Προς το περιεχόμενο

να γινονται αγορες μεσω Internet?

Isis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απ' οσο ξερω για να κανεις μια αγορα μεσω internet τις πεισσοτερες φορες σου ζητανε πιστωτικη καρτα και τον κωδικο σου, που σημαινει οτι ανα πασαα στιγμη μπορουν να την χρησιμοποιησουν για τον εαυτο τους.

Δημοσ.

Nai se agores mesw internet apo gnwsta sites ta opoia pernoun metra gia thn prostasia twn xrhstwn kata thn eisagwgh trapezikwn dedomenwn....

Kanena site pou exw xrhsimopoihsei egw den exei zhthsei kwdiko (PIN) ths kartas.....Kai anaferomai se pistwtikes kartes....Ayto pou zhtoyn einai ari8mos kartas, lh3h kai merikes fores enan tripshfio kwdiko pou einai grammenos panw sthn karta....

Δημοσ.

oi agores mesw tou diadiktiou einai arketa asfalis........o logos einai oti gia na ginei kapoia sinallagi poli apla prepei na katagrafei....pou simainei oti toso ta stoixeia autou pou bazei tin karta oso k ta stoixeia tis etairias i opoia pernei ta lefta einai diathesima ston pelati!!!

den einai k toso eukolo xerontas to noumero tis pistwtikis sou na arxisoun na sou barane logariasmous.....iparxoun policies gia ola auta....

Δημοσ.

εκτος βεβαι ακια αν τα sites δεν ειναι και τοσο νομιμα και αυτα που γραφουν ειναι ολα παγιδες.. πχ εσυ να αγοραζεις κατι αλλα στην ουσια να μην γινεται η αγορα.

Δημοσ.

Το pin της κάρτας δεν το ζητάνε αλλά δεν είναι και απαραίτητο για να σου φάνε λεφτά. Σε αξιόπιστα sites (αυτό βέβαια ο καθένας το ορίζει όπως θέλει) και σε αξιόπιστο PC (χωρίς ιούς, trojans κ.α.) μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις. Για τις τιμές που βρίσκεις σε ορισμένα sites είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις κάρτα. Αλλιώς μπορείς να πας στο Κομπιουτεράδικο της γειτονίας σου και να σου πάρει 60Ε για ένα οπτικό ποντίκι! Στο δεύτερο ενδεχόμενο τα έχεις χάσει σίγουρα τα λεφτά σου. Εγώ έχω κάνει μερικές αγορές, αλλά μόνο από το δικό μου PC στο σπίτι που το εμπιστεύομαι (περισσότερο από άλλα) και σε μεγάλα sites (Amazon, Dell US). Επίσης δες τα reviews για το site που σε ενδιαφέρει. Τα ebay και τα "προσωπικά" μαγαζάκια μέσω ebay, yahoo, amazon δεν τα εμπιστεύομαι και δεν αγόραζω.

Δημοσ.

Σίγουρα θα έχεις δει όλα τα topic εδώ μέσα.

Το θέμα είναι οτι υπάρουν περιστατικά κλεψήματος, τα προιόντα ποτέ δεν φτάνουν και άλλα πολλά...

Πρέπει όμως να δούμε και πόσοι κάνουν επιτυχημενες αγορές και πόσες είναι αυτές για να αποκτήσουμε και μέτρο σύγκρισης.

Δημοσ.

Isis, θα σου πω ένα πράγμα που πιστεύω θα σε βοηθήσει λίγο στον προβληματισμό σου.

Το θέμα με τις οnline αγορές δεν είναι το κατά πόσο είναι ασφαλείς. Όπως προ-αναφέρθηκε, από παντού μπορούν να σου πάρουν τον αριθμό της κάρτας. Ακόμα και ο ταμίας που θα του την δώσεις για 1 λεπτό να την χρεώσει.

Σε προηγούμενο topic μου ίσως είδες ότι με χρεώσανε από ένα άγνωστο site για ένα άγνωστο προιόν! Από που βρήκανε τον αριθμό μου, θα παραμείνει μυστήριο! :o

Αυτό όμως που θα πρέπει να σε καθησυχάζει ως ένα βαθμό είναι ότι οποιαδήποτε αγορά μέσω πιστωτικής η οποία δεν επιβεβαιώνεται ενυπόγραφα από τον ιδιοκτήτη της είναι αμφισβιτούμενη!.

Aυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις μια αγορά online και το επόμενο λεπτό να πεις, εγώ κύριοι δε ψώνισα τπτ οπότε και είναι αναγκασμένοι να σου επιστρέψουν τα λεφτά!

Δημοσ.

Εγω πάντως οτι αγορές κάνω τις κάνω απο δοκιμασμένα sites. Π.χ. Play.com

Επίσης πρόσφατα αγόρασα αεροπορικά εισιτήρια απο Hapag-Lloyd, EasyJet και http://www.airtickets.gr :)

Πάντως δε μπορώ να πω οτι εμπιστεύομαι ακόμα να κάνω αγορές εκτός επωνύμων sites...

Δημοσ.

Kai ego pote den empisteftika online agores me pistotikes kartes.

Kai kano to exeis aplo prama.

Exo diko mou atomo pou zi exoteriko(Germania kai agglia)mpeno sta online sites kano tin parangelia kai pigeni me andikatavoli sto atomo mou kai aftos me ti sira tou h mou stelni afto pou paringila i mou to dini otan erthi ellada kai perni kai ta lefta tou.

Δημοσ.

Αυτό όμως που θα πρέπει να σε καθησυχάζει ως ένα βαθμό είναι ότι οποιαδήποτε αγορά μέσω πιστωτικής η οποία δεν επιβεβαιώνεται ενυπόγραφα από τον ιδιοκτήτη της είναι αμφισβιτούμενη!.

Aυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις μια αγορά online και το επόμενο λεπτό να πεις' date=' εγώ κύριοι δε ψώνισα τπτ οπότε και είναι αναγκασμένοι να σου επιστρέψουν τα λεφτά![/quote']

akribos etsi einai ta pragmata kai se ayth thn periptosh analambanei h pistotikh etairia na lysei thn diafora me ayton poy ekane thn xreosh.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...