb paei mia xara :)

Δημοσ.

Παιδιά, το είχα στο μισό της μνήμης μου (512 έχω), και σε προσπάθεια να κάνω backup κάποιες ταινίες μου δεν έπαιζε σωστά κανένα DVD.

Το έβαλα στο 64 και τώρα είναι μια χαρά

Δημοσ.

se kapoio topic eixe pei o Ailuros pos einai kai analoga me tin karta.oi ati px voleuontai mia xara kai me 64 mb eno oi nvidia theloun 128 toulaxiston.apo kei kai pano thelei o kathenas na peiramatistei kai na dei pou douleuei stathera.

Δημοσ.

Το γράφει καθαρά στο link που έδωσα παραπάνω:

It is recommended that you keep the AGP aperture around 64MB to 128MB in size, even if your graphics card has a lot of onboard memory. This allows flexibility in the event that you actually need extra memory for texture storage. It will also keep the GART (Graphics Address Relocation Table) within a reasonable size.

:D :D

Γενικά, αν φτάσετε να παίζετε κάποιο παιχνίδι σε τόσο ψηλή ανάλυση που να χρειάζεται τόσο πολύ μνήμη για textures ώστε να μην του φτάνει η μνήμη της κάρτας γραφικών και να χρειαστεί να πάρει μέρος από τη RAM του συστήματος, εε, τότε το παιχνίδι θα σέρνεται, ότι ρύθμιση και να'χετε κάνει στο AGP Aperture size...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...