Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια: το pc μου παγώνει ξαφνικά (Freezing)

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξερω αν το τοπικ αυτο ταιριαζει απολυτα εδω αλλα δεν βρηκα κατι σχετικοτερο.

Εχω pc laptop, με windows xp, service pack1 εγκατεστημένο. Απο περιφερειακα εχω ενα printer, scanner, με drivers για xp.

Ειμαι πολυ προσεκτικος στο τι προγραμματα εγκαθιστω. Εχω παντα antivirus ενημερωμενο, σκαναρω για trojans με adaware, spybot κλπ κλπ.

Το προβλημα μου ειναι οτι το pc μερικές φορές, παγώνει. Κολά, τελματώνει. Οχι blue screen. Απλα παγωνουν ολα οσα κανω στην οθονη. Ξαφνικα. Χωρις να μπορω να κανω καποιο συσχετισμο ή να έχω παρατηρήσει κάποιο συγκεκριμενο προγραμμα που να δημιουργει αυτη την κατασταση.

Εν τω μεταξυ, απο πλευρας software, εχω περασμένα σχεδον τα ιδια προγραμματα με το παραπανω pc, και σε καποιο αλλο pc, αυτο της δουλειας μου. Εκει φυσικα το hardware ειναι διαφορετικο. Και δεν εχει ουτε ενα freezing.

Καποια στιγμη ειχα δει το event log αλλα δεν βρηκα καμια αξιολογη πληροφορια. Στα blue screen ξερω οτι γραφει κατι, στο παγωμα δεν νομιζω προλαβαινει καν να γραψει κατι.

Το ξερω οτι ειναι λιγο δυσκολο να διαγνωστει αυτη η κατασταση αλλα ισως καποιοι να αντιμετωπιζουν παρομοια προβληματα και να εχουν να προτεινουν καποιο τροπο αντιμετωπισης. Κατι συγκεκριμενο να ψαξω, κατι αλλο που δεν γνωριζω εγω κλπ.

Να πω επισης οτι δεν ειμαι οπαδος της λυσης format του σκληρου. Εχω δει καποιους που με το παραμικρο προτεινουν format.

Δεν το θεωρω λυση, τουλαχιστον τοσο συχνα οσο το προτεινουν. Γιατι πχ. αν φταιει το ταδε προγραμμα ή ο ταδε driver, κι εσυ δεν το ανακαλυψεις, και format να κανεις, οταν ξαναπερασεις τα ιδια προγραμματα-drivers, παλι τα ιδια κολληματα θα εχεις. Οποτε αχρηστο το format.

Οποιος θελει να βοηθησει και χρειαζεται περισσοτερες πληροφοριες για το συστημα, ας μου πει για να πω.

Ελπιζω απο την συζητηση να βγει κατι θετικο.

Περιμενω τις αποψεις σας.

Δημοσ.

Το πρόβλημα του ξαφνικού παγώματος είναι κατά 98% πρόβλημα hardware.

Πιθανοί ένοχοι :

α) Τροφοδοτικό (ή κύκλωμα τροφοδοσίας της motherboard).

β) CPU (βλάβη - υπερθέρμανση)

γ) Να μην γίνεται καλή επαφή σε κάποια σύνδεση (κάποιας κάρτας, μνήμης, καλωδίου κλπ) ή κάποια κάρτα να είναι προβληματική.

δ) βραχυκύκλωμα με το σασί (γείωση).

ε) .......................... (άλλη πιθανή αιτία :?: )

Αν ήταν πρόβλημα driver θα σου έβγαζε μπλε screen.

Πρόβλημα software συνήθως δεν προκαλεί πάγωμα του υπολογιστή (όμως οι 2 αυτές περιπτώσεις είναι το υπόλοιπο 2% :wink: ).

8) 8) 8)

Δημοσ.

99% καπιος drivers

1.αποσυνδεσε ολλα τα περιφερειακα που εχεις εκτος MOUSE/KEYBOARD

2. μπες σε safe mode, βγαλε ολους τους drivers (VGA,Sound,modem,lan,mobo,aspi)

3. restart- safemode - setup drivers (Mobo,sound,lan,vga) reinstall direct 9.0c

4. turn off computer

5. συνδεσε οτι εχεις και POWER ON

επισης κοιταξε και απενεργοποιησε κανα παραξενο προγραμμα. RUN-Msconfig-Starup

δοκιμασε και πεσ μας

Δημοσ.

φιλε johnnie. επειδη ειναι laptop ομως ειναι πιο δυσκολο να εντοπισει το προβλημα.

παντως σε laptop pc το ενλογο προβλημα οφειλεται πολλες φορες και σε minipci Modem & φυσικα ram,υπερθερμανση κτλ

αν ειναι προβλημα drivers δεν ειναι απαραιτιτο να βγαλει blue screen

Δημοσ.

Johnnie σε laptop δεν νομιζω να μπορω να κανω κατι απο αποψη hardware.

sot78 εσυ λες οτι μαλλον δεν ειναι θεμα hardware? Μοιαζει μαλλον για driver problem?

Αν ειναι hardware δεν μπορω να κανω κατι. Αν ειναι driver να το παλεψω.

Να πω οτι δυστυχως, εχω netmod... (μεχρι να βαλω dsl-pstn και να το πεταξω...)

Κατα τα αλλα απο drivers παιζουν τα εξης:

-οι official drivers της acer (αλλοιμονο, κολουν κι οι official?). Να φανταστειτε οτι η nvidia geforce 2go, εχει εκδοση ακομη 44!!!! Δεν εβγαλαν ανανεωση κι εγω δεν εψαξα κατι αλλο για να μην εχω προβληματα σαν αυτα που λεμε.

- ενα εκτυπωτη HP720, ο driver του οποιου ηταν μεσα στο Windows Xp CD(Ενσωματωμενος)

- Ενα Scanner HP, με driver για xp

- και ενα @@@@@ netmod για την isdn συνδεση μου...

Τι λετε?

Δημοσ.

δεν ειπα οτι δεν ειναι προβλημα hardware (ειναι το πιο πιθανων να ειναι)

αλλα επειδη εχεις laptop δεν εχεις πολλες πιθανοτιτες να βρεις το προβλημα.

μονο για ram,υερθερμανση & minipci,pcmcia card μπoρεις να checkareis.

παρολα αυτα υπαρχει και μια μικρη πιθανοτητα να ειναι προβλημα Drivers.

δοκιμασε πρωτα για drivers, κοιταξε και για αυτα που λεμε για hardware και πες μας

Δημοσ.

Και πως τσεκαρω μονο για ram,υερθερμανση & minipci,pcmcia card μπoρεις να checkareis., με καποιο προγραμμα ή με ανοιγμα του laptop(δυσκολα εδω)?

Θα δω ομως πρωτα για drivers, αν και δεν ειναι ευκολο, αφου δεν μου κανει freeze καθε μερα.

Δηλαδη ας πουμε οτι την Intracom την εμπιστευομαι λιγοτερο απο ολους.

Τι να κανω, να βγαλω το driver και να μην μπαινω στο Net για να δω αν θα ξανακολησει το pc?

Η να μην τυπωνω με τον printer για να δω το ιδιο?

Εχω σε ολα latest version drivers.

Δημοσ.

Δοκίμασε να δουλέψεις για λίγες ώρες σε safe mode. Αν κολλήσει κι εκεί τότε σίγουρα δεν είναι πρόβλημα driver.

Πάντως, προβληματικοί drivers συνήθως προκαλούν είτε κόλλημα ΠΡΙΝ ο υπολογιστής μπει στα windows ή Μπλε Οθόνη (sic).

8) 8) 8)

Δημοσ.

Λοιπον για να μην ανοιγω και εγω καινουργιο topic εχω σχεδον το ιδιο προβλημα.

Μονο που εχω Win XP pro SP2 και desktop υπολογιστη.

Το θεμα ειναι οτι ολα δουλευαν καλα μεχρι που πειραζα κατι με το hijackthis :wink:

Μερικες φορες ο πισις δουλευει αψογα και αλλες απλως κολλαει και δεν μπορω να κανω τπτ εκτος απο το να βγει με δεξι click το menu του desktop και απο εκει και περα δεν πιανουν ουτε alt+ctrl+del ουτε τπτ.

Καμια ιδεα απο που να αρχισω;;; :?

Δεν εχω spyware, viruses υπερθερμανσεις, ασυμβατοτητες software ειναι το θεμα.

Εκανα reinstall τα προγραμματα που τρεχουν στο startup αλλα τπτ...

Δημοσ.

Έλεγξε την μνήμη. Αυτή την περίοδο έχω το ίδιο πρόβλημα.

Έτρεξα το MemTest και μου βρήκε πρόβλημα στην μνήμη, κάπου στα 240ΜΒ. Όσο πιο κοντά στην αρχή είναι το πρόβλημα, τόσο πιο πιθανό είναι να σου κολλάει συχνά, διαφορετικά αν είναι στα 700ΜΒ π.χ. θα κολλάει σπάνια.

Δημοσ.
Έλεγξε την μνήμη. Αυτή την περίοδο έχω το ίδιο πρόβλημα.

Έτρεξα το MemTest και μου βρήκε πρόβλημα στην μνήμη' date=' κάπου στα 240ΜΒ. Όσο πιο κοντά στην αρχή είναι το πρόβλημα, τόσο πιο πιθανό είναι να σου κολλάει συχνά, διαφορετικά αν είναι στα 700ΜΒ π.χ. θα κολλάει σπάνια.[/quote']

nope το ειχα τρεξει το memtest πριν απο 1-2 βδομαδες (μου παρουσιαζοταν ηδη το προβλημα) και δεν ειχε βρει τπτ :cry:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...